14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#620 ez az, csak így jelölik Samsungéknál, tudtommal. -
virs lee #619 Ez se rossz: Samsung Syncmaster™ 214T
21"
8 ms
900:1
300 cd/m2
178/178 fok
1600*1200
PVA (8 ms-al nem S-PVA-nak kéne lennie?) -
#618 Ezt?
De ez nincs sulinetben tudtommal jó áron -
Balu san #617 Én is monitorvásárlás előtt vagyok, bár 17"-ban gondolkodom. Végignéztem egy sor ketyerét és magasan a Viewsonic-okat találtam a legjobbnak. Borotvaéles kép és korrekt színhűség jellemzi - nagyon rulz! -
#616 szvsz ki kell cserélniük, mediaban neztem én is Viewsonicot és a kiállított 19esek közül messze a legszebb kép volt. Ha nem lett volna samsung913 akkor azt vettem volna meg. -
Balu san #615 Valószínűleg kicserélik.
Az RRC honlapján kvázi ezt az infot adják...
Viewsonic pixelgarancia -
pauly #614 Hát nem igazán.
Én gyári dvd-ket is kipróbáltam és eléggé kijöttek rajta a hibák.Persze fimtől is függ,egyiknél jobban a masiknál kevésbé jön ki.
Tft-re szerintem hd dvd felbontás kell,na azon már elég jó tft-n is :) -
#613 khm rosszul fogalmaztam de mas erti mivel monitornak kissé jobb a felbontása ezert jobban kihoza a lekonvertált szar filmek hibáit.
Es nem csak az áttömörités miatti hibákat hanem azok a filmek sem tul szepek amiket jo szarul pixeles képpel csinalnak meg.
Ja es amig nem lattam filmet 16:9en addig én is elveztem a 4:3at. Addig...
-
#612 igazából nem a minősége szar csak jobban látod rajta a hibákat
szerintem .... -
greco #611 Tv-n szoktam nézni a filmeket. Csak zavar,hogy a crt monitor után az lcd-n ilyen ratyi a film minősége... -
izb #610 "high end tftk dvd nezesre"
ezt tetszett.
A legalapabb tft monitoron is élvezhető egy dvd film minősége. -
#609 több minden lehet pl jó szar tömörítés ha nem gyári a dvd.
egyebkent sem jók annyira a nem high end tftk dvd nezesre.
dvdhez inkabb 16:9es tvt vegyel. Azon üt minden film. :) -
greco #608 Miért van az hogy az lcd monitoron a dvd filmek képminősége inkább az svcd-k
minőségére hasonlít?Ez vmi beállítási probléma? -
#607 haj -
#606 nekünk melóhelyen hónapokig 710MP ment, a képről nem tudok nyilatkozni mert az UPC miatt sz@r volt Toshiba LCD-n is, viszont a hangja az nagyon gáz volt :( -
#605 nagyon :( -
#604 hmmm, nics DVI a 910mpn? az mennyire gáz? -
#603 a Viewsonic úgytom éllenjár az ilyen garproblémákban, lehet csak az újabb modellekre, de 3év gart vállal a pixelhibákra. -
mochee #602 Csá!
A Viewsonic monitorom VP171s 8ms pixelhibás lett. Asszem 3 pixel adta meg magát, mindig feketék. Szerintetek ezt kicserélik? -
#601 Ez annyit tesz, hogy várhatóan az év végéig ezekből a típusokból nem is lesz túl sok a polcokon? Mert ezeket a típusokat ajnározza mindenki, viszont ha tényleg csak kihalásos alapon lehet hozzájutni idén, akkor nem is erőlködöm túlzottan, végülis jelenleg még bőven elvagyok a CRT-kkel. :) -
#600 szomszédba most vettek egyet ott a kuka melett a doboza P -
#599 hmm, a központi samun már 8ms, van valszeg az a modell kapható akkor már itthon nem?, jól hangzik. ;) -
#598 jah még annyit valaki, hogy a 910MP az 16ms van írva Samu oldalon, de a reklámokban 8ms van, szóval felturbózták vagy elírták?
csakmert ahogy nézen olyan panel van a 910MP-ben mint a 913N-ben ;)
szóval ha változás van, akkor a pontos adatait megtudja mondani valaki a jeleleg megvásárolható 910MP-nek? fényerő, stb. -
virs lee #597 Szemkímélés szempontjából nem számít. Ez csak azt jelenti itt, hogy mekkora max fps-t tud kirakni, amelyik pixel nem változik, az tökmindegy hogy 60 vagy 80 Hz-en nincs újrarajzolva. :) -
The Fugitive #596 Hali!
lenne kérdésem! melyik monitor jó, ugy 80e forintos ár körül?
meg azt hallottam, hogy tftnél nem számít az, hogy hány hertzen fut, mert más tecnológiával vannak gyártva, mint a sima monitorok, ez igaz? tényleg nem számít, hogy 60Hzen vagy 85Hzen megy a monitor? -
virs lee #595 Szerintem csak a lejjebb említett 20"-es, Fujitsu-Siemens ér meg ekkora felárat (vagy más márka hasonló tudású monitora), 1600*1200 felbontás, 13 ms, jó képminőség, 22" CRT-nek megfelelő képméret, ez már tökéletes. -
#594 legalabb ennyi ertelme volt :)))))) -
#593 amúgy szerintem jelenleg ha sulinet:
100k körül = 913N
120k körül = 930BF
140k körül = 193P+
aztán ha sikerült dönteni jöhet a vadászat mert mind3 monitorból iány van jelenleg :( -
#592 csak sikerült top10-be spammelni magunkat :) -
BenceYCE #591 Elnézést ha én is beleszólok a "nagyok" dolgába de szerintem túlságosan sokat b@aszkodtok a témán holott a lényeg pofon egyszerű.
Megéri-e sacc 70%-kal többet adni egy xVA panelért? Tud-e annyival többet?
(Sams.913N vs. Sams.193P+ S.E.X.-ben)
90k vs 154k -
BenceYCE #590 Hozzáteszem nekem most halt be a régi 17es crt-m ezért filóztam 19-es crt ben amíg meg nem láttam az árát. Így maradt a 19-es tft. -
BenceYCE #589 Tévedés ne essék én is megvenném a jobbat...
ha nem kellene azt is néznem, hogy mit kapok azért a pénzért.
(913N vs 193P+) -
#588 100k alatt jelenleg a 913N a legjobb vétel -
pauly #587 Nos én azt mondom,hogy a Tn paneles az szerintem biztos hogy jó egy átlag felhasználónak ,aki játszik,netezik,meg néha filmet néz pl.
Ha grafikai melóhoz is használja,akkor már nem árt egy PVA paneles,de szvsz még ahhoz sem alapfeltétel,mivel pl az én tft-mnek ugyanolyan szép színei vannak mint a régi crt-mnek.(a mostani tft-m ,meg a régi crt-m is samsung)
Tehát szerintem se olyan rosszak ezek a TN panelesek,ahogy néhány helyen írnak róluk. -
#586 érdekes mert itt eddig csak jót olvastam a 913ról.
Megtehettem volna én is hogy veszek egy újabb tft-t de nem allt szandekomban erre 100e forintnal többet költeni. A véleményem meg leírtam alább ahogy nezem Borg is hasonlókat tapasztalt.
Borg: nekem semmi bajom a talpával joaz :) dönteni meg nem is volt rá késztetésem, 1x beállítottam ahogy nekem jo es kesz. Nekem CRThez kepest sokkal szebbnek tünik a képe szinei stb. és aki eddig látta mind csodalkozott pl wow, bf2ben milyen képet ad.
Ph-n lehuztak a külsejét is amikor tesztelték szerintem az is teljesen rendben van. -
#585 kire próbáltam bármit ráerőltetni?
direkt odaírtam, hogy szerintem
sajnálom ha nem tetszik ha leírom a véleményem, de ettől még lehetne kultúráltan is fórumozni -
#584 na pont ezért írtam, mert a sok hozzá nem értő elolvassa ezt és azt gondolja ez az írta, hogy jó akkor biztos érdemes megvenni, aztán húzza a száját
nyugodtan leírhatja a véleményét de ő úgy ír, hogy hozzá sem teszi, hogy szerintem hanem kijelenti, hogy márpedig ez így van. -
#583 nem húztam porba elmondtam a véleményem
senkise mondta, hogy szar, de idejétmúlt technológia szerintem
ugye ezt mindig hozzátettem és nem szóltam be senkinek mert más a véleménye
lehet kevesebb sört kéne innod....... -
Pontius #582 Csak elentétben mindenki mással megpróbálod az érveidet és a gondolkodásodat mindenkire ráerőltetni...
(lassan 1hete az okoskodásotad olvasom és őszintén szólva nem igazán tetszik, de mit lehet ellene tenni...) -
#581 megnézett egy ilyen monitort és leírta a véleményét, érdekes reakcióid vannak néha, persze tőlem lehet mert így legalább többet megtudunk a moncsikról :)
Borg észrevétele után máris késztetést érzek, hogy jó lesz nekem egy TN paneles moncsi is, bár azért 100%-ban nem, a megérzéseim jók szoktak lenni és azok azt súgják, hogy várjak még :)