14419
  • Narancs
    Ez már kicsit necces, de hátha belefér. Szóval Viewsonicot ajánljátok. Esetleg ha valamelyik régebbi modellt venném belőle használtan azzal sem fürödhetek be, igaz?
  • Balu san
    Aham ez még inkább ott van (az árával együtt)...
    Alacsonyabb válaszidő plusz sRGB színkalibráció! Cool!
  • Balu san
    Egyelőre nincs sok jelentősége. (A későbbi fejlesztések során lesz majd)
    Abban az árkategóriában nem lesz DVI-s monitor, de ha általános felhasználásra kell, szerintem ne legyen szempont.
  • B@dsector
    [URL=http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/e2series/ve710s/]Viewsonic VE710s 17" 8ms[/URL] 74.900.- Ft bruttó

Szerintem elég jó és elfogadható árban is van.
  • Balu san
    Ahogy szemlélgettem - szép képe van. Ahhoz képest, hogy "belépő" monitor, szerintem nagyon korrekt.
  • Punker
    én DVI nélkül nem vennék TFT-t :)
  • Narancs
    Kösz a választ!
    15-pin mini D-sub, attached cable -> ez most akkor rossz? Mennyire számít ez a DVI?
  • Punker
    17-esek között jó, DVI?
  • Balu san
    Ha valóban be tudod szerezni olcsóbban, akkor én elgondolkodnék egy Viewsonic VA702 monitoron. Ez cirka 60-63 rongy körül mozog. (a "VA" a Viewsonic alapszériája). to details
    (Lehet, hogy ennél vannak jobb panelek ár/érték arányban, de én elfogult vagyok a Viewsonic felé.)
  • Narancs
    Mennyi kéne kb egy rendes TFT-hez?
  • Punker
    akkor ne vegyél TFT-t 60k-ért nagyon gagyi van csak
  • Balu san
    Colour adjust.
    Számokat fogsz látni: ...5400; 6500; 9300
  • Narancs
    Minél kevesebbet. Max 40 körül, de kb 30%-al olcsóbb minden PH!-n, ezt is ott szándékozom beszerezni. Szal olyan kéne ami boltban 55-60K...
  • B@dsector
    Mennyit kívánsz rá szánni?
  • Narancs
    Miért? TFT-kben nagyon nem vagyok otthon...:(
  • Breki33
    jól meggondoltad a 17-est?
  • Inquisitor
    Color-Temp?
  • Narancs
    Srácok!
    Gondolkozom, hogy beruházok egy TFT-re, valami 17"-os kéne. Semmi extra igény, ne legyen rondább a képe mint a mostani CRT-mé (LG F700B).
    Mit ajánlotok? Illetve melyik az a moncsi amit kerülni kell?
  • B@dsector
    Bátyám tegnap ilyen monitort vett, azt mondta h nagyon durva
    még nem láttam, de kíváncsi vagyok rá.

[URL=http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/proseries/vp201b/]20" Viewsonic VP201b[/URL]
  • grebber
    színhőmérséklet? Mi ez angolul??
  • Inquisitor
    Ja ja, ez az. Régen sokat használtam, mert döglődött az ezer éves monitorom és csak ezzel nem volt kox sötét.
  • czky
    Csak a nagyon nagy kontrasztarányú monitoroknak van teljesen fekete képe. Soha nem lesz a tiéd olyan. Az enyém se fekete...
  • Balu san
    Meg kellene próbálni analógon - ha még nem tetted volna meg. (Nem aggódj az analóg miatt, ugyanis észrevehetetlen a különbség a kép minőségét illetően.)
    Ez esetben hogy reagál a monitor az auto image gombra? Változtak a színek? Próbáld így kalibrálni...
    Milyen értéken van a színhőmérséklet?
  • grebber
    DVI-ba van a moncsi.
    Feltettem a TFT teszt progit ami behoz ilyen szines ablakokat.
    A fekete az nem telejsen fekete.
  • Breki33
  • Balu san
    Akkor egyszerűsítsük a dolgot. Jobb klikk a desktopon -> tulajd. -> Asztal
    Vedd ki a desktopról a háttérképet (amennyiben van rajta). Színezd először egyszínű feketére. Ha full feketét látsz, akkor idáig rendben van. Ha sötétszürke, akkor máris valami malőr merült fel (bár ez adódhat a monitor hibájából is). Ugyanezt tedd meg a fehér, majd a full piros színnel, végül a közép kékkel.

Mit látsz, milyenek a színek?
    DVI vagy analóg kábelen lóg a monitor?
  • Inquisitor
    Például a Photoshop programok is felraknak egy kis segédprogramot, amivel elvileg korrekt szín és gamma/fényerő valamint kontraszt beállítást lehet vele csinálni, és jól elmenteni. A neve most nem ugrik be.
    (Elvileg a VGA beállításainál is van ilyen, de sajnos elég soxor elállítodik, általában játékokból való kilépésnél.)
  • grebber
    Ezt akár kinaiul is irhattad volna mert sajna nem jött át nem értem :(
  • Air
    Sracok!
    Lenne egy kis gondom. Egy 730BF monitorom van, mult szombat ota.
    Szombaton hazavittem, DVI-vel osszedugtam, bekapcsoltam, gyonyoru eles kepe, es remek szinei vannak. Felraktam a monitor driveret, a Natural Colort es a MagicTune-t. Allitgattam benne mindenfelet, mukodott tokeletesen. Natural Colorban kulonbozo profile-ok, mukodik. DVI-os osszekottetes miatt az autoconfig persze nem megy.
    De tegnapelott es tegnap probaltam a fenyerot (brightness) allitgatni es azt vettem eszre, hogy akar a monitoron levo gombokkal, akar a MagicTune-nal allitom, a fenyero beallitasokra nem csinal a monitor semmit. Lathatoan nem valtozik a fenyero. Gondoltam ez is a MagicTune vagy a DVI miatt lehet. MagicTune uninstall, Dsub osszekotes. Szinten semmi. Normalis dolog ez??

(Munkahelyemen egy IBM ThinkVision L170-es monitorom van, azon sem lathato a fenyeroben torteno modositas. Most mind a 2 monitor szar, vagy ez TFT-knel normalis??)
  • Balu san
    Azt javaslom, hogy, ha nincs más megoldás, dobj fel a gépre egy "komolyabb" grafikai szoftvert és az RGB színkódok alapján csinálj egy kontrollt.
  • Inquisitor
    Szerintem nem sok értelme van, mert videokártyánkánt, sőt driverenként is változhat az összes paraméter szerintem. Meg mindenkinek más a szeme is. Nekem TFT-nél már 25% fényerőnél már folyi a szemem, és a kontrasztot is lejebb kell vennem mint másnál van, mert a szemem jojózik a túlkontrasztos szinektől. :)
  • Borg
    A fényerő szinte lényegtelen, egy CRT-nél a leggagyibb TFT is többet tud.
    A kontrasztarány pedig minél nagyobb, annál jobb.
  • Arthuro Adam
    Sziasztok!

Épp ilyen monitorokat nézek, és nem tudok pár dolgot: a fényerőnél melyik a jobb? (minél nagyobb az érték?) ill. a kontrasztaránynál melyik a jobb mondjuk a 400:1 vagy az 500:1.

Köszi.
  • grebber
    Akinek Samsung 930BF TFT-je van elmondaná hogy milyen értékekre van belöve a Brightness,Contrast milyen modba van a Gamma hogy áll a Color controlnál a Red,Green,Blue.

Előre is köszönöm.
  • Punker
    hol? :)
  • M@TriX
    tudtam hogy valami még nem stimmel :) de jó dögös, kissé megijedtem amikor a színeit megláttam, de a magictune-al a color funkcióval gatyába lehet rázni, dualba nyomatom mellette a CRT így aszerint állítom be ;)
  • Inquisitor
    Szerintem a felbontás lesz szokatlan, hanem a 4:3-as képarány helyett az 5:4-es :)
  • NSTSpider
    Az előző 19"-os CRT viewsonicot 1024x768-ban használtam.Ezt 1280x1024-ben előszőr furcsa volt de már kezdem megszokni.
  • M@TriX
    na csak miattad kibontottam, mivel 7kor jön a meló :)

BAZI nagy! ezen simán lehet majd videózni az tuti a Del19"-osom méretben elbújhat mellette. mondjuk ezt is majd vagy 40cm-re pakolom a szememtől mert így bazi nagy a kijelző. 1280x1024-be röffentettem be, mondjuk a jó öreg 1024x768 hiányzik, de majd lehet megszokom ezt is
  • Breki33
    Hogy lesz ebből kipróbálás?