14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#700 Köszi a kimerítő választ! :) -
virs lee #699 A válaszidő a nevéből adódóan akkor jó ha kicsi, te is azt szereted ha hamar válaszolnak neked, nem 2 hét múlva. :) Monitort viszont ennyiből nem tudok ajánlani, ami az én elvárásaimat teljesíti az egy százassal többnél kezdődik. -
borntofly #698 Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani valami jó 17" (esetleg 19") TFT-t sulinettel max 70e-ért?Gondolom a 19" ki is esett :) Illetve még az a kérdésem, hogy mit jelent a monitorok válaszideje: akkor jó, ha alacsony, vagy ha magas?
Köszi a segítséget! -
Borg #697 Tapasztalatok:
+ Rendkívül éles kép, kontrasztos, szép színek.
+ Mindez bármilyen normális szögből nézve.
+ Text görgetés sem zavaró, a mosódás minimális.
+ CSS-ben játszottam vele (elég pörgős:) ), és semmi utánhúzás. Sőt, a kontrasztok még sokkal szebbek, sokkal élénkebb az egész, mint a CRT-men előtte (szubjektív).
+ A drivere egyből felment, semmi cicó, minden működik. 1280-ban alap, hogy minden ok, de még 1024-ben is pl játékhoz relatíve elfogadható a képminőség. (persze inkább 1280-ban játszok)
+ videolejátszásnál is teljesen szép képe van, a fekete fekete, és a többi szin is olyan, amilyen kell legyen. Utánhúzás, mosódás egy szál se. Igaz, csak sima divx cuccal próbáltam, ilyen HDTV és egyéb gizdulásaim nincsenek :P)
+ Végignéztem a fényképeimet, és egyszerűen hiába kerestem, nem találtam színproblémát smile2.gif Minden olyan, aminek kell lennie. A fekete is, a fehér is, a színek is, az átmenetek is...
+ A talapzata kenterbe veri valszeg az összes 100k körül TFT-t smile2.gif
+ Ugyanígy, a monitor mint olyan is SZÉP. Egyszerűen jó a dizájn. Szemből ezüstös, kis egyszerű káva, egy stílusosan kék power leddel, és érintőgombbal, hátulról pedig fehér, szükre csíkokkal. Jól mutat, na.
- A szoftvere egy rakás szar :) A magictune fagy össze vissza, illetve az egygombos dizájn is szép marketing fogás, de gyakorlati haszna 0. Sőt, pl pont a magicbright állitgatásához KELLENE is még egy gomb legalább. (Ps: nem tudja valaki, nem lehet ezt esetleg bindelni valami bill kombinációra?)
- Az utánhúzást a játékban azért fel tudtam fedezni :) Olyan helyeken, ahol sötét háttér előtt mozog valami nagyon gyorsan, ott a mozgó tárgy éle mentén egy kb 1mm-es szükrés, fehéres fátyolcsíkot lehet látni. De ezt is csak akkor fedeztem fel, amikor kifejezetten ezt figyeltem a Source VST tesztben, ahogy a kamera mozog, a hátfal sötét, és a kettő között tárgyak vannak. Ahogy a nézet megy, néhol látni ilyent. De tényleg gúvasztani kell a szemet hozzá, mert csak ilyen speciális esetben látható, és akkor is igen kicsi (max 1mm). Aki ezt játszás közben észreveszi úgy, hogy nem direkt erre figyel 5 centiről düllesztve a szemeit, annak gratulálok :)
-
#696 Haverom tegnap kapta meg a Samo 930-asát, neki három hetett kellett várnia a Miklandnál (megjött egy héten belül az első, de azt nem vette át, mert pixelhibás volt). -
#695 Pl. DVD alatt hogy néz ki (esetleg HDTV-rip? :)).
A standard felbontáson kívűl mennyire elviselhetőek a felbontások, stb. :) -
#694 Hehe lehet hogy várok még eggy pár hetet azt legalább bekerül velem együtt a Bluefish a rekordok könyvébe "Soha meg nem érkezett megrendelés" cimszóval immár 5. hete semmi :D -
Borg #693 Pl miben?:) -
#692 ámen :) szerdán remélem megerősítelek ebben :) -
#691 Gratula hozzá!
CSS-ben oké, hogy jó, de máshol is helyt áll egyébként? -
Borg #690 Eszméletlen jó CSS-ben :)
Semmi utánhúzás, és olyan kontrasztok, meg színek vannak... :) -
#689 jól hangzik :) -
#688 -
Borg #687 Na megvan a 193P+ :)
Igaz a magictune nevű szarság (ami OSD helyett van ehhez) eléggé fagyós, de az alapvető dolgokra jó.
Maga a monitor viszont isten, szinek, fényerő, kontraszt :) Állati szép képe van.
És csak 130k bruttóban volt :P Kaptam még egy kis kedvezményt... -
#686 igen a pixeleknek árt P -
#685 Ez az egyik lehetséges oka -
#684 valahol olvastam, hogy rövidebb életkor...
de az biztos, hogy nem kellene jelentőségnek lenni a hz-nek TFTn -
Gabor30 #683 Nem csaj játéknál, hanem mindennél. pl az asztalnál is. És nem csak 1280*1024-ben, hanem ha 60 herz-en van, akkor kisebb felbontáson is.
Bár most hogy közvetlenül a kártyába dugtam nem vibrál 60 hz-en annyira. Mindegy . Marad 75hz-en. Ha nem a saját driverét rakom fel, hanem sima plug and play-ként van a monitor, akkor simán engedi minden. :-)Bár érdekes lenne tudni a vibrálás okát.
Egyébként árthat neki, hogyha 75hz-en megy? -
#682 jaja, hátha valaki már összefutott ezzel, amúgy sok monitort helyeztem már üzembe DVI nélkül és tökéletesek azóta is, szóval nem hinném, hogy amiatt lenne... -
#681 pontosan
és egy másik videokarival is érdemes kipróbálni
Mondanám, hogy nem szaban DVI nélküli monitort venni, de egy okos biztos megint beszólna.
Amúgy szerintem érdemes a hwsw és a proharver direkt ezzel a moncsival foglalkozó topicjaira beregisztrálni és konkrétan azokkal akiknek ilyen moncsijuk van megbeszélni.
Töbet tudnak szerintem segíteni mint mi akik csak olvastunk róla. P -
#680 én mondjuk azt tenném elősször is, hogy hónomalé kapom és elviszem egy haverhoz, hogy nála is csinálja-e, ez sokmindenre megmondja a megoldást.
amúhy 1280*1024-be játszod és akkor jön elő? -
Gabor30 #679 Főleg a monitor középső harmadában látszik ez a "csíkozás, vibrálás". A szélein nem. Kipróbáltam közvetlenül a kártyára dugni a kábelt: igy is csíkoz, bár nem annyira. Ezekszerint árnyékolás baj lehet. Ez ellen mit lehet tenni? -
Gabor30 #678 A monitoron csak analóg kimenet van sajna. Rá van viszont egy video (egér,bill) switcre rákötve. (" gépet tudok használni a monitorral, meg a többivel)Lehet, hogy azzal van a baj? Majd kipróbálom. Amit viszont nem értek: ha nem számít a frissítés, akkor miért csak 60 hz-en látom a csíkozást, 75-ön nem.) Egyébként a natív felbontás 1280*1024@60hz. És én is ugy tudom, hogy nem kellene számítania a frissítésnek. Épp ezért kértem segítséget, mert nem értem a dolgot. -
#677 Nos lehet az a gond, hogy, az analóg kimenetet használod. Ha van a TFT-dnek DVI bemenete, a videokártyádnak meg DVI kimenete, akkor azon keresztül kösd be
Az analog csatorna sajnos lehet úgym."zajos"
Amúgy használd NATIV felbontáson (valszeg 1280x1024 lesz), és az hogy 60 vagy 75 az LCD-nek zsírmindegy, mert nem lesz tőle jobb a kép. Alapesetben az TFT monitorok 60 Hz-en mennek, felesleges 75-re állítani.
Ugye CRT-nél ezzel a frekvenciával frissül minden képpont ennyiszer x idő alatt, DE a TFT esetében csak akkor van frissítés ha a képpont színe változik, ezért ez NEM SZÁMÍT) -
#676 NEm mondunk kétfélét sztem is helyben kéne megnézni csak számítsr rá, hogy nem biztos, hogy jónéven veszik, főleg ha a nevedre hozzák.
MOndjuk legegyszerűbb lenne ha ismerősök és őket kérnéd meg, hogy mielőtt átveszik nézzék meg, de asszem pesten ettől kicsit kiakadnának a nagykerben.P -
#675 kötelesek ha érvényes a pixelhibás garancia, de ez elég macerás ügy, és ugye ta vagy a kishal. -
Gabor30 #674 Bekapcsoltam a v-syncet. Így is csinálja. Főleg egysszínű területeken látszik. Mivel gyorsan csinálja, mintha remegne a kép. Hosszútávon nem csak állóképeknél, de játéknál is zavaró. -
Gabor30 #673 Rosszul fogalmaztam. Nem vibrál, hanem (főleg középrészen)látszik ahogy mennek lefelé a frissitési csíkok. Mint mikor videón visszanézel egy crt monitor felvett képét, csak nem annyira erősen. 60 hz-en nagyon látszik. Lehet hogy tényéeg valami zavaró jelet szed össze az analóg csatiról. Hogy lehet ezt elkerülni? -
Inquisitor #672 Szerintem se vibrálhat, max. ha hibás vagy zárlatos a háttérvilágítás vagy ha analóg csatin (VGA) jön a jel, és valami extrém zavart szed össze a kábele ...
Amúgy meg TFT-nél ha jól tudom a mgasabb képfrissítés hatására csökken az élettartama a képpontokat vezérlő tranzisztoroknak. A v-sync nem csak a játékokban, de a videókártya beállításoknál is állítható, ezárt meg kell nézni ott is, nincs e kikapcsolva. Viszont én nem tudopk róla, hogy lassítaná különösebben a játékokat. -
Csaba #671 Ha mégsem ez a gond, akkor sorry, de nem tudom elképzelni, hogy egy TFT monitor vibráljon. -
Csaba #670 Nem lehet, hogy összekevered a vibrálást meg a csíkozást? Egy Tft monitor sosem vibrál (60 hertzen sem), ellenben van valami frekvenciabibi (pontosan mi okozza, azt lusta voltam elolvasni) a játékoknál, ami tényleg csíkozást eredményez (pl. egy fps játéknál ha elfordulok, akkor középen csíkoz a kép, ami elég zavaró). Ezt megszüntethetjük a vsync nevű opció bekapcsolásával (Ez szinte mindegyik játékban benne van a video opcióban, viszont olyan 10 frame/seccel lassítja a progik futását, tehát turbósabb videokártya szükséges). -
Gabor30 #669 Az előző folytatása: közben másokkal konzultáltam, és mindenki azt írta, hogy nekik 60hz-en sem vibrál. Szóval valszeg én szúrtam el valamit. Tudna e segíteni valaki, hogy milyen beállításokkal lenne jó 60 hz-en is a kép? -
Gabor30 #668 Sziasztok! A következő lenne a problémám: van egy Samsung 913n-em. ( Ez még nem probléma) A baj a következő: a legnagyobb felbontáson 75hz-et tud (1280*1024) Szép, meg minden. Csakhogy a játékok nagyrésze leveszi ezen a felbontáson a frekvenciát 60hz-re. És akkor csíkoz a monitor. Látszik hogy vibrál a kép. Hogy lehetne fixre beállítani a 75hz frekvenciát? A Rivatune-t és a Powerstripet próbáltam már. Előre is köszönm a válaszokat.
-
#667 ha nem próbálod ki ott és otthon kiderül hogy sz@r a jelenlegi helyzetben qrva hosszú lesz a gar csere, már nem kötelező a 14 napos csereidő + fullos árúhiány van. -
#666 na 2en kétfélét :) köcc
na inkább majd megkérdem hogy lehet-e, mert én ott előttük meg akarom nézni, ha nem engedik akkor meg azt fixálom le, hogyha meg ottohn megnézem és van pixel akkor visszahozom.
de ezzel spóronék egy utat. na majd meglátom ha egyeltalán hoznak.
okt14-et ígértek, csak az a baj, hogy mindig magamból indulok ki, hogy csak olyan határidőt adok amit be is tudok tartani. -
#665 bent próbáld ki! -
#664 majd viszek pár nehézfiút :)
hogy mondod, szóval ha hazaviszem bekapcsolom és látok hibát és visszaviszem akkor kötelesek visszavenni? -
#663 de a boltos nem biztos, hogy ebben készséges lesz
lehet azt mondja vidd el és ha pixelhibás úgyis visszahozhatod
ezt jó előre lefixálni, különben a tömeg ellened fordul P -
#662 :)))) én magamnak fontosabb vagyok, mint a másik 20. ÖNZŐ ÁLLAT!! :)
na jó, de most komolyan, én megnlzem mindig miért adok ki pénzt, ennyinél meg nem nagyon érdekel ki néz rám csúnyán, ők a szolgáltatók, örüljenek ha megveszem tőlük :) -
#661 főleg ha mögötted 20 sulinetes türelmetlen ember lesz