14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#940 persze, legalábbis nem szereti a magas hz-eket és nem is használ semmit. -
#939 Nem táncolok, de nincs kiszögezve sehova a fejem :D -
#938 Így ezekszerint tovább is bírja a monitor. -
#937 tudom, ennek éppen ezért én utána néztem, alapból 60ra raktam minden CRT-s beidegződést félretéve :) -
#936 Kipróbáltam 60Hz-en tényleg ott sincs semmi villogás,valószínűleg nálam még él a CRT-s beidegződés:) -
#935 te táncolsz a moncsi előtt vagy mivan? :)
én is nagy CRT-s vagyok, de vibrálást nem tapasztaltam a TFTmen -
#934 Azt hiszem, hogy jobban megnézve lehet, hogy amit én villogásnak érzékelek az csak annak tudható be, hogy folyamatosan mozog a szemem, és így a folyamatosan változó nézőpontból mindig kicsit máshogy látom ugyanazt a pixelt.
Vagyis ha teljesen mozdulatlan szemmel nézem a képernyő bármelyik részét, akkor mintha nem érzékelnék vibrálást.
Ergo csak meg kell szoknom, hogy nem CRT, ráadásul szép nagy, és nem hangyafasznyi. :D
Na jó, döntöttem.
Nem cserélem vissza, mert a végén belefutok egy pixelhibásba. -
#933 minek megy 70hz-en? 60on is elég, sőt, azon ajánlott. -
#932 Nekem 1280x1024 75kHz 70Hz-en megy a 930 bf-em és nincs villogás. -
#931 Az mondjuk lehet gond, hogy a vízszintes jelet a monitor 64.2 Khz-nek írja ki, a videókártya pedig azt állítja, hogy 63.9-cel küldi neki?
Tehát ez végülis videókártya gond lehet? -
Balu san #930 Alapvetően nem szabadna vibrálni a tft monitornak, ha korrekt módon van optimalizálva. Valami beállítási malőrötök van...
Az "auto" gombra mit reagál?
(Álló képnél a válaszidőnek nincs jelentősége. A 16ms pedig nem számít "magasnak".) -
#929 én is látok vibrálást, de azt hittem hogy a magas válasz idő miatt (16ms) -
#928 A háttérvilágítás több Khz, ezért fizikilag képtelenség, hogy annak bármilyen virálását egyáltalán láthassam, ugye?
Bármi ilyesmi kirárólag a fényerőnek köszönhető, igaz?
Tehát ha nincs pixelhiba, akkor tökéletes a monitor, és CRT-jellegű vibrálás-féle miatt töb felesleges lenne kicserélnem, mert bármelyik dobozt hoznám el, ugyezt látnám, ugye? -
#927 vibrálna -
#926 Szóval ha nekem enyhén úgy tűnik, mintha a TFT háttérvilágítása kicsit mintha CRT-sen birbálna, attól még ne vigyem vissza, mert csak hozzá kell szokni, és bármelyik más BF930-ast hoznám el, azzal valószínűleg ugyanezt tapasztalnám?
Jól értem?
Pedig ha kicsit oldalra dölök, és csak egy kis sugárban nézem a képet, 45 fokban haladó fényeket látok nagyon enyhén. -
#925 ugyan az a panel meg márka is, csak nem mennek alá, egy korábbi modellnek. a BF az egy elismert modellszéria -
#924 ok, csak hirtelen rám ijesztettek a képminőséggel..
viszont azt írják többen is, hogy a színbeállításai alapból nem túl jók, de ha lehet rajta korrigálni akkor tökmind1 -
#923 az a valaki marhára ért hozzá :)
amúgy "csak" beállítás kérdése, és lehet varázsolgatni :) -
#922 nah így már érthető ;)
hát igen, a BF széria hozza ki a maximumot a TN+film panelből, szóval ha hoszabb időre tervezel csak azt vedd, sőt... -
#921 740N nincs rajta DVi, 8ms, viszont vki azt mondta h szebb a képe.. url
730BF a többi ugyan az (600:1 , 300:1 )url -
#920 bocs, 740 N es, csak megzavarodom a kavalkádban. -
#919 a samunak sok típusa van, nehogy keverd :) 730B 730BF 730MP... stb ;) -
#918 samu 740BF
vs
samu 730BF
ha jóltom annyi csak a különbség, hogy 700:1 contrast / 600:1 és DVI-D csati a 740-esen... -
#917 ? a 740BF 4 ms...
700:1 contrast ratio, 300cd/m2 brightness, 1280 x 1024 resolution and 160-degrees, 4ms -
#916 730 as drágább amúgy és 4 ms tud
740 es 8 ms et tud ...
képminőségre kérdezném :) -
#915 szerinted? :) (nővekvő típusszám) -
#914 samsung 740bf VS 730bf ? -
#913 arra figyelj, hogy 60hz-en menjen és a legszebb kép az ajánlott felbontáson van. -
#912 Oké, akkor nem viszem vissza. :D
Pixelhiba nincs, az enyhe vibrálás érzete pedig csak megszokás kérdése.
vágom :D -
#911 a TFT-k alapban olyanok mint egy túlhozott Brightness-es CRT, de a beállításokban ezen lehet javítani. én is infarktust kaptanm milyen szar képe van a moncsimnak, de aztán egy kicsit elszórakoztam vele és mostmár megtévesztően szép CRT képe lett ;) -
#910 ja kissé élénkebb a fényerő kontraszt de tudod állítani én inkább megszoktam mert igy valahogy sokkal szebbek a szinek stb.
Ja es csont sötétben ritkán használom. -
#909 Bocs a sok kérdésért, de most van életember elöször TFT moncsim, és nem tom, hogy mi normális, mi pedig nem.
Tehát ha világosabb színeknél enyhén úgy tűnik, mintha valami alacsony képfrissítési frekvenciára állított CRT-t néznék, az ugye normális? Jól gondolom, hogy csak arról van szó, hogy a sötét szobában a magas fényerőhöz hozzá kell még hogy szokjon a szemem, ugye? -
#908 Samsung 730BF 17" LCD
Response Time(ms)(typ.) 4 (G to G)
Contrast Ratio(typ.) 700:1
véleményt kérnék! -
#907 A tecnikai adatoknál megadott "a-si TFT aktiv mátrix" azt jelenti, hogy TN+Film? -
#906 max 90 ből milyen monitort lehet és érdemes még sulinetre venni? -
Borg #905 Akarod mondani a többi TN+Filmes TFT-nél.
Mert pl az én S-PVA-s 193P+omon sem ilyen. És ez 130 bruttóba volt nekem, nem többszázezerbe :) -
Balu san #904 Na, azért többszázezres modelleknél már nem... -
#903 Meg fogsz lepődni.
www.quicktime.com
High deifiniton videók felfelül vannak a filmelőzeteseknél.
Lehet 1600-asakat is nézni.
Bár nem tudom, az milyen gépre van, ha az én 2,6-os procimnak még a 1280-as is sok... -
Pontius #902 off
honnan szedtél le 1280-as quicktime videokat? Én is rá akarok nézni :) -
#901 Ez olyan hogy nem.
Viszont látom, hogy 1280-as quicktime videókhoz lassú a 2,6-os AMD XP-m, úgyhogy a következő fejlesztés egy hónap múlva proci lesz. Mondjuk egy 3000-as Barton 25-ért, az jó.