13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Redadamxp #11716 Köszönöm szépen a megoldást :D
Hol lehet átállítani a Balos-jobbos közlekedést?
-
wetsom #11715 Nálam végül is bevált a dolog a vasúti hídnál:
KÉP -
wetsom #11714 Ja és az igazi felhőkarcolós központot még nem is láttátok, de ami késik nem múlik:) -
wetsom #11713 Magam találom ki, és tervezem, minden nap csak kicsit teszek hozzá, hogy ne legyen elkapkodva:)
Bár valós lenne, ott feszül a Magyar zászló a parkban -
#11712 Wetsom, ezeket a városokat magadtól találod ki vagy létezőket építesz meg, mert nagyon jól néznek ki, nekem legalábbis nagyon bejön mindegyik amit eddig láttam tőled -
wetsom #11711 Itt az ősz itt van újra:)
-
wetsom #11710 A domb:Japanese Walls Set
A fal:JS Seawalls -
Benevolens #11709 rosszul csinálod. Előszöris a játékod balos, a NAM meg jobbos közlekedés szerint van felrakva. Ez okozza a sávokkal a gubancot. Szóval igény szerint állítsd át valamelyiketó. A másik, hogy a NAM-hoz kell a NAM Essentials is, különben mindenféle bajai vannak. A villamosos meg egyéb puzzle elemeket csak az elején nem érzékeli útként egy kis ideig, de egyébként működik. (Ha nem oldódik meg, akkor rakd a puzzle elemeket a meglévő útra, és akkor már valószínűleg menni fog)
Azt nem értem, hogy miből gondolod, hogy nem tud a villamossínen menni a szerelvény. Valószínűleg tud, ha van megálló. Vagy max ezt is a balos-jobbos probléma okozza. Az U-Drive-ot nem tudom, mert nem használom, de el tudom képzelni, hogy ezt is a balos-jobbos eltérés teszi tönkre. -
#11708 Ez nagyon jól néz ki, milyen modot használtál a falhoz meg a domb oldalára? -
Redadamxp #11707 Leszedtem a NAM-ot, és elsőre örültem, hogy megvan, lesz egy csomó újdonság! Aztán elkezdtem próbálgatni, és kiderült, nem igazán jó ez az egész.Az még haggyán, hogy a villamost az útban nem tudják használni a simek, mert minig kiirja a villamossal ellátott úthoz telpített telkek fölé, hogy nincs út, és amikor vezetek valamit, rendszeresen eltűnik az autó és kilép a Drive módból. A villamos magában sem jó, mert nem tud rajta közlekedni a szerelvény, de hogy még az átvezetett (összelegózott) utat sem tudom használni, sem én, sem a Simek. És egyébként az összes kereszteződést. Pl az alagutat sem. Az egy másik dolog, hogy szerintem rossz a játékom, és emiatt nem tudom használni a sugárút kereszteződés nyújtotta lehetőségeket, mert nekem rossz sávban haladnak az autóim (angol szabály szerint, miközben ugye a játékban az útfestések normál módon vannak felfestve) de hogy az alap játékban jól működő Vasút-út kereszteződést sem tudom használni, mert nem enged át menni rajta, úgy mint a villamosnál. Vagy minden csak dísz, vagy én csinálok valamit rosszul SEGÍTSÉG! -
wetsom #11706 Végül így oldottam meg a híd kérdést, dombbal...az új városomban lesz pár ilyen képződmény:)
-
Benevolens #11705 nincs lehúzva. Csak az árnyékokat vettem le, de azt is csak kb egy éve, ezek meg már előtte sem működtek. -
#11704 Szerintem ezeknek működnie kellene. Régebben láttam képet róluk CJ-kben. Nem lehet hogy csak le vannak húzva a grafikai beállításaid, és nem mutatja őket? -
Benevolens #11703 nekem például pont ez a kettő nem is működik. Vagyis nem látszik a túlnyúló rész -
#11702 Az mindig csak trükk. Csinálnak egy overhanging lotot, ami úgy néz ki, mint az út. A túlnyúló része benyúlik a híd alá. Jól néz ki. És közben még elfed egy alagutat, vagy metróra konvertálja a forgalmat, és a híd alatt összekötöd. De az is lehet, hogy egyáltalán nem is működik.
Underbridge Road
Underbridge Highway -
wetsom #11701 Egyébként emiatt kérdeztem, mert falazok:)
Link -
wetsom #11700 Valahol láttam, hogy utat építettek a híd alá... -
Benevolens #11699 de nem működnek. És néha grafikailag is rosszak -
#11698 ? Hidak alá nem lehet építkezni. Lehet fásítani, ahhoz nem kell semmi. Esetleg overhanging lotokat lehet letenni, amiknek egyes részei kinyúlnak a lot határain túlra. Ezek a részek benyúlhatnak híd alá, mintha oda építettél volna. -
wetsom #11697 Köszi, még az a kiegészítő kellene, amivel a hidak alá is lehet építkezni. -
#11696 Dehogy nincs, használj slope modot, olyat, amelyik az RHW-t is támogatja. Pl ezt. -
#11695 -
wetsom #11694 A normális link lemaradt:
Link -
wetsom #11693 Átálltam két hídnál földdombos verzióra, de ilyen darabos lett a színt váltás, nincs valami megoldás erre?
http://img823.imageshack.us/img823/20/65193406.png -
#11692 Istenkirályállatul jól néz ki! Nagyon jó!:) -
wetsom #11691 A letenyei átkelőhely, ennél jobbra nem tudtam megcsinálni:s
Link -
Benevolens #11690 igen. Van egy grafikon, ahol a lakosság korösszetételét tudod megnézni. Az oktatási lehetőségeknek az érintett lakosság korához kell igazodia, különben nem használják. Öregeknek könyvtár, múzeum, a többi egyértelmű. De ajánlatos minden lakóterületet mindennel lefedni, mert akár új építéssel, akár máshogy változhatnak a viszonyok -
#11689 Van. Hozz létre egy könyvtárat a C:\Documents and Settings\USERNAME\My Documents\SimCity 4\Regions\ útvonalon. Itt tárolódnak a régiók.
Az újonnan létrehozott konyvtárba kell másolni egy megfelelően elkészített config.bmp file-t. pl ezt: http://www.wuphonsreach.org/Games/SimCity4/config_bmps/24x20/deefive/config.bmp
Ekkor a játékban meg tudod nyitni az új régiót. -
hunhogzilla #11688 Üdv, van rá valami mód, hogy nagyobb régiókat készíthessek? (nem a városokra gondolok) -
#11687 Az egyébként számít, hogy adott lakóterületre mindenféle oktatási intézmény jut? Vagy elég, ha pl csak gimi van? Mert néztem, hogy pl az általános iskolámban van kemény 200 diák, míg a gimiben már 1000+. -
#11686 értem, amúgy az oktatás az szinte teljes, 1-2 részen nincs teljes oktatás, de ott mezőgazdaság van, a modot azért kipróbálom ;)
köszi a segítséget! -
#11685 Az ipar rendkívül helyigényes. Ez ellen nincs mit tenni. Létezik egy Industry Quadrupler Mod, ami megnégyszerezi a munkahelyek számát az iparban, úgy már sokkal kellemesebb a helyigény.
Illetve futtasd fel az oktatást, és akkor egyre több kereskedelmi munkahelyet fognak igényelni. -
#11684 köszi így már működik, csak nem győzöm építeni az ipari zónát, 130 ezres lakosságnak ill. fölötte, hogy lehet elég munkahelyet építeni? -
wetsom #11683 Telepítés előtt kilehet venni dolgokat... -
#11682 NAM-ot fel lehet úgy is rakni, hogy csak a közlekedés szimulálását dolgozza át, de új építőelemeket, stbket ne rakjon bele? Így is működőképes? -
#11681 A NAM legyen felrakva, mert anélkül előfordulhat, hogy a kocka másik sarkába eső munkahelyekre a sim meg sem próbál eljutni, mondván túl messze van.
Ha a régió más városában van megfelelő munkahely, és van összeköttetés is a városok között, akkor automatikusan mennek át dolgozni.
Vedd figyelembe azt is, hogy munkahely és munkahely között különbség van. A C és I épületek meghatározott arányban adnak munkát a § / §§ / §§§ simeknek.
Ha pl a §§§ lakosságodnál van munkanélküliség, akkor hiába is van akármennyi szabad munkahely az iparban, §§§ sim oda nem megy dolgozni. (Az IHT ugyan adna 10% munkahelyet, de egy bug miatt ez 0. Van valahol egy mod, ami ezt javítja.) -
#11680 Megint szeretnék kérni egy kis segítséget, hogy tudom azt megcsinálni hogy a lakózónából átjárjanak az ember dolgozni a távolabb lévő ipari zónába? Mert van annyi ipari zóna mint a szemét és mégis munkanélküliség van, de csak az ipartól messze lévő lakosságiban. Vagy esetleg azt meglehet csinálni valahogy hogy a szomszédos városba járjanak dolgozni? -
#11679 Igen, én linkeltem be egyet, de nem igazán volt megfelelő méretű.
Az úthálózatot természetesen nem teljesre gondoltam, csak a nagyobb utakat kellene megcsinálni (Váci út, körútak, üllői út, autópályák, stb) -
#11678 Azt a régiót pont Mighty linkelte be.
Én már gondolkoztam rajta régebben, csak nem találtam Budapest térképet. Meg az utcahálózat is olyan, hogy csak egy nagyjából hasonló város jöhetne ki. -
Benevolens #11677 igen, csak nem a játékba épített terepeszközökkel. De pont pár hozzászólással lejjebb volt belinkelve egy olyan régió, amiben Budapest is benne volt. Mindenesetre én tutira nem kezdeném el sim cityvel építeni, mert lehangolóan lehetne csak kialakítani a körutakat