Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre gondoltam. Honnan tudnám letolteni?

Olyan utat keresek, aminek csak a 2 keréknyoma látszik. Jobban nem tudom leírni. Ha megtalálom, belinkelem a képet! <#lookaround>

Doian Gray
Kod thx. Értem egyébként már. Am az új nam-os 6 sávos út a legjobb. Azzal lecseréltem a döglõdõ ave-t és mostmár nincs gondja a forgalommal. Meg a város teljes fõutcáját kiegészítettem aluljárókkal, mármint utak egymás alatt mennek át. És azok is kötõdnek mindennel, meg még jópár körforgalommal is. Mostmár gördülékenyen gyarapszik a város, és a forgalom sem akadály. 😄

Helyes, ezt már szeretem. Egyébként, most jutott eszembe hogy telepítsek néhány metrót is, mert lehet kéne. 😄 Magas vasútat nem tudom hogy rakjak-e. Megéri-e. Nem sûrûn használtam.

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

Oksa, majd figyelem, kösz :-)
A másikra: oksa, értem :-)
nem volt túl röviden kihúzva az út?
kemszi2
Üdv!
most kezdtem el játszani a játékkal.De elég gyakran hibaüzenettel kilép,ha lenne automata mentés nem zavarna,így viszont (mivel nincs minden 5 percben eszembe ,hogy mentsek) elég sok mindent elvesztek.nincs valami ötlet. EP1 fel van rakva+magyarítva
sziasztok!

feltettem a legújabb NAM-ot (2010.05 havi) és: a Ground Level Highways autópályával - vagyis az alacsonyan futóval - nem lehet keresztezni a fõutat.
Mi lehet a probléma?

nekem egyébként vasút-vasút felett szituációban a piros vonalat produkálja a vonat. Valahogy biztos meg lehet oldani, mert a beépített autópálya csomópontokban meg van oldva. Az NWM-es utakat tényleg szeretném látni, mert nekem tényleg nem sikerült még. (kicsit kételkedem)
Kodlovag
Én nem gyártok épületeket, csak letöltök meglévõket, és összerendezem stílusokba. Hasonlóakat egy stílusba, minden stagehez legyen R/Cs/Co, §/§§/§§§ és a különbözõ paramétereik ne nagyon üssenek el egymástól és a játékban megszokottól.

Kodlovag
Ez a város még igen kicsi. Hacsak nem kertes házat töltöttél le, akkor egy darabig még várnod kell a megjelenésükre. Amikor az eredeti játékbeli hasonló méretû épületek megjelennek, kb akkortól számíthatsz a letöltöttekre is.

Kodlovag
laza 595.896 autó, 169.803 busz. és gyengus 1.896.206 gyalogos
Ez ugye nem egy út forgalma, hanem a teljes városé? A legnagyobb kapacitású utat az új NAM-ban a Traffic Simulator Ultra verziójával lehet elérni, az autópályának van 45000/kocka kapacitása, az avenue csak 12000/kocka.

Út fölött út típusú hálózatokat nem csinálnak, mert a keresztezõdéseik rosszul mûködnek. A hálózatokat és kapcsolódásaikat definiáló RUL fájl nincs felkészítve többszintû mûködésre. A felüljáró rendszerû merõleges keresztezõdés megoldható, de a párhuzamos egymás fölötti futás, illetve ezek keresztezõdése nem. Ha különbözõ hálózatok futnak egymás fölött (pl magasvasút út fölött), az úgyszintén megoldható. Érthettõbben lásd az ákombákomot. Ha a két kék autóutat akarod definiálni, a piros és a zöld is automatikusan lehetséges lesz. De ha felül el-rail megy, akkor az autó és az el-rail külön hálózatok, és nem tud összekeveredni = mûködik.

Oksa, én is így gondoltam, de azé' megkérdeztem :-D Kösz!
a letöltött épület ugyanúgy be van sorolva típus zónasûrûség és jólét szerint, mint az alap. Tehát csak akkor jelenik meg, ha a megfelelõ zóna és a megfelelõ igény megvan (illetve megütötted a megfelelõ stage capot)
akkor, ha kérhetném a leírt kombinációk képes mellékletét, hogy én is tudjam
Na, ezzel szöszölök most, itt egy kicsit közelebbrõl látszik a jelenlegi "központ". Iskola még nics, csak egy tûzoltóság a gyárak körül...
LÁtszik, hogy melyik nem "szabványos" fa, azok elvileg követik az évszakot, ha minden igaz... MOndjuk nem látok letöltöt épületet, de talán késõbb megjelenik majd.
Oksa, egyrészt kösz a választ, másrész yó munkát :-)
A B.A.T.-al készíted a házakat?
Kodlovag
Már én is gondoltam rá, hogy végigtúrom a játék dat fájljait és megnézem, lehet-e 4-nél több tilesetet engedélyezni. De ez egy olyan nyilvánvaló igény, hogy ha lehetne, akkor már rég megcsinálták volna. Szóval valószínûleg nem lehet, de azért egyszer még megbizonyosodok róla magam is.

Jelenleg annyit lehet tenni, hogy egyesével megkeresed és letöltöd az épületeket, és ha nem tetszik a stílus, amibe a készítõ helyezte, akkor magad módosítod. Ez 1-2 épületnél könnyen megoldható, de több teljes stílust kitevõ épületmennyiségnél (2-300db, vagy több) ez már rengeteg munka. Épp ezért jellemzõen senki nem fog neki teljes tileseteket csinálni. Na de majd én... Egyébként több-kevesebb folytonossággal már kb ötödik hónapja csinálom. És 1-2 még biztos hátra van.

Kodlovag
Az átlós házaknak 1x1 kockás alapterülete van, és a ház kinyúlik róla. Ahogy írtad. És minden átlós épületet ploppolni kell, ezeket is.

Yaya, kösz, igen, ezeket is olvastam már (többször visszaolvasok, jókat írtok), csak gondoltam, hátha van valami újdonság :-)
Szóval, ha pl. simtropolison megtetszik egy épület, azt csak be kell tenni a megfelelõ plugin mappába, és pár hónap játék után elvileg megjelenik a városban?
Esetleg a metro enyhíthet a gondodon.

Doian Gray
egyébként fellõttem a nam újat meg a nwm újat. Háát. Nemtom ki hogy merre és mennyire próbálta ki, de sztem kicsit gondolja át újra. Nincs itt semmi gond. Ave-re és autó pályára is ugyan úgy feltudtam kötni akár melyiket. Meg tudtam csinálni hogy 1x6 sávosból legyen 2x3 sávos, meg tudtam csinálni hogyautópálya-ból ave-re ave-bõl út-ra, meg lehet az ave-bõl cvsinálni 2x2 sávost, meg úgy és annyi módon lehet variálni, hogy megse tudtam csinálni mindet. Kanyarokra még nem jöttem rá, de azok is kombósak és ez hót ziher. Mint az ilyen olyan autópálya ave út csatlakozások meg a ...stb. szóval nekem ez tetszik. 😊 És tetszik hogy se a nam, se az nwm nem rinyált, pedig úgy húztam rá a régire mint annak a rendje. Nállam nincsen gondja. Szal nemtom ki mit csinált, de nézze má meg újra lészen oly szívös, és valósat állítsön. 😊 Nemes magyar nyelvön fejezé ki vala. <#ejnye1>

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

Doian Gray
Mekkora? 😄 Hát nagy. 😄 laza 595.896 autó, 169.803 busz. és gyengus 1.896.206 gyalogos. Szal kurvára kéne. Jó lenne egy ilyen cuccos. Mivel Amcsiban is van. Ide is kéne.

úgy érted, hogy emeletes út? Olyan még nincs. Mekkora forgalommal van a gond?
Doian Gray
Most kéne egy hatalmas help. Valaki nemtud egy olyan cuccot, amitõl olyan dolog lessz, hogy két út menjen egymás fölött? Mármint van egy Avenue, és fölötte menjen egy autó pálya? Mert a város közepén lévõ fõútvonalam kezdi megadni magát. I need help!! We under attack!! 😄

vidd le egy húszassal, hogy olcsóbb legyen a boltinál
Van egy eladó eredeti Sim City 4 Deluxe-om.1000 Ft.Ha valakit érdekel küldjön pü-t.

konkrét stílus még nem készült. Annak, hogy komplett stílusokat legyen értelme csinálni és ne épüljenek az alapjáték épületei az volt a szükséges feltétele, hogy elkészüljön ez a plugin, ami letiltja az alapjáték épületeit (egyébként ki lehet választani, hogy csak a lakóházakat vagy csak az irodákat stb) Szerintem ez az Kodlovag gondolom úgy csinálja, hogy ennek a modnak a fájljait, meg a korábban illetve késõbb céltudatosan keresett épületek fájljait meg a dependencieket összepakolja egy rarba. Illetve valamit még buherál, mert be tudja rakni építészeti stílusnak és képet is tesz hozzá. 11010 meg 11023 körül vannak az ezzel kapcsolatos hozzászólások. De biztos elmondja neked is, amikor benéz <#hamm>
A simtropolisron van regem, már viszonylag régóta, onnan szedtem le régiókat, meg a Kodlovag által említett vizes cuccot (mediterrán víz pl.), tehát ez a része o.k. (Nem beszélve az NAM-ról, azt is onnan szedtem le).
A továbbiakat nem tudom (nem túl jó az angolom...), pl. pont amikrõl általánosságban beszéltél - legalábbis nekem ez így általános, bár értem, mit írsz.
Ha esetleg tudod konkrétan, hogy melyik ez:
"illetve van olyan mod, ami letiltja az összes eredeti épületet és akkor lehet 4 másik stílust csinálni"
ill. ha tudnál egy konkrét építészeti stílust akár belinkelni :-)
annak, hogy kicseréltem a tereptextúrát lehet valami köze ahhoz, hogy az eddig tökéletesen mûködõ DB vonatszerelvények villognak és a kocsik nem egymás mögött, hanem egymásban mennek? <#rinya>
letölteni úgy kell, hogy regisztrálsz az oldalra, kiválasztod, amit le akarsz tölteni, letöltöd, meg mellé a dependenci-ket is. (fel van sorolva egy listában, azért kell, mert különben nem jelennek meg a cucc bizonyos részei. Például egy ajándékdoboz lesz a ház helyén és hasonlók)) az összeset feltelepíted a telepítõjével, vagy berakod a Dokumentumok/Sim City 4/Plugins mappába, ha nincs telepítõje. Összesen négy építési stílusnak van hely a játékban. De pont mostanában kezdtek olyanok készülni, hogy az alapjáték összes épületét összepakolték egy stílusba, és akkor lehet mellé három másikat csinálni (egyenként szedik össze a készítõk is) illetve van olyan mod, ami letiltja az összes eredeti épületet és akkor lehet 4 másik stílust csinálni. Kodlovag ezen dolgozik 😊
Kérdésem:
Alapból van 4 féle "háztípus", európai, chicago, meg 2, ha jól eléxem. Lehet olyat csinálni, hogy ne csak ez a négy legyen? Tehát ne kelljen minden házat egyesével letöltögetni, berakosgatni (amit egyébként sem tudok, hogy hogy kell...).

A NAM most szépen felment a 2010 májusi, nincsenek zöld kis autók :-)
akkor sem kompatibilis. Más a sávszélesség. Újra el kell készíteni a fordulósáv, a villamos, a kanyar, a szebb ívû kanyar lehetõségeit, a többi úttípussal összekötõ puzzle elemeket a vasúti keresztezõdést (próbálta valaki?) meg kell hozzá buszmegálló, különféle csomópontok, leágazások, felüljáró, aluljáró, hídépítési lehetõség...
Viszont ez még csak az 1.0 Beta verzió. Gondolom még javítani fognak rajta.

vegyél másikat. Ez nyilgvánvalóan rossz.
én nem tudom, hogy mi a legégetõbb probléma, de szerintem ha még egyáltalán lehet, akkor a RHW NAM és NWM modok egységesítése az égetõ probléma, hogy kialakuljanak végre az új típusú utak végleges méretei, grafikai sajátosságai stb. Nyilván a 3-as, 5-ös vagy bonyolultabb keresztezõdések rohadtul hiányoznak, nekem is többször kellett volna már, de amíg nincs valahogy egységesítve a dolog addig mégis melyikhez kéne keresztezõdést csinálni? Illetve igaziból a játékban most is lehet. Grafikailag rettenetesen béna, de lehet. Eddig azt hangoztattad, hogy nem a grafika érdekel 😛 A másik égetõ probléma a tömegközlekedés hasonló új alapokra helyezése és a megfelelõ helyeken összekombózása a kialakított új utakkal. (fõleg a villamossal kapcsolatban)Ha ez a két dolog egységesítve lenne, akkor a puzzle elemek száma nagymértékben lecsökkenthetõ lenne. De nyilván erre senkinek nincs kapacitása. Én meg nem is értek hozzá. Szóval kár 😞
Nem is a gazgadágosságán van a hangsúly, mert akár megvehetem másodjára is. Bár ami van az nagyon karcos már és a telepítés sem sikerült róla a multkor sem. Haverom valóban egy pakkos verziót tolt ide nekem, amiben - mint említettem - legalább 2GB addon van csomagolva. Kvázi mindaz össze van gereblyézve amit a fórumban megemlítettetek vagy használtok (gondolom).
Ez volt kecsegtetõ ebben és az, hogy nem nekem kell egyesével összeszednem ezeket a kiegészítõket. Arra nem számoltam hogy önmagában a játékban viszont bug lehet. Na mindegy.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Pedig mennie kell, de ezzel nem vagy kisegítve. Elég meredeken is el lehet húzni, automatikusan kiegyenlíti. Nekem ilyen hibát már akkor írt ki, ha irreálisan nagy a szintkülönbség. Képet már nem tok mutatni, mert az extra elment a bánatba. Gyanúsan hekkelt verziód van, én javaslom a tuskó gazdaságos 990 ft-os megoldást, legális, beregelheted, rahedli szolgáltatás (bár eléggé kifutott játék ez). Ezt a dolgot még nélkülözheted, de belefuthatsz más hibákba is és napokat szenvedsz vele, nem érted mért nem megy. Ne emiatt utáld meg az sc4-et!
Az intercity-t én csak jelképesen használtam, azt értem alatta, hogy a szomszédos városok közti ingázásra melyiket használom. Eddig a vasút-metró-busz dominált mindenhol, de mostanában térek át monorail-re, mert az a leggyorsabb. Intercity lehet a busz vagy autó is, a lényeg a "városközi"-ség. Amúgy adott város utazási idejét csak a széléig számolja, ezért lehet régió ellentétes sarkait is összekötni, mert nem adja össze az összes várost - én így vettem észre. A trolibusz meg csak egy eszmefuttatás, valaki említette, bár tetszene nekem is.
Érdekesebb kérdés viszont, hogy 3-as keresztezõdést lehetne-e összehozni húzhatóan. Mert ugye eddig csak kettõ féle hálózatot lehet keresztelni, kirakókból meg összerakható elég sokféle: avenue villamossal, amirõl leágazik jobbra egy utca, balra egy út akár szintén villamossal - bár az avenue kettõ széles, így darabonként csak hármas elág, vagy akkor az avenue útban folytatódik, szóval lehet 4-es meg 5-ös is, most fejbõl nem tom milyenek vannak. Na, ezeket kéne megcsinálni húzhatónak, de legégetõbb a normális villamos. Ha végre tudnék datot szerkeszteni, neki is ülnék a feladatnak.
Nagyon szé lett! Engem ezek az átlós házak izgatnak. Hogy oldják meg? Gondolom úgy, ahogy az átlós állomásokat is, hogy az alapterületbõl kinyúlik a ház. Viszont akkor csak ploppolni lehet õket, nem növeszthetõek szabadon. Esetleg egy zóna nézetet is rakhatnál.
A pályát úgy értettem, hogy teljesen sima szûz "zöld" területre építettem amit nem formáztam dombbal vagy gödörrel.
Újra lett telepítve, nem oldódott meg a dolog. Max kihagyom ezeket az építési elemeket. Elvégre mennyire sûrünk kell építeni magasvasúti hálózatot ? 😊)))

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Nekem tetszik 😊
Zsod, amit a trolibuszról meg az intercityrõl mondasz annak azért nincs sok értelme, mert a trolibusz egyáltalán nem külön forgalmi nem, a intercity pedig egy menetrendi státusz. Ha mindenképpen olyan palettát akarsz, ami a legjobban lefedi a jelenleg létezõ közlekedési ágakat, akkor valami olyasmit kéne, hogy a monorail átképzõdik vasúttá. A metró s-bahnra. Ha lehet olyat csinálni, hogy a ketten tudjanak egy sínt használni, akkor az kell, meg olyan megálló, ami az egyiknek megálló, a másik meg áthalad. (útnál ugye a kocsi a gyalogos a busz és a teherautó alapvetõen meg tudja csinálni) Nyilván a monorail nem tudna bemenni az alagútba, mert ha jól látom azt még senkinek nem sikerült megbuherálni. De igaziból, ha s-bahn van akkor nagyvasúti alagútra nem nagyon van szükség, mert világ nagyvárosaiban sem a távolsági vasúti alagút jellemzõ (azért elõfordul például New-Yorkban vagy Berlinben, de talán ezt ki lehet böjtölni.) Ha az s-bahnodat mégsem olyan szakaszon használod, ahol van vasúti fonódás, akkor meg "nehézmetró" A megmarad vasútból meg light railt lehetne képezni. Ez nagyjából villamos, azzal a különbséggel, hogy esetleg ez is kijárhat a másik kettõ sínjére illetve elmehet kicsit távolabbra. A valóságban ilyen rendszereket kisebb német városokban használnak, ahol nem nagyon építenek alagutat, de puzzle-bõl azért képezhetõ neki alagút. Ezzel lenne egy háromlépcsõs kötött pályás rendszer, ami kombinálható. Kis városoknál csak két szint van. A light rail alapvetõen villamosszerûen menne, néhol elérné a régiókat összekötõ vasutat azt használva továbbmenne egy kisvárossal és újra átváltana "villamosba". Nagyobb városoknál lenne a vasút, a vele fonódó városi gyorsvasút hálózat ("s-bahn") és harmadiknak még rárakható lenne a light rail, mint villamos. Ez igaziból nem nagy változás, csak annyi benne az újdonság, hogy a monorailból képzett vasút "gyorsabb", mint az "s-bahn", a vasútból lett a villamos meg paraméterileg egy kicsit lassabbra állítandó. Illetve olyan sínszakasz és megállók készítése, amit mindhárom jármû tud használni megállásra és/vagy áthaladásra. Grafikailag meg az a lényeg, hogy mindegyik egy új grafikát kap, ami alapvetõen azonos sínbõl áll. S-bahnnál a sín egy alsóvezetéket kap, vasútnál ez az ismert y formájú felsõvezeték-tartó oszlop, villamosnál meg egy egyszerûbb. (a villamos és vasút által használt szakaszokon nyilván egy felsõvezeték lenne a vasúti, pont mint a valóságban. Az ilyen villamos jármûvek képesek arra, hogy több áramnemen közlekedjenek, a nagyvasúti szakaszokon vasúti feszültséggel, pont mint a vasóságban) A jármûvekkel meg az a gubanc, hogy villamos jár a metróban stb megoldódna. A light rail lehetne egy villamosszerû motorvonat, az s-bahn egy sok kocsis kockább metrószerû jármû. A vasút meg távolsági vasúti szerelvény. Áramvonalas ICE vagy ilyesmi. A dologban a gubanc a tehervonattal lehet. Ha nem lehet úgy beállítani, hogy ne csak a narancssárga nyíl mellett tudjon menni, akkor meg a monorailt és a vasutat ki kell cserélni. Akkor a vasút marad vasút, a light rail meg a monorailbõl lesz.
Trolibusz kreálásának nem látom sok értelmét. Az max egy grafikai dolog. A buszból van értelme képezni, de csak akkor, ha lehetne olyat csinálni, mint a Traffic Giant-ben, hogy a viszonylatok útvonalát be lehessen állítani.
Egyébként ha a buszt az elõbbi rendszeremmel összerakjuk, akkor lehetne olyat, hogy a busz a városi light rail sínjét buszsávnak használja.

Különben néztétek már a Traffic Configuration Simulator Tool-t?
Kodlovag
Ezt alkottam tegnap. Kicsit összevissza stílusok keveréke lett ez a Bécs tileset, de legalább nem ismétlõdnek állandóan az épületek.

Kodlovag
Ezt a NAM readme fájljából vettem, a buszokat beszámolja a forgalomba és a torlódásba:
The second major area of work on the NAM Simulator involved a more flexible distribution of traffic among the various travel types. In combination with the pathfinder upgrading, this allows buses to be counted toward traffic and congestion, just like all other vehicles. This is a significant change from all previous simulators...

Valóban, a kapacitásokat per kocka számolja a játék, és nem per sáv alapon, valamiért rosszul emlékeztem. Szóval ezek tulajdonképpen mégiscsak optikai tuningok, de nem baj, nekem akkor is tetszik, valósághûbbé teszi a játék kinézetét. Ha csak ennyit lehet elérni, nekem ez is elég.

Igen, ez nem csak téged zavar. Ezért nem is pöcsölök ilyennel, jó az eredeti, nekem úgyis a funkciója számít, nem a grafikája, azt késõbb is le lehet cserélni. Ezek a több sávos dolgok szép és jó, de vedd figyelembe, hogy a 2*két sávos avenue ugyanakkora, mint a hármasé, mert ugyanazt a hálózati paramétert használja, vagyis nem lesz másfélszer tágasabb, gyorsabb a 3 sávos. Vagy amit Kódlovag írt, hogy lenne alhálózati paraméterkészlet is mindegyikhez? - nem értem teljesen. Szerintem nem, de majd meglesem.
A nem nulla terheló busz meg érdekes, mert akkor ugyanannyi, mint az autó, elvileg nincs részarányú terhelés, az vagy van vagy nincs, vagy én vagyok lemaradva.
Trolibuszra visszatérve, annak úgy lenne értelme, ha a sima buszhoz képest a zaj és szmog terhelése kevesebb lenne, de nekem úgy tûnt a sima buszé se számottevõ.
Arra gondoltam, villamosnak át lehetne nevezni a vonat hálót, az a valóságban városokat vagy részeket kötne össze, mi meg 2 háztömbönként pakoljuk õket, ami még a metrót is alulmúlja. Intercitynek megmarad a monorail. A vonat/metró emlékeim szerint úgyis ugyanúgy van paraméterezve, mintha egy hálózat lenne.
Ha hétvégén lesz idõm megnézem a NWM-et.
Jócaka!
hát sajnos én nem vagyok informatikai szakember. (és a közgázt is akkor hagytam abba, amikor azt állították, hogy a fogyasztó meghatározza a kínálatot) A grafikai elemek burjánzása felaggatva egy primitív szerkezetre nem zavar. Sõt jó, hogy legalább ez van. Ami viszont zavar

inkompatibilis. eltérõ sávszélesség a rokon módok között

sõt, egy modon belül két azonos "forgalmi funkciójú" elem sem kompatibilis

gyakran reménytelenül...

vagyis semmi semmivel nem kompatibilis.
Alapvetõen kellett volna venni a húzható elemeket, rájuk építeni egy egységes úthálózati rendszert (gondolom, ha két road egymás mellett van, és egy négysávos út van ráépítve az két road kapacitást tud.) és akkor nem az állna elõ, hogy a 2x3 sávot háromféleképpen lehet elõállítani, de mindegyikkel csak egy egyenest lehet kihúzni...
Egyébként valóban az NWM tûnik a legéletképesebbnek. De az RHW-t is jó lenne, ha kipofoznák egy kicsit - egy tök új grafikával <#kuss>
Kodlovag
A húzható hálózatokat és keresztezõdési lehetõségeiket a RUL fájlban definiálják, amibõl csak egy lehet a játékban. Ezt a NAM írja felül, tehát ha hálózatok moddolásával akarsz foglalkozni, a NAM Teamnél érdeklõdj.
Fix számú hálózat van, az exében is definiálva, így sajnos vadiúj hálózat nem készíthetõ. Viszont bármelyik hálózat a starter piece technikával felülírható. Az RHW-2 a játékban eredetileg benne lévõ, de nem használt hálózatból lett kialakítva, így az egy szabályos, húzható hálózat. Az RHW -4, -6, -8, MIS Ramps stb ennek a starter piece technikával történõ felülírásai, és húzható. Ugyanígy a monorailt felülírták HSR-rel és GHSR-rel, természetesen az eredeti is megmarad. Megint csak ugyanez az el-rail villamos felülírás (tram on road/avenue viszont puzzle piece technika). Továbbá starter pieces a SAM street is, ott van vagy 7-8 különbözõ textúrájú utca felülírás.
A most megjelent NWM is starter piece-es felülírása az útnak és az egyirányú útnak. Vannak hozzá a sávoknak megfelelõ útvonal fájlok, kapacitások. A lehetõ legjobb közelítése egy új hálózatnak.
A kétkockás hálózatok (avenue, autópálya) a RUL fájl kódolási sajátosságai miatt nehezebben felülírhatók, ezért ezeket nem nagyon fogják felülírni.

Megjegyzés: az új NAM-ban a buszok nem nulla terhelõk.

Kodlovag
Sosem használtam a DatGent, a neve is csak ismerõsen csengett. Úgy kellett megkeresnem letöltési helyet is, a szokásos SC4 weboldalakon nem találtam. Szerintem nem is fogom használni, elsõ ránézésre nem fogott meg.
SC4 modok készítéséhez én az Ilives Reader programot használom, az tökéletesen jó erre. Rutinszerû épületmódosításokhoz és lotkészítéshez SC4 PIM. Aztán van még az SC4 Tools, elsõsorban transit enabled lotokhoz tartogatom, de még nem használtam. Térképekhez SC4 Terraformer. Aztán ott van még a CleanItAll és a Datpacker a plugin könyvtár karbantartásához. Nagyjából ezek mûködnek nálam, ezekben tudok segíteni.

KÖSZ