Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeWyTy
Már nem bírom ki... újra elkezdem<#whatever>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Hm, ez érdekes helyzet, mert ez a városom a 113-adik évben jár, míg a mellette lévõ alig 20 éves. Erre konkrétan azért figyeltem fel mert ez az egyetlen szomszéddal való kapcsolatom ahol befelé is jön valami.
A másik kérdésem az lenne hogy hogyha a lakóövezeteket és az ipari övezeteket (már csak HT van, nem füstöl) vegyítem akkor van-e esély arra hogy ne a város túlsó felére menjenek dolgozni hanem a mellettük lévõ gyárba? A commute time miatt elhagyják a házakat, ezt szeretném vele csökkenteni fõleg...
Kodlovag, ezeket hol találom meg?
ezek nem a visszaérkezõk, hanem akik azonos idõben a másik városból átjönnek. Ha a reggeli és az esti ingázásra vagy kíváncsi akkor a másik kérdõjellel kattint az autópályára és a kis panelen tudod állítani, hogy melyik csúcsot mutassa. Ez a kérdõjel csak a pillanatnyi állapotot írja ki
Hi!
Egy ideje megint rákaptam az SC-re, az lenne a kérdésem hogy egy városból kivezetõ autópályán miért nem ugyanazzal jönnek az emberek amivel kimentek? A képen látszik hogy kifelé busszal mennek, visszafelé viszont kocsival jönnek. Vagy van ezek között egyáltalán összefüggés?
Tényleg, persze, de lüke vok... KÖSZ :-)
Kodlovag
Regisztrálni kell. Anélkül nincs letöltés.

Szia!
Azon az oldalon nem találom, hogy lehet letölteni... tudom, vak vagyok :-)
Kodlovag
Van az SC4 PIM, amit könnyû használni, de félautomata. Ami most azt jelenti, hogy nem tudod közvetlenül állítani a dolgozók számát, kicsit ügyeskedni kell. Amire készült, arra egyébként nagyon kellemes. (Automatikus méretmeghatáarozás, könnyû tileset változtatás, automatikus stage meghatározás, lot készítés és korrekció, van benne nagyon jó lot editor)
És van az ilive's reader, amivel bármit moddolhatsz direktben. Az examplar fileban kell keresni a Capacity Satisfied sort, ott állíthatod a méretet.

hát nem tudom mi van, de nem volt fent régi, mert anno úgy látszik kiszedtem. Mindenesetre leszedtem újraraktam. Most remekül mûködik. Köszi, tényleg szuper 😊 Viszont van egy gyáram, ami rohadt nagy és csak 158-an dolgoznak benne. A hasonló méretû másikban 4086-an. Milyen programmal lehet megbuherálni hogy emelni tudjam a kapacitását?
Kodlovag
Most erre mit mondjak? Az Explorer is meg a Total Commander is, és persze minden hasonló program tud keresni a fájlok között. Keress rá a Plugin könyvtáradban azokra a fájlokra, amiket küldtem (a lot fájlok neve különbözhet attól, ami neked megvan, mert volt belõlük eredeti és updatelt verzió, a frissítettekhez hozzá van fûzve az ID is. A fájlok eleje ugyanaz, arra jó keresni) Ha megtaláltad akármelyiket, akkor mész abba az alkönyvtárba, ahol meglett, és idõrend szerint sorba rakod a könyvtárat. Ott fognak sorakozni mind egymás mellett (nagyjából, esetleg 1-2 dolog beékelõdhet) És a régi verziót szépen kitörlöd. A lot fájlokat mindenképpen.
Ha viszont nem találsz semmit, akkor bemásolod és mûködnie kell. Amennyiben már elérte az ipar a Stage 3-at (gyorsan eléri) és van legalább 1500 igény.

hát nekem nem mûködik. Lehet, hogy bent van az elõzõ verzió, de nem találom a fájlokat. A plugins mappám özönvíz elõtti és egy csomó olyan dolog is van benne, amit még nem rendszereztem.
kemszi2
értem,köszi a segítséget,azt hittem a banner alatti linkrõl kell valamit letölteni még hozzá
Kodlovag
Minden linkhez amit adtam, megnyílik egy oldal a simtropolison.
Kép alatt ott a Download felirat, letöltöd.
Szövegben van Dependencies rész, az alatt pedig sorban linkek. Mindegyik elvisz egy új oldalra, és az ott lévõ fájl is letöltöd.

Kodlovag
Még annyit tennék hozzá, hogy az elõzõ verziókat törölni kell (kivéve a dependencieket).

Kodlovag
Készen vannak a módosított ipari lotok. Teszteltem is. Leraktam egy 9x8-as ipari zónát és azonnal nõtt is rá egy logisztikai centrum. Priviben elküldöm neked.

én már tutira láttam. Ismerõs az oldalán a valószínûtlenül szabályosan kanyargó ösvény. Próbáld meg SimPeg-en. A pluginokat lehet tömöríteni valami programmal és akkor gyorsabb.
Nekem 256Mb volt. Elment, bár akadtak gondjaim a sebességével néha <#szomoru1> Az új gépemen suvitett, egészen addig, amig tele nem pakoltam pluginokkal!
A csatornát próbáltam a Simtropolison, de nem találta meg. Googlen és Sc4devotionon se sikerult rátalálnom elsore, de még próbálkozom. <#email>

512 mega a a minimum igénye. 1 giga már jó. A csatornát nem tudom, de beírod a simtropolisra a keresõbe, hogy canal és biztos kidobja.
Engemet 1 magos procis gépen is kidobott! Viszont a RAM a régi és a mostani gépemen is viszonylag kevés volt (256MB és 1G😎

Sehol se találom ezt a canalt. Esetleg nem tudjátok honnan tudom letölteni? Köszi!

Szerintem ez lesz a gond😞
az új NAM-ból lehet, hogy kivették ezt a funkciót. De az autópálya-csomópontok között megtalálod a kívánt elemet. (egyébként ground level highway-nél nagyobb hely kell hozzá, mint elevated-nél, talán bezavar egy másik elem) Ha nem tudsz élni anélkül, hogy a játék magától megkérdezze, akkor szerintem is töröld a NAM-ot
NEM volt túl rövid.. azért nem kezdõ vagyok a játékban😊

tehát mégegyszer a kérdésem:

sziasztok!

feltettem a legújabb NAM-ot (2010.05 havi) és: a Ground Level Highways autópályával - vagyis az alacsonyan futóval - nem lehet keresztezni a fõutat és semmilyen más utat sem úgy, hogy az az autópályára RÁKANYARODJON. FELETTE ÁTMEGY, de nem ad lekaranyodási lehetõséget. Ha törlöm ezt a NAM-ot, akkor megszünik a probléma és ad az autópályára rákanyarodási lehetõséget.
Az emelt autópálya esetén nincs ilyen probléma, ott mindig van rákanyarodási lehetõség.
Mi lehet a probléma?

kicsi ram dupla magos proci... <#nemtudom>
NVidea-m van, de azért köszi.
hát...elõfordul. Ha ati kártyád van vedd le az árnyékot a grafikai beállításoknál. Én ezt a tippet kaptam és bejött. Egyébként a NAM puzzle elemei szoktak még ilyet csinálni.
Sziasztok!

Miért van az, hogy a játék csak úgy kilép magától?
esetleg a körfûtõházat leveszem. Elég béna
én is éppen tesztelek. Inkább az idegeimet... (amúgy utcaképeket)
Mindenesetre összeraktam egy pályaudvart. Leszámítva a csúnya grafikai modot (Nob's railway base textures mod vagy micsoda, eddig lusta voltam kivenni)sötétben és jó messzirõl ez már kezd úgy kinézni mint egy vasútállomás <#nevetes1>
kemszi2
köszi!
onnan mit kell letölteni mert az nem igazán tiszta nekem?
mondom. a japán cuccok a legjobbak lennének, ha nem lennének elcseszve.

Kodlovag
Tényleg gigantikus. De ha ennyire kevéssé flexibilis, akkor inkább nem kell. Egy darabig most úgyse fogok repteret csinálni.

ja igen, a buborék elemek itt nem látszódnak.

ez ugyanilyen. Én is úgy csinálok repülõteret, hogy kifutópályát külön és mellé a terminálrendszert. Ez egy high-tech terminál. Nem emlékszem, hogy honnan szedtem le, de majd megkeresem délután Addig teszek képet. Sajnos nemcsak szar, hanem nincs befejezve. Nincs lezáróelem az üvegfolyosó végére. A képen be van karikázva a fõelem, ami 2300 co$$, de nem csak az van benne. A többi park A legbénább, hogy van benne egy reptéri mágnesvasút, ami csak egyenesen tud menni és puzzleként rakható park elem. Viszont az egész tök jó gigantikus.

http://www.sg.hu/galeria/1184261784/11842617841274446573.jpg

(ha nem lesz meg a link akkor úgy is jó, ha feltöltöm valahova?)
Kodlovag
Dokumentumok/Sim City 4/Plugins és azon belül tetszõleges alkönyvtárba. Ne felejtsd el letölteni a dependencies-t is.

Kodlovag
Légyszíves oszd meg velünk az üvegbuborék linkjét. Kíváncsi lennék rá.
Mûködõ repülõteret moddolni nehéz. Egyetlen ilyen letöltésrõl tudok. Az viszont jó és illeszthetõ az igényekhez. Ami eredetileg a játékban van, az nagyon kicsi egy valós repülõtérhez képest. Ezért általában mindenki a fenti letöltést használja + épít magának mellé egy kifutópályát és tetszõleges terminálrendszert, hogy úgy is nézzen ki mint egy valódi.

kemszi2
és ezeket hova kell bepakolni.tudom alap kérdés nem találtam róla semmi infót így hirtelen a fenti oldalakon.readme meg egyikben sincs
engem feltétlenül érdekel. 😊 Most találtam egy mocskos jó japán repülõteret. Egy nagy üvegbuborék az egész. Csak egy apró gond van vele. Hogy nem repülõtér, hanem park vagy 2300 Co$$. Már a somy-féle kikötõvel is így jártam. Hülyék ezek a japánok. Megcsinálják rohadt jóra az épületet és használhatatlanná teszik. A másik meg, hogy a tök jó és véletlenül használható épülethez a maxis eredeti parkolóit meg kertjeit pakolják hozzá. Aztán jó undorítóan néz ki
Kodlovag
industrial logistics lots (I-HT)
industrial manufacturers lots (I-M)
industrial manufacturers small lots (I-M)
industrial complex lots (I-D)

A képen ezek vannak.
Nekem sem nõttek az alatt a néhány perc alatt, amíg próbáltam várni rájuk. Merthogy állítólag könnyen nõnek. Végül csalással ploppoltam õket. Most hogy mondtad, hogy neked sem nõnek, belenéztem a lot fájlokba. Mindegyik Stage 1-es. Ami azt jelenti, hogy ha már van némi ipar a városban, akkor a Stage 3 lotok számának növekednie kell, míg a Stage 1 aránya csökken, ahogy települ az ipar. Ez praktikusan azt jelenti, hogy 2-3000 ipar megléte után Stage 1 lotok nem nõnek. Ráadásul egyetlen ilyen lot ad kb 1500 munkahelyet. Tehát ezek a lotok nagyon nehezen nõnek. A készítõ nem gondolta át a helyzetet, és nem tesztelt rendesen.
Megoldás: mindegyik lotot át kell moddolni Stage 3-ra.
Továbbá: az egyik (talán a HT) lotcsoport 1 munkahelyet ad az ígért ~1500 helyett, ha mégis nõ. Ezt már korábban kijavítottam magamnak.

Majd jövõ héten megcsinálom a módosításokat, és tesztelem. Akit érdekel utána megkaphatja.

fú, hát ez nagyon fasza 😊 Viszont két kérdésem van. Az egyik, hogy nekem is megvannak ezek a kamionos raktárak de még soha nem mûködött. Te hogyan hoztad elõ? A másik, hogy én is néztem azt a modot, ami az alapjáték gyárait értelmes méretû gyárteleppé pakolja össze, de nem töltöttem le. Most meg nem találom. Kaphatok egy linket?
Kodlovag
És teszek még be további képeket a Bécs tilesetrõl. Szép lassan fejlõdget a város. Sajnos gyakorlatilag lehetetlen garantálni, hogy a sarkokra saroképületek nõjenek.

És a régió. Sajnos felfuttattam az oktatást, hogy jöjjön a Co, így most eltûnt az igény a mezõgazdaságra.

Kodlovag
Ha már iparról beszélünk, itt egy kis ipar.

ilyet még akkor szokott csinálni, ha már nagyon megérett a szomszéd város.
Kodlovag
Nekem is szokott nincs autó ikont adni, mondjuk általában frissen lerakott üres lakózónára, meg mezõgazdasági területre. Idõvel meggondolja magát, és eltûnik.

Ipar probléma: igény van-e? Ha túl meredek a terület, az ipar nem települ. Ha túl nagy a szennyezés, a high tech nem települ. Fejlettebb iparnak víz is kell.

Doian Gray
Na már most, nekem volna egy gondom. Sok a sírás hogy nincs munka a városban, pedig sok helyen megvan hagyva iparnak hely, mind a három típusból. És mégse mennek oda, pedig van busz meg minden vacak ami eljuttatja oda a legnagyobb csövest is.

Másik, építettem egy jókis kertesházakból álló lakóövezetet. Megépült ilyen olyan ház, minden zsír, csak õk kitalálták hogy a ház nincs összeköttetésben az úttal és megjelenik a jól ismert nincs autó ikon. Pedig jópárat 2 oldalról is út határol, a többit meg mindenképp jó oldalról határol út, ergo totál értelmetlenül adja be az ikont. Mér?

Egy kis help most jól jönne.

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

Köszönöm Kodlovag!

Kodlovag
A képen szerintem ez van: RRP Wooden Fences ChrisAdams3997. Tudom, hogy a neve szerint ezek kerítések, de az utak is ebben vannak. Ezek lotok, amiket kockánként kell lerakni. Forgalom nincs rajtuk. A 'water utilities' menüben vannak. Elõfordul, hogy eltûnik az alap textúra és átlátszik a háttér, ez egy bug a játékban. Tipikusan zoomoláskor és a 'water data view' bekapcsolásakor fordulhat elõ. Ilyenkor kattints 'zone data viewra', majd 'all off', és megjavul.

Továbbá a képen az utat növényzet fedi, amit innen tölthetsz le.