13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Benevolens #11636 kodlovag, ez a régió nekem nagyon tetszik, meg a csomópontok is tetszenek, bár én ennél bonyolultabbat készítek éppen.
-
#11635 Mik azok az erdőkockák? -
#11634 Nekem ezekben már az nem tetszik hogy ilyen szögletes -
wetsom #11633 Egyébként M7-M70 csomópontot simán összelehetett hozni vele:
-
wetsom #11632 Ezt próbáljátok ki, SC4 NWM . -
#11631 És végül befejezettnek nyilvánítom a régiómat. Kezdek egy újat. Valamit, ami nagyobb mint 2x2. És van benne víz is, meg hegy is.
Ez a vége
-
#11630 Jó kereszteződések wetsom, majd ellesek belőlük ötleteket.
Itt van az enyémekből is néhány:
-
Benevolens #11629 amúgy milyen RHW 4.0? az nem csak egy pach? nekem nem csinált semmit -
Benevolens #11628 a reális világban nincs rengeteg ilyen sávszűkület, és ami van az is csak ideiglenes jelleggel, mivel nem logikus. A csomópont meg azért nem logikus, mert a körforgalom eleve azért (is) van kitalálva, hogy lassítsa a közlekedést. Ha gyorsítani akarják, akkor körforgalom helyett több szintes csomópontot építenek, ahol minden irányból minden irányba nagy ívekkel forduló utak vannak (és ahol ezt nem zárja ki például a városkép) Elemben a világ ilyenekkel van tele: És itt rögtön látszik is, hogy hogyan lesz egy sávból kettő. Meg az is, ami az RHW-ben nincs. Például irányonkénti ötsávosból leágazó egy vagy két sáv, mely után négy vagy háromsávosként folytatódik, de a négysávosból is csak kétsávos leágazás van és akkor kétsávosként folytatja. Igaziból csak a két és háromsávossal lehet variálni. Ezt a kereszteződést például akkor sem lehet megépíteni, ha derékszögesítjük a beérkező utakat. Pedig ez egy egyszerűbb cucc. Akkor még nem is beszéltünk róla, hogy összesen egy elem van, ami azt hivatott képviselni, hogy a különböző szinten lévő utak ívesen is átmehetnek egymás fölött (és az is szar) -
wetsom #11627 Nem felesleges, Magyarországon is sokszor alkalmazzák ezt a módszert tovább gyorsítja a közlekedést, hiszen aki jobbra megy annak felesleges körforgalmaznia....
Szerintem kell az RHW-ba az ilyen sáv szűkület, hiszen a reális világban is rengeteg ilyen van...az én városomban is... -
Benevolens #11626 nem tudna valaki belinkelni olyan modot, amivel a játékban lévő járdák plázák és egyebek azonos módon lesznek kiövezve/leaszfaltozva? -
Benevolens #11625 én nem azt vitatom, hogy az összes verzió közül ez-e a legjobb, hanem hogy menthetetlenül értelmetlen, mert aki készíti az nem gondolja végig, hogy milyen forgalmi helyzetek lehetségesek. Például ez a csomópont tök jó, csak az vele a gond, hogy tök fölösleges, mert a körforgalomban ugyanazok az irányok megvannak, mint a szép íves kis utakon. Bonyolult csomópontot nem lehet vele csinálni, viszont az egyszerűek tényleg sokkal szebbek, mint az alap autópálya. De egy t-elágazást már nem lehet vele összedobni. Pedig én most éppen egy olyat szerkesztek ahol 5 irány van... -
wetsom #11624 Az új RHW akkor is a legjobb az összes eddigi verzió közül végre viszonylag könnyen kezelhető, és sok az elem, alakítom is át a csomópontokat...
-
Benevolens #11623 ezen elég egyértelműen látszik, hogy tovább akarják vezetni. Mivel az aszfaltcsík 4 sáv széles, csak a felfestés a kétsávos. Ez a megoldás forgalmilag értelmetlen. Amíg az M7-es Siófokig ment addig ott is ilyen volt a vége, és állandóan be is dugult nyáron. -
#11622 Nem lehet valahogy a gyári térképek config file-át módosítani úgy, hogy csak nagy régiók legyenek? Túl kevés a nagy régió, pedig a Ny és San Franciscos térkép is nagyon jó lenne. Próbáltam paintben átfesteni, de nem nem lehet, mert ledarálja a régiókat :( -
#11621 Azt hiszem rájöttem. A browse ablakban nem fogadta el a dupla klikket a filenéven. Vagyis elfogadta, mert bezárta az ablakot, de nem csinált semmit.
Most úgy csináltam, hogy elkattingattam a megfelelő könyvtárig és nem dupla kattintással, hanem beírtam kézzel és kattintottam az ok gombra. Most csinálja a betöltést. -
#11620 Ott van. -
#11619 A képnek ugyanazon a meghajtón kell lenni, mint ahol a regions mappád is van, alapesetben a C:\-n. -
#11618 Sziasztok!
Van egy alap sc4 deluxe edition installom. Letöltöttem ezt a régiót. Betettem a megfelelő könyvtárba (c:\Users\Mighty\Documents\SimCity 4\Regions\)
Betöltöm a régiót, alt+ctrl+shift+R után kiválasztom a greyscale jpg file-t, de nem történik semmi.
Mit csinálok rosszul? -
wetsom #11617 Egyébként nagyon szép dolgokat összelehet hozni az új RHW-val, csak iszonyat időigényes, én is csak gyakorlok egyelőre...első csomópontom:)
-
wetsom #11616 Lehet, hogy tervben van, de a következő 50 évben ez így fog maradni:)
Szerintem nem ritkaság az ilyesmi, Osztrákban is láttam ilyet autóúton... -
Benevolens #11615 Az M70-es valószínűleg azért néz így ki, mert még folytatni akarják. annak, hogy egy út a semmi közepén a fele kapacitásra csökken, semmi értelme. Mert ha nincs lekanyarodási lehetőség akkor hova tűnik a plusz forgalom? A-esetben a 4 sáv sok, akkor minek, b-eseben a 2 sáv kevés, akkor meg minek ez az elem, lehetne végig 4 sávos. -
wetsom #11614 Magyarországon az M70-es út is így szűkül össze, ha nem kell akkora kapacitás, ez egy bevett szokás...
De én itt is alkalmaztam, reálisabban néz ki így a sugár út vége terelőnyíllal:
http://img704.imageshack.us/img704/351/sddn.png -
Benevolens #11613 amit csináltál az szép, de én pont ezeket az elemeket utálom. Ugyanis mi a fenéért szélesedne ki a 2 sávos út 4 sávosra, ha nem csatlakozik bele egy másik út plusz forgalommal? -
wetsom #11612 Jó lett az RHW 4.0 végre egy jól használható változat, már a teszt is jól sikerült:
-
cloni94 #11611 oks köszi -
adambatyam #11610 Elvileg nem kéne hogy változzon bármi is az eredeti és nem eredeti között, nekem se eredeti. Mindig azt kell építeni amire van igény, elvileg úgy kellene történnie hogy amikor lakosságra van igény akkor iparra és kereskedelemre nem, amikor meg az utóbbiakra akkor meg lakosság nem kell. Tehát építs azt amire igényt generál, egyszercsak lennie kellene igénynek lakosságra is. Ha nem jön be akkor többet nem tudok segíteni :( -
cloni94 #11609 most építettem ipari területeket de nagyon keveset egy kb 2X6-os területet meg egy 4X3-asat és teljesen lement az ipar igénye, ebből csak a 2x6-os területen épült ipar, a másik még mindig üresen áll. az nem lehet h a játékkal van baj???? mert most nem az eredeti van fenn, mert így működik a villamos. Eddig az eredetivel játszottam ott minden jó volt csak a villamos nem ment. -
cloni94 #11608 jó köszönöm, csak fura volt mert ilyen még nem volt. -
adambatyam #11607 Ott van az igény grafikonon hogy nincs igény lakóépületekre (zöld). Ha építesz ipari és kereskedelmi épületeket akkor egy idő múlva lesz igény lakásokra is. -
cloni94 #11606 -
cloni94 #11605 Beszúrok egy pár képet hátha tud valaki segíteni. De nem lettek valami jó minőségűek. -
cloni94 #11604 össze van kötve a szomszéddal de ott még nem kezdtem elépíteni és nem lakik ott senki. nem igazán értem nem volt még ilyen gond. -
Benevolens #11603 a szomszédból átjárnak -
#11602 Ha 2 várost összekötsz akkor összekapcsolódnak az igények.
Ha a másik városban már túl sok a ház és nincs munka.átmennek dolgozni. -
cloni94 #11601 igen kapnak áramot, víz is van. Másik régióba épülnek házak. De ha arra van igény akkor kidolgozik ott ha senki nem lakik a városban? -
Benevolens #11600 gondolom a többire nincs igény. Csak a kereskedelmire -
Benevolens #11599 én közben megtaláltam a cuccot, ugyanez a plugin egy másik néven is fut. Letöröltem és felraktam helyette ezt Erre meg így jelenik meg:
Most meg mi a fene baja van??
-
#11598 Kapnak áramot? -
cloni94 #11597 hello! az lenne a kérdésem, hogy miért nem épülnek házak a városomban, nem tudom hány éve játszok már a játékkal, nagyon sok letöltésem is van, eddig működött letöltésekkel is. Csináltam egy nagy lakossági területet csináltam mellé kereskedelmi terület és ipart is, tettem iskolákat kórházat rendőrség, stb.. De a kereskedelmi épületek fel épültek a többi viszont nem. mitől van ez? valaki segítsen pls.