13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
kisbesi #11516 Szerintem van a 2010 es májusi ba de én külön letöltöttem egy módot -
#11515 Az alap NAM-ban van a villamos? -
Benevolens #11514 igen, ehhez a hole digging lots kell meg valamilyen slope mod, mert akkor könnyebben enged alagutat építeni, illetve nem lesznek irreálisan meredekek az utak. -
adambatyam #11513 Nekem ilyet sikerült létrehozni nemrég, bár kicsit mélyre sikerült, de kisebb gödörnél nem engedte az alagutat. Csak a hole digger toolt és az utca/út kockánkénti szintezését használtam, kb fél óra alatt áttúrtam vele a fél városon, leginkább az alagút elhelyezésén kell küzdeni.
-
#11512 Én linkeltem be azt a hasonlóan elkenődött képet, de a driver csere nem fogja megoldani ezt a problémát, emiatt kár fáradnod.
Kodlovag!
A buszmegállót köszi!
A tereprendezést illetően nekem pl. inkább az volt érdekes, hogy (talán) a simtropolis.com-n láttam egykor egy olyan városépítési technikát, hogy az autópálya egy egységnyivel volt lentebb süllyesztve a város alapszintjénél (de csak az autópálya nyomvonala, tehát nagyon precíz volt) és helyenként a felett mentek át az alacsonyabb rendű utak, vagy csatlakoztak bele a nagyobbak, illetve ami még talán (remélem jól) dereng, hogy helyenként alagúton ment át, amit nekem pl. még nem sikerült kieszközölnöm a játékban.
És ezt a nagyon pontos, egy egységnyi szintsüllyesztést nem sikerült még nekem olyan tételben előállítani, hogy azon ne kapjak agyvérzést.
De félő, hogy rengeteg feltelepített apróság segítségével érte ezt el az adott delikvens, csak ezt elfelejtette akkor leírni. -
kisbesi #11511 A rendes Ati driver nincs fent, csak valami alap amit te mondasz de az meg biztos elég ratyi...
Fel is teszem mert biztos itt valami gubanc van -
Benevolens #11510 Szerintem igen. Az ati kártyát eleve utálja. Mi az, hogy nincs fent driver? (én nem igazán értek a gépekhez de szerintem akkor nem látnál képet. Max a Windowsba van beépítve vagy ilyesmi) -
kisbesi #11509 Szerintem hagyom ezt az egész villamos módot mert látszólag nem megy.
De akkor is kifagy.
Ati videókártyám van ,de nincsen fent jelenleg driver.
Ez gondot jelenthet? -
Benevolens #11508 a második azért van, mert nem töltötted le a hozzá tartozó dependenciket. Van egy lista a amikor megnyitod a letöltendő cuccot az új ablakban.
Kodlovag, ezt most komolyan mondod?? Én úgy emlékszem, hogy az első városomban amit a RH-ral csináltam át tudtam vezetni. Ha ez így van, akkor nagyon béna. (bár logikusnak hangzik) Ezt miért nem sikerült még megoldani? (RHW-nél valahogy megoldották ha jól emlékszem) -
kisbesi #11507 Nem 2. hanem az 1.
Elnézést -
kisbesi #11506 Sikerült:)
Köszönöm a segítséget
Az utóbbi napokba 2 hibára lettem figyelmes
A 2. fent volt a napokba a forumon de nem találtam meg
Aki tudja rájuk a megoldást legyyenszives válaszolni rá. -
#11505 Keresés funkcióval sem? png fájlokat csinál, a városod neve is benne van. Ezek után nem nagy művészet megtalálni. :) -
kisbesi #11504 Eddig meg vagyok
Sőt az egész merevlemezt átkutattam de nem találom -
#11503 \dokumentumok\... mittomén hol. Meg fogod találni. :) -
kisbesi #11502 "lefényképezett fényképeket"
Szerintem tudjátok miről van szó -
kisbesi #11501 Sziasztok
A lefényképezett fényképeket hol találom meg? -
#11500 Köszi, ezeket a kombókat nem ismertem. Az forgatás és izometria ellenére egyszerűen sokszor nem érzékelni a magasságot. -
#11499 Sokan panaszkodtok arra, hogy milyen lehetetlen dolog a terepegyengetés/szintezés. Pedig ez nem igaz.
- A terepet változtató eszközök hatóköre a Ctrl gombot lenyomva csökkenthető.
- Ha ez még mindig túl durva, akkor használhatjátok a Shift+SZÁM, illetve a Shift+F billentyű kombinációkat, amivel több fokozatban állítható a hatókör mérete és a hatóerő(!) is. Akár rácspontonként is editálhatod a terepet, meglehetősen pontosan.
- Van egy cheat, most így fejből nem megy (TerrainQuery?), ami a kérdőjelre kattintva és húzva az egeret mutatja, hogy melyik kockában vagy, és mi a terepmagasság, tizedes pontosan. Jól lehet vele mérni.
- Van egy terepmagasság állító lot is, Hole Digger-nek hívják, amivel 8-24 méter között lehet egyes kockák magasságát változtatni. Szerintem Benevolens is ezt mondta pár hozzászólással előbb.
A hídmagasság kérdése bosszantó. Engem leginkább az zavart mindig is, hogy bizonyos hidak két végét mindig megemelte, hogy legyen egy minimum magasságuk, és így sík terepen nagyon hülyén mutattak. De erre is van mod, miért pont erre ne lenne? Bridge Height Mod. Azzal a kérdéssel viszont, hogy a híd két végének nagyjából azonos magasságban kell lennie, nem lehet mit kezdeni. -
#11498 Nem tudsz, mert nem lehet. Ha valaki átmegy a szomszédba dolgozni, az ugyanazon az úton jön vissza este. Egyirányú úton nem tudna visszajönni. -
Benevolens #11497 jesszus, nem tudok egyirányú úttal kapcsolatot csinálni a szomszédba!! Másnak működik? -
Benevolens #11496 felraktad a NAM essential files-t is? -
addamm #11495 Nem tudom miért nem tom felrakni a NAM-ot bármit csinálok kilép ha le akarom rakni az új dolgokat.Mind a két verzióval.Rakattintok a kurzor belseje piros lesz és kilép. -
Benevolens #11494 a híd tényleg hülyén működik, van egy mod, amivel a hídnak nem épít emelkedőt, de akkor is egy szintben kell lenniük a partoknak, illetve gyakran nem fér át a hajó, ezért érdemes egy másikat is feltenni, amivel tetszőleges magasságúra tudod emelni a terep egyes pontjait, mégpedig elég precízen. -
kisbesi #11493 Volt az utóbi napokban arról szó hogy néha elmosódik a kép.
Csak nem találom rá a megoldást
Valaki el tudná mondani még 1*?
Előre is köszönöm -
otto500 #11492 Hi, a héten kezdtem el a járékot, simcity3-mal sokat nyomtam anno.
Szinte sikerült elsőre egy négyzetet belakni, minden jól megy benne, ahogy olvasom enyém is elég kockásnak számít, de elsőre jó ez :)
Most próbálgatok sok mindent, és érdekelne, hogy az összekapcsolt négyzetek között mennyire lehet szoros a kapcsolat?
Pl, működik, hogy az egyik négyzetben csak lakóövezet van a kereskedelem meg ipar a szomszédos, vagy még távolabbi négyzetben? És melyik közlekedési infrastruktúrát a legjobb választani a nagy távolságok közti ingázáshoz, melyik a leggyorsabb és legnagyobb áteresztő képességű? -
kisbesi #11491 Nem telepítettem másikat
Csak ez van fent -
Benevolens #11490 és csak ez a NAM volt fent vagy használtál korábbit is? -
adambatyam #11489 Nekem is a 2010 májusi van meg, ez nálam viszonylag stabilan működik.
És igen, a villamos (néhol GLR-nek, néhol tram in road-nak írják) ott van ahol a buszmegálló is, sajnos nagyrészét össze kell rakni puzzle elemekből. -
kisbesi #11488 2010 es van meg
RAM ból meg van 1,5 Gb,de Win 7 van fent szóval jobban eszi. -
Benevolens #11487 van 2009 május meg 2010 májusi. De igaziból mind a kettőben stabil már a villamos. Esetleg valami RAM probléma lehet.
-
kisbesi #11486 De melyik az új?
Nekem a májusi van meg
Ennél újabbat nem találtam
A villamos ugyan ott van mint a busz, metro stb(nekem legalábbis)
-
#11485 Tegnap meg akartam nézni, hogy fagy -e vagy sem. Hol van a villamos? A legfrissebb NAM van fent, de nem találtam villamost a sem az útnál sem a vasútnál, seho... -
adambatyam #11484 A régi NAM-mal kínszenvedés volt villamost építeni, minden 5. kockánál menteni kellett, mert sűrűn szétfagyott, de az új NAM-mal már egész tűrhető, pár helyen már építettem is belőle, szerintem jó megoldás a zsúfolt városi helyeken a metró esetleges tehermentesítésére. -
Hay #11483 Oksa, nem is vettem annak :-)
Ez már 1x bemutatásra került itt régebben, ez is egy próbálkozás a "kockakitörésből" :-) -
#11482 Ok, nem kötekedés volt a célom. Az átlós utat azért még nem használom. :)
Két részlet. Az utólag épített Avenue-k köré próbálom pofozni, hogy szebb legyen. Az ipart is összébb vittem kisebb helyre és így átjött a folyó túloldalára is a residental zone, de a pollutiontól így is mentes.
Lehet, hogy egymásradobált, de iszonyatosan magas a §§ arány. (Legalábbis szerintem.) Minden téren ez adja az adóbevételek kb. 65%-át!
-
Hay #11481 11465 olvasd el még1x :-) Így kezdődik: "Régebben"... S a bejegyzés vége is érdekes a reagálásod szempontjából :-), tekintve, hogy unalmas és kihívástalan lett a kockás építkezés...
Ez az egyik első próbálkozásom volt a "szebbítés" felé... majd lesz jobb is :-) -
#11480 Na, de miért mindig a magas oldal a mérce? Ha az alacsonyabb oldalról húzom, akkor a túloldalon is találnia kellene egy alacsony pontot. Nem, ő mindig a magas oldalról nézi és a túloldalt áll neki magasítani. Clever... -
Big Bad Ryder #11479 Figyelj rá, hogy mindkét partszakasz egyformán magas legyen. A híd mindenképpen vízszintesen épül, a másik parton a terep korrigálja magát ha kell. -
#11478 Sakcok, hogyan lehet tisztességesen hidat építeni? Nem értem, hogy miért emelgeti meg állandóan a terepet... -
kisbesi #11477 Ti használtok villamost?
És ha igen melyiket?Linket tudtok adni?
Mert a NAM tuti jól van telepítve mert mikor villamos sint építek mindig kifagy a játék