Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sikerült😊
Köszönöm a segítséget

Az utóbbi napokba 2 hibára lettem figyelmes
A 2. fent volt a napokba a forumon de nem találtam meg

Aki tudja rájuk a megoldást legyyenszives válaszolni rá.

Molnibalage
Keresés funkcióval sem? png fájlokat csinál, a városod neve is benne van. Ezek után nem nagy mûvészet megtalálni. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Eddig meg vagyok
Sõt az egész merevlemezt átkutattam de nem találom

Molnibalage
\dokumentumok\... mittomén hol. Meg fogod találni. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"lefényképezett fényképeket"<#buck>
Szerintem tudjátok mirõl van szó

Sziasztok
A lefényképezett fényképeket hol találom meg?

Molnibalage
Köszi, ezeket a kombókat nem ismertem. Az forgatás és izometria ellenére egyszerûen sokszor nem érzékelni a magasságot.

Kodlovag
Sokan panaszkodtok arra, hogy milyen lehetetlen dolog a terepegyengetés/szintezés. Pedig ez nem igaz.
- A terepet változtató eszközök hatóköre a Ctrl gombot lenyomva csökkenthetõ.
- Ha ez még mindig túl durva, akkor használhatjátok a Shift+SZÁM, illetve a Shift+F billentyû kombinációkat, amivel több fokozatban állítható a hatókör mérete és a hatóerõ(!) is. Akár rácspontonként is editálhatod a terepet, meglehetõsen pontosan.
- Van egy cheat, most így fejbõl nem megy (TerrainQuery?), ami a kérdõjelre kattintva és húzva az egeret mutatja, hogy melyik kockában vagy, és mi a terepmagasság, tizedes pontosan. Jól lehet vele mérni.
- Van egy terepmagasság állító lot is, Hole Digger-nek hívják, amivel 8-24 méter között lehet egyes kockák magasságát változtatni. Szerintem Benevolens is ezt mondta pár hozzászólással elõbb.

A hídmagasság kérdése bosszantó. Engem leginkább az zavart mindig is, hogy bizonyos hidak két végét mindig megemelte, hogy legyen egy minimum magasságuk, és így sík terepen nagyon hülyén mutattak. De erre is van mod, miért pont erre ne lenne? Bridge Height Mod. Azzal a kérdéssel viszont, hogy a híd két végének nagyjából azonos magasságban kell lennie, nem lehet mit kezdeni.

Kodlovag
Nem tudsz, mert nem lehet. Ha valaki átmegy a szomszédba dolgozni, az ugyanazon az úton jön vissza este. Egyirányú úton nem tudna visszajönni.

jesszus, nem tudok egyirányú úttal kapcsolatot csinálni a szomszédba!! Másnak mûködik?
felraktad a NAM essential files-t is?
Nem tudom miért nem tom felrakni a NAM-ot bármit csinálok kilép ha le akarom rakni az új dolgokat.Mind a két verzióval.Rakattintok a kurzor belseje piros lesz és kilép.

a híd tényleg hülyén mûködik, van egy mod, amivel a hídnak nem épít emelkedõt, de akkor is egy szintben kell lenniük a partoknak, illetve gyakran nem fér át a hajó, ezért érdemes egy másikat is feltenni, amivel tetszõleges magasságúra tudod emelni a terep egyes pontjait, mégpedig elég precízen.
Volt az utóbi napokban arról szó hogy néha elmosódik a kép.
Csak nem találom rá a megoldást
Valaki el tudná mondani még 1*?
Elõre is köszönöm

Hi, a héten kezdtem el a járékot, simcity3-mal sokat nyomtam anno.
Szinte sikerült elsõre egy négyzetet belakni, minden jól megy benne, ahogy olvasom enyém is elég kockásnak számít, de elsõre jó ez 😊
Most próbálgatok sok mindent, és érdekelne, hogy az összekapcsolt négyzetek között mennyire lehet szoros a kapcsolat?
Pl, mûködik, hogy az egyik négyzetben csak lakóövezet van a kereskedelem meg ipar a szomszédos, vagy még távolabbi négyzetben? És melyik közlekedési infrastruktúrát a legjobb választani a nagy távolságok közti ingázáshoz, melyik a leggyorsabb és legnagyobb áteresztõ képességû?
Nem telepítettem másikat
Csak ez van fent

és csak ez a NAM volt fent vagy használtál korábbit is?
Nekem is a 2010 májusi van meg, ez nálam viszonylag stabilan mûködik.
És igen, a villamos (néhol GLR-nek, néhol tram in road-nak írják) ott van ahol a buszmegálló is, sajnos nagyrészét össze kell rakni puzzle elemekbõl.
2010 es van meg
RAM ból meg van 1,5 Gb,de Win 7 van fent szóval jobban eszi.

van 2009 május meg 2010 májusi. De igaziból mind a kettõben stabil már a villamos. Esetleg valami RAM probléma lehet.
De melyik az új?
Nekem a májusi van meg
Ennél újabbat nem találtam

A villamos ugyan ott van mint a busz, metro stb(nekem legalábbis)

Molnibalage
Tegnap meg akartam nézni, hogy fagy -e vagy sem. Hol van a villamos? A legfrissebb NAM van fent, de nem találtam villamost a sem az útnál sem a vasútnál, seho...

A régi NAM-mal kínszenvedés volt villamost építeni, minden 5. kockánál menteni kellett, mert sûrûn szétfagyott, de az új NAM-mal már egész tûrhetõ, pár helyen már építettem is belõle, szerintem jó megoldás a zsúfolt városi helyeken a metró esetleges tehermentesítésére.
Oksa, nem is vettem annak :-)
Ez már 1x bemutatásra került itt régebben, ez is egy próbálkozás a "kockakitörésbõl" :-)
Molnibalage
Ok, nem kötekedés volt a célom. Az átlós utat azért még nem használom. 😊

Két részlet. Az utólag épített Avenue-k köré próbálom pofozni, hogy szebb legyen. Az ipart is összébb vittem kisebb helyre és így átjött a folyó túloldalára is a residental zone, de a pollutiontól így is mentes.

Lehet, hogy egymásradobált, de iszonyatosan magas a §§ arány. (Legalábbis szerintem.) Minden téren ez adja az adóbevételek kb. 65%-át!

11465 olvasd el még1x :-) Így kezdõdik: "Régebben"... S a bejegyzés vége is érdekes a reagálásod szempontjából :-), tekintve, hogy unalmas és kihívástalan lett a kockás építkezés...

Ez az egyik elsõ próbálkozásom volt a "szebbítés" felé... majd lesz jobb is :-)
Molnibalage
Na, de miért mindig a magas oldal a mérce? Ha az alacsonyabb oldalról húzom, akkor a túloldalon is találnia kellene egy alacsony pontot. Nem, õ mindig a magas oldalról nézi és a túloldalt áll neki magasítani. Clever...

Figyelj rá, hogy mindkét partszakasz egyformán magas legyen. A híd mindenképpen vízszintesen épül, a másik parton a terep korrigálja magát ha kell.

Molnibalage
Sakcok, hogyan lehet tisztességesen hidat építeni? Nem értem, hogy miért emelgeti meg állandóan a terepet...

Ti használtok villamost?
És ha igen melyiket?Linket tudtok adni?
Mert a NAM tuti jól van telepítve mert mikor villamos sint építek mindig kifagy a játék

köszönöm a segítségedet holnap meg is próbálom😄
Amúgy én se szeretem a kocka városokat, de néha muszáj azt építeni hogy könnyen, gyorsan, hatékonyan támogassa a mellette lévõt. Én pl azt tûztem ki célul hogy a lehetõ legnagyobb lakosságot akarom elérni a legnagyobb méretû négyzeten a régióban, és már van egy pár szomszéd ami csak a támogatás végett épült, azok annyira épültek kockásra amennyire a terepviszonyok engedték.
Amíg nincs kihasználva a kis reptér addig szerintem tök fölösleges a nagyot megépíteni. A házakra ha rányomsz a kérdõjel eszközzel akkor kiírja hogy miért hagyták el, ha meg nincs munka és nem akarnak átmenni a szomszédba akkor minél több összeköttetés kell, bár célszerû terelni az embereket ezzel is. Nekem pl csak autópálya, vasút és metró megy a szomszéd városba, de mindegyik legalább narancssárga a közlekedési térképen. Ahhoz hogy vonat menjen a kiadásoknál van egy "City Ordinances" ahol mindenfélét lehet engedélyezni, ott van egy "Commuter Shuttle service", én úgy tapasztaltam hogy csak ennek hatására járnak át az emberek vonattal a szomszédba.
jah és miért van h a vasúton nem megy semmi ? egyszer ment aztán meg semmi h lehet elérni h menjen?

jah most a második városom ilyen ipar város lett elektromosság meg víz ellátó is de a nagy városban gáz van, jön be a pénz minimális 2000 vagy 1000 havonta mert két repterem van egy kicsi meg egy nagyon nagy de a házak meg tornyosodnak de egyrészt meg egyre szegényebbek és nincs munka, mit tudok tenni? a másik városba bezzeg meg ház kéne miért nem hangolódik össze?

elnézést a bénaságomért de pár napja játszom csak vele
A májusi van meg
1 hete de azóta nem játszottam.

mikori a NAM-od? Mikor telepítetted?
Sziasztok
Mi szükséges ahhoz hogy a villamospályán villamos is menjen?
Mert sajnos nekem nem megy sõt a játék ki is fagy
Pedig a NAM ot jól telepítettem.
elõre is köszönöm a válaszokat

nahát Kodlovag, nem is gondoltam volna <#vigyor>
Molnibalage
AZ ilyen szabályos város számomra unalmas. Meg úgy látom, hogy ez teljesen sík terep. Mi ebben a kihívás és élvezet? Majd rakok be képet az enyimérõl. Okádni fogtok. 😊

Kodlovag
Régen az én városaim is kockásak voltak. És egymás után mind olyan lett. És mivel mind tök egyforma volt, és egy mintára készült, jól meguntam a játékot. Ez itt az elsõ régióm, még 2004/5-bõl. Majdnem a végleges verzió. Volt simtropolisos city journalom is.
Forest Heights

Ya, Kódlovag&Benevolens többet tud jóval segíteni -)
Régebben csináltam olyan régiót, ahol külön városok voltak a lakó-mezõgazdasági-ipariüzleti-zónák. 1 város csak egy féle. Az ipari adta az áramot meg a vizet mindegyiknek, és mindegyik hasznot termelt. Igaz, ezek nagyon "kockásak" voltak, és ahogy az itteni nagymenõk :-) is írják, mára már a tetszetõs város a lényeg :-)
Kodlovag
Az összekötött városoknak egy közös, régiószintû igénye van. Amit a helyi viszonyok azért módosíthatanak. Mint pl a demand capok, az adószint, meg bizonyos rendeletek (pl clean air act).

nem tudom nekem bejött a közös igény vagy nem tudom lehet h csak én látom bele de a nagy városban télelg nincsen munka nélküliség és biztos h valahogy kapcsolódik különben nem lenne értelme
én tennék két kiegészítést.

1, ha a pályák szélei nagyon nincsenek összehangolva, akkor nem fog tudni átvezetõ utat építeni.
2, Szerintem az összekötött városokban nem egy közös igény van. Nekem van olyan városom, amiben súlyos lakóépület-felesleg van, mellette meg drasztikus igény. Ennek valahogy máshogy kell mûködnie ezek szerint
kezdek ráérezni😄 csináltam még egy várost a nagy város mellé és az újban is vannak házak de inkább gyárak és így nicns munka nélküliség a nagy városban😄 és a nagy város szemetét átadom a kicsinek mert ott van bõven mi elnyelje 😄 összhangban mûködnek😄
Molnibalage
Ha nagyon eltérnek, akkor átlagolja õket? Vagy hogyan komenzál bizonyos dolgokat?

Kodlovag
Az összekapcsolt városokban egyetlen, közös igény van.

Más szempontból a városok függetlenek, a helyi kívánatosság, szennyezés stb nem hatnak a szomszédban.

köszönöm a segítségeket😄 de akkor úgy néz ki csak az ég felé tudok már építkezni a mostani városomban😄
Molnibalage
Ez így elég vicces, hogy ott áll az idõ, de máshogy nem megy ezek szerint. Gyorsan felhúzol minden vicvackot kint - szeméttelep, erõmû stb. - a másik nagy régió meg megvesz mindent. 0 pollution stb.

Ha az egyikbe sok ipart rakok, akkor a másikban is lakosság igény lesz? A térkép széleit hatnak egymásra az kívánatosság szempotnjából? Ha sok §§§ vagy a szélen, akkor a másik is erre lesz hajlamos, vagy csak saját régió értékek számítanak?