Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vettem 😞 Én nem találom ezt a topikot
szerintem ezt tõle is meg lehetne kérdezni angolul a CJ-jén belül, biztos h többet tud róla mondani 😄. amúgy meg egy rakás oldal van amin pluginok vannak, már csak a japán és kínai fan oldalokból egy rahedli van, ha össze is lehetne gyûjteni a legtöbbet, akkor átláthatatlan lenne :S, simtropolison meg a fórumban van külön olyan topik ami ezzel a témával foglalkozik- szerintem érdemes lenne azt is olvasgatni\nézegetni 😄
a cirill betûs dolgokat honnan szedi, meg a 4 vágányos sínen parkoló szoci vonatot?
azt tudom Van még ugye a http://www.simtropolis.com/ a http://www.sc4devotion.com/ meg a http://kurier.simcityplaza.de/.
Épületeket és hasonlókat a tag a http://www.simcitypolska.pl -rõl töltötte le, ha érdekel.
ebben is van egy-két olyan plugin, ami nekem is jól jönne, ha létezne. Nem kéne összeszedni egyszer azokat a honlapokat, amikrõl pluginokat lehet letölteni? Hátha ráakadnánk olyanokra, amit a másik még nem ismer?
http://www.simtropolis.com/cityjournals/?p=toc&id=319#
ettõl eldobtam az agyam, bírom az ilyen panelrengetegeket 😄, jól fest a játékban - kicsit olyan Half-Life 2-es utánérzésem volt pár kép után 😛
ettõl eldobtam az agyam, bírom az ilyen panelrengetegeket 😄, jól fest a játékban - kicsit olyan Half-Life 2-es utánérzésem volt pár kép után 😛
hát abból elég kevés van simtropolison nézd meg a Corsicát City Journalsban. (ha a top rated-re mész, akkor az elsõ 😛)
Tud valaki olyan füvet, ami benyúlik híd alá?
Tud valaki olyan füvet, ami benyúlik híd alá?
Kicsit gondolkodtam és arra jutottam, hogy egy mediterrán, tengerparti várost szeretnék építeni. Tudnátok esetleg segíteni pár már bevált, ilyen stílusú moddal?
Los Angeles, California
passz, hogyan építetted?
Sziasztok!
Miért van az, hogy elkezdtem buszmegállókat építeni, és megnõtt az ingázási idõ, de kb a duplájára?
Miért van az, hogy elkezdtem buszmegállókat építeni, és megnõtt az ingázási idõ, de kb a duplájára?
sajnos ugyanaz, de azért köszi
Már majdnem el is felejtkeztem a problémádról. OK, tehát van két modod:
- Wide Railway Curves Textured (WRCT)
- NOB's Railway Base Textures Mod
A képeken látszik, hogy a WRCT szabályosan betöltõdik, a NOB viszont nem, mert a normál síntextúrák a NAM-ból vannak. A probléma az, hogy a NAM késõbb töltõdik be, mint a NOB mod, és így felülírja azt. A NOB modnak kellene késõbb betöltõdnie. Feltételezem, hogy a WRCT.dat fájlt a Zz_wrct könyvtárba tetted, ahogy a zipben van, ez így jó is, mûködik. Javaslom, hogy másold be mellé a RR_green.dat fájlt a NOB modból, úgy mennie kellene. A stone.dat-ot kitörölheted, az egy másik textúra szett, ne zavarjon fölöslegesen. Így a textúrák már nem fognak különbözni.
Az üres kockákra nem tudok mit mondani, hátha a betöltési sorrenddel automatikusan megoldódik. Egy biztos, lot editorral ehhez nem tudsz hozzányúlni. Ha nem oldódik meg, akkor a NAM-on belül kell turkálni a kihagyott textúrák ID-jei után, ha egyáltalán van textúra azokon a kockákon. Innen kezdve már bonyolult a probléma, vagy akár megoldhatatlan is lehet a NAM módosítása nélkül...
- Wide Railway Curves Textured (WRCT)
- NOB's Railway Base Textures Mod
A képeken látszik, hogy a WRCT szabályosan betöltõdik, a NOB viszont nem, mert a normál síntextúrák a NAM-ból vannak. A probléma az, hogy a NAM késõbb töltõdik be, mint a NOB mod, és így felülírja azt. A NOB modnak kellene késõbb betöltõdnie. Feltételezem, hogy a WRCT.dat fájlt a Zz_wrct könyvtárba tetted, ahogy a zipben van, ez így jó is, mûködik. Javaslom, hogy másold be mellé a RR_green.dat fájlt a NOB modból, úgy mennie kellene. A stone.dat-ot kitörölheted, az egy másik textúra szett, ne zavarjon fölöslegesen. Így a textúrák már nem fognak különbözni.
Az üres kockákra nem tudok mit mondani, hátha a betöltési sorrenddel automatikusan megoldódik. Egy biztos, lot editorral ehhez nem tudsz hozzányúlni. Ha nem oldódik meg, akkor a NAM-on belül kell turkálni a kihagyott textúrák ID-jei után, ha egyáltalán van textúra azokon a kockákon. Innen kezdve már bonyolult a probléma, vagy akár megoldhatatlan is lehet a NAM módosítása nélkül...
bhaaa!! 😞 ez az a kép

Hû, jó rég nem voltam. Kodlovag, ha emlékszel, amit kérdeztem a vasúttal kapcsolatban, akkor az van, hogy nem találom a képet, de az a lényeg, hogy a íves sínek itt vannak és a másik, ami a textúrát az alap sín mellé tesz a, NOB's Railway Base Textures Mod, ami be is van linkelve alatta. A probléma meg egyrészt az, ami a képen is van, hogy a készítõ több mezõt kihagyott a textúrázással, ami szemre nem része az ívnek, de része az elemnek. És ezért nem lehet egységes felületet csinálni, a másik, ami kisebb, hogy nem azt a textúrát használja, mint NOB, hanem hasonló de más árnyalatot. (Nekem egyébként megvan a helyes textúra) Nincs valami ötleted, hogy mit lehet ezzel kezdeni? Én max a lot editorban tudok variálni 😞
a kép:
http://www.sg.hu/galeria/1184261784/11842617841270072069.jpg
Különben én úgy tudtam, hogy az installos cuccokat oda kell rakni, ahova a telepítõ felajánlja. Nekem egy csomót nem rakott be a Plugins mappába, hanem mellé rakta simán csak a Sim City 4 mappába
a kép:
http://www.sg.hu/galeria/1184261784/11842617841270072069.jpg
Különben én úgy tudtam, hogy az installos cuccokat oda kell rakni, ahova a telepítõ felajánlja. Nekem egy csomót nem rakott be a Plugins mappába, hanem mellé rakta simán csak a Sim City 4 mappába
Megpróbálhatnád még felpatchelni, ha eddig nem tetted volna meg.
Azért kösz, hogy próbáltál segíteni.
Na mindegy. Ezek szerint így jártam :-(
Na mindegy. Ezek szerint így jártam :-(
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
Mindent a Plugin könyvtárba. Különben nem találja meg a játék. A Plugin könyvtáron belül kedvedre csinálhatsz alkönyvtárakat, hogy rendezett állapotban tarthasd.
Network Addon Mod a neve. Simtropolis.com -ról töltheted le.
Sziasztok!Segítségre volna szükségem.Van egy sugárutam merõlegesen egy autópályára(emelt), de csak sima útról tudok felhajtót csinálni.Egyszer láttam egy képet ahol a sugárútról közvetlenül az autópályára lehetett hajtani.Ha valaki tudja hogy mit és honnan kell letölteni ha van ilyen akkor kérem ossza meg velem.
A segítséget elõre is köszönöm.
A segítséget elõre is köszönöm.
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Mert annyira idegesítõ, hogy polgármester azt mondja, hogy hozzak létre irodai zónát. Egyharmad lakosság és kétharmad iroda van ott és mégis munkanélküliség van. 😞 Mi lehet ez a gond?
A dependency-ket hova kell installalni?
Egyebkent vannak olyan epuletek meg dolgok is, amelyeket installalni kell. Gondolom Plugins folder..
Egyebkent vannak olyan epuletek meg dolgok is, amelyeket installalni kell. Gondolom Plugins folder..
Az attól függ, mit állított be a készítõ. A legtöbbször minden stílusban nõnek. Máskor valamilyen szinten be vannak állítva, hogy ne nagyon lógjanak ki a játék saját stílusaiból.
De nincsenek.
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
Tehát a letöltött épületek "kellemes összevisszaságban" fognak nõni, viszont ez érvényes mindengyik stílusra? Chicago, New York, Houston és Euro-Contemporary... ezeknél mind-mind meg fognak jelenni? Elég fura. De azért természetesen le fogom töltögetni õket. 😊
A dependencies szó szerint tartozékot, függõséget jelent. Olyan dolgok, amiket pluszban le kell töltened, hogy az adott épület vagy akármi hibátlanul mûködjön. Ha nincsenek meg, az változatos problémákat okozhat: barna csomagot az épület helyén; üres és unalmas telket, mert hiányoznak az egyéb objektumok (prop-ok); de lehet az is, hogy csak egy jelentéktelen kis prop fog hiányozni, amit észre se veszel; vagy éppen nem fog mûködni az épület lekérdezése; stb... Általában kellenek a teljes értékû mûködéshez.
Magát a várost sehonnan, az csak az én gépemen van.
Az épületeket belõle a simtropolisról, én is onnan szedtem. A holland épületek három szerzõtõl vannak, keress rájuk: meurdos, vanderaap és haarlemmergold. Ez összesen kb 100 épület. Az amszterdamos képeken vannak még angol épületek gascookertõl is.
Viszont ettõl még nem lesz Amsterdam (meg Boston) tileseted, mint a képeimen látod. Az egy saját gyártmányú, félkész állapotban lévõ mod. Neked a letöltött épületek a többi játékbelivel együtt fognak nõni, kellemes összevisszaságban, de még így is változatosabbá teszik a játékot.
Az épületeket belõle a simtropolisról, én is onnan szedtem. A holland épületek három szerzõtõl vannak, keress rájuk: meurdos, vanderaap és haarlemmergold. Ez összesen kb 100 épület. Az amszterdamos képeken vannak még angol épületek gascookertõl is.
Viszont ettõl még nem lesz Amsterdam (meg Boston) tileseted, mint a képeimen látod. Az egy saját gyártmányú, félkész állapotban lévõ mod. Neked a letöltött épületek a többi játékbelivel együtt fognak nõni, kellemes összevisszaságban, de még így is változatosabbá teszik a játékot.
Én plugin problémára gyanakszom. Ha vannak, akkor törölj ki párat, a gyanúsabbakat, vagy amirõl nem tudod, hogy mi, aztán próbálj játszani. Ha megint kilép, akkor próbáld meg, hogy kitörlöd vagy átteszed az összes plugint.
Az érdekelne, hogy a spontán kilépés ellen mit lehetne tenni?
Eredetiben van meg a (deluxe) játék, és kicsit zavaró, hogy eljutok benne valameddig, de belefeledkezve a játékba, nem mentek, és egyszer csak pikk-pakk kilép.
A gép garantáltan elegendõ hozzá, az op. rendszerem pedig win 7.
Eredetiben van meg a (deluxe) játék, és kicsit zavaró, hogy eljutok benne valameddig, de belefeledkezve a játékba, nem mentek, és egyszer csak pikk-pakk kilép.
A gép garantáltan elegendõ hozzá, az op. rendszerem pedig win 7.
Honnan lehet megszerezni Amszterdam tesztvárost? 😊 Meg egyéb városokat? Azokat is a már említett két site-ról?
Kösz a sok tippet, segítséget! Egyetlen kérdés maradt még: mik azok a dependencies-dolgok?
Másképp fogalmazva elég, hogy a Plugin mappába másoljam be a letöltött file-okat, és mûködni fognak? Ugyanúgy fognak megjelenni a játékban a baloldali menüben, mint a többi Maxis épület?
Másképp fogalmazva elég, hogy a Plugin mappába másoljam be a letöltött file-okat, és mûködni fognak? Ugyanúgy fognak megjelenni a játékban a baloldali menüben, mint a többi Maxis épület?
Gondolkodom rajta, hogy feltegyem a játékot de valami egyedi és király várost kéne összehozni, csak nincs meg az ihlet. Nem tudtok valami jó oldalt vagy bármit ahol találnék közel- és távol-keleti épületeket? <#rolleyes>#rolleyes>
Nem sok minden van rajta, de lehet, igen. A simtropolis és az sc4devotion szerintem minden téren kielégítõ felhozatallal bír, ott összpontosul a modder közösség így ott vannak a legjobb letölthetõ cuccok.
http://simcityhun.uw.hu Ezt is lehet ilyesmire használni?
Van egy hivatalos, az EA által kiadott csomag (Building Architect Tool, BAT) egy ingyenesen elérhetõ 3D design szoftverhez (GMax), amivel bárki szerkeszthet épületeket. Egy tehetséges ember bekötött szemmel is jobb épületet csinál, mint az eredetiek a játékban. Általában valódi épületek alapján dolgoznak, jópár igazán kimagasló alkotás született. A legjobbak szerintem profi 3D tervezõk, akik otthon kikapcsolódásból csinálják az épületeket. De igazán akárki belekezdhet.
Ok, még egy kérdés lenne 😊
Kik csinálják ezeket az extra épületeket stb.? Mármint kik tervezik ezeket,honnan vannak?
Kik csinálják ezeket az extra épületeket stb.? Mármint kik tervezik ezeket,honnan vannak?
Ha körülnézel, akkor rájössz hogy' mennek ott a dolgok, de többségében az épületek külön vannak. A játékhoz úgy adod hozzá, hogy bemásolod a Dokumentumok / SimCity 4 / Plugins mappába.
Kösz szépen 😊 Ezeken az oldalakon külön-külön le kell tölteni minden cuccot? Miután letöltöm, hogy "adom hozzá" a játékhoz?
Le lehet tölteni a hivatalos oldalról (eredeti játék kell hozzá) vagy a simtropolis.com -ról és sc4devotion.com ról ( ezek fan oldalak, jobb cuccok vannak rajta).
Sziasztok! 😊
Jó pár hónapja SimCity-zek. Szükségem lenne pár tippre. A kérdés az, hogy hogy lehet megszerezni különleges épületeket, új stílusokat, mindenféle extrát, amivel kiegészíthetõ a játék, és sokkal színesebb lesz tõle. Más fák esetleg, különféle textúrák.
Nagyon megköszönném bárki segítségét 😊
Jó pár hónapja SimCity-zek. Szükségem lenne pár tippre. A kérdés az, hogy hogy lehet megszerezni különleges épületeket, új stílusokat, mindenféle extrát, amivel kiegészíthetõ a játék, és sokkal színesebb lesz tõle. Más fák esetleg, különféle textúrák.
Nagyon megköszönném bárki segítségét 😊
Sziasztok tudnátok linkelni vagy feltölteni egy olyan plugint, amivel szép Parkot lehet csinálni? Láttam pár képet és megint megjött a kedvem a simcityhez =)
http://www.twitch.tv/hegii
A vizes csövek lerakása úgy, hogy pont elég legyen: pl. a terep szélétõl a 6. kockán el kezded, majd haladsz tovább úgy, hogy 12 kockát szabadon hagysz, a 13.-ra mehet megint a csõ, majd 12 üres, stb. Szóval 2 futó csõvezeték között 12 csõmentes övezet kell.
a sok toronytól ilyen nincs. Építs egy tornyot, vezess bele áramot és húzd rajta keresztül a vezetéket. Utána indítsd el az idõt. Kis idõ múlva beindul kék lesz a vezeték mellett. Az esetleg lehet, hogy nagyon kiterjedt hálózatot csináltál és kevés a vízmû. Ilyenkor a csõtõl 6 kocka távolságú hatósugár lecsökken akár drasztikusan 0 kockára is. Ilyenkor a kék kockák csak néha tûnnek fel 1-1 helyen. Ha továbbra sem tudod megoldani, akkor csinálj képet, hátha látunk rajta valamit.
Nem metrózok! Csak vizezek.
Próbálgatom, lehet, hogy amiatt tünk el egy idõ után a víz, mert sok pumpát és sok tornyot építettem meg telehálóztam a földet vezetékkel.
De most megpróbálom lassabban, logikusabban. Köszi a tanácsot.
Próbálgatom, lehet, hogy amiatt tünk el egy idõ után a víz, mert sok pumpát és sok tornyot építettem meg telehálóztam a földet vezetékkel.
De most megpróbálom lassabban, logikusabban. Köszi a tanácsot.
ugye nem metróalagutat építesz vízvezeték helyett? Csak mert az drága és az is földalatti nézetben van
Leteszel egy víztornyot vagy pumpát, ezek szolgáltatják a vizet. (Olyan helyre tedd, ahol nincs túl brutális vízszennyezés, különben leáll.) Ezután vízvezetékkel behálózod a város alját. A vízvezetéknek kapcsolódnia kell a víztorony csõcsonkjához. Azután a vízvezeték 6 egység sugárban teríti a vizet.
A $-$$ alacsony sûrûségû területek simán megvannak víz nélkül, csak a gazdagoknak ($$$) és a nagy sûrûségû területeknek (nagyobb épületek) kell mindenképpen víz. Kis faluba elég a víztorony, nagy városba pumpa kell. Tény, hogy a víz egy kis település költségvetésével mérve drága mulatság, de a fejlõdés elõfeltétele. Majd jönnek a nagyobb épületek, és azok már adóznak rendesen. Ha beindul a fejlõdés, lesz mibõl fenntartani.
A dominó se rossz, de a SimCity azért egy-két nagyságrenddel jobb játék. 😊
A $-$$ alacsony sûrûségû területek simán megvannak víz nélkül, csak a gazdagoknak ($$$) és a nagy sûrûségû területeknek (nagyobb épületek) kell mindenképpen víz. Kis faluba elég a víztorony, nagy városba pumpa kell. Tény, hogy a víz egy kis település költségvetésével mérve drága mulatság, de a fejlõdés elõfeltétele. Majd jönnek a nagyobb épületek, és azok már adóznak rendesen. Ha beindul a fejlõdés, lesz mibõl fenntartani.
A dominó se rossz, de a SimCity azért egy-két nagyságrenddel jobb játék. 😊
Hát pedig nem bonyolult a vízhálózat építése. Ha a víztornyaid mellett ott a kék pötty, akkor még nem szennyezted el a vizet, nem az a baj. Össze kell kötni a csöveket, és be kell kötni hozzá a víztornyokat, pumpákat. A költségvetését nem szabad lehúzni, mert akkor kilukadnak a csövek. Ha mégis kilukadt, akkor újra kell csövezni. Ennyi 😊 Nem értem, hol lehet a probléma.
És egyébként meg egyáltalán nem drága. Nem ez a drága.
És egyébként meg egyáltalán nem drága. Nem ez a drága.
androidus.freeblog.hu
látom kicsit siettem az írással,bocs a pontatlanságért...
Sziasztok!
Valaki segítsen nekem.
Nagyon kezdö Sim city-s vagyok és akadt egy problémám.
Egész szépne fejlõdik a városom, majd egy pontos megáll,rájöttem, hogy vízvezetésekt kell építenem az embereknek, akkor jobban megindul a népesedés. Igenám de egyrészt nagyon drága, így lezabálja a pénzem és egy idõ után elfogy a víz és amikor meg akarom nézni a vízhálózatot, csak 1-2 ponton jelöli a vizet, ahol a víztornyaim vannak, hiába építek vízpumpát, az sem segít. Mit lehet itt csinálni? látom más képeket, hogy akkora városokat építenek mint állat, nála memg kipusztul minden.
Lehet inkább dominóznom kellene???
Szóval elõre is köszi a segítséget.
Valaki segítsen nekem.
Nagyon kezdö Sim city-s vagyok és akadt egy problémám.
Egész szépne fejlõdik a városom, majd egy pontos megáll,rájöttem, hogy vízvezetésekt kell építenem az embereknek, akkor jobban megindul a népesedés. Igenám de egyrészt nagyon drága, így lezabálja a pénzem és egy idõ után elfogy a víz és amikor meg akarom nézni a vízhálózatot, csak 1-2 ponton jelöli a vizet, ahol a víztornyaim vannak, hiába építek vízpumpát, az sem segít. Mit lehet itt csinálni? látom más képeket, hogy akkora városokat építenek mint állat, nála memg kipusztul minden.
Lehet inkább dominóznom kellene???
Szóval elõre is köszi a segítséget.
Vasútállomás: vda Station Driebergen Zeist