7782
-
#1239 jaja, mint tavasszal a 3 mérföldes oválokon hatan :DDDDD -
#1238 Es ezert is mondtam, ha ugy vannak a netes palyak kiszerkesztve, hogy eleve 20 emberre - hosszusag, szelesseg stb. - akkor valszeg, az atlag neten jatszoknak, lehet hogy nem lesz annyira elvezetes. -
#1237 ez nem igaz, képzeld el a következő szitut
bemehet egy szerverre 16 játékos, és 8-10 kilométeres futamokat nyomnának, egyszerre 4 indulóval (a többiek nézik és drukkolnak)
így egy futam 5-10 perces lenne, és a program számolná a csoportbeosztást
így 16 ember játszik, de mégis csak 4... persze ezzel az a gond, hogy mondjuk 5 emberrel játszhatatlan lenne, de még mindig jobb, mint 20 ember együtt egy totálkáros netkóddal.... -
#1236 Meg nincs fizika bene. de csak ugyis copyzni kell a regibol. -
#1235 Lehet hogy uncsi, de ugy kell nezni a dolgokat, hogy az online jatekok 90%-a home-serveren fut, vagyis otthoni neten. Azzal, a Papy tuti net kodja is "csak" 8-12 embert bir el. Az ennel tobb ember, mar amugy is csak fizetos szerveren tud jatszani, ami azert ritka. Foleg egy happy-buggy jateknal;))))))
Vagysi ha mar egy korrekt 8 emberes net meg van csinalva, ami hasznalhato egy 512/128-as neten, az mar tokeletes. Az, hogy utana, egy bivaly neten, engedi a 20-at, az mar mas kerdes. -
#1234 Jo a regi is nekunk;)))))) -
#1233 azért kérdezem, gondolom az újat nem mutogatjátok félkész állapotban
de a mostani buggy van benne? -
#1232 A 4 kocsi multiban az uncsi plane neten. -
#1231 OFF
Freak, ha playat akarsz hobby-bol szerkeszteni, ajallom a netKar-t;) Tudom, hogy annak a fizikajaval nem vagy kibekulve - pedig jo, csak melegiteni kell a gumikat;)))) - de a palyagyartas valami kegyetlen jo. 3D Studio MAX, export ASE, jatek indit, es nyomja a gazt;))
A leggyorsabb mukodo palya keszitese: Cube Created, Textured, Export ASE, Game Run;)))))))))))
Ha meg nem probaltad, teszteld le;))
ON -
#1230 Persze, hogy van de az a regi motor. -
#1229 mi nem? -
#1228 Nem nem -
#1227 ebből nincs valami kipróbálható verzió?? (sima bill kontroll, egy üres szobában) -
#1226 így van, sőt inkább legyen 4, de ne essünk az EA hibájába, hogy a 3 autós netkódjukkal beengednek huszat :D -
#1225 A regi motorban gurul,borul,csuszik,rugozik,repul,.:) -
#1224 En csak arra mondtam a 8 autot, ha nem megy nektek a tobb, akkor inkabb csak annyi legyen, de akor jol megoldva;))))))))))) Felolem lehet 30 is;) -
#1223 szerintem akkor sem kell 8-nál több autó, KIVÉVE, ha lesz benne valami kurva hosszú (több órás) verseny is
mondjuk egy paris-dakar jó lenne :D -
#1222 ebben igazad van, a multi mellett a folyamatos rugalmasság, bővíthetőség is kell a sikerhez (skinek, pályák legalább)
de ez itt azt hiszem már most adott, hiszen nyíltan folyik a fejlesztés
ASK! A fizika hogy áll?? Gurul már valami? -
#1221 korpalyan 12 meter szeles utak, es szabadon bejarhato terep.
-
#1220 ácsi, nem a méret a lényeg :D
milyen JELLEGŰ pályák lesznek??
3 méter széles murvás utak vagy szabadon bejárható bólyakerülgetés, mert nem mindegy -
Toya #1219 Szerintem addig nem halott egy program ameddig könnyen alakítható.
Gondolj bele az Insane-be amit jelenleg már nem az online játék, hanem az új kocsik és pályák tartanak a víz felett.
Ennél a programnál sem ártana valami hasonló támogatás a játékosok felé, de itt a szándék látszik sok más játékkal ellentétben.
A track editor jó ötlet, a skinelhetőség is, ezek már ha jó a program (szerintem jó lesz) fenntartják a játék iránt az érdeklődést.
Alex majd jelentkezzünk be a szerverrel online tesztre ;-) -
#1218 Neten 1x1 km palyakon 8 kocsi karisztol az jo?
Szerintem uncsi! -
#1217 Eleg lenne a max 8 ember is, ha tenyleg jok a palyak. Annal tobb korrekt embert egyszerre osszecsoditeni, amugy is nehez. Raadasul, egy ilyen sok emberes versenyhez, olyan palya is kell. Es ha meg kevesen indulnak rajta, akkor meg lehet hogy az a gaz. -
#1216 nekem nem világos milyen jellegűek lesznek a pályák, hogy ennyi autó induljon rajtuk? -
#1215 Biztosan nem tudunk olyan termeket kesziteni mint a Papyrus de mint irtam van ra nemi esely, hogy valami ertelmes alkotast akarunk lerakni mint ellozo jatekunkban mint a pinballok teren. Anyagi dolgokat nem akarom leirni konyen kilehet szamolni.
A korversenyek ai profin meglehet csinalni van ra egy profi mod de csak azokra a palyakra ervenyesek amit en fogok kesziteni ez nem gond, nem vonal utani huzgalasra gondoltam!
De net dolog, hogy legalabb 16-20 jatekos nyomja egyszere engem zavar picit de megoldjuk! -
#1214 Egyertelmu, hogy kell az online, anelkul tenyleg halott, ezzel nincs is gond. Csak a lenyeg, hogy nagyon jo lenne, egy normalis AI is. (Nekem KELL NNAA! :)))))))))))))) -
#1213 ja és nem muszáj 50 embernek indulnia egy futamban, lehet 4-6 fős csoportokkal is versenyt csinálni és az is fun (egy hosszú verseny helyett sok rövid is szórakoztató) -
#1212 ez is igaz, én hajlamos vagyok csak magamból kiindulni
volt egy ilyen ötletem, hogy csinálni kéne egy autós gammát, el is kezdtem pályát modellezni, de lebeszéltek róla
viszont azt eldöntöttem, hogy csak multi lenne benne, lehet hogy gecóság, de ez van :D -
#1211 Az az igaszsag, hogy egy jo jatekba, kellene ez is az is, es nagyon jol;))
Pl az LFS nagyon jo, de sokkal tobbet jatszanek vele, ha lenne benne egy normalisabb AI. Es eleg sok embert ismerek, akik megvennek, jatszananak az LFS-sel, de egyszeruen nincs net-juk, vagy nem tudnak az online versenyekhez igazodni. Az meg nem jatek, hogy bemegyek egy szerverre, es korozgetek, meg chatelek, ismerkedek stb.
Bar nem itthoni mercevel kell nezni a dolgokat... Az hogy itthon, egy negyedhavi minibalberert szolgaltatnak netet, az mar eleve nevetseges. De ez mar gazdasagpolitikai OFF:)))))) -
#1210 az általam említett példákból kiderül, hogy pont a multi az alap, és az MI csak hab a tortán, mert MI nélkül még lehet jövője, de multi nélkül egy hónapig szórakoztató aztán szeva -
Toya #1209 Nem, te beszélsz a végletekről.
Te mondtad, hogy nem is kell offlineba játékmód elég a checkpoint, és a kapukon áthaladás.
Hát mint tudod azért összesen jó ha nyolvanan vagyunk a mai magyarországon akik online autóversenyeznek - és ennek nem csak a programok nehézsége vagy a drága netezés az oka, hanem az érdektelenség is :(
El kell fogadnod, hogy a netes játék még csak kiegészítő része a programoknak és elsősorban az offline játékmódokat kell preferálni.
Még a netre fejlesztett LFS-el is lehet offlineban MI ellen versenyezni, hát még egy olyan programban mekkora szükség van erre ahol a net nem a legfontosabb rész.
Igenis kellenek rendes offline játékmódok, kell MI és ezen felül habnak a tortán kell jó netkód és jó online játékmódok. -
#1208 így már jobb?
-
#1207 te nagyon a végletekről beszélsz
az, hogy nascarral 40-50 ember játszik neten az országban, nem azért van, mert nem szeretik a multit, hanem mert a játék túl nehéz ahhoz, hogy sokak számára élvezhető legyen
egy könnyed, módosítható, színes buggy játékkal sokkal többen játszanának, de tudom, hogy több a fehér holló mint a jó netkód...
csak vedd figyelembe, hogy EGYETLEN olyan autós játék sem maradt fent sokáig, amiben nincs multi
GPL, F1 sorozat, NFS ezek mind a multi miatt élnek ma is
ellenpéldának ott a Tough Trucks, ami egy kurva jó játék, tökéletes fizikával, de nincs multi, ezért már most halott... -
Imurai #1206 Shark: nos hogy áll a Cretassic park? :D Hidd el, tőle dmég csak jó skineket láttam! <-igen ez a nyaló smilie -
Toya #1205 Nem hiszem hogy jó megoldás a netes játék ennyire előtérbe helyezése.
Azért ne felejtsük el, hogy neten általában csak igazi fanatikusok játszanak és nem is akármilyen programokkal, ennek feltétele a tökéletes netkód és a jó fizika (ezek nagyon kevés programban találkoznak és általában csak Papyrus termékekben, hiszen például a LFS-et sem lehet 40-en nyomni egyszere).
Magyarországon autóverseny programokkal a neten maximum 40-50 ember játszik (ezt tudod te is Freak) és ez nem olyan impozáns szám ami miatt érdemes lenne erre kihegyezni a programot és szerény véleményem szerint nincs ez másképp a világ más tájain sem.
Fontos igenis a Single Player rész megfelelő AI-val és feladatokkal, már csak gyakorlás szempontjából is és ráadásul sokan csak végigtolják az autóverseny programokat majd felteszik a polcra őket.
A Screamer 4x4-et ide belekeverni ami teljesen más játékstílus meglehetősen komoly hiba.
Ha egy Buggy szimulátorban nem egymás ellen kell versenyezni, hanem kapuk között áthaladni vagy az idővel versenyezni offlineban az tuti bukás lesz, mert ez a stílus nem erről szól. -
#1204 Ez nem rosz ottlet.
De akkor is ott van a net de majd gondolkozunk rajta. ;( -
#1203 pedig a multi sokkal nagyobb fun, mivel emberek ellen játszol.... össze sem lehet hasonlítani az AI-val akármilyen jó is az (pl. NR 2003)
akinek meg nincs netje.... az max nem tölti le a kalóz verziót, nagy ügy... vagy lehet benne time challenge mód, esetleg akadálypálya, a Screamer 4x4 is kurva jó volt single-ben AI nélkül -
#1202 Ja ne is sorold.;) -
#1201 De igazan jo AI-t is nehez irni, foleg, ha lesz benne publikus palya szerkeszto;) -
#1200 Mar ketten vagyunk.:)