40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • DjDano
    Még tovább késhet a Windows Vista

A Windows Vista kisfelhasználói változata még tovább késhet az aktuális 2007. januári megjelenési dátumhoz képest. Ezt maga Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója jelentette be.

Az operációs rendszer már így is elég nagy késésben van. Idén márciusban jelentették be, hogy az akkori novemberre tervezett megjelenést áttolják 2007. januárjára, most pedig Ballmer az új béta változat teszteredményeire, visszajelzéseire, valamint a hardvergyártók által készített útitervek hiányosságaira hivatkozva úgy nyilatkozott, hogy a Vista akár a januári megjelenést is lekésheti.

"Úgy gondolom, tudjuk magunkat tartani az előzetes terveinkhez. Továbbra is csak egy hónapról beszélünk, nem pontos megjelenési dátumról. Most viszont itt a lehetőség, hogy alaposan kiértékeljük a visszajelzéseket. Majd ezt követően tudunk pontos dátummal szolgálni." - mondta. A Windows Vista új béta változatát pár napja adták ki a WinHEC konferencián.

"A másik fontos dolog, hogy egy ideje tárgyalásban állunk a nagyobb hardvergyártókkal arra vonatkozólag, hogy nekik mikor lenne jó termékünk piacra dobása: január elején, végén, esetleg februárban. Attól függ tehát, hogy mikor várható a következő hardverciklus. Ezzel kell összehangolunk a Vista megjelenését."

Ez alapján a késés legfeljebb egy hónapos lehet. Bevételi szempontból (és persze a a vállalat jó hírét nézve) minden egyes elfecsérelt nap számít...
  • Extraboy
    En is ezt csinalom :D
  • Rasti
    Aktiválással sikerült valamit kezdened?
  • FLeK0
    be van allitva, csak ritkan hasznalok ekezeteket, igy gyorsabban gepelek.
  • janos666 #2446
    Látom lusta vagy beállítani a magyar billentyűkiosztást. :)
  • DrFantastikus
    na pont igy csinalt nekem is a 5381.1 Build-ban, a Creative Beta drivere-vel (driver from 10 Nov.2006). Hallotam azt is hogy a Januari XP-s driver-el kifogastalanul muxik, de meg nem probaltam a 5384.4 -ban.
  • FLeK0
    utobbi nalam nem, ha barmilyen regi drivert teszek fel hozza akkor 1 perces folyamatos hang lejatszas utan recseg ossze vissza, akkor video, akar zene, akar jatekbol jon a hang.
  • DrFantastikus
    Az uj Nvidia driver-el probalta mar valaki hogy megy ?? Creative Audigy mukszik ??
  • Mr Manson
    nekem eddig nagyon stabil és szép
    GuildWars is megy... és ez a lényeg :D
  • Extraboy
    Akkor visszavonom az ajanlast :D

UAC-ot ki lehet kapcsolni "users"-nel valahol :) (ha nagyon nemtalalod, privizz ram es adok pontos elerest)

Amugy jatekba ne nagyon csodalkozz, beta rendszer nem jatekra van :)

Nod32-vel, sot egy virusirtoval sincs tapasztalatom, de azt majd a tobbiek... esetleg probalj meg csokkentett modbol ugykodni valamit, tul sokat mar ugysem ronthatsz rajta.
  • Newfronter
    Én is felraktam, utána szétesett az Aero.
    Az alap MS-es driverrel nem esik szét, megy is vele, csak néha becsíkozza a monitort (láttam 1-2 játéknál textúra hibaként), mondjuk nem annyira zavaró, mert csak akkor van ha előjön az Allow-os ablak.
    Viszont az már dühít, hogy villog a képernyő, de ha felteszem az alap drivert, akkor megszűnik (restart nélkül), de ha restartolok, akkor megint kezdi előről, szóval nekem ez az új ATI driver inkább rosszatt tett mint jót.

Esetleg talán az ATI kiad valamit, vagy nem.

Viszont voltam olyan hülye, hogy próbáltam feltenni a Nod32-őt, és következő indításnál lelassította a rendszert veszettül. Hiába töröltem a mappáját XP-ből, ugyanis uninstallra nem reagált, ugyan úgy maradt a leterhelés.
    Ez már tuti reinstall lesz, de most egyenlőre ennyi elég volt 1. nekifutásra :)
  • Extraboy
    Ez idaig is igy volt :) sot, ha jol tudom Alhocol 120%-al is (abbol csak regebben probaltam ki Vistaval, de teljesen elcseszte, most nemtudom mi a helyzet). Amugy felraktam az uj ATi drivert, szerintem valamicsket javit rajta, nekem tetszett, erdemes felrakni. (32 biteset neztem)
  • Newfronter
    Van egy rossz hírem, nem megy alatta a DT, nem engedi felrakni...
  • Zsoltika 007
    Lehet azt próbálta kifejezni hogy müxik-e már a daemon tools?
  • Extraboy
    De igen, deamon tools-szal csak abban az esetbe tudod felrakni, ha csinalsz Virtual Machine-t ami ertelmetlen... szoval szerintem ird ki egy DVD-re es inditasnal bebootolsz rola.
  • FLeK0
    az, ki kell irni dvd-re.
  • TothLaci
    Nem ez a 5384.4 a Beta2?
    És fel lehetne valahogy tenni a Deamon-tools-al?
  • LesliePower
    Igazad van! Nekem volt egy hasonló beszólásom, (amit nagyon megbántam, és vissza is vontam) egy másik fórumon, ahol ezért azonnal kizártak cirka 15 évre!!! Dugják föl maguknak a fórumjukat...
  • LesliePower
    Teljesen eggyetértek! Nekem pl. 521/128 -as Globonet ADSL van korlátlan adatforgalommal! És a bén 128 -ammal érdekes módon a ratiom mindig 0.8 alá nem megy, de átlagba 1.0. De néha gyorsabb, mint a download! Akkor mi a fenének az 5 megabites, számomra nem kifizetődő állat gyors kapcsolatnak? Volt már 5024 es chellom, de mikor fizetni kellett, hát, azt nem kívánom senkinek! Ezzel szemben most negyedannyiért netezek, és nem b*sztatnak mindig azzal hogy: sajnos ön elérte a 60gb-os limitet inenntől kezdve magának lassabb lessz a nete, mint ha telefon-modeme lenne. Na ez f*sza!!! Tegyük hozzá, hogy miko böngészgetek nem veszem észre az oldal betöltésénél, hogy 5 megás vagy csak a tizede a sebességem. Amúgy meg megkérem a tisztelt résztvevőket, hogy mindenki szorítkozzon a témára!!!
  • DjDano
    Ez baromság, ha gyors neted van akkor szerencsés vagy, vagy apuci krőzus, de a torrentezők háromnegyenének ADSL és hasonló sebbeségű van, akkor őket nem kéne beengedni? Ezt nevezik diszkriminációnak... Akkor zárjuk ki pl a Romákat, ugyanolyan hülyeség lenne, mint amit te mondtál..
  • FLeK0
    valahogy engem elriaszt egy magyar torrentoldal ahova barkit beengednek, ilyen 10k-val feltolto adsl-es szerencsetlenek kozott remek lehet :)
  • janos666 #2429
    A legjobb az lenne ha senki se tudna róla, csak pár ember aki személyeses ismeri egymást. Ez torrentoldal lenne vagy mi a fene, az információk szabad áramlása, a filecsere, nem privátFTP magáncélokra.
  • FLeK0
    A 'nagy' ati-s driverrel opengl-ben nem fut semmi, d3d-ben meg elegge szarul fut xp-hez kepest sok minden (bar ez lehet csak az 1gb ram miatt?), ugyhogy jatekra meg mindig nem a legjobb valasztas ez.
  • Beepee
    Tökmind1 hogy meghívós -e vagy sem. Jobb ha nem tudnak róla...
  • janos666 #2426
    Ja, és ez már nem 8, hanem 42.4Mb Elvileg ezzel már játékot is lehet majd futtatni.
  • FLeK0
    Minek tegyuk fel? Ha eddig sem ment, akkor most miert menne? Csak nem kompatibilitast keszit hozza a microsoft 5 evre visszamenoleg? En nem hallottam rola. Majd a d-tools team szepen kiad egy vistas valtozatot idovel, es azt felrakja aki akarja.
  • janos666 #2424
    Meghívós oldal...

Egy előző buildet még képes volt teljesen kinyírni a Daemon-Tools, de valaki csak tegye már fel. Vagy én leszek majd az? :)
  • Beepee
    Szerintem nem kellett volna megnevezni a oldalt egy publikus fórumon...
  • DjDano
    Bithumenen már fentvan a beta 2 ;)
  • takraj
    Mert nem futna?
  • Rasti
    THX
  • FLeK0
    azt inkabb nem probalom ki.
  • Newfronter
    Mond majd el légyszi, hogy milyen program hajlandó elindulni alatta! Pl. Daemon-Tools
  • bon
    Nagyon remélem nálla is így lesz.
  • Newfronter
    27.-e után valamikor... napok, de akár hetek kérdése is lehet sajnos.
  • Rasti
    Akkor most mikor is várható pontosan a Publik beta?
  • FLeK0
    nalam sokkal gyorsabban bootol mint az elozo, nincs az a semmittevo varakozos resz.
  • bon
    Nvidia oldalán van új Vista driver a videókártyáihoz, tegnap jelent meg.
  • bon
    Életében nem csinált még jó drivert a creative.
  • bon
    Szerintem inkább kékés az a háttér és a hwsw forumának zárt tobicjában irtak alapján sajnos megvan még benne a lassú boot idő (1 valaki irt idáig vélemény rolla) . Az oprendszer teljesítménye javult. összeségében nem rossz de többet várt ettöl a bulidtől. Én még nem tettem fel, szerintem csak hétvégén fogom felrakni az office 2007-el együtt ami állítólag nagyon jó már most is.