40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Hedic
    Szevasztok mindenkinek!egy kis segitséget szeretnék töletek kérni...láttam hogy a windows xp-hez le lehet tölteni vista skint.le is töltöttem csak azt nem tudom hogy hogy lehet megszerezni vagy letöltenia windowsblinds !!
    léci aki tud az segitsen....
    előre is kösz..
  • urbijoe
    nem kell hozzá semmi progi ezt olvasd el
    http://mddesign.minidiscweb.hu/?uxtchng
    itt meg a vista téma
    http://rapidshare.de/files/21493085/VistaCG.rar.html
  • SD456
    Kössz
  • izb
    windowsblinds kell hozzá.
  • SD456
    Sziasztok!

Nem tudja valaki honnan lehet Windows XP-hez Windows Vista skin-t letölteni?
    Én letöltöttem egyett de azt nem tudom, h kell felrakni:( (Ha valaki talán tudja az segítsen a skin-t innen szedtem: http://www.wincustomize.com/ViewSkin.aspx?SID=1&SkinID=5654&LibID=1&comments=1)

Előre is köszönöm!
  • Maco13
    nemchat
  • baca01
    ok megvan :P
  • baca01
    hogy tudom kikapcsolni, hogy ne dobja ki mindig ezeket a hülye figyelmeztetéseket hogy nincs rá felhatalmazása, lépjen be rendszergazda fiókkal blablabla...?
    amikor a windows live messengert akarom telepíteni akkor is kiírja... :S
  • baca01
    aktiválás
  • baca01
    na császtok!
    most raktam fel a béta 2-t első benyomásra elég jónak tűnik majd holnap komolyabban is letesztelgetem...:P
  • Extraboy
    Ez nem igaz, a Vista teljesen uj... koze nincs az XPhez, max megcsinaltak, hogy valamilyen szinten majdnem minden progi tudjon vele mukodni, de az majd a feljlesztok dolga lesz a sajat programjukat megcsinalni.
  • Sorcy
    Akkor+pláne!
  • Newfronter
    Nem az XP továbbfejlesztett változata. Teljesen új oprendszer.
  • Sorcy
    Én úgy gondolom, hogy a vista az xp továbbfejlesztett változata. Na most ha ez így van akkor nem hiszem, hogy akkora gondot jelentene a fejlesztőknek a meglévő progtamokkal kompatibilissé varázsolni a projektet amin éppen dolgoznak! Főleg, hogy már az 5... buildnél tartanak! Most is azt mondom amit korábban, ezzel így a nyilvánosság elé állni szinte suicídum! Hibás döntésnek tartom bár ne legyen igazam!
  • Papirzacsi
    Feltettem a vistát, hogy megnézzem milyen is lesz ez a súk újdonság. Hát csomó dolog nem tetszik, de nem is ez a lényeg.
    Indításnál láttom ,hogy vmi nem kóser, mert a monitor folyton be, majd kikapcsol. Végülis megoldható a dolog , meg is oldom, hogy bejöjjön az asztal, de mikor bejön ez fogad:
    KÉP
    Azóta persze leszedtem az Nvidiától a drivert, szal már jó, de mindenesetre érdekes ez a -1*-1-es felbontás. :-D

kérdés, hogy a beta2 driverben még nincs benne az a fül ahol a kártyát lehet beállítani, vagy csak nálam nem kóser vmi?
  • bon
    Na igen ez igaz, de ez már nem a Microsoft dolga. Nem ő fejleszti őket, és nem hiszem, hogy nagy ráhatása lenne a cégeknél a fejlesztésekre.
  • Sorcy
    Aha! Akkor nagy értelme van publikussá tenni ha az ilyen és ehhez hasonló mindennapos és sokak által használt progikkal sem képes megbírkózni! Szerintem előbb ezekkel kéne kompatibilissé tenni aztán lehetne publikus mert így nagyon sokan csalódni fognak és tudjátok hogy szól a régi közmondás....nagyobb a füstje mint a lángja!
  • bon
    Több hivatalos nem jut eszembe. De a Windows Live messenger legutolsó beta-ja megy gond nélkül, Adobe Acrobat Reader 7.0.x megy gond nélkül, ImgBurn 1.3.0.0 szintén mükődik.
  • bon
    Olyan még nem sok van. pl: Office 2007 beta
  • Sorcy
    Akkor mely programok kompatibilisek? Írjátok le légyszíves!
  • Zsoltika 007
    Csak akkor kompatibilis hivatalosan ha a readme-ben megemlítik a fejlesztők... Ez nem hivatalos lista.
  • bon
    Én még az oldalán nem láttam leirva sehol, hogy for Vista vagy hasonló. Ha fel megy az nem jelenti, hogy komaptibilis, csak fel tud települni. De a benne lévő vezérlők okozhatnak gondot a Vistának.
  • Sorcy
    Current As of: June 1, 2006

x86

Works:

Adobe Creative Suite 2 (Photoshop, Illustrator, etc.)
    ATI Catalyst Control Center x86 - 2.0.2320.28349
    CHMOD-Win 2.3
    eTrust EZ antivirus
    Microsoft Office 2007 Beta 2
    Microsoft Office 2007 Beta & TR1
    Nero
    NOD32
    Opera 9 Beta
    Startup2Service Beta 2
    VistaBootPRO 1.0
    Visual Studio .Net 2005
    McAfee's Virus Scan 8.5i Beta
    eTrust Antivirus (run in 2k3 compatiablity mode and install updates from website)
    Mozilla Firefox 1.5.0.3
    Trend Micro PC-cillin Internet Security 14
    PE Explorer 1.98
    Microsoft Expression Web Designer CTP1
    Divx Codec/player
    Bon Echo (Firefox) alpha 2
    Microsoft Math Beta 1 (16.0)
    Winamp 5
    Ipswitch WS_FTP Professional 9
    Trillian 3.1 Pro/Basic
    Macromedia Dreamweaver 8
    BitComet 0.63
    Mozilla Thunderbird 1.5.0.2
    CCleaner
    Flashpeak Slimbrowser 4.06.025(Latest build): Installs, works, BUT no glass
    Avant browser 10.02.52 (Latest build): Installs, works, BUT no glass AND unable to save anything to "Favorites"
    Nero 7 (May not work for unknown reasons for some)
    Xitami
    PHP (slow load)
    Guild Wars
    Windows Live Messenger BETA (no glass)

Doesn't Work:

McAfee's Virus Scan 8.5i Beta (doesn't work with Office 07)
    E Policy (disables sidebar and hogs cpu)
    AIM v5.9
    Acronis True Image 9
    Apache (Command line window closes after couple of seconds)
    Macromedia Flash Player

x64

Works:
    VistaBootPRO 1.0
    ieSpell
    Logitech setpoint 2.60
    Office 2007 Beta 2
    Mozilla Firefox 1.5.0.3
    Mozilla Thunderbird 1.5.0.2
    K-Lite Mega Codec Pack 1.53
    WinRAR 3.60 beta 4
    Nvidia Purevideo 1.02-196
    Orca
    O&O Defrag 8.0
    Nero 6.6.14
    Adobe Acrobat Reader
    Battlefield2
    Call Of Duty 2
    Need For Speed: Most Wanted
    GTA San Andreas
    F.E.A.R. - worked
    Half Life 2 (worked, but textures were messed up)
    Day Of Defeat Source (worked, but textures were messed up)
    Hitman: Blood Money Demo
    eTrust Antivirus
    Registry Mechanic 5.1.0.224
    F-prot Antivirus 3.16d
    xvid codec
    Nero 7

Doesn't Work:

Motherboard Monitor 5
    Diskeeper 10
    Perfect Disk 7
    Peerguardian
    CPU-Z
    A64Tweaker
    Nero 6.6.1.4
    Nikon Capture 4.3
    Nikon Capture 4.4
    Adobe Premiere Pro (Version 1.5)
    Daemon Tools 403x64

NOTE: The top of the thread will be updated continuously, so watchout !

• Newfronter
    Ez le van írva a winamp felhasználói dokumentációjában? Vagy talán oda van írva, mint oprendszer?
  • Zsoltika 007
    Hoppá hoppá! Az ciki. De hát béta.. Ne várjunk tőle semmit.
  • Sorcy
    tévedsz, kompatibilis!
  • bon
    Feltételezem a winamp nem Vista kompatibilis tehát ne csodálkoz ha gondot okoz.
  • Sorcy
    Kicsit lejebb már írtam a gondokról! Nem az a gondom, hogy nem megy fel hanem a többi! Említhetném azt is, hogy míg az XP-n lazán megtudom csinálni pl. azt, hogy zenét hallgatok a winamppal és közben a media playerrel mondjuk valami online tv-t nézek addig a vista még arra is berág ha a winamp fut és közben mondjuk haszálom az msn-t! Úgy gondolom, hogy kissé nonszensz dolgok ezek de az érdekes az, hogy külföldi forumokon is hasonló, sőt még extrémebb gondokról olvasgattam! http://www.pro-networks.org/forum/viewforum.php?f=95
  • Extraboy
    1-2 indokot ugy tudnal kerlek mondani? kivancsi lennek, mert nalunk pl haverom is elsore felrakta es semmi baja vele.
  • Extraboy
    Ugyanaz... nekem tokeletes, mind gepemen, mind laptopomon.
  • bon
    Érdekes elég sok embernek jól mükődik.
  • Sorcy
    Én egy napig sem hagytam a gépen mert iszonyatos még!
  • Sorcy
    Én megmondtam, hogy katasztrófális és a meglepetéseket csak a telepítés után fogod tapasztalni!!!!
  • markastor
    Röpke 3-4 óra és 8 telepítés lefuttatása után sikerült felkaparnom a gépemre ezt a fránya Beta 2-őt.
    Mindig az extracting files menüpontnál akadt ki, s azért kellett 8szor lefuttatni, mert ha meghagytam a telepítő által addig fekrakott fájlokat, akkor a következő alkalommal továbbment kb. 10 %-al.
    Remélem javítnak ezen még Gates-ék, mert ez így borzasztó. :(
  • janos666 #2576
    Pontosítok, 10Mb az ami törölhetetlen a fileok közül. Sikerült találnom egy progit ami töröl mindent amit csak tud, és nem akad fel azon amit nem. Így minden Vistás mappa megmaradt, de szint üresek (0-1 apró file), most egy zzzzz mappában van 10db a/aa/aaa... almappám 2 régebi Vista build maradványaként, ami össz-vissz 20Mb. A Beta2 törlése után ez 30 lesz, mégse muszály formázni :)
  • vki
    Köszönöm a segítségeket. Most lelépek a topicból, majd 2007-ben még visszanézek. I'll be back!!!
  • bon
    A helyreállító konzol indítsának módját meg észre fogod venni, miután betöltödött a telepítője az xp-nek és éppen lehetne kezdeni a telepítést lesznek válaszátis lehetőségek.
  • bon
    nekem fixboot c: kelett beirni
  • vki
    Gondolom a consolba elég beírni, hogy fixboot, meg fixmrb. (Ha megint hülyeséget beszélek, akkor bocs)
  • vki
    Még egy hülye kérdés, de esk, hogy ez már az utolsó. Hogy lehet a Recovery Consolet előhívni?