40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • markastor
    Egy kis segítségre lenne szükségem.
    Nálam is előjött a Beta 2 (x86) telepítése közben a 80070241-es hiba a fájlok másolásánál (kb. 15%-nál).
    Letöltöttem újra az ISO fájlt (niztos, ami biztos), de még mindig ugyanaz a probléma. Az SFV fájl szerint rendben van a fájl.
    A probléma előjön akkor is, ha windows alól próbálom telepíteni, és akkor is, ha DVD-ről bootol be a telepítő.
    A furcsa az, hogy először rendben feltelepült.

Valakinek valamilyen ötlete van, hogy ezt mi okozhatja?
    Köszi.
  • radical
    advisor nem jelent semmit, az csak egy progi. nekem sem tudott lefutni, aztán bezártam a winampot és simán lefutott. SB LIVE nativ támogatás van, ha futtatod a Vistás windowsupdatet!
    Az mekkora poén hogy ha játékból alt+tabolsz vagy windowsgomb+tabolsz akkor az ablakban fut tovább a game!
  • Extraboy
    a) valami konkretumot esetleg mondanal, hogy miert is rosszabb?
    b) Nem lesz beta3... innentol csak (rc0), rc1, rc2
  • Newfronter
    Ja RC1 lesz...
  • bon
    tudtommal nem elsz beta 3. Amőgy mitől rosszabb, én idáig megvagyok elégedve vele.
  • FLeK0
    miert 'rosszabb'?
  • Sorcy
    Sziasztok! Hát nem tudom de ez a build még rosszabb mint az előző!!! Majd talán a beta 3 már tényleg használható lesz mert ez....
  • TothLaci
    Jaja, leteszteltem mindkettőt, csak Most wanted full grafikai beállításon nagyon megerőltette a gépet, Tomb Raider viszonylag jól ment, de amikor valami Nex Gent bepipáltam, kockásak voltak a textúrák, a Shader lekapcsolása után újra jólment, de hallottam, hogy a TÁP venti feljebb vette a fordulatszámát nem sokkal később a TRL elindítása után. GTA SA-t is leteszteltem rajta, szerintem sokkal szebb, sokkal élesebbek a modellek, és a textúrák, mint WinXP-n a DX9-el.
  • rage
    Kipróbáltam ezt az Advisort
    Az első teszt le sem tudott futni (Windows Vista Upgrade Advisor could not run Winsat. System compatibility status could not be evaluated)
    Aztán, az SMC hálókártyámba kötött bele (töltsem le hozzá a drivert a Windows Update-ről.) S boldogan közölte, hogy a Lexmark Z33-as nyomtatóm, a HP 2400-as scannerem nem igazán fog működni, mivel nincs hozzá driver, keressem fel a gyártót, akárcsak az SB Live hangkártyám esetében.

Hát, ez így nem igazán lesz jó, teljes új gépet minden egyéb perifériával nincs kedvem venni a Vista miatt...

Szerintem, nálam majd fent lesz az XP, és második oprendszerként a Vista, amit csak akkor fogok használni, ha Direct X 10-es játékkal szeretnék játszani...
  • DjDano
    A Microsofttól megtudhattuk, mit jelent az Internet Explorer Vista-beli verziójában a plusz jel, valamint azt is, hogy minden évben új verzió kiadását tervezi a böngészőből: már készül a 8-as verzió.

Bővebben: Új Internet Explorer minden évben

Na ugylátszik nagyon belehúz a MS de van is okuk rá :)
  • lck
    Új ATI
  • janos666 #2479
    Ati vagy Nvidia driver?
  • lck
    Valami jó is legyen:

Tomb Raider Legend és NFS MW megy rajta - igaz döcögősebben.
  • bon
    Igen CRT.
  • bon
    Játékkal még nem próbáltam ki.
  • bon
    Nekem is akkor kelett állítani, de úgyanazon a beálíltáson van amin alapból használom.
  • radical
    Jah és jópár loginelős oldalnak baja van az IE7-ttel úgyhogy ott tűzrókát érdemes használni.
  • radical
    Sziasztok, felraktam b2-t, frankó, Nod32-vel az SVCHOST.EXE 100%-ra terheli a procit és leállitja az internetet úgyhogy ne használjátok. Nem találtam hozzá működő xvid codecet sem ac3at, a legújabb divx fut, vobsub fut. alapból nem ismeri fel az SB Live! hangkártyákat, de a windowsupdaten fent van a frissítés.
    Nem ismeri fel a 3com USBs wireless adaptereit (3crwe254g72, 3crshew696) és driver sincs hozzá.
  • janos666 #2472
    hétfőn jön publikusan ugyanaz a build mint amit DVD-n szétszórtak 1 hete
  • baca01
    sziasztok!
    ez most akkor publikus béta vagy nem mert mindenki azt szajkózta hogy az lesz és az office-ról kaptam is e-mailt a microfostól de errőől (még) nem... :P
  • TothLaci
    CRT monitorod van?
  • janos666 #2469
    De a játékok mennek vele? A TCP bildekbe integrált 4 megás driverekkel csak az aero ment, a játékok meg 1FPS-el másztak. Ez viszi?
  • FLeK0
    nekem akkor kell igy allitgatni, amikor mas frissitesi frekvencian megy a monitor, mint korabban.
  • bon
    Az új Nvidia Vista driver-nél előfordult egy érdekesség A képernyőn 1280x1024-es felbontásban a kép bal oldalához képest kb 1,5cm-rel elvan tolva a kép. Ilyen még ne fordult elő soha se. Csak a monitor kézzel történő állításával tudom széthúzni a képet. Az új nvidia contorol panel majdnem, hogy üres, így ott nem tudom állítanni.
  • Tibor45
    még 1 -szer köszi a segitséget :)
  • FLeK0
    Azt csak a professional valtozat tartalmazza, a home nem.
  • Tibor45
    sziasztok valaki segitsen a futtatás menube beirom a következőt gpedit.msc és azt irja ki a windows nem találja gpedit.msc file-t. eddig használtam a win profot ott müködött,most visszatértem az eredeti winfosomhoz itt meg nem miért?(tudom nem ez a megfelelő topic de hátha valaki tudja a hibát)
  • Newfronter
    Majd ide beírjuk... csekkold a topikot! :)
  • Tibor45
    köszi a segitséget :)
  • FLeK0
    meg nem nyilvanos, par napon/heten belul megtalalod a microsoft.com-on.
  • Tibor45
    sziasztok honnan lehet letölteni a beta 2-es vistát valaki linkelje már be.
  • takraj
    Helyett: http://www.microsoft.com/hun/windowsvista/ ;)
  • Mr Manson
    http://www.microsoft.com/windowsvista/
  • BaziJoe
    A vistának valami magyar oldala nincs véletlenül???
  • bon
    Rossz helyen kéred
  • ates1
    Sziasztok...

Valaki linkeljen be nekem egy VISTA betát, vagy amit használni lehet!

Köszi!
  • TothLaci
    Felraktam a legújabb Vistát, a 5384-et.
    Szerintem már eléggé stabil operációs rendszer, szép is, csak a "fogyasztása" nem tetszik.

Letöltöttem hozzá a Realtek AC97-es drivert, de sajnos nem tudom beállítani 4CH-ra. Valakinek sikerült ezt megoldania?

Szerintetek fel lehet rá tenni az Everest-et, vagy még nem ajánlott ez?
  • FLeK0
    A legujabb powerstrip mar tamogatja a vistat, ugyhogy minden refresh rate problema megoldva :)
  • DrFantastikus
    Meg az is lehet hogy hamarabb kijon mint ahogy a Win98-as eseteben volt , hogy egy par honapon belul (az utolso Beta utan) mar eleg jonak bizonyult a kiadashoz. Amugy szerintem mar csak a driverek problemajat kellene (foleg ) megoldani.
  • Extraboy
    jajne...