40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Newfronter
    Hát nem tudom, nekem nagyon is jó ez. Érdekes az emberek döntő többsége nem akar áttérni. Persze ez most kimerül abban, hogy bonyolultabb kezelni az egyszerű júzereknek, de akkor miért nem váltanak a cégek?
    Az egyik ok a kényelmesség, mert valszeg új programozókat kellene alkalmazni, költségek, és egy cég nem mer áttérni, mert azt minden cégnek kellene 1szerre.
    De higyjétek el, a Linux is ugyanolyan lenne mint a Windows, ugyanúgy lyukak (sőt most is már vannak bizt. rések benne), és instabilitás.
    Igaz már sikeresen portolták a .NET egy részét linuxra, de ez még semmi.
    A DX10-et is kellene, és egyre több játék Direct3D-vel fog készűlni, mellőzik az OpenGL-t. Azt ugyebár már nem lehet portolni linuxra.

Ahhoz hogy valóban áttérjenek linuxra az emberek, ehhez egyszerű felhasználói felület kell, dizájnos is legyen, fusson az összes win-es program, és nagyobb biztonság, stabilitás mint win-ben, de maradjon meg a linux jó oldala is. Na ezt nem lehet még megcsinálni, volt már rá kísérlet (Lindows), de belebuktak.

Visszatérve a Vistára: a programozók szerintem örülnek neki, mert egy csomó dolog integrálva lesz, és rengeteg lehetőség lesz benne. Jó tudom ez veszélyezteti a biztonságos, stabil működést. Na de akkor itt a lehetőség egy jó vírusírtó/tűzfal/ad/spyware írtó kitalálására. Persze ezt nem külön-külön, hanem egyben.
  • Zsoltika 007
    Én már 3 éve ott tartok.
  • Zsoltika 007
    De miért bugos?? Már kész kellene rég lennie!
    Érted mire célzok. Csak a duma megy. Mutatni meg nem mutatnak semmit. 6 év nagyon sok. Még fejlesztési időben is. Legalább látnám az eredményen hogy na erre rászántak tényleg rengeteg időt. De amit látok az közel sem ez.
  • markastor
    Saját felelősségedre felrakhatod, és ki is próbálhatod a WinFS beta-ját.
    Pont a bugok miatt nem rakják bele szerintem az alap Vistába, hogy ne jöhessenek az emberek ömlengeni.
  • BaziJoe
    Mostmár néha ott tart az ember,hogyha nem lennének játékok inkább átálnék Linuxra vagy MacOs-re.
  • Zsoltika 007
    Nagyon egyetértek veled.
    Ez is ugyanolyan bugrakás lesz. Anno xp-nél is ment a szöveg hogy ilyen meg olyan biztonságos lesz majd. (Volt aki szerint ehhez már sp kiadás sem lesz...) Aztán jól rájöttünk hogy ugyanaz a műsor megy már megint.
    Itt is meglesz minden csak elódázták megint.
    Semmi jelentős fejlődés. Hol az új file rendszer?? Ennyi idő alatt már illett volna belerakni azt is. Gyakorlatilag nem látom a beleölt munkát. (3d-s desktop kivétel az tényleg jelentős de nehogy már azzal szenvedtek ennyit! Linuxra a Novell és a Red Hat meg tudták csinálni fele annyi idő alatt!)

Azért tudjuk a mac os x fényévekkel előrébb van de ezt be lehet tudni a viszonylag kevés hardver elemnek. Úgy jóval egyszerűbb fejleszteni. De azért van benne valami.

A vista mostani feature listája az új 3d-s megjelenítést leszámítva simán belefért volna egy sp3-ba. Jó persze új kernel de azért nehogy már 6 évig írják ezeket. Főleg nem egy ms szintű cég.
  • BaziJoe
    Azért az,hogy az AERO nem fog menni kapásbol abba nem vagyok biztos????
  • nenad
    Takraj> pihenj egy sort kisfiam.. :)

Newfronter>

xml, net, oke,
    virusvedelem - memkezeles. ( sztem nem sokat er, max egy kis idonyereseg, tapasztalat alapjan ugyis tele lesz biztonsagi hibakkal..)

DX10 csak kovetkezo generacios kartyakkal fog igazan mukodni. Gondolom uzleti erdekek is befigyelenek jeletosen.

igazabol csak csalodott vagyok hogy ennyi ideje huzzak, es valahogy nem tunik
    nagy elorelepnek, Ha pl mac osxet nezed.

Az indexing service pedig egyenesen idegesito allandoan baszoghatja a vinyot.
    Bar lehet ezen is meg valtoztatnak.
  • takraj
    Lárifári :D

Legalább a magyar billentyűkiosztást bekapcsolhattad volna, hogy könnyebben el lehessen olvasni az okoskodásodat! ;)
  • Newfronter
    A memória miatt csak épp hogy menni fog, ne nagyon használj alatta 3DSMAX-ot! :D
    Az Aero kapásból nem megy, hanem kapsz egy xp-hez hasonló felületet.
  • lex2
    Ja és szerintetek menni fog a gépemen? Intel 2530MHz, 256RAM, 64MB Geforce2MX 400, DVDíró, 40GB Maxtor HDD? Mert gondolom a proci elég, de vajon a menóri és a videokari miatt, ugye nem lesz akkora gond? Aki feltette az jelezze pls.
    Ja meg wirless netem van ilyen kártyákhoz van már vista driver? vagy fel fogja ismerni? de az lenne a legjobb, ha frissítés előtt leellenőrizni a hardvereket, mint az XP és kijelezné, hogy mikkel nem kompatibilis. :)
  • nenad
    egyertelmu, nem ez a kerdes, enegem igazan az erdekel, hogy vajon mi a fenevel veszetetteg ennyi ideig az idot.

3d aztal, Bah. Funkcionalitasi fejlesztesek a fontosak, nem a csicsa-micsa, semmi funkcionalis erteke nincsen csak vizualis.
    Ez kb annyit er mintha XPhez hozzadtak volna egy ket modult. Ha jol emlekszem oda is at lehetett tenni ezt az Aero feluletet.
    Na mind1.
    Ennyi
  • Newfronter
    Szerintem meg egyáltalán nem, persze hogy hasonlít az XP-re, de ha jobban megnézed nem az semmi sem. A felület az 1 kérdés. Pl. ebben már nem a hagyományos GUI van, hanem ez már hardveres vezérlés alatt van, és a felület nem lassú egyáltalán.
    A keresés beolvasztása mindenbe (nem ecsetelem mennyire hasznos), virtuális mappák, fejlett backup, nagyfokú stabilitás, anti-vírus működésű memóriakezelés, XML alapok (nagyon fontos!), .NET integrálása, DirectX10 (a videókártyák jobb kihasználása mint valaha), és biztonságközpontú (ami viszont a legfontosabb).
  • lex2
    Na végre én is eltudtam kezdeni a letöltését. :D Még 12 óra és én is kipróbálhatom :)
    Ja amúgy Nenadesz, szerintem nincs igazad én amit eddig láttam a visztáról az jóval felülmúja az XP-t, márcsak a 3D-s asztallal is. Ja a rendszerkezelésen meg miért változtattak volna, ha az eddig is bevál. A win2000 után az XP-ben is maradtak hasonlóságok. Amúgy meg aki nem akarja az nem használja és kész.
  • FLeK0
    Igy a legkonnyebben kezelheto a tobbseg szamara.
  • nenad
    9-10 Gigat szedett le nekem.
  • nenad
    megneztem,
    Ez egy nagy kamu. Szinte teljesen windows XP alapokra epul.
    Van uj kepernyokezeles, meg nehany aprosag, a tobbi teljesen ugyanaz,
    rendszerkezeles, stb stb, meg a taskmanager is.

Hogy mi mindent valtoztattak a kernelbe az mas kerdes, de ez igy elegge gyerul adja elo magat, a "sok eves fejlesztes" cimszo alatt.
    Sokkal jobban el kellett volna rugaszkodniuk a windostol szerintem.
  • radical@work
    másnak is van a kulcsában QQFJV?
  • radical@work
    Köszönjük, hogy érdeklődik a Microsoft Windows Vista Beta 2-es
    változata iránt. Ebben az e-mailben tájékoztatjuk arról, hogyan
    érheti el a letölthető fájlt, és megadjuk a Windows Vista
    telepítéséhez szükséges termékazonosító kulcsot. A
    termékazonosító kulcssal legfeljebb 10 számítógépre
    telepítheti a Beta 2 változatot.

A rendszer kívánt nyelvű kiadásának letöltéséhez az alábbi
    hivatkozások használhatók:

Angol nyelvű 32 bites változat:
    http://download.windowsvista.com/preview/beta2/en/x86/download.htm
    Angol nyelvű 64 bites változat:
    http://download.windowsvista.com/preview/beta2/en/x64/download.htm
    Német nyelvű 32 bites változat:
    http://download.windowsvista.com/preview/beta2/de/x86/download.htm
    Német nyelvű 64 bites változat:
    http://download.windowsvista.com/preview/beta2/de/x64/download.htm
    Japán nyelvű 32 bites változat:
    http://download.windowsvista.com/preview/beta2/jp/x86/download.htm
    Japán nyelvű 64 bites változat:
    http://download.windowsvista.com/preview/beta2/jp/x64/download.htm

A letöltés mérete miatt ajánlott a mellékelt letöltéskezelő
    programot használni, mivel az lehetővé teszi a letöltés
    folytatását, ha a letöltés közben az internetkapcsolat megszakad.

A letöltéssel és a DVD-lemezre írással kapcsolatos további
    tudnivalók itt találhatók:
    http://www.windowsvista.com/getready/preview.mspx

A telepítéssel és a használattal kapcsolatban felmerülő
    kérdések megválaszolásához több hírcsoportot is létrehoztunk
    a Windows Vista Beta 2 rendszerhez. Ha csatlakozni szeretne ezekhez a
    hírcsoportokhoz vagy el szeretné olvasni az üzeneteket, keresse
    fel a visit http://windowshelp.microsoft.com oldalt.

A Windows XP Professional rendszerre vonatkozó legújabb
    információk a http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=65938 címen
    találhatók.

Köszönjük, Microsoft
  • Newfronter
    Próbáld ezt: http://winportal.net/index.php?id=238
  • radical@work
    hát nekem tökre nem megy amit írtál http://www.microsoft.com/office/preview/beta/download/en/default.mspx
    ha itt az officet átírom vistára akkor a főoldal jön be
  • Newfronter
    Máris aktiváltam a vistát. :)
  • FLeK0
    Közvetlen linkek:
    x86
    x64

Mindenkepp IE-bol probaljatok.

Live.com-on lepjetek be a passportotokba, majd kulcsot itt lehet szerezni, miutan GO-ra nyomtatok fent egy pillanatra beugrik egy hosszu URL, masoljatok ki, az office-t csereljetek vista-ra, menjetek el az oldalra, es mar ott is a cdkey, de elkuldi mailben is.
  • Zsoltika 007
    Nem. Az a Premium ready besoroláshoz kell. Ez a minimum követelmény.
  • vg
    Tényleg 40 gigát foglal ez a Vista?
  • Zsoltika 007
    Hát ja logikusabb lett volna minden országban official partnereket keresni ahogyan azt a 3dmark-nál is csinálták.
  • lex2
    És ez ugyanaz a verzió ami a torrentekben is kint van már egy jó ideje, vagy ez tud valamivel többet? Szal ezt is regizni kell 14 nap után ugye? Vagy ezt nem, mert hivatalosan töltjük le tesztelőként. Hogy van ez?
    meg fasza most hogy felrakták frankón túlterhelt a rendszer szal ez vajon hány napig lesz így? szerintem jobb lett volna ha több helyre is felnyomják az ilyen kissebb túlterhelések elkerülése végett. Valaki akinek sikeresen lejött esetleg felnyomhatná valami frankó ftp-re, hogy minél gyorsabban le lehessen szedni. THX
  • Zsoltika 007
    Hahaha

We are currently experiencing a high level of demand and cannot process your request at this time.

Please check back later for availability. We apologize for any inconvenience.
  • Mr Manson
    Windows Vista Beta 2 - angol
  • Extraboy
    Jah, pont ezt akartam irni en is :D:) csak megeloztel a hajnali 2vel :)
    Csak mielott megkerdi valaki, UGYANAZ a build, amit WinHEC kozbe kaptak a tesztelok.
  • markastor
    Na végre! :)

"Microsoft today has made public six versions of Windows Vista Beta 2. These versions are available in English, German, and Japanese languages and in both x86 and x64 versions."
  • Extraboy
    Igyvan :) de amugy a kinezetnek sincs sok koze hozza, max amin ertelmetlen volt valtoztani menuk, azokat ugyanabba a sorrendbe / elrendezesbe hagytak.

#2612 - Azt az egy kivetelt tennem hozza, hogyha az ember lecsereli a Windowsat, es a videokarija nem tamogatja az Aero-t (sok laptopba ugye integralt a videokari stb...), viszont utalja az Aero express-t (szerintem szarul nez ki), akkor legalabb valami "normalis" kinezete lesz, egy sokkal jobb rendszerrel.

#2614 - teljesen igazad van... amugy a file-okban is lehet ott keresni.

#2615 - ha megnezed Win Server 2003 R2, ugyanaz a kep ott is XPs :) de szerintem veglegesbe ki lesz cserelve.
  • Newfronter
    Szerintem ő a kernelre értette...
  • markastor
    Erre céloztam. Ugyanis Extraboy azt írta, hogy a Vistának semmi, de semmi köze sincs az XP-hez.
  • Newfronter
    Lehet hogy az RC1-ben lesz. :)
  • takraj
    Azért jó, hogy arra már nem volt energiájuk, hogy a képet is Vistásítsák :)
  • Newfronter
    A Vistában nagyon okosan van megtervezve, én arra gondoltam. Ott van alul a szép ki szűrő, beírod a program kezdőbetűjét és kilistázza azt. Nem kell nyitogatni 600 féle menüt, hogy megtaláld amire szükséged van... erre gondoltam, hogy ez így sokkal praktikusabb.
  • Zsoltika 007
    Hát pl én. Nekem már az xp-ben sem jön be ez az új start menü. És ezért hülye vagyok?
  • Newfronter
    Most ezzel mire célzol? Arra hogy hasonlít rá? Mert a fejlesztők benne hagyták a régi start menüt, hogy akinek az tetszik az használja zt, de ki az a hülye....
    :)
  • markastor