40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • LesliePower
    azt kérdezte törölje a vista gagyi indítóprogramját, én meg persze igen, minek az. Alap oprendszernek meg 'hál istennek az xp-t adtam meg...
  • Newfronter
    Huh megnyomtál valami rossz gombot? Habár nemtom, én nem próbáltam a progit, majd ha kijön a beta 2, akkor fogom.
  • LesliePower
    Felraktam ezt a boot izét és most eltűnt a Vista nincs semmilyen választómenü!!!
    Help!!!!
  • LesliePower
    És hogy? Priviben. Plízz.
  • FLeK0
    Nekem is ugyanez a problemam, sajnos a legutobbi ati control panel nem megy mar ezzel a builddel, igy marad a 75hz a beta2-ig. Audigy-hez probald meg a gyari cd-n levo xp-s drivereket, nekem azzal volt a legjobb a hang regebbi buildekben.
  • Newfronter
    Nem tudom hogy az utoljára kidobott vkari driverek mennyire jók.. ha megvárod a beta2-őt, akkor ahhoz lesznek driverek özönével.

14 nap: Ez már warez ha azon túl is akarod használni, de addigra tuti kijön a béta 2, és felrakhatod azt helyette.
  • LesliePower
    de azt pofázza hogy 14 napom maradt ay aktiválásra! Ezzel lehet valamit kezdeni? Illetve a videókarit felismeri, de max 75h hagy beállítani, amikor lehetne 85 is. És még a Creative Adudigy ZS2 platinummal nem tudook mit kezdeni.
  • Newfronter
    Van egy tippem, a HWSW fórumáról másolom ide.

Idézem:
    " Többször volt már szó a Vista bootolásáról, különböző rendszerek és a Vista egymás mellett éléséről. Most megjelent egy segédprogram, amivel grafikus felületen van lehetőség a Vista boot, multiboot beállításaira:
    " by Panisz
    VistaBootPro
    VistaBootPRO - Vista rendszertöltés konfiguráló

Amúgy érdemes olvasgatni a topikot, hisz még van egy segítőkész Microsoftos is közöttük: HWSW Vista Fórum

Most ezzel nem akarok senkit sem átcsalogatni, csak ott vannak olyan információk, amik itt nincsenek.
  • LesliePower
    paint??
  • FLeK0
    akkor jo rajzolgatast a paintben :)
  • janos666 #2280
    Olyasmin olvastam, hogy a WinHEC-en mondtak hasonló ahhoz hogy az 5383.5-ös build lesz a publikus BETA2. Az verziószámra nem sokkal jár előrébb mint amiben te mászkálsz...
  • LesliePower
    Jelentem a legújabb kiadású (igaz csak 32 bites) internet explorer 7-eséből írok néktek, és jelentem nagyona cool, ez a build!!! Akár rámondhatnánk hogy már végleges, de a jelenlegi xp-től mindenképp stabilabb. Sztem. pont azé, mer nem hagy minden szart fölrakni.
  • janos666 #2278
    Arra nincs tipped hogy ha a boot menüben az XP-t választom azt el tudja indítani, de ha a Vistát akkor semmi töltőcsík, vagy villanás, csak elűnik a menü, de utánna se kép se hang soha többé? (resetig) Már 2. reinstaláltam a Vistát ugyanarról a DVD-ről amiről először is feltettem (egyik napról a másikra nem indul)
  • Newfronter
    felülírja a boot menüt, de ne aggódj ki lehet választani az XP-t is, csak nem olyan néven fogja írni, hanem valami previus version, vagy valami ilyesmi....
    Csak külön partícióra tedd vistát.
  • LesliePower
    aha, és akkor ha feltoltam tudok majd választani hogy xp or vista?
  • Newfronter
    Csak bootról szabad, mert amúgy problémákat okoz. Mindenhol a boot-ot javasolják.
  • LesliePower
    Ja, szerintetek úgy telepítsem hogy boot-ról, vagy jó ha az Xp alól indítom. Elméletileg azt is lehetne, angol Media Centerem van. Az érdekelne kinek mi a véleménye illetve, tapasztalata. Írjatok, aztán én belefogok.
  • Zsoltika 007
    A 32 bites felfér 1-re. A 64 bitesnek kell dl dvd.
  • LesliePower
    Microsoft.Windows.Vista.32Bit.Build.5381.1.DVD-WinBeta
  • LesliePower
    Nekem lejött ez a nagyon új téma, rámegy egy dvd-re, holnap feltolom rá.
  • janos666 #2270
    Érdekes. Végre sikerült letörölnöm a Vista filejait formázás nélkül. Ha a Vista DVD-jéről bootol az ember és bekéri a command promptot akkor a "del /F /S /Q Windows" letörli. Viszont mikor ezt megtettem és újra felraktam a Vistát ugyanúgy nem indult el mint miután multkor meghalt. Ezek szerint csak a boot mappát kellett volna törölni és csináltatni egy auto restoret, de ezt már sose tudom meg mert töröltem megint és fel se rakok már mást a beta2-ig.
  • janos666 #2269
    Nem nyert, egy sima DVD-re túlírás nélkül (ami nem jött össze újraírhatón) nem fér el ez az 1 szem file. Reinstalálom az 5365-öt, azt jóvan az nekem :D
  • janos666 #2268
    Ez iszonyatosan gány galádságnak tűnik, de unatkozom és nincs jobb ötletem:
    Az egész ISO-ban van egy 4.41Mb-os install.wim és még pár file meg mappa. Kiírok mindent egy CD-re, ezt a filet meg egy DVD-re. Vajon bootoláskor ebből a wim-ből olvassa a drivereket vagy azok a 170Mb-os boot.wim-ben vannak?
    De jót röhögök ha szar lesz, de ha felrakom így akkor mégjobbat! :)
  • janos666 #2267
    Jah, pont most mountoltam be daemon toolsal XP alatt, és amit 90%-ra vettem: a setup.exe-re azt mondja "nem win32 alkalmazás". A 64-bites Vistám meg már tegnap meghalt, mikor félrenyomtam a bootmenüt és a töltőcsík alatt adtam neki egy PC-s power resetet. Bár nyáron se ment fel a daemon tolls Vistára, de hamarab próbáltam volna ki mint azt hogy kettédarabolom az ISO-t és keresekegy ismerőst 2 rétegű íróval akinél van otthon esetleg kétrétegű újraírható DVD is. Én még régen vettem DVD írót mikor nem volt 2 réteg, de már blueray előtt nem terveztem beújítani. Pedig az akkor 85.000 helyett már 30.000-ért kapnék 4X-es helyett 16X kétrétegű írót :)
  • Extraboy
    "VISTA_5381.1_64bit_Main_Client_Staged_DVD_EN.iso, 4,834.25 MB"
  • bon
    Simán lelehet szedni rapidról ennyit, előny ha adsl net van és dinamikus ip-vel, mert leszedsz egy fájlt bontod a netet majd visszalépsz és máris lehet szedni a következőt és nem kell 1 órát várni.
  • bon
    Duplarétegű kell
  • Newfronter
    SASBoy ezt jobban tudja, azthiszem a 64 bitesnek dupla rétegű kell...
  • vki
    Még egy kérdés, remélem már az utolsó.
    A 64 bites, 5381 rámegy egy sima DVD-re, vagy duplarétegű kell neki?
  • LesliePower
    Igen nagyon baba, már majdnem olyan, mint a MacOsX!!!
  • Newfronter
    Öööö a 2. pontot nem értem, mert eddig feltettem 1-2 verziót, de működött rendesen az átlátszó felület.
  • LesliePower
    Minden kikerül a netre, ez az amit nem lehet elkerülni. Eselteg, ha nem lenne net, csak akkor...
  • Newfronter
    Eddig minden verziót hivatalosan kiadta a tesztelőknek, de már nem lehet jelentkezni. Elméletileg a beta 2 az publikus is lesz, szóval akár te is letöltheted, de ezzel várjunk még.

Az átlátszó ablakokért nem kell fizetni, annak fog működni, akinek jó gépe van hozzá, DirectX9-es kari, 128MB RAM elég hozzá. Akiknek nincs ilyen karijuk, marad az XP-hez hasonló kinézet.
    És még valami, ha az ablakokat bezárod/megnyitod egy különleges effektel tűnnek el, jönnek elő. Majd észreveszed...
  • Extraboy
    1. hivatalosan, de csak teszteloknek, az mas kerdes, hogy kiszivarog
    2. akkor tudod majd hasznalni, ha aktivaltad a wint (ahoz meg eredetinek kell lenni, tehat 1x megveszed, vagy crackeled.
  • Cat 02 #2256
    úgy értem hogy nem hivatalos :D pl a játékok és néha kikerülnek megjelenés előtt a netre :D
  • LesliePower
    Mindenért pénzt kérnek. Nem teljesen érthető a kérdésed. Persze hogy Microsoft, nem az Apple feljeszti a Vistát!
  • FLeK0
    csak venni kell egy normalis videokartyat.
  • Cat 02 #2253
    na jöttem lámulni :D
    1. a Bétákat a Microsoft hivalatosan adja ki vagy ez ilyen lopott vmi ?
    2. az átlátszó ablakokért meg a 3d-s háttérért (ha lesz ilyen) külön kell majd fizetni ???
  • LesliePower
    Microsoft.Windows.Vista.32Bit.Build.5381.1.DVD-WinBeta
    Holnapra(90.5%most) már lejön!!! aztán telepítek, majd jönnek az észrevételek...
  • Cat 02 #2251
    x]:D 1szer csak megtanul :D