40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • janos666 #2570
    Mindíg az elsődleges partíción van a boot cucc, ha először csak C-n volt XP-d és mellétetted akkor ottvan. De miután letörlöd a Vistát be kell bootolni XP-s CD-ről, Recovery consolet kérni, és fixboot, fixmrb-ket csinálni. De letörölni se tudod teljesen formázás nélkül, kb 60Mb file megmarad ami törölhetetlenül épül rá a partícióra.
  • vki
    HI!

Adott 4 partíció (C,D,E,K). Ebből a C-n a Windows XP, a K-n a Vista BETA 2 van. Hogy tudom a Vista-t letakarítani, hogy minden úgy legyen, mint régen? A válaszokat előre is kösz! (Ha a kérdés nagyon béna, akkor bocs. Tudom, hogy le kellene formázni a K-t, de akkor mi lesz az oprendszerválasztóval? Az is megy, vagy az a C-n van?)
  • bon
    Néhány álltaálam felrakot program mükődésével (nem mükődésével) akadt már gondom, de ez nem a ms hibája, majd orvosolják a program fejlesztői
  • bon
    Nagyon stabil és jól használható bulid ez. Komoly gondom még nem volt vele. telepítéssel még soha egyik bulidnél se volt gondom.
  • janos666 #2566
    Próbáltad már tesztelni a RAM-okat a telepítőbe építet memtesttel? A recovery lehetőségeknél van, 3-4 perc alatt lefut.
  • markastor
    SFV rendben, a DVD 100%-osan visszaolvasható.
  • janos666 #2564
    Szar a DVD amire írtad? Vagy az ISO-t se sfv-zted letöltés után?
  • markastor
    Na. Fejlődik a helyzet. Bebootolva a DVD-ről dobott egy 80070017-es hibát (CRC error). Hurrá.
  • Sorcy
    Külföldi forumokat is olvasgattam és ott is hasonló hibákról számoltak be! Mindenesetre érdekes, hogy az előző buildeknél nem jelentkeztek ezek és az ehhez hasonló hibák, ezért írtam azt hogy a publikus béta remélhetőleg nem lesz tele ezekkel a hibákkal de ha igaz, hogy az 5384.4-est változtatás nélkül adják majd ki publikus bétaként akkor sok emberke fog hasonlókat tapasztalni mint pl. az alább felsorolt hibák!
  • markastor
    De legalább írna hibakódot, akkor tudnám, hogy mi a baj. De ez a hibaüzenet eléggé szűkszavú. 4 éve fejlesztik, s egyeseknél fel sm települ. :(
    Amúgy, amikor ment, akkor nem volt semmi bajom vele, de ez marhára b@szt@t.
  • Newfronter
    Amit leírtál az nálam nem tapasztalható egyáltalán. Érdekes... ezt kell mondanom.
    Neked is ua mondom, hogy jelentsd az MS-nek ezt!
  • Newfronter
    Furcsa ez...
    Nálam eddig amit próbáltam bétát, mind1ik szépen felmászott.
    De ha eljön a publikus béta időszaka, akkor jelenthetnéd ezt az MS-nek mindenképpen, és már tuti hogy az RC1-ben ilyen nem lenne.
  • Sorcy
    Úgy tettem fel ahogy azt írtad, de kissé zavart hogy a képernyőfelbontást manuálisan kell beállítani miközben az előző buildeknél ezt automatikusan megtette, ezenkívűl baromira zavart hogy a TC-t nem lehet normálisan feltelepíteni de említhetnék több progit is! Ja, és minden egyes indításkor a képernyőfelbontást újra+újra be kell állítani! Mindegy, nekem ez a véleményem!
  • markastor
    Abszolút szűz partícióra. Leformáztam, bad sector sincs rajta.
    Master Boot Record visszaállítva az XP-sre, minden vistás telepítő fájl (amiket nem törölt le a rollback után) eltávolítva.
    Most próbálom beszerezni az 5381-et meg az 5365-öt, csak lassan jön sajna.
    Ja, a hivatalos fórumról meg elhajtottak azzal, hogy iratkozzak fel newsgroup-ra. Akkor mi értelme a fórumnak?
  • Newfronter
    Szűz partícióra telepíted?

Amúgy nagyon szépen működik a rendszervisszaállítás benne, mert a nero imagedrive-kor kék halált kaptam ami nem meglepő. És a telepítőlemez behelyezésével szépen vissza tudtam állítani az előző állapotba.
  • Newfronter
    Egyáltalán nem, nagyon jól megy az oprendszer. Vannak benne dolgok amik gyorsabbak, mint az XP-ben. De ne várd azt, hogy erős driverek hiányában atomstabil lesz!
    Szerintem egy üres partícióra rakd fel a Vistát, mindenképpen formázd előtte.
    És fel fog menni nagyon szépen. Csak ne rakf fel instabil programokat.
    Mondjuk nekem a nero, winamp, totalc, firefox, cfos, visual studio 2005, macromedia studio 8 hibamentesen és jól működik.
  • markastor
    Elég érdekes verzió ez az 5384.4-es. Semmit sem változtattam meg, egyszer működött a telepítő, azóta meg nem. :S
  • Sorcy
    Ha ez tényleg így van akkor szomorú dolog ez!!!
  • Newfronter
    Moldova György(Microsoft, Vista csoport) megmondta hogy az lesz a publikus béta, az 5384.4-es!
  • Sorcy
    Na ja, szerintem a publikus béta nem az 5384.4-es lesz!
  • Newfronter
    A cél az hogy feedbackeljenek sokan.
  • Sorcy
    Szerintem lesznek olyan bölcsek és a visszajelzések alapján sok hibát kijavítva adják ki mert ha nem akkor óriási hibát követnek el és a visszájára fordul(hat)ez a nagy érdeklődés ami már-már mond6tó vista-hisztériának is! Tény, ha elkészűl akkor sokat kaszál majd vele ismét Mr Gates, de én úgy gondolom hogy a project még nincs olyan állapotban, hogy a nagyközönség elé tárják! hangsúlyozom, hogy ez a saját véleményem amit a saját tapasztalataimra alapozok!
  • Newfronter
    Szerintem meg pont fordítva, stabilabb mint a többi. Pl cFos felmegy gond nélkül.

A publikus béta ugyanez.
  • markastor
    A publikus béta ugyanez, csak mindenki letöltheti. Vagy nem?
  • Sorcy
    Én +mondtam, hogy ez még rosszabb mint az előző build! Senki nem hitt nekem! Talán a publikus bétát már lehet használni mert ez idáig katasztrófális!
  • markastor
    Szerintem ebben a Vistában van egy beépített rendszer-elrontó szoftver, ugyanis eddig nem bírta nálam két napnál tovább. :)
    Újabb hiba, rögtön azután, miután először újraindult az install (expanding files (27%)-nál): "an error occured while laying down images".
    Ezután újraindítja magát a telepítő, majd bejön a windows setup rollback, s mindent visszaállít.

Akinek bármilyen ötlete van, hogy ez mitől lehet, az ne tartsa magában, írjon bátran, hátha a végén még fel is tudom telepíteni Vista-t normálisan. :)
  • Newfronter
    Akkor az ATI driverrel lesz a gond. :S
  • janos666 #2543
    Lehet hogy inkább VGA driver hiba, ha hardweres overlayben használod a WMP-t.
  • Newfronter
    Nálatok van olyan bug, hogy a WMP-vel elkezdetek lejátszani egy videót és ha teljes képernyőre rakjátok, akkor becsíkozza a képet, és utána már csíkosak lesznek az ablakok. Refresh-el egy része eltűnik. Ez az Aero egyik hibája lehet, nem tudom, hogy ti tapasztaltatok-e ilyet.
    Ha publikussá válik a béta, akkor feedbackelem is rögtön.
  • markastor
    Lehet, hogy én vagyok láma, de a policyknél sehol sem találom azt, hogy hol kell beállítani azt, hogy ki jogosult megnyitni a Users\All Users mappát.
    Köszi
  • Newfronter
    Gyártó honlapján nincs semmi infó? Bocs de nem vagyok wlan driver témában otthon...
  • vki
    Cső!

Megint van egy kis problémám. Van nekem egy Microcom USB-s WLAN adapterem, de sehol sem találtam drivert. Frissíteném én a netről, de mivel a gép a wlan-on keresztül csatlakozik, így nem nagyon megy. Szal az lenne a kérdésem, hogy létezik-e valami generic vagy milyen WLAN driver Vista-hoz? A válaszokat előre is köszi.
  • rage
    XP alatt próbálgatom ezt az Advisort
    Nem akar menni, mert továbbra is kiakad azzal, hogy nem bírja elindítani a winsat-ot.

Amúgy ha manuálisan elindítom cmd-ből, vagy Total Commander prompt-ból, akkor ez a winsat látszólag megy. Sőt, ha így indítom : winsat aurora, akkor még egész jól is néz ki :)
  • Morpheus
    Költözés alatt vagyok, pakolás közben próbaképpen indítottam XP alatt telepített játékokat Vista alatt.:) De hogy válaszoljak. Szerintem gyorsabb volt. Meg úgy általában a programok telepítése is annak tünt számomra. Igazi tesztelést majd talán hétvégén tudok végezni, de addig itt úgyis ki lesz már tárgyalva a béta 2-es...:)
  • Zsoltika 007
    Most gyorsabbnak tűnt vagy gyorsabb volt?
  • Morpheus
    Heroes IV, NFS:Most wanted, meg még volt egy autós játék, ami simán elindult. És ami furcsa volt, hogy gyorsabbnak tünt mind az indítás, mind a játék, mint XP alatt.
  • Newfronter
    Próbáljon már ki valaki egy SF3-as játékot, hogy a védelem fel tud-e települni rá!
    Erre nagyon kivi vagyok, mert elméletileg az SF egy rootkit.
  • markastor
    Half Life 1-et. :)
  • BaziJoe
    Egyébként játékot probáltmár valaki,mert én egy régebbin elinditottam a Wolfit???
  • markastor
    Amihez nekem hiányzik a driver.
    Logitech Quickcam webkamera
    Canon CanoScan Lide 30 szkenner
    Creative Game Port

Ha valaki tud valamelyikről, szóljon.
    Köszi