40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Megy csak kicsit furcsán néz ki az eszköztár
  • nenad
    milyen file managert ajanlotok vista ala?
    totalcmd nem megy.
  • Vackor1024
    Nemtaláltam semmit, de lehet,hogy láma vagyok. De azért köszi a segítséget.
  • Extraboy
    Nezd meg, hogy Windows Updateknel milyen frissitesek vannak. En ott kozvetlen le tudtam szedni a megfelelo drivert a hangkartyamhoz... talan van egy kis esely, hogy neked is van.
  • Repülő Gyík
    Nekem valamiért onnan sem megy!
    Azért köszönöm, hogy segíteni szerettél volna egy LUZER-nek!
  • Hedic
    pardszt...okat!!!!
  • FLeK0
    rossz helyrol prbalod, raktam be ide kozvetlen linkeket tegnap ahonnan menni fog.
  • Repülő Gyík
    Én még letölteni sem tudom, mert állandóan azt az üzenetet kapom, hogy nézzek vissza később!
    3 óra telt el, de még mindig visszanézegetek:(
    valaki tapasztalt hasonló, vagy csak én vagyok ekkora gyökér?
  • Vackor1024
    Hali,van egy kis gondom remélem tudtok segíteni. Letöltöttem a Vistát, feltettem minden simán ment de a hang valahogy nem sikerült. A VGA felmegy de a hang az nem,sima alaplapi hangkártyám van nvidia, de megy realtekkel is,legalábbis az xp-vel igen. Az nvidia egyáltalán nem már az elején hibát ír ki,a realtek azis ki ír valami hibát de felmegy, mégsincs semmi,a driverek elvileg jók.
  • Zsolo007
    Én simán leszedtem firefoxszal ne konspiráljatok már! lol
  • Sorcy
    Mit vártál? Az USA irányít és akár tetszik akár nem tudomásul kell(ene) végre venni!!!! Vagy partner vagy és akkor minden oké vagy nem de akkor véged van! Csak nézd+a legutóbbi híreket arról a genyó terroristáról!!4 Hála az égnek vége, jöhetnek a többiek!!!!
  • BiG G
    hát jah ehhez nagyon...
    ráadásul ha a az oldal által felajánlott letöltés-vezérlős megoldásra megyek, akkor pont ugyanazt írja ki mint az ffx-ben, hogy jelenleg nem tud kiszolgálni. Az IE ratyi beépített letöltésvezérlőjére (?) még 100 megát se bíznék nemhogy 3 gigát....
  • Sorcy
    Ez a marketing!!! Az Egyesült Államok ehhez nagyon ért!!!!
  • BiG G
    azért mekkora faszság már az, hogy csak IE-vel lehet leszedni a beta2-őt... ffx-ben mindig azt írja ki hogy túlterheltek a szerverek, IE-ben pedig simán bejön a letöltő oldal
  • Sorcy
    Persze, telepítsd és teszteld!!! Ez a lényeg Mr Gates-nek! Az ingyen reklám kiválóan alkalmas az emberek befolyásolására!!!! De azért azt mondom, hogy az XP-t nem übereli!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • bon
    Pontosan szed le és próbáld ki. Én nem adok senkinek se a véleményére, valakinek tetszik valakinek nem, ez mindig is így volt és van is pl XP esetében is.
  • Repülő Gyík
    Azthiszem egyszerübb lesz, ha leszedem, és megnézem, hogy mi az ábra, mert már totál nem tudom leszűrni, hogy jó, vagy nem:(
  • Magic Boy
    OFF
    Légyszives nézzetek be a Football Manager fórumra és mondjatok egy országot, hogy minnél több szavazat legyen(jelenleg 23 van).
    ON
  • Sorcy
    Én azt mondom, hogy ha mindenképpen a Vistá-t akarod használni akkor hagyd fennt és tesztelgesd! De ne várd, hogy olyan gyors lesz mint az XP! Nekem az összhatás dominál egy operációs rendszernél és eddig az XP a nyerő! Részemről megvárom az RC1-et oszt majd +nézem, hogy az milyen és akkor döntök! Eddig ez a build a legrosszabb! Nevetséges de a képernyőfelbontásnál már +volt a véleményem, merthogy újra+újra manuálisan kellett beállítanom! Na most a korábbi build-eknél ezt nem tapasztaltam! Nagy hiba! a másik csak nézzétek+a TC-t aki telepíti az tapasztalhatja, hogy az ikonok hiányosak de ez legyen a legkisebb baj, a memoriát egyszerűen alap dolgoknáűl is zabálja és ez bizony a rendszer összeomlásához vezet(het)!
  • FLeK0
    ne, inkabb office 2007 betat tegyel xp-re.
  • ent
    Feltegyem ha csak ezt használom?
    -word,excel,ppt
    -internet, email
    -letöltés, böngészés
    -cod2, ase, ventrilo
    -nod32
  • Sorcy
    Ne hülyéskedj már, annyira bolond azért nem vagyok hogy úgy teszteljek egy új OP-t, hogy felteszek minden szart! Kapásból 500-at zabál ha csak a netet használom, azonkívűl pedig bogc hogy telepítek egy TC-t, Winampot és esetleg egy Winrart nomeg talán valami alternatív AVI-lejátszóz! Én azt gondolom, hogy ez nem akkora bűn és egy leendő operációs rendszernek ezzel lazán megkellene bírkóznia! De ne haragudj, vitázni semmi kedvem és semmi energiám! Ha neked bevált használd egészséggel! De tartsdd tiszteletben a mások véleményét akiknek talán igazuk van!!
  • FLeK0
    te felraktal vmi szart ami miatt ez tortenik, nekem 450mb-t eszik alapbol, prociterheles meg 5% alatt van alatalaban.
  • Sorcy
    1G, de teljesen mindegy mert ha csak 512-je van valakinek és mondjuk valami hiper-szuper videokarija akkor is zabálja a memoriát! Sőt, a procit is kikészíti! Na mármost ez így együtt annyira lelasítja az egész rendszert, hogy már csak egy kicsi túlterhelés kell és az egész összeomlik! Nekem az a véleményem, hogy ezt ilyen állapotban kiadni felelőtlenség volt! Ezt már leírtam korábban is úgyhogy nem fogom ismételni magam! Tesztelgessétek, telepítsetek rá progikat a Microsost úgyis egyenesben "látja", hogy ki mit csinál a gépén! Talán az RC1 már használható lesz!
  • nenad
    mondjuk azt en is furcsallom hogy nem csinalok semmit, es a system cache felmegy 1GB-ra,
    1,5 GB mem van a gepben
  • bon
    Manapság minden memória zabáló, nem csak a windows. Venni kell memóriát és kész megfizethető áron lehet kapni. Amúyg mennyi memóriád van, hogy ennyire memória zabálonak tartod?
  • Repülő Gyík
    THX
  • Sorcy
    Állítólag vagy Július vagy Augusztus!
  • Repülő Gyík
    Köszönöm!

Mire várható az RC1?
  • Sorcy
    Szerintem szedd le, próbáld ki és utána alkoss véleményt hogy szerinted milyen! A magam részéről inkább+várom az RC1-et mert ez iszonyatos és ezt már korábban is mondtam! Memoria zabáló és proci gyilkos!
  • Zsoltika 007
    "de nekem az a döntő hogy hogy néz ki a kezelőfelület, milyen könnyen lehet kezelni és mennyi benne az extra, ami XP-be nem volt. én amit eddig láttam belőle a tutorial videok által, nekem leesett az állam"
    Menj be egy mac üzletbe! Kérd meg hogy mutassák be neked a Mac Os X-et! Aztán kérdezd meg mióta van kint..
  • Repülő Gyík
    Van értelme a most kiadott verziót leszedni?
    Az előzővel volt egy-két gondom, és nem szeretnék isbét format c: -ot játszani:)
    Nagyon sok driver nem volt meg, a LAN kártyámat nembírtam telepíteni, a VGAm szinte egyenlő volt a nullával, szintén driver hiány miatt stb. stb. stb.!
    Ezek a dolgokat megoldották?
    DX 10 már megvan benne, vagy még a 9 maradt?

Ha kérhetem, ne a fikázás legyen, mert olyat kérdezek ami sokaknak ismert, mivel 1 évvel ezelött foglalkoztam a Vistával, és azóta gőzöm sincs semmiről!

Köszönöm!
  • [Jakuza]
    Hat te akkora folama vagy, hogy az fajdalmas, aztan kozben osztod az eszt, de fogadom azt sem tudod mi pl egy assemblys felso regiszter elnevezese.
    Aki ilyet lemer irni annak a tudasa, egyenlo a nullaval.

"tudasban is fele annyi az OpenGL mint a Directx... pl amikor 4 asztalt forgatod, brutalisan szar a "kocka" éle."

Ovodas baratom, tudod e hogy az OpenGL es a Direct3D ugyanolyan algoritmus alapjan szamolja ki pl az Antialiasingot ?
    Tehat nincs semmi koze annak, hogy mit hasznalsz a kocka elehez.
    Raadasul ezeket a mai VGAk hardverbol kivagjak.
    Es ilyenek osztjak az eszt lol. Akik a DirectX-et keverik a D3D-vel.
    Szerintem inkabb iratkozz be egy szamtech fakultativ oktatasra, mert a kozepiskolai szakkor keves ra.
  • kogasom
    a) Nem ezt mondtam. Megjegyzem, pont az előtti nap jött ki az nVidia driver a Beta 2-höz, így azt tettem fel.

b) Fejlődésnek nevezem, hogy ez év februárban újra publikussá tették a projektet, és már akkor is egy viszonylag stabil, normál körülmények közt szinte teljesen használható alrendszert adtak ki, most pedig a legtöbb nagy disztróra felrakható. Továbbá fejlődésnek neezem, ha 2 hetente látható változások vannak, amiknek csak egy része bugfix, a másik része új opció. Továbbá véleményem szerint akkor sem volt ocsmány, de legalábbis nem volt ocsmányabb a Vista-s flip 3D szaggatott éleinél.
  • Extraboy
    a) Tudtommal nem ahoz a build szamu vistahoz keszult drivert hasznaltal (legalabbis ezt mondtad)

b) "sok dolog fejlődik, javul, változik, többek közt az a hibája is, amibe belekötöttél" - ha te fejlodesnek nevezed azt, hogy mostmar normalisan nez ki, akkor egeszsegedre. En inkabb azt nevezem fejlodesnek amikor egy bizonyos szintnel jobb, es nem a sz@rbol csinalnak egy szimplan "normalisat". (mert ugyebar abba a verzioba eleg ocsmanyul nezett ki)
  • kogasom
    Igen, el kezdtem mondani, mert nem tartom normálisnak, még beta rendszeren sem, hogy ha leterhelik, lassul, akkor hibás képet ad vissza. Ha már lassul, akkor ne adjon vissza sz@rt. Amúgy pedig nem tudom milyen rossz driverről beszélsz. nVidia driver nVidia karihoz. Jobb, mint a microsoftos.

Az Xgl-es kijelentésemet akkor pontosítom: Akkor beszélj az Xgl-ről, ha értesz ahoz, hogy felrakd (Nem valami nagy trükk. Kismillio howto van kismillió distro-hoz, amire fel lehet rakni), és utána rendesen használd, és ne az első hibáján csámcsogj. OFF Tudtommal 2 hónapos az az Xgl amit a live CD-n láthattál, hacsak azóta nem raktál fel valahova egy linuxot XGl-el. És itt is, mint sok más szoftvernél, itt is nagyon sok dolog fejlődik, javul, változik, többek közt az a hibája is, amibe belekötöttél. ON
  • lex2
    hát ez qrwa jó ez a fórum, nagyon jó kis viták vannak :P
    én amúgy totál nem értek a programozáshoz, én gépész progikhoz értek, nem az openGL faszomtudja mihez, de nekem az a döntő hogy hogy néz ki a kezelőfelület, milyen könnyen lehet kezelni és mennyi benne az extra, ami XP-be nem volt. én amit eddig láttam belőle a tutorial videok által, nekem leesett az állam, szal ha olyan mint a videokon le a kalappal és az XP elbujhat mellett, ja és hogy most még nem kompatibilis mindennel? mit vártatok egy pillanat alatt átáll minden cég amikor még hivatalosan ki se jött a vista, hisz még csak tesztelés alatt áll. :) majd 2007 januárba mikor kijön a végleges akkor merje mondani valaki, hogy szarabb mint az XP! mert addigra szerintem 1000-ből ha 10 fogja mondani hogy nem jó, meg rakás szar, meg jól átbasszák a népet.
    meg amúgyis fejleszteni kell egy gépet, szal aki annyira becsületes és fárad megvenni az eredetit az meg ne siránkozzon már. ha van pénze venni egy új P4-est aeros videokarival akkor jut 20 guriga a vistára is, mert akinek eredeti XPje van az kap kedvezményt a vistára!
    ja ha meg úgy nézed, hogy szegény vevők akik megvették az XPt, gondolj arra, ha megveszel egy új autót és mész vele 1 hetet máár százezrekkel kevesebbet ér, szal 2-3 évi használatért nem is volt sok az az 50-60 ezer forint az XPre.
  • Extraboy
    "A kérdés irónikus volt Remélem senki sem nézett engem anynira hülyének, hogy egy drivert nem találok meg..." - de igen... legalabbis erdekesnek tartottam, hogy elkezdted nekem mondani, hogy bugos a vista grafikaja, kozben rossz drivert hasznaltal.

"szerintem nem okoskodtam" - "Xgl-ről pls akkor beszéljél, ha láttad a legújabb verziót, és _értesz_ is hozzá" - igaz, hogy itt epp nem winbe okoskodtal, de szerintem eleg sok koze volt a temahoz. Mindenki dontse el maga, hogy okoskodas volt-e vagy sem, lehet, hogy csak nekem hangzik annak...
  • kogasom
    #2689:
    A kérdés irónikus volt Remélem senki sem nézett engem anynira hülyének, hogy egy drivert nem találok meg...

Itt szerintem nem okoskodtam, csak a véleményemet hangoztattam. És a barátom nem eredménynek hoztam fel, hanem példának, mert akkor amikor ezt kipróbálta, és utólag elmesélte már eléggé tudott programozni. Úgyhogy én biztos forrásnak veszem, és nem gondolom azt, hogy valami harmadkézből vett gagyi DX howto-val akart volna villantani, és ezért nem jött össze.

Hivatalos eredményre várhatunk. Úgyse lesz. Ami van, nem lehet belőle sokat levonni, mert tudtommal semmi sem készült még ami kifejezetten a DX vagy az OpenGL képességeit prezentálja.
  • neozed
    Két órája nem indul a letöltés:(