40038
-
kogasom #2770 Sajnos sejtettem :( . A másik bootloader nem lehetséges, mivel elég "rosszul" lett megírva... Konkrétan úgy, hogy nem az MBR-be települ, hanem (az én esetemben) az XP partíciójára illetve még valahova, és ezért nem lehet nyugodtan cserélgetni... Ezért kéne valami olyan megoldás, hogy bootloader nélkül települ a vista. -
#2769 szerintem nem, max felraksz utana helyette egy masik bootloader-t. -
markastor #2768 bebootD-ről = bebootolsz DVD-ről -
markastor #2767 Nem kell újra rakni a Vistát. Elég, ha bebootD-ről, és kiválasztod, és elindítasz egy system repair-t (vagy valami hasonló a neve). -
kogasom #2766 A Vista-t fel lehet rakni úgy a gépre XP mellé, hogy ne települjön a bootloadere? Mert eddig valami hiba miatt ezt csinálta, ami nagyon jól jött, mert nyugodtan rakhattam vissza linuxot, de legutóbb, a beta 2-nél ez az áldott hiba eltűnt, és amikor a Vista helyére linuxot raktam, elkezdett hülyülni a rendszer... -
#2765 fasza akkor kezdem előlről a kört =) -
FLeK0 #2764 A vistat tedd fel az xp utan. -
#2763 thx, de akkor, semmi lehetőség arra h xp mellett használhassak vistát? :| -
markastor #2762 Az én boot.ini - m így néz ki:
;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
Szóval szerintem ne erőltesd. :( -
markastor #2761 A Vista már nem használ boot.ini-t. -
Repülő Gyík #2760 Küldtem!
Ha nem jó, akkor bocsi.
-
Repülő Gyík #2759 Az XP Boot.BAK?
-
#2758 hmm vki tudna nekem tolni egy boot.ini-t? mert az van h vista mellé telepítettem xp-t, de csak az xp indult, aztán hozzáirtam az ini-hez a vista sort de ha indításkor vistát választom csak egy villogó kurzort kapok
igy néz ki:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\Windows="Microsoft Vista Beta 2" /noexecute=0 /fastdetect
-
Repülő Gyík #2757 Megoldottam a netet, telepítette a drivert.
Ugyan úgy képtelen felismerni az SLI fungciót:(
Még lehet hogy próbálkozom párszór, de azthiszem ez is arra a sorsra fog jutni, mint az előd!
-
Repülő Gyík #2756 Erre én is gondoltam, csak az a gond, hogy nincs internetem, mert nincs driverem Ethernet-hez:(
-
#2755 Próbáld meg a windows update-t,nekem azzal talált hang+alaplapi chipst drivereket. -
Repülő Gyík #2754 Az első benyomás nagyon jó volt, de szembesülnöm kellett azzal a dologgal, hogy nem bíróm beállítani a videókártyámat, pedig a mai világba már 4 VGA-k is vannak használva, de a szinpla SLI-t nem ismeri.
És drivert azótasem találtam szinte semmire:( /VGA-n kívül/
-
Repülő Gyík #2753 Én lehet hogy megszívtam, mert nem találok sehol drivert:(
Se hang, se semmi! /felsem tudnám sorolni/
-
#2752 nvidia.com-ról szedett vista86-os driver.. -
#2751 Elég, de az az nvidia driver van fenn amit magától rakott? Vagy igazán azzal érdemes próbálni amit az nvidia.com-ról tölthetsz le Vistához. XP-s driverrel sose lesz Aerod. -
Repülő Gyík #2750 Végre elkezdtem a telepítést!
Kétszer kellett leszednem, mert az előt elcsesztem!
Amint leért, mountoltam, és DVD másolás funkciót használva kiírtam az ISO-t, mert a DVD struktúra változtatást már nem mertem megkckáztatni ennyi baki után:)
Remélem már nem lesz semmi gond!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!!!! -
#2749 nekem nem engedi elfogadni az aero visual style-t, 6600gt nm elég neki? :/ -
#2748 Nah megneztem, valoban a Vista linkjere ha rakkatintasz az 13 mega, pedig VAN rendes file transfer managerem connectrol. Nos kovetkezot tettem: rakatt, hogy download file transfer manager x64 --> kijon a security alert --> elfogadod stb... es maris keri hova mentsd a 64bites Vistat :) onnantol mar a meret is ok, 4egesz valahany giga. -
#2747 Nekem is ez volt sokáig. Hajnalban megpróbáltam, ment... Addig volt, hogy nekem is valami tizenmegás vackot kezdett el szedni, s nem az akamai-os változatot próbáltam:) Illetve jött a szokásos túlterhelt szöveg, s néha "access denied" üzenetet is kaptam. -
#2746 "Use this link to download using the Download Manager (recommended):"
Magyarul, ha jol ertelmezem te a download managert szedted (az a 13 mega) es nem a Vistat :)
Elmeletileg a helyes link: http://download.windowsvista.com/dl/preview/beta2/en/x64/iso/vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x64fre_client-LB2CxFRE_EN_DVD.iso - de ottvan a download manager linkje mellett, de ha akarod ellenorzom 5 percen belul, hogy mekkora. -
FLeK0 #2745 toltsd be parszor egymas utan, be fog jonni egy masik uzenet, ami felrakja a download manageruket. -
Repülő Gyík #2744 Nézzek visza késöbb:)
-
FLeK0 #2743 MS oldalrol meg itt probalkozz ahelyett. -
FLeK0 #2742 Akkor toltsd le akarmelyik torrent oldalrol a 5384.4-es buildet, csak a rendes cdkulccsal tedd fel. -
Repülő Gyík #2741 Itt próbálkozom -
Repülő Gyík #2740 Máshonnan nem tudok húzni, mint a jóbboldali menü. /a többinél nézzek vissza később/
Ott 13 mega!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
FLeK0 #2739 13.7mb?! vmi nagyon rosszat toltottel le, ha akkora :)
4109.73 MB a helyes meret -
#2738 Én próbáltam régebbi 64-bites Pre-Beta2-ket. Ugyanaz a helyzet a VistaX64-el mint a 64-bites XP-vel. Ugyanazok a hibák és hülyeségek (WoW64, 2 IE, semmi kodek vagy driver nem megy fel...) Ebből a rendes bétából inkább a 32 bitessel érdemes játszogatni. -
Repülő Gyík #2737 Most hogy kipihentem magam, gondoltam ismét megpróbálom leszedni.
Viszont szembesülnöm kellett azzal a dologgal, hogy a 64bit-es 13,7 Mb, mígy a 32-es 3,12 Gb.
leszedtem a 64-est, mert engem igazán az érdekelne. Mountoltam, kaptam egy lemezt, ami 4 Gb-os, de nem tudok vele semmit kezdeni, mert az isobuster sem képes kicsomagolni, meg a néró sem képes kiírni.
Most megpróbálkozom a 32bit-essel, hátha azzal jutok valamire.
Próbálta már valaki közületek a 64-est?
-
#2736 Én megadtam a Flashgetnek azt a címet amit Fleko is linkelt itt valahol és elkezdte szedni, nem kell se IE, de windowsos letöltésmenedzser se.
KOnkrétan mi a gond hogy nem bootol be? Lefagy a telepítő betöltésekor vagy simán az XP bootol mintha nem is lenne DVD a meghajtóban? -
shiftáj #2735 valaki letudná írni, h h tom bebootoltatni a x64bit es Vistát, mert műr mindent próbáltam... -
Newfronter #2734 http://winportal.net/index.php?id=241 -
#2733 Megy, csak előtte telepítsd fel a WinRart, aztán Total Commander telepítőjét csomagold ki vele, aztán mehet a normális telepítő :) -
Newfronter #2732 :D
Nem úgy kell kiírni az iso-t te! :)
Hanem pl. Nero-ban DVD kép írása lemezre...
Azért ez megkövetel egy bizonyos szintű szgépes tudást az embertől. -
bnv #2731 Hello!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet feltenni a VISTA-t!
(1. Kiírod aZ ISO FÁJL-t dvd-re!
2. Beboot-olsz a DVD-ről!
(Ezt azért nemtartom valószinűnek, mert egy op. rendszer nélküli gép nem ismeri fel a .ISO fájl-t)!)
Szóval írd le,hogy miként lehet kiírni+bebootolni róla+instalálni+beállitani!
(Rendszer konfigom PM-ben!)