40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • baca01
    letöröltem egyébként nem lesz rossz csak tv tuner nem működött rendese meg ienek úgyhogy még várok az rc1-ig de most megyek mert mingyá indulok prágába!!! :D
  • asysoft
    Tegnap felraktam a 64 bites Vista bétát. Ugyan még nem töltöttem vele sok időt, de az eddigi kép meglehetősen vegyes. Kezdve azzal, hogy telepítés után képtelen volt bootolni-a telepítő lemezzel kellett javítani, majd a halott bejegyzést is ott hagyta a bootmanagerében, természetesen defaulton... A rendszer maga nálam elég lassú, állandóan swapel. Persze lehet hogy csak az 1 GB memória kevés, gondolom a 64 bites változatnak több kell, remélem ez még fog javulni. Kereső sem akar működni nálam normálisan, indexelésnél pedig nem tudok könyvtárat hozzáadni...
    Hogy legyen valami pozitív is: PDA-m azonnal megtalálta, integrált hangkártya driverét leszedte, s újraindítás nélkül használta (kíváncsi vagyok, mikor jön az Audigy driver, "kicsit" vicces, hogy az integrált kártyához már teljes kezelőprogram van, ahhoz meg még semmi sincs. Hajrá Creative...)
  • bon
    Privátba válaszoltam mivel nem ide illik a téma. Egyébként ebből bünti pont lehet.
  • bnv

Mindenről egy árat szeretnék!

(aZT HALLOTTAM,HOGY EGY PCI-E KÁRTYÁHOZ SZÉT KELL SZEDNI A FÉL GÉPET!

mAGYARUL: a VÉGÉN TÖBBE KERÜL A KÁRTYÁHOZ VALÓ (ALAPAP STB,STB.) cucc mint a gép!?

Ez igaz?

• bon
    Rossz helyen kérdezted akkor. Egyébként attól függ, hogy Intel vagy amd mennyi pénzed van rá és milyen márkát szeretnél, amúgy mindegy.
  • bnv
    cSAK KÉRDEZTEM!
  • bon
    Ennek mi köze a Vistához?
  • bnv
    Egy PCI-E-s videókártyához milyen: (ALAPLAP)STB. KELL??
  • bon
    Úgyis jobban dolgoztatja a Vista a videókártyát mint az XP tehát nem baj ha pörög.
  • bnv
    Nem játék alatt gondoltam,ott nekem is 100%-on pörög.Egyéb alkalmazásoknál.Sajnos a vistában a szövegszerkesztőnél is 100%-on megy!
  • bon
    Már pedig könnyen előfordulhat, hogy Vista alatt jelenleg nem tudod majd szabályozni. Tehát türöd a hangot vagy még marad a XP amíg nem lesz Vista alá progi. Egyébként kétlem, hogy 30-20% játék alatt elég lehet (már ha akkor nem veszed vissza 100%-ra).
  • bnv
    "A hűtő zugására több megoldás is van"

Hello!

Én csak azt szeretném ha a kártya ventijének fordulatszámát vissza vehetném 50-40-30-20%-ra a hűtésemhez az is elég,úgy mint az XP-ben!

• bon
    Minek a szűkségtelen? Én még soha se használtam, pedig volt már jó néhány videó kártyám, és egyik hűtése se tűnt hangosnak. Pedig a mostani kártáym nagyon forrófejű és szerintem pörgeti is rendesena ventit.

egyébként majd talán a végleges váltózathoz lesz. Mondjuk a Smartdoctor-t ha jól láttam már több mint 1 éve nem frissítették.
  • bnv
    " van-e uj valtozat." Nincs, CSAK xp-S VAN! mIÉRT, NINCS A VISTA-HOZ VIDEÓKÁRTYA HŰTŐ PROGRAM???
  • bon
    A hőmérségletett én az nvidia driverrel is figyelni tudom ha akarom (de minek, ha gond van majd szabályoza magát a kártya). Nem tudok Vista alá bármilyen ilyen jellegű progit. Szerintem Vista alá még semmilyne sincs, még nem nagyon fejlesztenek alá. A hűtő zugására több megoldás is van vagy hallgatod és idővel úgyis megszokod vagy kicseréled valami jobbra. A zugás oka lehet a venti hibája is esetleg takarísd ki.
  • FLeK0
    nezd meg a gyarto honlapjan, hogy van-e uj valtozat. ha nincs akkor ne hasznald a vistat addig.
  • bnv
    Ok,de zúg a kártya,és ezen segített a Smart Doctor!+ még figyelte is, hogy hány °C fokos a kártya! (Ez a program csak XP-re van!) VISTA-ra nemtudom, hogy milyen videókártya hűtő program van!
  • bon
    Teljesen felesleges használni a fx 5900-as kártáyámhoz volt de sohase használtam. A progi nélkül is hűti mahát a kártya.
  • FLeK0
    es? mi van ha nem rakod fel?
  • bnv
    Ezért: Nekem nvidia 6600 gt-m van,és ahhoz van XP-hez egy Smart Doctor nevü program,és az nincs VISTA-ra az biztos!

Gondoltam te tudsz ilyen programokról!
  • bon
    Miért kellene? a hűtőventilátor program nélkül is megy.
  • bnv
    A Vista-hoz milyen videókártya hűtő program kell?/van?
  • bnv
    A Vista-hoz milyen videókártya hűtő program kell?
  • Sorcy
    :)
  • bon
    A Microsoft saját virusírtójára gondolsz?
  • FLeK0
    jo lenne ha a sajat anti-virusukat is kompatibilisse tennek lassan.
  • bon
    Frissítés a Vista-hoz a Symantec Antivirus 10.0.1.622 vagy újabb verzió mükődését teszi lehetővé: update

további info: info
  • bon
    Tényleg milyne géped van amúgy?
  • FLeK0
    neki minden lassu :)
  • bon
    Én próbáltam az a proigt és nem lassit a rendszeren.
  • bon
    Az ad-aware SE Personal-t nem sorolnám virusírtónak, simán ad-ware irtónak. Még állandó védelme sincs csak a professional-nak.
  • saitek
    Én az eTrust-ot próbáltam és nem lassít semmivel se többet mint xp alatt.
    Az ad-aware meg sz@rt se ér, főleg a personal verziója. Az meg a másik, hogy az ad-aware nem is vírusírtó...
  • Sorcy
    Nagyon lelassítja a rendszert mindkettő!!!
  • moonman
    Ez valami vicc? Márhogy ez vírusírtó?

Akkor itt van két rendes vírusírtó Vista-hoz:

Link
  • Sorcy
    És ha gyors böngészőt akartok rá akkor használjátok a Firefox 1.5.3-at, láthatóan gyorsabb!!!
  • Sorcy
    Itt egy jó vírusírtó ha már mindenképpen a Vistá-t akarjátok használni! Ad-Awere SE Personal
  • Extraboy
    Ezt hivjak UAC-nak, es a lenyege, hogy van egy "főadmin" fiok ("Administrator") nevvel, a tobbi pedig "sima" admin, ergo ha valamit fel akarsz rakni / futtatni, akkor szugseged van a foadmin fiok engedelyere, es be kell irnod a jelszot, vagy alap esetbe csak nyomsz egy allow-ot. Igy sokkal kevesebb progi indul el a tudtod nelkul stb... Amugy ki lehet kapcsolni, ha zavar, engem egyaltalan nem :)
  • Repülő Gyík
    Reggelt!
    Találkozott valaki azzal a problémával, hogy csinált egy adminisztrátori felhasználót, és nagyon korlátozottan adminisztrátor:(
    Egy csomó mindenről levagyok tíltva, pedig csak 1 felhasználó van, és az is adminisztrátori jogokkal rendelkezik, de nagyon sokmindent nem enged:(
    És az SLI-t sem tudom még azótasem beállítani:(
    Valami ötlet?
  • markastor
    Ha bebootolsz XP install cd-ről, akkor vissza rakja az XP-s boot record-ot.
    Azt hittem, hogy a Vista install visszarakja a dual-boot - ot. Tévedtem.
  • HPt
    oké és most ugyanez vissza hogy történik? mert most csak vistam van :p bocs a lámáskodásért :dd