40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Dodo55
    FlashGettel töltöttem le, de többször is pause-oltam, és többször is volt már olyan, hogy a Flashget hibásan töltött le egy olyan fájlt, aminek a letöltése közben pause-oltam.
  • markastor
    Nincs mit.
    Sajnálom.

Használj letöltés-menedzser-t (ne azt, amit a Microsoft ajánl).
  • Dodo55
    kösz
    sajnos szarul jött le :(

És 2.5 megabites nettel is 3-4 óra

Szóval várhatok holnapig :(((
  • markastor
    http://rapidshare.de/files/23157446/vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x86fre_client-LB2CFRE_EN_DVD.sfv.html
  • Dodo55
    Valaki tudna nekem adni egy sfv ellenőrző fájlt a 32 bites angol beta2 isojáról?

Mert 12-13%nál hibával leáll a telepítés.

És az sfv fájl segítségével megtudhatnám, hogy az iso jött le rosszul, vagy a dvd írásnál keletkezett a hiba.
  • janos666 #2925
    Próbáltad a telepítőt XP SP2 kompatibilis módban futtatni? Ez csak amolyan végső tipp, de hátha...
  • sasNAXO
    Ugyan ez a problémám nekem is!
    sem a 32, sem a 64bites verzió nem megy fel.
    egyébként telepítéskor ha az install ablakban dob ki ilyen unable to find locally... üzit akkor az azért van, mert a telepítés előtt felrak még 1 "kis" fájlt a gépre (install.wim, v. vmi ilyesmi) amit ki fog tömöríteni (akarna, csak nincs hely hozzá). de visszatérve a problémára NEM akar bootolni, még kb. 10 perc után se (a VMwareben az előző verzionak kb. 5perc kellett, amig egyáltalán élet lett a képernyőn), holott már telepített...
    vki segítsen pls..
  • janos666 #2923
    A majdani Vista elvileg nem kernel hanem program módban futtatja majd a drivereket. Mi zárja ki hogy a beta2-ből még kimaradjon ez a viselkedés annak érdekében hogy használható legyen addig amíg kijönnek rendes driverek? Az új driver architektúra úgy is csak a DX10 alatt lesz érdekes, ahhoz meg hardwer még sehol. De ez a fagyás igencsak azt mutatja ez a build már tényleg így cselekszik, nem mint a régebbiek (a beta2-t megelőző két build előttiek, a beta1 meg főképp semmit nem szólt XP-s driverre)
  • FLeK0
    vagy csak hazudnak errol :) korabbi buildeknel tenyleg nagyon sok xp-s driverrel ment tokeletesen minden nekem(audigy, nforce2, ati), most a nagy resze nem megy fel.
  • Inquisitor
    Érdekes, mert az XP driverek köszönő viszonyban sincsenek a Vista kernelével, csodálom hogy bármilyen szinten engedik használni őket ...
  • janos666 #2920
    Én meg nem szeretem a beta2-t, XP-s VGA driverekkel azonnal lefagy az egész amint valami 3D-s progit indítok, a vistás betával meg feleannyi FPS sincs mint illene. A beta1-re legalább fel lehetett rakni az XP-s drivereket, szerintem itt is csak akarat kérdése lett volna hogy ne faggyon meg tőle az egész Vista.
  • janos666 #2919
    Mert XP-nél hogy csinálod? Én pl. kilőttem mindent amit csak gondoltam hogy kilehet, aztán annyit kapcsoltam vissza míg minden elindult amit használtam.
  • markastor
    Kicsivel több konkrétum jól jött volna.
    Nem írtad, hogy PATA-s vagy SATA-s vinyóra próbálod felrakni. Ha SATA-sra, akkor próbáld meg PATA-s vinyóra feltelepíteni. Ha meg a 64 biteset akarod felrakni, akkor próbálkozz a 32 bitessel.
  • Magnum PI
    Help!

Fel akartam rakni a bétát, de sehogy se megy. Ha a meglévő x64 xp mellé telepítem akkor az első bootlás után elszál minden, nem tud bootolni. Ha tök üres partícióra akarom rakni akkor ugyanez (ki is írja a partíció választásnál hogy lehet a harverem nem támogatja, azt hogy erröl a partíciórol bootljon ).Próbáltam úgy is hogy magaval a telepítővel hozom létre a partíciót de akkor még csak a telepítő fájlokat sem másolja fel, mert hogy azt mondja nem lát system volume valamit és az kell a telepítéshez. Szóval fel sem akar menni. Az xp, xp x64 gond nélkül települ. Mi lehet a baj? asus a8n5x, athlon 64 3200+
  • FLeK0
    en meg vmi guide-ot hogy a 2312 foloslegesen futo szolgaltatasbol miket kapcsolgassak ki.
  • Newfronter
    Az RC1-et imádni fogod! :)
    De várom már az RTM verziót, az lesz az igazi. :)
  • sferrari
    müxik :) kezdem megszeretni a vistát :D
  • Newfronter
    Mondjuk markastor ajánlása is jó lesz, nyugodtan próbáld ki azzal is!
  • sferrari
    kipróbálom remélem ez tényleg müködik
  • sferrari
    thx de megoldódottvalami átálította a dátumot holnapra :D azért nem volt jó
  • markastor
    Amúgy ez a honlap rendszeresen hazudik. :(

"Egyetlen ilyen jellegű szoftver, mely a Windows Vista Beta 2 rendszeren is használható."
    Na persze.
  • markastor
    Ennél még a 3.33-as Daemon Tools is jobb. :)
  • Newfronter
    Termékkulcs igénylés
    Bejelentkezel az MSN-es fiókoddal, vagy csinálsz egy regisztrációt!
  • Newfronter
    Itt van egy képfájl mountoló program Vistára!
    Enjoy!
    Virtual Clonedrive
  • sferrari
    tudom hülye kérdés lesz de hol kérjek ?:)
    nincs fennt tűzfal !
    elsöre nekem is ment de mos t megint kéri !
  • Newfronter
    Szreintem kérj egy új kulcsot, és azzal próbáld meg megint! Nekem elsőre sikerült.
    Ugye nincs semmilyen tűzfal fennt? A Windows-os tűzfal az nem gond.
  • sferrari
    Aktiváltam a vistát amikor feltettem ésa akkor sikerült is demost megint kiirja hogy aktiváljam probálom de hibát ir ki data is invalid !tudtok adni egy product key ? azzal probáltam amit a microsoft adott hozzá !
  • Zsoltika 007
    Ezt mondták xp-nél is...
    Sőt sp2 secu centernél is..
    Hiszi a piszi.
  • Newfronter
    Hackerek vs. Vista
    Akárki akármit is mond, ez nem lesz egy hanyag oprendszer.
  • bon
    Majd későbbiekben lesz gondolom Vista kompatibilis PCTV driver és akkor lesz kép is.
  • VTomi75
    Elvben minden hardvereszköz (kivéve a gameport) rendesen fel van telepítve, a Pinnacle PCTV Stereo tunerkártya is, a Media Center mégis azt mondja, hogy nem detektált tunerkártyát. Amikor elindítom, bekapcsolja valamelyik TV-adó hangját és ennyi. Nincs valami tippetek?
  • zsanet
    hello az ATI 9600 xt-t a SAJÁT gyári driverével sikerült normálisan telepiteni,amit vásárláskor adtak hozzá.Az Nvidia ethernet(hálokártya) továbbra sem működik
  • bon
    WinRar nálam mükődik. total Comamnder telepítése meg: jobb egérgomb Run as Administrator így felfog települni gond nélkül. A partició kezelő a szokásos helyen van: Control panel/Administrative Tools/Computer Management/Disk Managament
  • paxyene
    Sziasztok!

Béta 2őt használok és lenne pár kérdésem: rarhoz milyen tömörítőt használjak? Total commandert hogy tegyem fel? telepítésnél nem találtam particiókezelőt, ez hol van?

köszi!
  • asysoft
    Ma már teljesen stabil volt, viszont az indexeléssel iszonyatosan lassan halad. 2 óra alatt nem végzett vele, Windows Desktop Searchnek ez az összes merevlemezre elég volt... Így abbahagytam a tesztelést, majd valamelyik nap berakom indexelni, aztán ha végzett, folytatom az ismerkedést, mert így elég lassú...
    Avalon felületnek amúgy mi lesz a gyakorlati haszna? Addig oké, hogy a GPU fogja ezentúl számolni a GUI-t, de még így is képes lehalni, ha ablakot mozgatok, 50% felett van a CPU terhelése, s előfordult már, hogy 100%-os terhelés mellett nem frissítette az ablakot elég gyorsan. Pedig az Aero megy.
  • Clidey
    Így igaz. Van egy 32, egy 64 meg egy 32/64 bites egybeváltozat. A középső kivételével ki lettek próbálva, de egyik sem műxik. :(

És már csak azért is gondolom hogy a visztával van a gáz, mert az újratelepítéseknél egyszersem kérdezte már meg a driver installja hogy milyen összetevőket akarok telepíteni, holott a legelső installnál még megkérdezte. Ergo hiába uninstalltam később a drivert, valamit biztos fönnhagyott belőle a viszta, ami miatt a legközelebbi újratelepítés-próbálkozásnál már nem ugyanúgy települt mint először.
    Egy komplett viszta-reinstall talán segítene, de az se olyan egyszerű: először a bootmanagert vissza kéne irni az xp-re, ám az msconfig azt mondja, hogy valami bcedit.exe-vel ajánlott ezt végrehajtani...namármost ilyen fájl meg egyszerűen nem létezik a vinyómon... :D Lehet simán nyomok xp alól egy F8-at a viszta könyvtárának, és meglássuk mi lesz...remélem engedi majd törölni a könyvtárakat...
  • Inquisitor
    Ezt nem vágom, az ATI oldalán lévő május végi Vista Béta 2 driverből öszesen kétféle van, meg van egy egybedriver. Egyik se ment?
  • Clidey
    "Miért hány Vista drivert találtál hozzá Béta 2-höz?"

Úgy értettem, hogy az egy fajta viszta-verzió 3 különböző kiadásából kettőt próbáltam. A 32bitest és a 32/64bites változatot.
  • ent
    Raid0 rendszerre tette már fel vki?
  • VTomi75
    Én is ma tettem fel a 32-bitest. Miután nagyjából felismerte a hardvert (és nem agyalt hibásan települő cuccok miatt percekig a bootoláskor), működés közben bétához (és főként az előző bétájához) mérten meglepően kellemes a sebessége. Az NVidia driver telepítése után a képernyőkezelése is jó lett (a microsoftos driverrel szaggatott), Az Audigy2-t csak 2 reboot után kezelte le rendesen, a Pinnacle TV-tunerkártyám meg csak hangot ad. Tudtok erre valami megoldást?