40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • DjDano
    Kétféleképpen lehetsz betateszter, meghívásos alapon vagy pénzért... pl Extraboy ha jól tudom meghívóval lett betateszter :)
  • Inquisitor
    Mi az hogy fizet? Kinek? Ha bétateszter, akkor INGYEN megkapja. Ha nem bétateszter, akkor letölti vagy megveszi 9 euroért a béta2-t, és frissíti, ha nem frissíti, akkor meg vár az RC1-re.
  • markastor
    "ha le akarod tölteni a Vistat, akkor ott fel is ajánlja"

Igen, a Costumer Preview Program-os Beta 2-őt.
    De mi van, ha valaki töbre vágyik, és az 5456-ot akarja használni? :)
    Akkor vagy fizet, vagy warezol....
  • Inquisitor
    Megkérdeztem másik fórumon, ha van 15GB üres helyed a Vistás partición, akkor lehet frissíteni az új verzióra, csak sokaknak többet nem indult el a Vista utána :)
  • takraj
    Fizetni kell érte és akkor elvileg bárki lehet... de van itt aki ezt jobban tudja. :)
  • Inquisitor
    Ha hivatalos teszterre gondolsz, akkor passz :)
  • Inquisitor
    "Valaki nem tudja, hogy lehet valaki béta teszter?"
    Szerintem kell regisztrálni egy Windows Live ID-t ...
    Talán itt, ha lehet direktlinkelni.
    De kérdésedet nem értem, mert ha le akarod tölteni a Vistat, akkor ott fel is ajánlja, mondjuk én honapokkal elöbb regisztráltam. Nemsokára tudtommal már nem lehet regisztrálni, mert "elegen" vannak a felhasználók.
    (Egyébként ez az ID kell az Office 2007 bétához is, ha jól tudom.)
  • baca01
    zsanet! az mbr-t átírta a pista amikor felraktad...
    my computer--->jobb klikk--->properties--->speciális--->indítás és helyreállítás... na itt lehet buherálni vmien szinten:P
    a többit azért írtam magyarul mert nem jut eszembe hogy van angolul:P sok sikert:D
  • gadna
    Nekem is szarakodott az elején, nem ilyennel, de lefagyott, nekem driver problémák voltak, rábíztam, hogy a vista keresen magának drivert az interneten, azóta jó.
  • zsanet
    más ötlet?
  • gadna
    Nekem is így van, de nekem adott automatikusan boot loadert. Próbáld meg mégegyszer. Én a Vista telepítesekor a D meghajtót jelöltem meg fő winchinek. És mikor a Vista megy a D-t látja C-nek. Az XP meg rendesen.
  • zsanet
    Sziasztok.A következő probléma merült fel:adva van 2 winchester.Az elsőn XP,a másodikon vista oprendszer van.A vista később lett telepítve,és inditáskor csak a vistát hajlandó indítani. hogy lehet rávenni a gépet,hogy választható legyen bármelyik oprendszer?
  • Brett Shaw
    Semmi baja a memóriának. Goldmemory szerint, ill. a Vista sajátját is lefutattam.
  • janos666 #3118
    Én nem sajnálom. Átverésnek vettem hogy filesystemnek emlegetik, pedig semmit nem tesz az NTFS helyére, de mellé se, simán csinál egy adatbázis a fileokhoz aztán örülj.
  • FLeK0
    lehet memoriaproblema, futtass teszteket
  • péntek józsef
    Hát nem tudom nekem tökéletessen működik de viszont nekem nem nagyon tetszik!(ez saját vélemény)!
  • Brett Shaw
    Sziasztok!

Ma raktam fel a hivatalos Vista Beta2-őt (build:5384) és máris van egy nagy gondom. Amikor beteszek egy CD-t vagy DVD-t és az olvasóhoz fordul a rendszer (bármelyikhez ld. aláírás) kék halállal elszáll.

Page_fault_in_non_paged_area. Ez a hibaüzenet.

Tapasztalat? Ötlet, segítség?
  • FLeK0
    betanews, Microsoft Axes WinFS, Cancels Beta 2
    The lead program manager for WinFS, Quentin Clark, has announced that his product is no more -- at least in its current form. Microsoft has decided not to continue development on the new file system, canceling Beta 2.

• Extraboy
    oks :)
  • FLeK0
    sikerult megcsinalni :)

A windowsban beallitottam, utana nyitottam meg a powerstripet es akkor a windowsos beallitast mar lehetett lockolni.
  • FLeK0
    Nem a futtatassal van gondom, hanem amikor a refreshrate allito ablakban 85 fole huznam csak egy windowsos kis hangot ad es nem allitja be.
    pedig a windowsban be lehet allitani, ha ki van kapcsolva az account protection, csak az ugye nem marad meg ha vmi mast futtatok teljes kepernyon.
  • Extraboy
    Meg probald meg, hogy Xp kompatibilitasi mod. Talan segit :)
  • FLeK0
    Semmi mas ilyen nem mukodott eddig vistaban, b2-ben volt vegre jo az uj powerstrip, de most az is elveszett egy idore ugy tunik :(
  • Extraboy
    refreshlock?
  • FLeK0
    A powerstrip viszont megint nem mukodik, hello 85hz! :|
  • Extraboy
    Install meg rohadtgyors lett :) nalam 20 perc
  • FLeK0
    Valami oka csak van.. A beta1-ben jo volt, aztan jott ez az account protection cucc, sokaig recsegett (vagy volt amikor XP-s driverrel volt jo), most enyhitettek rajta es megint jo :)
    Teny, hogy szar drivereket csinal a creative, de most ugy tunik nekem hogy itt vmi mas zavart be egy ideig.
    A bootolas nekem egy picit (~15 masodperccel) lassabb lett mint a beta2-ben, igaz ott a home premiumot neztem, itt meg ultimatet.
  • bon
    Nállam is így van, most jól szol az audigy 2-öm. De azért iylen merész megállapítást nem tennék, hgy még se a creative driver a rossz.
  • FLeK0
    meglepo modon a legujabb buildben tokeletesen szol az audigy 2-es kartyam a beta1-es driverekkel, pedig tobb valtozaton at csak recsegett. Akkor megsem csak a creative a hibas.-
  • bon
    Javul a windows, de a bejelentkezés után még mindig elszütyőg. A Pontozás továbbra is sazr, bár változott. Én különbéséget láttam kinézetben a hangok beállításánál és a tűzfalnál is.
  • kirol
    Nekem is van 3,2 -es Quantum Fireball -om is.
  • Extraboy
    "A pontozása érdekes" - nem erdekes, hanem szimplan szar.

"De az, hogy az ablakok elfordatva térben látszódjanak a próbám alatt (kb 10 perc) nem sikerült megtapasztalnom" - Win key + TAB

"El is adom, csak nem tudom mennyit érhet egy 60 gb-os maxtor." - nekem meg van 3gigas quantum-om is :D:) es mukodik :)
  • Extraboy
    fel

#3096 - sehogy.
  • kirol
    Na megértem ezt is. Felraktam. Nagyon komolyan néz ki.
    A pontozása érdekes, mert kb ilyen pontokat kaptam: 3,5 3,9 5 5,8 4 és ez neki összességében 3.
    De az, hogy az ablakok elfordatva térben látszódjanak a próbám alatt (kb 10 perc) nem sikerült megtapasztalnom.
    Viszont arra rájöttem, hogy mennyit fejlődött a technika, mert a régi winyómra raktam, ami annyira nem is öreg 3 éves lehet, de olyan visító hangja van, mint egy sugárhajtásos repülőnek felszálláskor, és kiakasztotta a fülemet az a frekvencia.
    El is adom, csak nem tudom mennyit érhet egy 60 gb-os maxtor.
  • markastor
    Valaki nem tudja, hogy lehet valaki béta teszter? :confused:
  • bon
    Na én mindjárt telepítem fel, most irom kifelé.
  • markastor
    Képek még
  • markastor
    Képek
  • bon
    Felraktad már?
  • Extraboy
    kuldenek, csak par nappal kesobb :D