40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • FLeK0
    mert már ott van alatta.
  • takraj
    Az miért lesz jó, ha nem írja ki az ablak előnézete fölé a nevét is? :S
  • TothLaci
    Szerintem is, csak a vezérlőgomb nem tetszik...
  • Extraboy
    Jah, nekem nagyon tetszik, remelem minel elobb megkapjuk, mert a mostanit vmiert nem engedi laptopomra felrakni :S pedig idaig az OSSZES build felment a gepemre + laptopomra is.
  • Mricu
    Ráadásul a régi még mosódott is, meg a start gomb árnyalatai kicsit zavarosak. az újban a vonalvezetés is sokkal tisztább. az ikonok pedig a 2003-as office-hez képest sokkal jobbak.
  • Extraboy
    Szerintem is, mindegyik valtoztatas nagyon tetszik, es a Start menu is sokkal "elegansabb". Jah, a cikk pedig kihagyta az uj Aero Basic-et ami szinten egesz jo lett, mert idaig a masik "nem volt valami szep" ( humanusan megfogalmazva ).
  • Mricu
    Jó lesz az új tálca
  • r4pt0r
    Én a Vista alá a 64bites xp drivert pakoltam fel mert a Vistás nem ment. Ezzel megy tökéletesen, bár az 5.1et nem néztem de amúgy ment rendesen majd talán tesztelem az 5.1et is.
  • DjDano
    Tovább szépül a Vista
  • FLeK0
    nincs :(
  • kirol
    Audigy 2 -höz van valami rendes driver ezen kívül: SBAX_PCDVTBETA_US_2_08_0002.exe
    Mert itt 5.1 helyett aztán ad mindent, de még véletlenül sem a jó hangszóró szól, ami nevetséges.
  • kirol
    Ó milyen érdekes, mindent ugyan úgy csináltam, mint a múltkor és most rögtön jó lett.
  • Extraboy
    szivesen segitenek, de Chellom van :S
    Halokartyarol annyit, hogy amit legerdemesebb megprobalni:

-Hozza kapott CDrol telepiteni ( autorun-al is meg device managerbol manualban is )
    -Ha van netrol olyan driver amit letoltottel es exe-s akkor WinXP SP2 emulalast rakd ra es run.
    -Ha ugy van meg a driver, hogy fajlokban amiket nem tudsz futtatni szinten Dev managerbol manuallal probald felrakni
  • kirol
    Valaki leírná nekem pontokba szedve, hogy hogyan kell internetkapcsolatot (ADSL) létesíteni Vista alatt onnantól kezdve, hogy nem ismeri fel a hálókártyám?
    Mert én hiába csináltam szerintem jól, nem sikerült, letelt az aktiválási idő, így meg bejön az ablak erről beszámolva és semmi.
    Most addig formatálom, és felrakom újra.
    Valaki légyszi segítsen!
  • TeggLAsh
    igen frissites kell hozza (legalabbis x64-nel kellett), de vistahoz nem talaltam eddig :( A CD-rol probaltam frissiteni es akkor irta ezt ki :( Na mind1... Ha vkinek hasonlo gondja van es megtalalja a megoldast, pls tegye publikussa :) Koszi
  • Mricu
    A HD Audio (nekem realtek van) az XP alatt sem működik rendesen, hacsaknem felteszed az SP2-t, utána (!) a drivereket, ezután már fel fogja ismerni. Viszont hang addig nem lesz, amíg az eszközkezelőben az addig ismeretlen eszközként mutatott audióvezérlőhöz nem frissíted a drivert, itt már csak a cd-t kell betenni. Viszont SP1-hez illetve x64-es változathoz frissítés kell, és gondolom ez itt sincs másképp. Tehát próbálj keresni frissítést HD-audio támogatáshoz, bár lehet hogy vistánál nem lesz könnyű. Mikor én legelőször üzemeltem be a gépet, én se tudtam, és órákig vacakoltam vele, de végül sikerült. Próbáld ki, lehet hogy sikerül neked is. De először az eszközkezelőben próbáld meg az ismeretlen eszközeid drivereit frissíteni a cd-ről.
  • Mricu
    Remélem annak a sárga kérdőjelnek az ikonja is újra lesz tervezve az eszközkezelőben...
    #3309 Dodo55: vissza van már téve a kép.
  • TeggLAsh
    Nem sikerult :( Ezt irta ki
  • Extraboy
    Legegyszerubb, ha berakod az alaplaphoz kapott CD-t, es ranyomsz a driver frissitesnel, hogy ellenorizze a CDket is. 90%-ban mukodni szokott az XP-s driver, tehat valszeg ez is fog.

#3311 - google / kepek - "longhorn 4058"
  • TeggLAsh
    hi!
    honnan tudok sztetek hozzajutni egy hangkartya driverhez, mert nem ismeri fel vista ami az alaplapon van, de a LAN-t, meg minden mast kezel, csak a hangot nem es sehol nem talalok drivert (Asus P5GD2 Premium integralt kartya). koszi a segitseget.
  • Dodo55
    de Mricu azt mondta, hogy más színű.
  • Extraboy
    Semmi kulonos, egy regi buildrol egy tok sima foto, mintha XPt latnal.
  • Dodo55
    basszus én meg nem láttam a képet
    valaki meg tudná mutatni?
  • Extraboy
    #3305 - nekem mind1

#3306 - elvileg 2007 elso felev
  • bon
    Jövőre
  • LaciMaci
    Sziasztok!

Mikor jelenik meg a Microsoft Vista Teljes Verziója?
  • FLeK0
    nyilván nem szarja le mindenki amikor ennél sokkal nagyobb oldalak főoldala is tele van vistás képekkel..-
  • Mricu
    az x64-es verziót már nem szedem le, mivel még a 64-es xp alatt se működött minden tökéletesen...
  • Extraboy
    Nekem mind1 :) csak barati figyelmeztetes, nehogy vmelyik mod ugyet csinaljon belole. :]
  • Mricu
    Végül is...
  • FLeK0
    nyugodtan maradhat, legalább látni hogy dolgoztak rajta az évek folyamán :)
  • Mricu
    Nem, azt még nem, most fogom próbálni, viszont láttam róla videót a pc world mellékletéről.
  • Extraboy
    Amugy probaltad a Beta2-t, vagy csak ezt az egy buildet szedted le? Mellesleg azon meg mukodott az alcohol :D:(
  • Mricu
    hú... akkor megkérnék egy moderátort, hogy törölje a #3294-es kommentet, mert a kép egy régi oldalról van, aminek a jelszavát nem tudom.
  • FLeK0
    ............
  • Extraboy
    Ourlok neki, nekemis megvan ez a build, viszont kepeket tilos betenni az MS engedelye nelkul, szoval kerlek vedd le. Elore is koszi.
  • Mricu
    A telepítő DVD alig haladja meg a 800 megát, viszont az újabb béták DVD-je már olyan 2 GB körül mozog. Ez a verzió alig 2 hétig volt fenn a gépemen, de letöröltem, mivel sem egy normális tűzfal, se víruskereső nem futott rajta. Sőt semmi pluszt nem találtam benne az XP-hez képest, tehát nem halványultak el az ablakok, semmi különös. A pláne a dologban, hogy a bejelentkezési felületnél windows XP-t írt ki (és még elég sok helyen). Viszont itt már megfigyelhető a Network ikon alatt azon hálózat neve, ahová csatlakoztunk.
  • Mricu
    Asszem nekem a 5048 van meg... abban még a vezérlőpult ikonja is win95-ös, ráadásul alapállapotban kinn van a sajátgépben. 3 téma közül választhatunk, Windows Classic, XP és Aero, de ez utóbbi megtévesztésig hasonlít az XP-re, legalábbis más színekben. Íme:
  • Extraboy
    #3292 / #3291 - uhh, nekem me'g van 4008-as buildem is :D majd ha egyszer lesz idom, csak szorakozasbol felrakom majd :)
  • Mricu
    Azt észrevettem :)