40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • r4pt0r
    a longhorn óta sok minden változott :D
  • Mricu
    az aerora gondoltam, ja
    viszont én kipróbáltam a longhorn próbaverzióját, abban pedig az aero is csak sima xp téma volt, egy-két új gombbal. Vistában biztos másképp van.
  • Extraboy
    WDDM :)
    de a WDDM az egesz aero felulethez kell, nem a flip3d-hez, a flip3d csak benne van ebben az aero "csomagban".
  • Mricu
    és mindehhez vmi LDDM driver is kell...
  • Extraboy
    Csak a Flip3d erejéig... ami 3D-s ablakvaltast takar.
  • FLeK0
    nem
  • Mricu
    az igaz hogy térben el lehet forgatni az ablakokat?
  • Extraboy
    Szerintem kompatibilitas miatt, egyaltalan nem erdemes virusirtot felrakni Vistara, sot, megmondom neked, hogy az XPmen sincs egy darab sem, es egy szal virust nem szedtem vele ossze.
  • Extraboy
    Igen, ez a bug reportok szama... es ki tudja, hogy hanyszor kuldtek el egy bugot kulonbozo emberek? Mellesleg inkabb orulj neki... minel tobbet megtalalnak, annal jobb lesz.
  • FLeK0
    szedd le az osszes ilyen vedelmi programot, nincs ra szuksege egy otthoni usernek.
  • Zsoltika 007
    És több milliót még nem találtak meg...
  • TothLaci
    Egy érdekesség: 27.000-nél is több hibát találtak már a Vista-ban
  • Csono
    Feltettem a Vista 5456-os verziót! Végre sikerült a netet is összehoznom, de a csatlakozás után, néhány percen belül kifagy és resettel kell újraindítanom!
    Tűzfal bekapcsolva és XP alatt Pc-Cillin internet security, míg Vista alatt az új Avast felel a biztonságért!
    Szerintetek vírus, külső támadás vagy valami compatibilitási probléma?
    Lefuttattam egy memoria testet és apró hibákat jelzett, de nem visított, hogy nagy a gond. Esetleg egy jó testert ha mondanátok és ezzel kapcsolatos vélemény se ártana.
    Kösz mindenkinek!
  • bon
    Format. Másik megoldás ha nem kivitelezhető a format, hogy xp cd berak be boot majd helyreállítást kérsz és ott fixboot(álltalában elég ez), fixmbr parancsot használod. Ezután egy windows live cd-vel (cd-ről futtatható windows) indítod a rendszert és törlöd a könyvtárokat. Amit nem tudsz azt meg az xp felrakása után kisajátítod és törölöd az intézőben.
  • takraj
    Az ugyanaz.
  • HF
    Visszarakni XP-re
  • bon
    Mármint eltávolítanni a gépről?
  • HF
    Ja és a verziója:5384
  • HF
    Hi mindenki. Lehet hgy hülye kérdés, de hogy kell leszedni a vistát? :D
  • TeggLAsh
    :D:D
  • bon
    Ajaj Geri visszatért.
  • Extraboy
    sehonnan, es plz olvass 3-4 sort mielott megint elkezdesz itt hulyéket kerdezni, mint 1-2 honapja.
  • geri777
    Trial verziot honan tölthetek le ?
  • Csono
    Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan tudnék az internetre csatlakozni. Vista(5456). Minden beállítás után, az internet csatlakozási teszt lefut, de miután ténylegesen connectálni akarok, hibát ír ki, mely a DNS-sel kapcsolatos, pegig ADSL kapcsolatom van, mely Dinamikus IP-vel működik. Az XP is még fenn van, újraindítás után XP-vel tökéletesen működik.
  • Extraboy
    Delutan egyik srac irt nekem MSN-en, hogy a Daemon Tools nem akar felmenni, mert baja van a "pirivleges"-el azaz a jogkezelessel. Ha valakinek ilyen gondja tamadna, akkor a megoldas az, hogy kapcsolja ki az UAC-ot, vagy "run as administrator"-kent inditsa a setupot (utobbit nem testeltuk de majdnem 100 vagyok benne, hogy az is mukodik) - remelem nem irtak mar elottem, nem akarok folos commenteket csinalni :).
  • markastor
    SPTD
  • markastor
    Az új build-del (5456) semmilyen körülmények között nem megy a Daemon Tools 4, se új STPD driver-rel, se semmivel (egyelőre). A javított driver csak a Beta 2-nél oldja meg a problémákat.
  • Extraboy
    Mint az alcoholtol is :(
  • janos666 #3263
    Ohh, kösz, még nem is láttam. Majd lehúzom már az új buildet is mert ehhez a hangkártyához már lesz normális driver és onnantól minden napos tevékenydégem életképessé válik ott is...
  • Newfronter
    Nem. kijött egy javított SPTD driver, ami tökéletesen megy 5384.4 alatt.

Szal itt másféle gond van.

DT
  • zsanet
    az jó. azt viszont nem értem ,hogy akkor másoknak miért müködik?
  • janos666 #3260
    Az hogy ha fel is tudnád tenni akkor is meghalna az egész Vista a daemon toolstól.
  • zsanet
    az uj daemmon4.03x86 telepitéskor hibát jelez(SPTD)vmi kernelek kellenének neki
    mi lehet a gond?
  • Extraboy
    Nem ok egyaltalan :( a Copy-t nalam a legujabb build kb 10mp alatt elintezi (azaz csak siman tulugrik rajta) aztan az expandnak teljesen vegig kell mennie es aztan jon a restart.
  • Extraboy
    Pld lattam mar olyat, hogy DVD decrypterrel kiirtak a Vista ISO-t es szar volt. Nalam csak szimplan olyan volt, hogy hiaba vegzett nem irta ki a progi az OK-ot DVD iras utan, aztan 20 perc utan kivettem a CD-t es tesztbol megneztem, hogy csak a program hibazott a vegen, vagy tenyleg elvolt-e cseszve. (persze nem mukodott :))
  • vki
    Microcom USB-s WLAN. Amúgy a publikus BETA nem kezelte, a Microcom meg még nem csinált hozzá drivert.
  • markastor
    Egy válasz:

Attól függ, melyiket.
  • vki
    Egy kérdés:

A Vista x64 mostmár képes felismerni a WLAN adaptereket?
  • janos666 #3253
    Hogy lehet rosszul kiírni egy ISO-t? Kicsomagoltad winrar-al és áthúztad fileokként? (egyszer majdnem megcsináltam játéknál mikor darabokban volt a release és úgy emlékeztem még nem csomagoltam ki a rar-okból, a winrar meg valamiért rátette a kezét az ISO-ra...)
  • Magnum PI
    Ilyen gondod volt, vagy pont ezt írta ki?