40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • ent
    Volt már róla szó, milyen újdonságok lesznek graf téren? Ha nem mik ezek? Ez a vuankér vitában is benne van? Amit ajánlasz verziókat, abban mindegyikben megvan az aero és ehhez hasonló fincsi dolgok?
  • r4pt0r
    Én egy olyan buildet várok ahol a játékok teljesítményét javítják. Tudom, még van sok idő a megjelenésig de jó lenne, mert akkor már használni is lehetne minden nap. Bár csak a CS:Set teszteltem de ott, amikor egyedül vagyok akkor lement sokszor 30fps alá ami nem olyan jó.

De várom a buildeket, most engem is az új grafikai featurek érdekelnek. :P
  • Extraboy
    Az biztos, de lesz par olyan "hulyegyerek" aki majd avval fog jonni, hogy ő Ultimate-et vett stb... aztan ha megkerdem mivel tobb akkor fingja nincs :D

Amugy en otthoni hasznalatra "Home Premium" ill. "Business N"-t ajanlok mindenkepp. Szerintem minden bennevan, amit otthoni hasznalatra akar egy normalis ember...
  • FLeK0
    Szerencsere itt tobb lehetoseg lesz es nem kell a legdragabbat megvenni itthonra.
  • Extraboy
    Nem tudom, en leragadtam ott, hogy baromira varom azt az uj buildet, amibe ezeket a grafikai "ujdonsagokat" belerakjak. :D:)

Mellesleg en 80-ra tippelek. Nem akarok hulyeseget mondani, de az OEM verzio, azaz, hogy egy hardware-t veszel melle, olcsobb joval nem? Mert en ugy vettem XPt 25-30ert meg regen, hogy egy 2e Ft-os floppy drive-ot vettem melle.
  • toarpad
    Ez csak egy pletyka. Az eggyik barátomtól hallottam.
  • Mricu
    szerintem egy tizessel biztos drágább lesz mint az xp pro. 100k már kicsit durva lenne.
  • toarpad
    Szerintem százezer körül lesz az ára.
  • FLeK0
    még nem mondtak árakat a különböző kiadásokara.
  • toarpad
    Mennyibe fog kerülni?
  • FLeK0
    felhasználóbarátságát pedig mindenképpen.
  • DjDano
    ebben igazad van, bár az OnCare Live tűzfal része fimonan szólva nem nevezhető az Outpost riválisának.... tudását tekintve semmiképpen
  • janos666 #3359
    Neroval is lehet UDF2.0-ás DVD-t írni, de annak is le kell formáznia még az íráskor félberagadt raw/unknown formátumot is, szerintem gajravágta az egész korongot a Vista égetője, vagy véletlen egybeesés hogy akkor adta meg magát a lemez mikor Vistával kínoztad.
  • nenad
    vistaban leformaztam egy ujrairhato dvd-t UDF 2.0 ra, windows xp alatt olvasni tudja de nem tudok ratenni semmit sem.
    Valakinek otlet esetleg mivel lehetne rapakolni (nero nem eszi meg)
    a fura az egeszben az hogy hivatalosan tamogatja winxp sp2, gyakorlatilag ugy tunik nem.
    Nem eletveszely, de azert jo lenne.
  • TeggLAsh
    Nem tudja vki, hogy regi xbox-ot felismeri-e Vista ugy, mint az uj xbox 360-at? es ha igen, hogy kell beallitani :) koszi
  • Extraboy
    Igy van, ezt remelem nem vartatok, hogy az a ceg a rivalisat fogja majd hirdetni?
  • FLeK0
    szerintem ha tökéletes lenne se csinálna neki egy rivális reklámot..
  • DjDano
    Ezt a Windows Live OneCare-t vizsgálta az Agnitum (Outpost tűzfal gyártója) és nagyon rossz véleményeket mondott róla, márpedig az Agnitum szavára adni lehet!
  • Extraboy
    Az a 66-os build, de szerintem azt nem kapjuk meg (legalabbis remelem), mert a masik 70-en feluliben mar bele van epitve az uj taskbar-tol kezdve a start menu elemei... minden, es azt varom igazan :)
  • takraj
    Kiváncsi leszek mikor lesz már az új kurzor alapértelmezésben aktív. :)
  • FLeK0
    nemsokára, képek már vannak belőle, várd meg
  • janos666 #3350
    Lehet sejteni mikor jön a következő build? (csakmert nekem még az első beta2 van, aztán most nem frissítek ha pár nap, 1 hét és új jön)
  • r4pt0r
    Kösz. Ezt jó tudni. :D
  • Extraboy
    Lehet, beirod googleba, hogy Vista sidebar gadgets, vagy microsoftgadgets.com
  • FLeK0
    Microsoftgadgets.com
  • r4pt0r
    Nekem például a sidebar az nagyon bejön, kiválasztottam a kék neonos órát, hozzá egy kékes ablak témát, és egy olyan háttérképet amiben sok a kék, nagyon tetszik.

Más: a sidebart lehet bővíteni? Mert van egy sidebar progim (Dekstop Sidebar) XP alá amiben vannak a Vistához hasonló dolgok, de van benne pl. videó lejátszó, ami végül is a WMPlayer csak gombok nélkül, és mindig ott néztem a videó klipeket miközben szöszmötöltem a winben, szóval Vistában lehet saját progikat betenni? Vagy esetleg majd később? Mert jó lenne.
  • FLeK0
    Ez van xp-hez is (angolhoz), nagyon jól működik, nem bassza szét vagy lassítja a rendszert mint sok ilyen program.
  • Mricu
    Ezt külön kell hozzá megvenni.
    viszont van benne ez a kétirányba szűrő tűzfal, ami már jó lesz.

Two-Way Firewall

* Helps protect your PC from hackers when you send or receive data over the Internet
    * Updates continuously to block harmful applications
  • ent
    E mi?
    Ez lesz/van a vistában is?
  • Mricu
    Windows Security :)
    Remélem jobb lesz, mint az Xp-s windows tűzfal, amit max 2x használtam, de elég is volt :)
    Jobb egy alternatív tűzfal, mert azok nem csak egy irányba szűrnek, mint a windows tűzfal. Én a kerio-t preferálom, remélem futni fog a bétán.
  • Sorcy
    Build 5466-http://www.winfuture.de/index.html?page=wfv4/BSv2/scg-ia.php&id=1883
  • Mricu
    Vsizont ami a grafikát illeti, a gombokon szokott lenni egy fekete pöttyökből álló háló (persze csak a kijelölt gombokon, tehát ha entert nyomunk, olyan mintha rákattintottunk volna). Ez már a win95, sőt a 3.1 óta így van, lehet hogy még max a 98-nak jól állt, de az xp-nek nem, a vistának meg pláne. Azt pl lehetne finomítani, hogy mondjuk a háló helyett egy árnyalt üvegszerű kék felület venné körbe a gombot.
  • Mricu
    lehet hogy csak jövő nyáron jelenik meg... vagy egyáltalán nem :)
  • Sorcy
    A legutóbbi hírek szerint Mr Gates nem hiszi, hogy a 2007 januári megjelenés garantált! Szerintem még lesz egy egy-két...build!
  • Mricu
    Kíváncsi vagyok, mekkora lesz a final build. 6000?
  • Sorcy
    MS Makes It Official: New Windows Vista Build 'In A Few Days'
    by Larry Richman
    July 12, 2006

As the public plays with Windows Vista Beta 2, various groups of testers are enjoying the interim build of Windows Vista which was released a few weeks ago, build 5456. This version of Windows Vista has proven a challenge for many, and especially for those most challenged by it, another interim build can't come along soon enough.

As was the case between Beta 1 and Beta 2, interim builds are being released approximately once per month. The second post-Beta 2 build, the next build in the RC1 branch, is expected "in a few days," according to Mike Sievert, corporate vice president of Windows client marketing at Microsoft.

Speaking at the WWPC (Worldwide Partner Conference) in Boston, Sievert said, "Vista in its beta form is pretty taxing on the system. It's slow and a little non-responsive. That piece of software is now about nine weeks old and that may not sound like a lot but at this stage, that's an old version in software terms."

Sievert boasts of a greatly improved level of performance in this next test build. Rumors in the enthusiast community center around a build number of 5472, but this cannot be confirmed or denied. No matter what, you can rest assured that PROnetworks will have the first and most reliable information.
  • Bankrupt #3335
    Igazából csak a Vistára készült játékok miatt várom, xp is "megfelel"
  • takraj
    Mi olyan vicces? :)
  • Extraboy
  • TeggLAsh
    :D