40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Garyskillz
    nekem nero 7 ultra van és müxik gond nélkül
  • AnonymouS
    Újraraktam a drivert (ami mondjuk poénos volt, mivel az add/remove programsban nem volt benne és amikor a device managerben rányomtam a driver uninstallra elment a képem és resetelnem kellett :D) és a legnagyonbb meglepetésemre eltűntek a hibák, alap driverrel is ugyanaz a kép szétesés volt, megjegyzem. Szóval vannak még csodák :)
  • Newfronter
    Nero 7 Lite (7.5x)
    itt
  • soma22
    feltettem egy régit és megy. egyébként próba cseresznye...
  • expander
    Halihó! Melyik Nero megy gond nélkül a RC2-n?
  • Zsoltika 007
    Nincs értelme mert bukod a 3d gyorsítást. Akkor meg ennyi erővel xp-t is futtathatsz.
  • gergobaby
    Valaki próbála már valamilyen virtuál pc programmal?
    szerintetek menne?
    3ghz proc
    512 ram
    int. vga
  • FLeK0
    nekem rc1 alatt esett szét abban a kép (atival) :D
    ebben még nem néztem
  • AnonymouS
    a legfurább az az, hogy a böngészés néha szinte megáll akármit csinálok, ugyanígy a letöltés, aztán hirtelen megint 700Kb/s ahogy szokott, szal lol, asszem csinálok egy modem és gép resetet.
    Más: felraktam egy régebbi gémet, a Dawn of Wart, előző Vista verzióval játszottunk vele és hibátlanul futott, RC2-n szétesik a kép. Ha az op upgrade után nem frissítettem az nvidia drivert (mivel elvileg ott van minden, ahol kell), akkor egy újratelepítés megoldja vagy szerintetek az RC2-n egyszerűen nem fut ez a game?
  • FLeK0
    nekem most sincs gondom a kettővel együtt (szintén chellos), és xp-n se volt amikor hónapokig használtam. de ez beta, bármi előfordulhat, szedd le és kiderül :)
  • Garyskillz
    valaki használja vista alatt a ram Idle nevü progit? Nekem akár 300mb memóriát is felszabadít, és ha nem is sokkal, de érezhetően gyorsabb lesz tőle a vista, nemintha amugy sem lenne az :))
  • FLeK0
    nekem jól megy onecare mellett most a chello+, xp-n is használtam pár hónapig ott sem tapasztaltam semmi ilyet.
  • AnonymouS
    nem erre gondolok, állandóan lassú, csiga lassúságú a chello plus és ha kikapcsolom a progit, akkor gyorsabb, bár lehet hogy totál máshol van a baj és a upc-t kéne hívnom :) csak tudod két dolog egyszerre történik és ilyenkor az ember összefüggést lát
  • FLeK0
    legfeljebb frissítéseket tölt, de az csak pár másodperc.
  • AnonymouS
    Lehetséges hogy a Live One-Care szabályozza a sávszélességemet? Vagy hogy egyszerre csak egy helyről szedhetek le pl? Mert valamiért nagyon lassú lett a netem :S
  • Newfronter
    350MB körül eszik a memóriából, de viszont a progikat gyorsabban indítja, mint az XP, a rendszer is gyorsan áll fel, de az nem gyorsabb az XP-nél.
    A játékok nem mennek olyan szinten, mint XP-n, mert nincs hozzá működő ATi driver, legalábbis nálam nem működik. Amúgy játékon kívűl mindenre kiváló, viszont RC2-nél nem tudtam feltenni codec-et, de lehet hogy a jogok miatt volt, viszont az 5728-as buildnél felmentek.
    Várd meg a véglegest, kb 3 hét és akár "elérhető" lesz.
    Bár a drivereket nem hiszem, hogy kidobják még ilyenkor.
  • FLeK0
    jövőre megmondjuk.
  • Kabuki
    a memóriaigénye 350-400 mega körül van.... mármint maga a rendszer ennyit
    eszik, nálam vista basic felület ven beállítva.
  • scorpeeon
    És még1 kérdés: DX10 milyen??
  • scorpeeon
    Látom, ittmár egypáran használnak RC2 változatot, lenne 1 kérdésem: mennyire zabálja a gépet xp-hez képest? Mert mindha azt hallottam volna h megzabálja rendesen az egész gépet így minden játék is lassabban megy rajta. Amíg ki nem jön a végleges változat, eszem ágában sincs feltenni, de ha tényleg igaz amit írtam akkor utána se teszem fel szerintem. Egy béta windows-t inkább kihagynék, ha a 400.javítócsomagos "extrakiforrott" változat is hemzseg a hibáktól...
  • Kabuki
    valaki tudna küldeni privibe egy Vista RC2 aktiváló kódot?

előre is köszönöm!
  • Dodo55
    codec
  • FLeK0
    ffdshow
  • adsa
    vki tudna segíteni, a windows media player 11-ben egy avi filenak csak a hangja megy a kép nem.
  • scs17
    sry a nyelvtani hibákért :P
  • scs17
    Nekem is néha ezt dobja ki az AVG , ugy kábé mindegyik második inditásnál, de a vista nem jelzi hogy nemmüködne rendesen a virusirtó
  • expander
    Halihó! Melyik Nero megy gond nélkül a RC2-n?
  • Zsoltika 007
    Ez nem csoda ez a minimum. Ahogyan xp-n is futott a win98-as progik többsége itt is elvárható.
  • Newfronter
    Szerintem csoda hogy így mennek Vistán az XP-s programok, szóval tuti oprendszer ez, nincs benne semmi rossz. Pl. Firefox, Winamp sokkal hamarabb betölt mint az XP-n.
  • Garyskillz
    nah 7.5ös müxik vistával is ^^
  • ent
    Nemtom vkinél futott e, de Scarface nálam egyáltalán nem fut.
  • Garyskillz
    vagy mégsem.. kompatibilitási hiba... meik megy fel vistára?
  • Garyskillz
    nemá pont most akarom telepiteni az AVG-t :D
  • ent
    Vki érti? AVg csinálja most két napja.
  • Zsoltika 007
    Itt most nem a dual core proci a lényeges szerintem. Mert ugyanezt eljátszotta a 64 bites xp egy 3000+ Athlon 64-es konfigon is. Úgyhogy nyugodtan vegyél csak 2 magos procit ezt nem az okozza. Amúgy jelenleg rc2-re alapozva az xp teljesítményben még mindíg jobb. De ez nagyban változhat mikor kijön a végleges. Majd meglátjuk.
  • ent
    Nálam az RC2 3szor volt telepítve x2_4400+ procinál 1 gb rammal. Első instalnál semmi ilyen élményben nem volt részem, viszon egy progit feltelepítettem és nem tudtam leszedni, rendszer csere. Másodjára ua. ezek a problémák fenn álltak mint most nálad. Harmadjára megint eltüntek ezek a problémák.

Hozzáteszem, hogy xp (ami jogtiszta campus) alatt sem volt 2 egyforma telepítés. (ua a konfigon)
  • Garyskillz
    hát én tegnap csináltam azt h ment az ie7, winamp meg az office2007 telepítése, és nem akadt a winamp, ma pedig winamp mellett need for speedet is telepítettem, és ugyanoda telepített ahol a zenék is vannak :\ az nem létezik h az én szar gépemen müködik dual procison meg szenved:\
  • Tomy Lee
    Nah pont erre akartam kitérni(rákérdezni).Holnap jön meg az új Notebookom dual core proci-val és nem tudom,hogy a Vista kezelné e jobban vagy az xp a duplamagos processzort.
  • Zsoltika 007
    A másik meg hogy mikor valami olyan progi megy a háttérben ami tekeri a vinyót pl telepítés. Teljesen lehal a rendszer. Egy sima winampot nem tud akadás nélkül kihozni magából. Pedig másik vinyón van a zene mint amire másol. Ilyet egyébként a 64 bites windows-nál láttam. Ott is hasonló volt a dolog. Pedig ezért xp alatt ez röhögve ment. Főleg hogy dual core proci van. Eléggé érdekes.
  • Tomy Lee
    Jogos!Ha a gépednek jobban tetszik a Vista és nincsenek azok a hibák amik xp-alatt voltak akkor használd is ki!Sajnos nekem az alant felsorolt főbb problémáim miatt nem akarom még egyenlőre használni.