40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Zsoltika 007
    Az a baj hogy nekem 2gb rammal is tekeri a vinyót mint az őrült. Pedig már nem indexel és nem is defragol. Szóval ha ez így marad az nem valami nyerő. Amúgy a resource monitor szerint a memória 22%-át használja. De akkor meg mé tekeri a vincsit?? Pedig semmilyen erőforrás igényes program nem fut.
  • Garyskillz
    hát nekem rc verziok előtt beta 2-m volt utoljára, ahhoz ez már hatalmas előrelépés h pl nem szakad meg a netem 5percenként meg télleg nem errorozik meg kékhalálozik mint a beta 2ben csinálta, xp-ben is előfordult a kékhalál mert vmiért a hangkártyadriveremet nemszereti az xp és elszáll vele, vista jól bírja, semmi problémám nem volt vele
  • Garyskillz
    hát xp-nek szntem igencsak elég az 512ram, és a multkor meg aszontátok nekem h a vistának meg akkor kell +512 ha jáccani is akarok ^^
  • FLeK0
    ezt csak azért mondod mert nem láttad többel, pedig az xp-n is érezhető élményjavulás lenne mondjuk 2x annyival :)
  • Tomy Lee
    Feltelepítés óta egyszer volt újraindítva és eltudod dönteni,hogy jó vagy nem????Megjönnek majd azok a hibaüzenetek is csak más formában idézem pl:IE stopped working.Nah ezzel az üzenettel még találkozni fogsz sűrübben csak használdd még 1-2 hetet és újra alkoss véleményt:)
  • ent
    Nem emléxem, ME és XP közötti váltásnál is ez volt? Driver csúszás és két rendszer egyszerre használása?
  • Garyskillz
    ja és ien kevés memo mellett aránylag elég jól tudtam need for speedezgetni is rajta :D
  • tugyiti
    #6226 valaki?
  • Garyskillz
    hát nekem spec csak még 512 ram kell és minden tökéletes, sebbességben ugyanolyan mint az xp, viszont sokkal stabilabb, feltelepítés óta egyszer volt ujraindítva, és semmi baja sincsen, tökéletesen müködik, amióta fent van 1etlen hibaüzenetet sem kaptam h ien error olyan error se kékhalál semmi... én tökéletesen megvagyok elégedve vele, office 2007 is fut rajta hibátlanul, nero 7 is, totalcmd, winamp codecek minden ami fontos fentvan és müxik rajta... Szal szerintem megéri váltani
  • Tomy Lee
    Persze,hogy érdemes lesz áttérni Vista-ra ha majd kapható lesz!De be kell látni sok a hiba legyen az driver vagy op.rendszer hiba így használni a béta verziót mindenre nem lehet csakis tesztverzióként használható sok hiányosággal viszont szép és új kezelőfelülettel Oltári jó tűzfallal és jó kis új kompatibilis progikkal használható.Én mégis aztmondom egyenlőre Fő rendszerként xp-t kell használni.
  • grebber
    De éppen ez az amiket itt lehet olvasni az nem csak sebesség gond az lenne a legutolsó hibája ,de nem müködik ez nem megy az ez itt a legnagyobb gond!
  • FLeK0
    rc után már ne számíts érzékelhető gyorsulásra/javulásra, még kicserélik a hangokat meg a boot logót, beleteszik az über másolásvédelmet, a végleges IE7-et és dobozolják.

Már látszik, hogy akinél most lassú a vista, annak új gép (vagy csak egy rakat ram) kell. Ez az XP-nél is így volt az 500-700mhz-s processzorokkal és a 128 rammal az elején. Megy, de többet akar a kényelmes futáshoz.
  • grebber
    Remélem drasztikus mértékben javítani fogják még inkább csússzon a kiadása!
  • ent
    Ja, és nekem a sony memoristick duo pro mintha gyorsabban is dolgozna adatátvitelnél...
  • bon
    Én azt mondom érdemes áttérni Vista-ra amjd ha kapható lesz jővő évtől. Addig Vegyes hasznáaltot javaslok. Szerintem a program elkészülte után rohamosan jönni fognak a Vista komaptibilis programok driverek, addig meng türelem.
  • ent
    Nekem az idáig is ismert driver hiányokon kívül semmi gondom. Torrent teljesen tökéleste. (utorrent 1600) + cfosspeed stb stb. Minden kassa vele
  • bon
    Az álltalad leirt hibák nem mind a vista hibája. A kormányod drivere hiába megy fel ha nem Vista komaptibilis. Nekem a hangkártya driverem megy fel gond nélkül (látszólag minden oké) és mégse jó teljesen. Messenger gond nélkül mükődik (windows live messneger legújabb verzió). Flashget letőltés vezérlő megyeget de szintén még nem Vista komaptibilis. Tehát hibák előfordulhatnak.
  • Tomy Lee
    Hát van vele küszködés az biztos de többségében a problémákat nem lehet megoldani és sajnos sok a megoldhatatlan probléma!Fontos funkciók esetéröl van szó.Ilyen pl,hogy infra nem jó??Nem szól a mélyláda?(mondjuk ha működésre is birja bárki nem tudom miért de nekem olyan furcsa mély dübörgő hangot ad már 40Hz-nél míg xp-alatt 112Hz-nél szépen szól a Sub)!Nah mindegy próbaverzió volt hát kipróbáltam kevesebb mint több sikerrel sajnos!!
  • FLeK0
    1-1.5 év múlva igen, de addig meg javítják a legtöbb problémát és a legtöbbünknek lesz olyan gépe, amin már nem lesz gond vele.
  • grebber
    Az itt leirtak alapján sajnos neméri meg XP-ről váltani, de muszály lesz :(
  • djcom
    Magyarul a vista egy nagy kaki.
    XP-ben már a béta verziókba(én azt használtam 2001 nyarán is)sem volt ennyi hiba és gond amiket itt a vistáról olvasok.
    Asszem marad az xp.
    Hisz mi a gond az xp-vel?
  • Tomy Lee
    Jah ez RC1-es verzióra vonatkozik rc2-t még nem próbáltam de nem hinném,hogy javítva van már mindenféle probléma.Volt már olyan is,hogy a másik notebbokom-ban egyszerüen eltünt a dvd rom meghajtóm egyáltalán nem látta a vista és ezt csakis újratelepítéssel tudtam megoldani!!
  • Tomy Lee
    Hát vannak azért itt még sújos hibák sajnos a Vista-ban:(Ilyenek,hogy pl:torrentjeimet mostanában abszolút nem indítja el a letöltésnél pedig eddig korábban nem volt ilyen gondom,kormánykerekek vibrációja nem működik pedig felmegy rá a driver,semilyen letöltővezérlő nem működik rendesen,messenger java részt használhatatlan főleg a live messenger amit ő ajánl fel,usb-n keresztül memoristick kártyáról fel és le másolni 1 örökkévalóság valamikor kicsit gyorsabb de ez a ritkább stb...

Tudom béta változat!De nagyon remélem semmiféle ezen felsorolt hibákkal nem fogok találkozni a teljes verzióban!Véleményemet közel 1 hónap tesztelgetés után írtam és SAJNOS arra kényszerülök hogy visszaváltok xp-re.
  • tugyiti
    Sziasztok!
    Valakinek sikerült valamilyen Java Jdk-t és/vagy Netbeans-t vagy
    JCreator-t felrakni (x64)RC2 alá?
  • djcom
    Érdemes feltenni az rc2-t?
  • Garyskillz
    kékfogat nekem felismerte simán, azzal nem volt gond hálistennek. Egyedül az infrával cseszekszik, xp-n meg driver nélkül ment :(
  • ent
    Próbáld a gyártó honlapján. Tuti driver hiba lesz, nekem is van + egy kékfogam 2.0 és max felismeri, hogy az, de driver nincs hozzá.
  • Garyskillz
    reggelt mindenkinek!
    van nekem 1 usb-s infra adapterem, de a vista nem ismerte fel, ezért megpróbáltam használni a drivercd-t, mostmár felismeri, de nem telepíti a drivert, arra hivatkozva, h nincs meg a fájl... ötlet?
  • soma22
    rendben, gondoltam.azért elég friss dolog ez az rc2 még.
  • asysoft
    Ha tudnék valamit, leírnám, de még a fórumban is csak "hamarosan"-t írnak. Azt, hogy ezt mit jelent pontosan, nem részletezték...
  • Gerry
    Igen, nyilván valami driverbeállítás, csak nem találom, XP-ben alapból kitolja 5.1-re, ezért ott van mély is rendesen a mélyládából, de itt semmi.

Igazándiból engem pont az a beállítás érdekelne!

Lehet csak registry heggesztéssel érhető el, de jó lenne tudni, hogyan!!! Ezért írtam ide is, hátha valaki már próbálkozott ezzel!
  • soma22
    angol nylvtudásom elég gyengusz, de akinek nehezére esik az ne irjon ha tud erről valamit:))
  • asysoft
    Szerintem driver beállítás kérdése. Audigy esetében is lehet választani, hogy megpróbálja 3D-ben kinyomni (CMSS, van 2 féle is), vagy egyszerűen tükrözze.
    OFF: Egyébként én audigy-n mindig felhúzom a basszust és a magasat, anélkül már el sem tudnám képzelni a zenehallgatást.
  • asysoft
    Gondolom intel.com-on?:) Infót is a fórumukból szereztem...
  • soma22
    igen ez valóban boszantó.a próbát szerintem mindeképp tedd meg, ha nem megy én kifogytam az ötletekből.
    egyébként nekem rc1 egy napig se birta de ez valami fenomén.xp-s particiot már fel is szabaditottam.

ha esetleg valaki tud majd valamit az inteles vgadriverekről azt az infot pedig én várom szivesen:)
    egyébként mikor laptopot megvettem aszthittem a játékokta egy életre elfelejthetem, erre minennel tudok játszani...ki érti ezt...pedig egy sima 2 kilos gép.
  • Gerry
    Az a bajom, hogy a Vista saját tesztje megszólaltatja az összes hangszórót. Van egy Audigy kártyám is, csak nem használom, mert annak is sok vacakolás volt a drivereivel, már régóta a polcomon pihen, mivel az alaplapi hangchip tökéletesen kiszolgál XP alatt, nem vitt rá semmi, hogy bedugjam.
    De lehet bepattintom próba miatt. Igazából bosszant, hogyha egy hasznos funkció benne volt egy korábbi oprendszerben, és jól működött, akkor itt miért nem megy?? Ezen kívül a világon semmi mással nem volt bajom az RC1-ben, soha semmi fagyás, kékhalál, igaz nem sok progit használtam alatta, de önmagában a rendszer össze se hasonlítható a korábbi Beta verziókkal. Igazából, ha a zene jól szólna alatta, lehet szinte mindent itt csinálnék, és nem XP alatt, mert akkor sokkal jobban le tudnám tesztelni, de ha egyszer én a tevékenységeim nagyrészéhez zenét szeretek hallgatni, az viszont itt gyengén szól, akkor inkább az XP-t indítom.

Ígyhát, továbbra is, ha valaki már ilyen hangchippel (ALC655) rá bírta venni a Vista-t, hogy 5.1-ben zenéljen, az legyen szíves ossza meg velem a titkot, hogy hogyan sikerült!
  • soma22
    biztos hogy driver hiba, mivel ezek a kártyák/chipek nem kimondottan 5.1esek.szoval az hogy az xp tudta kezelni az egy mondhatni plusz dolog volt.
    szvsz akinek szüksége van egy 5.1es normális hangzásra az ne sajnáljon kb 8-10 ezer ft-t egy normális hangkártyára.
    egyébként szerintem az idő mulásával ez a "plusz" a vistában is benne lesz.

mindezt nehogy félreértsétek, csak a gondolatmenetem vezettem le:)
  • soma22
    ahha akkor értem.
    csak azért volt fura mert tökéletesen felismerte a hardwaret a win.
    esetleg nem tudsz infot arrol hogy hol kisérhetem figyelemmel azt hogy mikor adnak ki ilyen drivert?
  • Gerry
    Üdv mindenkinek!

Olvasgattam visszafelé elég sokat, hogy többeknek voltak különféle problémái Realtek AC'97-es hangchipekkel, meg a driverekkel.
    Nos, nekem is ilyen van a gépben, és mindenféle driverrel próbálkoztam már, vegyesen direkt Vista-hoz valóval, meg a sima 3.9x-es WDM driverrel, eddig mind fel is ment, és szólt is vele, nem recsegett, stb, egyetlen gondom vele:
    Akárhogy állítgatom, 5.1-es hangot nem bírok kicsikarni zenéből. A teszt gyönyörűen végigzörgeti a hangszórókat, mind onnan szól, ahonnan kellene, de ha elindítok egy MediaPlayert vagy Winamp-ot, a zene CSAK stereo-ban hajlandó megszólalni, vagyis csak a jobb és bal első hangszóróból szól. XP alatt simán kinyomja 5.1-be. Tud erre valaki valami megoldást?
    (Mellesleg tudom, hogy a zene eredetileg csak stereo, de ha csak a két front hangszóró szól, elég sovány a hangzás, XP alatt pedig kinyomja rendesen a 6db hangszóróra, és a mély sokat dob a dolgon)
  • asysoft
    Kérdés, mire megy vele. Szerintem nem véletlenül jön jövőre az otthoni verzió...