40038
-
#34799 Köszi, már ez is előrelépés! -
#34798 De én azt is megnézném mégegyszer, hogy nem keverik-e a progik a gibibájtot és a gigabájtot. -
#34797 Egy hibaellenőrzést lefuttatnék a lemezen a Vista-ba beépített programmal vagy más cég termékével, mert lehetségesnek tartom, hogy valami pl. fájlszerkezett meghibásodott a lemezen. -
Master Rick #34796 Viszont lenne egy baromi nagy problémám. A C: meghajtómat, valami iszonyatosan megpakolta, olyan file-okkal amiket még akkor sem tok megjeleníteni, ha bekapcsolom a rejtett fájlok megjelenítését. 40 gigás partíció a C:-m és ha mindent kijelölök(rejtett fájlokat is) akkor 33.8 Giga az összes minden ami helyet foglal, viszont a partíció meg azt hiszi, hogy 39.5 giga hely foglalt, ami 40 gigás partíciónál sztem elég sok... Próbáltam már AVG-vel, Ad-Aware-vel lefuttatni, biztos nem lapozófájlok, mert azt nem a C:re rakom, már mindent megpróbáltam, de egyszerűen nem tok rá megoldást, és nem nagyon szeretnék 1.5 napot elszúrni egy windows újratelepítéssel... Tud valaki segíteni, valami tippel, vagy valamivel, nagyon fontos lenne! -
Master Rick #34795 Ööö nem tudom hogy mennyire felelne meg neked, de van egy egész jó progi ami lényegében egy továbbfejlesztett Task manager.
A neve "Process Explorer". Sztem érdemes kipróbálni, jobb mint a windows beépített szarja... -
#34794 Sziasztok!
Tud valaki Vista-hoz olyan erőforrásfigyelő programot, mint a Feladatkezelő, amelyik grafikusan jeleníti meg az adatokat, és nem olyan mint a Vista beépített erőforrásfigyelője, ami fél percre visszamenőleg tudja csak megjeleníteni az adatokat, és a használható hely 90%-ába felesleges cuccokat dobál az ablakra? A performance monitor meg sajna nagyon gány.
Egyszer mintha a Vista feltelepítése után nem sokkal a beállítás tengerében olvastam volna valami olyan stringliterált, hogy "a másodlagos monitor beállítása hardware monitorozásra". Persze lehet, hogy csak álmodtam. Szóval a másodlagos kijelzőt szeretném hardver monitorozásra beállítani, de a neten nem találtam ilyen programot.
Leginkább valami olyan kéne, ami képes több-magos procik terheltségét, a memóriafoglalást, hálózati adatforgalmat, merevlemez-terhelést mérni. És mindezt grafikonon.
Valaki látott már, használ ilyet, ami bevált? -
#34793 Jobb lenne NTFS-el, mert a FAT32 2gb-nál nagyobb fájokat nem támogat. Nem tudom miylen típust néztél, de én két ismerösőmnek is WESTERN DIGITAL My Book 2Home 1000GB -ot vettem USB 2.0, Firewire, eSATA csatlakozóval és a az usb-s és a sok csatlakozós között 6 ezer ft különbség van.
A szoftver meg szerinem leszedhető a gyártó oldaláról (WD-nél igen), de használni se kötelező, az volt az első, hogy töröltem. -
#34792 Köszi a segítségeket!
Sajnos már kizárólag usb-vel rendelkezőt vettem, Terrás, halk, és egész jó. Ha több komunikációs portja volna, majd a kétszeresébe került volna. Azért nem mindegy, hogy 30, vagy 50....
Végül is néztem, filmet tudok róla nézni, telepíteni pedig nem is akarok rá. Percenként 1 Giga körül megy át rá a cucc, ami nem rossz, csak volt egy 140Gigás mappám, és persze, hogy azt tettem át elsőnek.... Amúgy Fat32-re van formázva, remélem, ez nem lesz gond. Mert ugye, szoftver nem járt hozzá, illetve eleve a vinyón volt.
De most inkább örülök neki. Már nagyon kellett a hely....
-
#34791 Én inkább (már ha van külső winyó esetén az esata-t ajánlanám vagy az IEEE 1394 portot ajánlom, gyorsabb és megbízhatobb adat átvitel biztosít mint az USB. -
#34790 Az USB elég instabil szerintem, legalábbis néha-néha főleg pendriveoknál előfordul hogy magától eltűnik, bár ritka. Külső vinyóval nagy tapasztalatom nincsen, de a CD/DVD írást hanyagolnám, igaz ma már nem tétel egy elrontott lemez sem, de a kukába dobást akkor is hülyeségnek tartom :D Letöltés és egyebek simán, telepíthetsz is rá csak a tempóval lesznek gondok :D -
#34789 milyen alreg? :D -
#34788 Köszi!
Megnyugodtam akkor.
Egyébként külső vinyóval lehet ugyanúgy dolgozni, mint a belsővel? Értem ezalatt, pl a CD-DVD írást, közvetlen arra való letöltést, és hasonlókat.
Természetesen arra telepíteni eszemben sincs. Ahhoz nekem lassúnak tünik. -
#34787 USB-n nem érsz el 20mb/s-nél nagyobb sebességet (esetleg 30). Az a 480mbps az megabit, és elméleti maximum (kb 58 megabyte/s). 1.1es USB 10megabit úgyhogy biztos nem abba dugtad (1 megabyte /sec) -
#34786 Hali!
Egy gyors kérdés. Most vettem egy terrás külső merevlemezt. Másolgatok rá a vinyórol, de nem igazán megy 20MB/sec fölé. USB 2.0-ás. Elméletileg, 480MB/sec kellene hogy legyen a sebesség nem? Lehet, 1,1-es USB-be dugtam? -
Bébá70 #34785 Sziasztok.Segitség kellene.Van egy SB X-Fi Extrém Music hangkártyám,erre szeretnék varázsolni 5.1-es hangzást.Összevan kötve az erösitövel,de csak akkor hallok 5.1-et ha windows saját media lejátszoját használom, és csak DVD filmeknél.Ha más formátomu filmet nézek nem szol 5.1-ben.pedig az AC3 szerinti is 5.1-es a film hangja.Probáltam media playert, KMPlayert,BSPéayert ezek még a dvd-t sem küldik ki 5.1-ben.Tanácstalan vagyok légyszives segitsetek. -
#34784 Mivel duplikált üzenet nem küldhető el, ezért...
>>>>>>>> -
#34783 Nem tudom. -
#34782 Ne ejhazz alreg. -
#34781 Oké,de mi? -
#34780 Ejha -
#34779 Valami gubanc van. -
#34778 Hello!
Szerintetek az miért van, hogy ha rádugom a gépre a PDA-mat akkor nem szinkronizálódik a naptár? Be van állítvan, hogy a naptárat szinkronizálja. -
#34777 Bezony, én voltam aki értetlenkedett. -
#34776 pár hete ezek szerint be kell linkelni...
Virtuális memóriacím
Virtuális memóriáról már mindannyian hallottunk. De mi az a virtuális memóriacím? Nyílván köze van a virtuális memóriához, nem? Nos, igen is, meg nem is. Mindjárt látni fogjuk, hogy miről is van szó.
A Windows XP egy úgynevezett virtuális memóriacím táblán keresztül éri el a memóriát. Közvetlenül soha nem képes - és ez így is van jól - bármiféle címet elérni, mindig virtuális memóriacímeken keresztül olvas és ír.
Ebbe a virtuális táblába beletartozik minden memória, ami a számítógépen található, beleértve a fizikai memóriát, a virtuális memóriát , a videokártya memóriáját, és minden olyan eszköz, periféria memóriáját, melyen található valamennyi fizikai RAM. És itt jön a probléma. Ugyanis - a 32 bites operációs rendszer korlátaiból adódóan - csak egy ilyen virtuális memóriacím tábla létezik, és ebbe bele kell férnie az összes, a számítógépben található és használni kívánt memóriának is.
Tehát van összesen 32 bitnyi memóriacímünk, melynek címei 0x00000000-0xFFFFFFFF-ig terjedhetnek.
De nézzük meg, hogy hogyan is néz ez ki a valóságban.
A képzeletbeli gépünkön 1GB fizikai memória, egy 128MB-s videokártya, és egyéb elhanyagolható méretű memóriát tartalmazó periféria található, melyeket az egyszerűség kedvéért nem részletezek. A virtuális memóriacím tábla így néz ki (angol elnevezéseket használok, mivel csak angol XP-t használok):
Graphics Controller
Memory Range E8000000-EFFFFFFF (ez épp 128MB)
System Board
Memory Range 00000000-3FFFFFFF (ez épp 1GB)
Ezeket az értékeket könnyen leellenőrizhetjük a Hardverkezelőben, ha megnézzük az eszköz Resources fülét. A legtöbbször több részletben van lefoglalva az eszköznek a virtuális memóriacím, tehát valószínűleg több bejegyzést fogunk látni.
Azt hiszem ezzel eddig nincs is probléma, rengeteg szabad virtuális memóriacímünk marad a bővítésre. De mi történik akkor, amikor a számítógépünkben valóban megtalálható 4GB fizikai memória, és mellette még egy 512MB memóriával rendelkező videokártya? Nos, vizsgáljuk meg.
Windowsunk lefoglalja a virtuális táblából az 512MB területet a videokártyának (és persze minden más eszköznek is foglal, amennyiben szükséges), majd megpróbál 4GB-t lefoglalni a fizikai RAM-nak, de hoppá, itt jön a probléma, annyi már nincs. Mit tehet ilyenkor? Lefoglalja az összes maradék helyet, mely - ez esetben - 3,5GB.
Tehát, annak ellenére, hogy gépünk fizikailag 4GB memóriát tartalmaz, csak 3,5GB lesz elérhető a rendszer számára, a maradék elvész. Ez nem ugyanaz, mintha a rendszer lefoglalna egy részt a fizikai memóriából a videokártyának, egyszerűen nem is tud róla, hogy létezik az a maradék memóriarész. Persze ez a mi szempontunkból lényegtelen.
Ez az egész így néz ki:
Graphics Controller
Memory Range D0000000-EFFFFFFF (ez épp 512MB)
System Board
Memory Range 00000000-CFFFFFFF
Memory Range F0000000-FFFFFFFF (a kettő együtt 3,5GB)
64 bites Windowson ez a címzési tartomány lényegesen nagyobb lehet, elméletileg 17 milliárd gigabyte (16 millió tera- avagy 16 exabyte) - gyakorlatban a processzor belül általában 40-48 bites címzést használ, ez 1-256 terabyte, ami egyelőre elegendőnek tűnik otthoni használatra. -
#34775 köztudatban általánosan elterjedt információ, hogy a 32 bites rendszereken maximálisan 4 GB a felhasználható memória, azonban számos felhasználótól érkezett panasz, miszerint a Windows csak 3-3,5 GB-ot jelez elérhető memóriaként. Ez nem a memóriák hibája és nem is az operációs rendszeré. A memóriaméret felső határait két tényező szabja meg: az alaplap befogadóképessége és az operációs rendszer által megcímezhető tartomány. A 32 bites architektúrára épülő alaplapok általában 4 GB memóriát kezelnek, és a Windows Vista is ennyit képes megcímezni. Ez azonban nem jelenti, hogy a felhasználó is képes lesz mind a 4 GB-ot elérni.
A Windows a teljes memóriaterület bizonyos részét fenntartja a lapozófájlnak, valamint a hardvereszközök számára. Miért? Példaként vegyünk egy videovezérlőt, mely 256 MB integrált memóriával rendelkezik. Mivel az operációs rendszernek ezt a memóriaterületet is meg kell tudnia címeznie az első 4 GB-os címtartományban, az eszköz memóriája máris 256 MB-tal csökkentette az alaplapba illesztett fizikai RAM méretét. Ha sok nagy memóriával rendelkező eszközt használunk ez az érték akár a fél GB-ot is könnyen elérheti. Bár az elérhető rendszermemória mérete függ a PC-hez csatlakoztatott eszközöktől, a Windows Vista driver-kompatibilitási okokból és a memóriacímek ütközésének elkerülése érdekében 3,12 GB-ra korlátozza a felhasználható RAM méretét.
winportal -
dashed_ #34774 hat lehet en tudom rosszul de epp azert lat a 4bol kevesebbet mert lefoglal a 4giga rambol a vidkarinak stb-inek. es igy marad a 3.5 / 3.2 ,kinel hogy.. -
#34773 A 3.5-ben benne van minden, videokártya is. -
dashed_ #34772 nem teljessen felesleges mert most mar van 3.5G ramja vista alatt:)
bar szntem 2g is eleg vistahoz,meg ha jatszik is rajta . -
#34771 Nem mindegy mert ha 32bites rendszert használsz akkor tök feleslegesen vettél még 2G ramot. -
re1212 #34770 Sziasztok!
Vettem még 2 giga ram-ot, így van most 2 db 2 gigás ramom vista 32 bit alatt, tudom, hogy csak, 3,5 lát, de a kérdésem a következő lenne a játékok szempontjábol nem mindegy, hogy 32 biten 2 vagy 4 GB RAM van a gépben?
-
#34769 Hahaha, nagyon vicces :D Kössz az infót srácok, de amint mondtam már egyszer, én szeretem használni a Vista-t ugy ahogy van, a hibernálást meg főleg mert sokat van ki meg bekapcsolva, pl: elmegyek zuhany alá és addig pihenjen, vagy elmegyek kaját csinálni, addig szintén pihen meg satb, éjjelre meg szintén hibernálom, mert másnap hazajövök, első a zene, nehogy már megvárjam a teljes Bootolást, pikk pakk beloadingol a hibernálásból és már szól is a zene, ez az életem. Szal kell nekem ez a funkció, amugy meg Bon, kössz a linket, már nézelődöm is :D Na csáo. -
Livius #34768 Kapcsold ki inkább. Ő is szeretne már aludni. -
#34767 Itt: link -
r4pt0r #34766 Falból dugesz kihúz, öröm és boldogság. :D -
#34765 Csá skacok. Na most már téleg kezd idegesiteni a gépemnek ez a hóbortja hogy hajnalban felkel hibernálásból. Nehogy már ő előbb keltsen mint a telóm. Kikapcsoltam a most már a MediaCenter funkcióit is, és minden egyéb "hardver ébresztheti a gépet" funkciót is, de még mindig csinálja a hülyeségét. Nos tudom már lövésetek sincs mi lehet, szóval most már mást kérek tőletek, vmit tuti linket vagy tippet hogy hol tudok én vmi Microsoftos fószerral dumálni aki talán el tudná vizualizálni hogy miről is vakerálok neki, mert ha meghallja ezt sztem szivrohamot kap, elviszik a gépemet és kisérleti alanynak fogják használni, azt fogják hinni hogy megalakult a mesterséges intelligencia magától. Na elég a poénból, szóval kéne vmi help ilyen téren. Kössz előre is. Csáo. -
#34764 thx -
#34763 Vista Manager, van 64bites változata is. -
Grizzly4x4 #34762 Hali mindenkinek lene egy pár kérdésem. Én 64 bites vistát használok (ultimate) és azt szeretném kérni hogy mondjatok nekem olyan programokat amivel a gépet viszonylag tisztán lehet tartani. Virusirtónak az avg antivirus ingyenes verzióját használom szerintem az egész jó meg még le szoktam néha futtatni a Ccleaner nevű progit de nem tudom hogy az a registrit tisztítja-e ugyhogy ez mellé a kettő mellé vagy helyett ha tudtok olyat amit érdemes használni hogy a rendszer biztonságos és tiszta legyen azt megköszönném -
#34761 Hivatalosan az. Gyakorlatban meg, mint láttuk, nem mindig...:)
#34760: látom, már írták... Vak vagyok -
#34760 Rendszergazdai jogosultságokkal indított parancssorba: "powercfg -h on" (természetesen idézőjelek nélkül).