40038
-
Micsu #34639 egyébként én is azt vettem észre hogy vistán lassabban dolgozik a vinyó -
#34638 van 2 HDD-m két külön gépben:
1. Windows XP IDE HDD
2. Windows Vista SATA HDD
Egy furcsa dolgot vettem észre...mind két winyó új, mind két winyo tökéletes, de mitől lehet lassabb a Vista SATA HDD-je?? lemértem a sebességüket, (Write, Read,stb..), és nem sokkal, de picivel lassabb a SATA. Mitől lehet? -
Micsu #34637 3 napja gyűröm a home premiumot de eddig megvok vele elégedve
egy gondom van viszont
audigy hangkáryám van, és a mikrofont valahogy nem birom életre kelteni, nem műxik pedig drivert is észleli stb, de hangot ne "szív" magába mi lehet a gond
? -
#34636 Hello!
Az miért van, hogy a Vista naptárát nem tudom szinkronizálni PDA-ra (WM05)? Az active sync kiírja, hogy a szinkronizálás megtörtént, de a naptár nem szinkronizálódik.
-
#34635 De az is lehet, hogy a Microsoft Technet oldalán fog feltünni ismét, ami hamarosan megújul kibővül. -
#34634 Prohardveres adatlapja szerint a netezést nem veti meg, tehát gondolom nem az ágyat nyomja, ami jó hír.
Könnyen lehet, hogy csak írni nincs kedve (netán ideje), olyankor pedig jobb nem erőltetni a dolgokat:) -
#34633 Itt valami nekem nem kerek, én a blogját is olvastam az elejétől fogva és egy rendkívül precíz embernek ismertem meg. Anno én is írtam egy Vistas cikket amit kirakott, de kijavította, kibővítette. Nem változtatta meg, az én nevem is került oda, de ráncba szedte. Én még blogolni is lusta vagyok így tuti jobban fogalmaz nálam. :) Vagy nagyon elege lett(kapott hideget-meleget a saját oldalán is) vagy tényleg komolyabb betegsége van/volt. Remélem csak elege lett... Na mindegy, azért kérdeztem, hogy hátha valaki komolyabban tartja vele a kapcsolatot és többet tud. -
#34632 Ebben tökéletesen igazad van. De lehet nem is erről van szó, hanem új cikkeken dolgozik (bár akkor is kirakhatna egy hírt valahova, hogy "Két hét, és sok-sok új tartalommal jelentkezünk!"). A szemellenzőhöz meg... Számomra zavaróvá maximum az Apple-s cikkeknél vált, mondjuk biztos nem vette jó néven, mikor anno egy beszeljukmac-es hír miatt odacsődült a fél társaság Vistát szidni:) -
#34631 Azé odalökhetett volna egy elköszönést. Nekem is a régi jobban tetszett. Még a Microsoftos szemellenzőjével is érdekes, hasznos dolgokat írt. -
#34630 Akkor közölte is a címet, de azóta lekerült a winportalról, s ahogy nézem, ez az új oldal is "bezárt" (amúgy ez a liveos oldal nekem nem jött be, régebbit jobbnak találtam-bár biztos könnyebb managelni). Szerintem egyszerűen csak beleunt a dolgokba; már az új oldal létrehozása előtt "mondta", hogy írni lenne miről, csak kedve nincs. -
#34629 nekem se jó :S -
#34628 Volt is egy csomó hír, cikk. De hiába jelentkezek be hotmailes fiókommal, nem tom megnézni már egy ideje. Neked megy? -
#34627 Új oldal -
#34626 meik az új oldal? -
#34625 én arra emléxek hogy írta h lesz egy új oldal és majd közlik a régin hogy mi a címe, de ennek már vagy 2-3 hónapja -
#34624 Egyszer írt az új winportalos oldalra, akkor azt írta, hogy beteg. De ennyire? Eltelt már azóta asszem 2 hónap is. -
#34623 ja se frissítés se semmi -
#34622 Megszünt a winportal? Moonmant se látni PH!-n és a blogját se látom. -
#34621 köszönöm! -
#34620 Sziasztok!
Még mindíg nem megy az aktiválás.. berak egy oem cdkulcsot, de azt írja, hogy a megadott cdkulcs nem aktiválható, nem alkalmas rá. ti hogyan futtattátok a vistaloadert? -
#34619 Saját tulajdonba vétel, esetleg dos alol, vagy cd/dvd lemezől futtatható Windows. -
#34618 Próbáld meg csökkentett módban elindítani a rendszert és úgy törölni. -
#34617 Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne, hogy a régi windows fájlokat hogyan lehet törölni, mert nem engedi, azt írja hogy szüntesd meg az írásvédettséget pedig nem is írásvédett. Esetleg valamilyen programmal lehetne törölni?
Köszi előre is! -
#34616 Így:
1. Futtasd le a regedit-et a Start menü keresőjével.
2. HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Desktop
3. Hozd létre vagy módosítsd a PaintDesktopVersion nevű bejegyzés értékét 1-re
-
#34615 üdv
registryben hol lehet ki/be kapcsolni a build szám kiíratását az asztalra? -
#34614 Sziasztok!
Lenne egy nagyon nagy gondom!
Felraktam a vista ultimatet a régi gépre. Erröl írok most is.
A telepítő a hivatalosan integrált sp1es csomag, magyar, 32 bites, és az ultimatet telepítettem.
Telepítés előtt a netet kihúztam.
Első indításkor lefuttattam a vistaloadert logóval (amd), ki is írta, hogy mostmár aktív leszm újraindítás után. ujraindítottam. nem lett az.
Netet bedugtam, lefuttattam a microsoft eredetiségvizsgálatát, azt modta eredeti. Viszont cd kulcsnál van cdkulcs, OEM, de azt írja: még 30 nap az aktiválásig. Valami ötlet?:S -
#34613 14ezer, de már szinte sehol nem lehet kapni :(( (arról nem is beszélve, hogy milyen háklisak a notebookok a memóriákra, még szerencsésnek is kell lenni, hogy működjön) - és amikor egy laptop teljes ára ~80ezer, akkor nem biztos, hogy még 30ért veszek bele RAM-ot..
persze, megoldható a memóriabővítés, de a pendrive-ot repiajándékba kaptam :) ennél olcsóbban nehéz megúszni :D -
#34612 Olvasással is "fárad" a memória chip és gyanús, hogy magyobb igénybevételek van kitéve mint normál használattal . Ja amúgy 1gb-os ddr 400-as kingston modul 14ezer Ft (tudom többszöröse egy pendrive-nak), de szerintem kibírható. (sokkal gyorsabb mint egy pendriver és az élettartama is jobb), és simán kapható. Vettem én már 110ezer Ft-ért 2gb DDR2-es memeóriát, de 512 DDR-t is 38ezer Ft-ért na ez már aranyár. -
#34611 notebookoknál előfordul, hogy csak 2 memóriamodul hely van, és sima DDR-es notebook ram most már aranyáron van, 1 gigásból meg elvétve látni néhányat csak... úgyhogy nálam is egy 1gigás pendrive csücsül hátul gyorsítani - sokat nem ront amúgy a pendrive-on, mert legtöbbször csak olvas róla, írni tulajdonképpen csak 1x írt rá. -
#34610 Eseménynaplót én átnézném, hátha ír valami csúnya hibát. -
#34609 Hali! Az volna a problémám, hogy a laptopom összeomlott Vista alatt 2x is. Futott egy Skype, MSN, Firefox, semmi egyéb extra azt hiszem. Még új a cucc, de két napig szépen ment, most meg a fenti programok futása közben 1 óra alatt 2x csinálta, hogy elsötétült minden, de nem kapcsolt ki. Semmire sem reagált, csak kikapcsolni lehetett, és úgy újraindítani. Okozhat szoftver egyáltalán ilyen komoly összeomlást Vista alatt, vagy inkább hardverre gyanakodjak? -
#34608 Igen, NTFS-ben ajánlott formázni a pent, mert gyorsabban dolgozik így az adatokkal, bár több hely veszik el. Ettől függetlenül NTFS a nyerő. -
#34607 De ha van otthon egy halom pendrive akkor érdemes őket bedugdosni, windows úgy is kiírja ha nem kompatibilis. -
#34606 Nekem datatraveler 100 2GB-van és működik, 1887MB NTFS. -
#34605 http://www.grantgibson.co.uk/misc/readyboost/
Erre gondolsz.
Olvassátok el a "Notes"-okat is, fontos infókat közölhetnek.
Pölö nekem egy 2GB-os Kingston DataTraveller 101 van, és a kompatibilitását az 1GB-osnál találtam emg a "Notes"-nál. -
#34604 azt tudom. van is egy oldal, ahol fenn van minden pendrive. -
#34603 A megoszotott könyvtárhoz van olyan felhasználó felvéve ami az XP-s gépen is elérhető. Tehát van jogosultsága hozzáférni? Amúgy SP3 valóban nem árt az XP-s gépre. -
#34602 Nem minden pendirve jó Readyboost-hoz, ha támogatja akkor azt fel is szokták tüntetni a tulajdonságinál. -
#34601 Az xp-s gépre rakd fel az sp3-at, és megoldódik a porbléma. (egy másik fórumon ugyanezt tették fel, ezt írták rá a hozzáértők, én nem próbáltam) -
Nandusz #34600 Sziasztok, lenne egy kérdésem. A Vistán hol lehet beállítani, hogy egy hálózatban szereplő másik gép lásson? Ugyanis a bibi az, hogy Én látom a másik gépet, mely jelen estben egy XP SP2 oprendszerű, de ő nem tud belemenni a megosztott meghajtóim, mappáim közé.
A gépemet magát még látja ugyan, de amikor rám klikkel, akkor egy hiba üzi jön elő ezzel a szöveggel:
"**** -PC nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga.
Bejelentkezési hiba: a fiók jelenleg tiltott"
Tehát összefoglalva a célom az lenne, ha a Vistás gépem rendes, látható, fájlcserére alkalmas gép legyen a hálózatban. Sajna nemrég óta használok Vistát, ezért nem vagyok mindennel tisztában még.
A segítsége(ke)t előre is kösz.