Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Megnövelheted a partíció méretét, de csak olyan partícióét mi után még van szabad hely. pl: van egy 20gb-os C-d meg egy 100gb-os D és 40gb partíciónálatlan területed, csak a 100Gb-ot engedi majd átméretezni. Legalábbis Virtuális gépen így volt. Abban nem vagyok biztos, hogy az átméretezés során a winyó tartalma törlõdik e. Nagyobbra növelheted, de kisebbre nem.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

SZiasztok
lenne egy kérdésem:
Mikor a windows vistát telepítem ujra, akkor kiválasztok egy particiot, akkor van egy olyan gomb hogy kiterjesztés. Az a gomb mit takar?
(pont azon a particion van ami a legnagyobb és onnan kéne elmentenem a dolgaimat)
bon
Pontosan, én csak arra használom, másra vannak jobb programok, még ha azok is több száz mb méretûek.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

scs17
Mondjuk ha a Nerot csak írásra akarjuk használni, akkor ott a Nero Micro ami csak ~25Mb.

Sziasztok!

Hogyan tudok egy programot futtatni más user-el?
nem adminisztrator! pl.: tartománygazda
Az XP-ben simán ott volt, ést azt lehetett írni amit akartál. Itt viszont csak rendszergazda van!

Narxis
Törvényszerû követnie a programoknak(és itt csak egyszerû programokat értek, nem op. rendszert) a vinyo méretét? :S Vagy ánblokk a hardver maximális teljesítményét? Miért van az, hogy a verzió számának növekedésével nõ a program étvágya is? Tõlem akár ingyen osztogathatják a vinyokat a blahán vagy a hõsök terén vagy akárhol akkor is egy negatívumként fogom értékelni, legyen szó bármirõl. Játékoknál is rühellem, hogy felpakol 10gigát és aztán kiderül, hogy egy összecsapott munka(bár ez elég szubjektív).

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

mflex
akkor visszarakod az xp-t és ennyi, miért kell ezt nekünk is tudni?
Én nem is szoktam írni ide ,mert jól müxik a vista...

Igaz én nem vagyok "cube" gamer :S, és az FF-t is nagyívben elkerülöm.

What about the forests?

bon
Sajnos nem csak nero-nál ugrottak meg a méretek (mondjuk nálam kb. 280mb foglal) de aminek még durva a mérete powerdvd, office 2007, nokia pc suite, sõt némelyik driver mérete is hatalmas, de sorolhatnám még végtelenségig. ennek ellenére én használom a felsorolt programokat. Mert ha figyelembe veszem a másik oldalt, hogy mekkora winyók vannak már így nem okoz problémát.

[HUN]FaTaL
Codec packok össze-vissza buherálják a rendszert, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. A nero már a 7es verzió óta egy trutyi, 500 mega cd/dvd írónak lol😄 Total Commander plugint használok cd írásra is.

http://goo.gl/gd6Zi5

Narxis
Nem tudom, többek között ezért se használok Nero-t, olyan lett mint a Windows, az élet minden területére írnak valami programot, holott csak egy egyszerû CD/DVD-író kellene, de azt minél jobban elkészíteni.

Tudom, hogy van Lite, de már késõ, váltottam Ashampoo-ra és tökéletesen elégedett vagyok.

Btw, most tesztelem az Ashampoo WinOptimizer 5 nevû programjukat és nagyon meg vagyok elégedve, kicsit felhasználóbarátabb mint a Vista Manager és több funkciót kínál(pl. defrag, mappa jelszóval levédése) és nem barmolja szét a rendszert, legalábbis eddig semmi problémát nem tapasztaltam, sõt, kifejezetten pattogósabban reagál a rendszer, bár az UAC miatt nem mindig érezni. XP-n viszont nagyon sokat dob. Természetesen Vista/XP kompatibilis, magyar nyelvû és részletesen leírja, hogy mivel mit csinálhatsz, backupot készít magától probléma esetére.

Nekem csak a Haali Media Splitter+ffdshow van fent, és no problémó 😊 Elég ennyi. Amúgy nekem a Win Media Player semmi nélkül vitte a divx, xvid videókat. Xp-n ez nem ment. Ja és fent van a Nero, Power DVD, és ezek is felraknak cedec-et 😊 A Nero codecjét hogyan kell letakarítani a géprõl?

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Narxis
Én ugyan csak 3 gépet használok, de azon soha semmi baj nem volt, az életemre esküszöm, hogy hibátlanul tette a dolgát. Amíg nem volt codec pack a gépemen az eredeti dvd filmjeimet se tudta a Windows kezelni, a KMplayer pedig némelyiknél az animált menüvel nem tudott mit kezdeni. Kiírt valami ilyet: x43254364fsgsg42652hsfhg2 és felajánlotta a kodek frissítési lehetõséget, de nekem mindig a legújabb KMplayer van fent. Egyik program se tökéletes inkább csak jobb az egyik a másiknál.

Azonban ha valakinek elég CSAK a KMplayer akkor nincs szükség codec packra, ha mást is használ, pl. WMP, Media Center egyéb lejátszók akkor KELL. Én azok közé tartozom akiknek tetszik a Media Center és ezért mindig felrakom a legfrissebb codec packot, nem javasolnám senkinek ha szívnék vele. 😊 Olvastam a cikket, de nekem még windows fagyásom se volt, ezért vagyok szkeptikus, hogy akinél ilyen probléma van ott valami mással akadhat össze, lehet egy sima driver is, elvégre a konfigurációk száma végtelen.

Házi windows-t soha nem használtam, nem szeretem az ilyen buherált dolgokat.

bon
Tapasztalatom (de nem csak én állítom) árt a codec pack a rendszernek. Még nem találkoztam olyan videóval amit nem tudott volna lejátszani. Mondjuk én rendszeresen frissítem a kmplayer-t, kijön az új változat máris rakom fel. De itt van egy rövid cikk is a témáról: link Én már több gépen tapasztaltam a codec pack-ok "áldásos hatásait.

Én két dolog van amit nagyon nem támogatok: (és idõrõl idõre meg is szoktam erõsítenni benne az ügyfeleim) a codec pack-ok és a házi gyártmányú herélt Windows telepítõk.

Narxis
Tessék. Egyáltalán nem árt a rendszernek, inkább használ mert a fos Media Player Codec nélkül szinte semmit nem tud lejátszani, a beépített codec-keresõje meg egy vicc.

KMPlayer sincs mindig a helyzet magaslatán, de ha lejátszót is keresel akkor én is ezt ajánlom.

bon
Ebben semmi újdonság nincs, Win98-hoz vagy Win2000-hez képest az XP is sokkal több erõforrást használ. De a mai gépeknek szerintem ez már nem annyira gond.

bon
Jó codec pack nincs, a codec pack árt a rendszernek, használj inkább KMPlayert-t. Van belõle nem telepítõs változat is így nem szemeteli a rendszert sem.

Sziasztok!

Tudnátok javasolni nekem egy jó Codec Pack-ot ami már be is vált!

Üdv.: MasterJay

CroftManor
Ez nem panaszkodás volt, de tény, h vista alatt lassabbak a játékok. Ahogy Bébá70 is megmondta, a Vista lényegesen több erõforrást zabál.Jobban leterheli a rendszert.

Nothing is True, Everything is Permitted

Szerintem már nincs olyan nagy külömbség az XP-s és a Vistás driverek között.Játékok alatt pár Fps ill. 3DMark06 alatt 300-500 pont.De szerintem itt közre játszik ténylegessen az op rendszer.Lényegessen több eröforrást zabál.Jobban leterheli a rendszert.
A FF3.0 javítása 3.0.1 nem hiba hanem a bookmarks-ok bõvítése!

Narxis
Az Opera-nak nem rég jött ki a 9.5-ös verziója de már 9.51-nél járnak. IE-hez meg havonta jön Windows Update-en a javítás.<#gonosz1>

bon
Nem a directx hibája, hogy lassabbak a játékok Vista alatt (inkább panaszkodjál a driver fejlesztõ cégegnél). A firefox 3 meg tele van hibákkal, ezt az is alátámasztja, hogy már most 3.0.1-es verziónál járnak, pedig nem régi jelent meg a 3-as verzió se.

CroftManor
Nagy kamu ez a dx10 Vista alatt. Semmi különbség nincs dx9 és 10 között és ráadásul Vistán lassabbak is a játékok. A Firefox 3 is már nem egyszer beszart..úgyhogy sztem nagy a valószínûsége annak, hogy visszaváltok xpre.

Nothing is True, Everything is Permitted

PhantomAss
ok köszi

GOOBY, pls

bon
Beállítod a netet, meg az indításánál kipipálod, hogy automatikus tárcsázás (ha jól emlékszem így nevezi). Meg az internet explorer-nél az Eszközök/internetbeállításoknál a kapcsolatok fülön beállítod, hogy mindig az alapértelmezett kapcsolatot tárcsázza (amit te hoztál létre).

PhantomAss
hali
azt meg lehet valahogy oldani, hogy a vista indításakor a gép automatikusan csatlakozzon az internetre, ne nekem kelljen elindítani?
adsl netem van
(régebben magától csatlakozott, de mióta újraraktam a rendszert nekem kell indítanom)

GOOBY, pls

Zetorg
thx!

Narxis
64

berczely
Alábbi konfigra 64 v. 32bites rendszert tegyek?

berczely
Nekem xp van most fent de visszasírom a Vista-t!<#rinya>

HeadHunter86
2 nap után én is ezt mondtam, nálam 3 hónapot bírt. De visszasírtam az XP-t.

GanXstaZoleeWrk
problem solved köszi, én meg jó nagy fax vagyok 😊 valamiért dualban nem birta a 4 gigát kezelni. Most öröm és bódogság, bár így lassabbak a ramok sajna de csak 4 giga.

GanXstaZolee#2709

Narxis
Az ilyen mondatok miatt fikázzák a Microsoftot, ez olyan mintha valami kényszer lenne. Inkább úgy mondanám, hogy érdemes kipróbálni vagy megfontolandó a váltás. Nekem is tetszik a Vista csak próbálom - hangsúlyozom - próbálom objektíven szemlélni a dolgokat.

Nekem amikor boot után elsõnek bejött az élmény idex mérõ képe, már az teccett. utánna bejött az asztal. elsõ szavam ez volt. "gyönyörû" 10perc után: nem teszem vissza az xp-t SOHA!" 😊

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

lck
Hangfal már szól - gond nem lehet ! 😄DD
jaja, szerintem is jobb a vista
xp-t ~6 éve használom, vistát 2 napja, de sztem sokkal jobb a vista<#nyes><#nyes>

Silkroad: lvl68, 71, 76, 80, 84, 90 100% botter - 100% goldbuyer

lck
Igen - tényleg jó kis cucc. SP1 megjelenésekor csak próbából raktam fel, most meg már nem cserélném vissza XP-re.
bon
Ok, nem tudtak eladni belõle mint amire számoltak, de hidd el rengeteget eladtak belöle, március végéig 140millió példányt. Csak a tiszta hasznoból megélnék vígan szerintem.

bon
A Paragon Particion Manager egy próbát megér, de nem lepödnék meg ha õ se támogatná már Vista alatt. elavult és halálra itélt fájlrendszer.

HeadHunter86
Elég nagy siker? Na ne nevetess... Maga a Microsoft sír hogy nem megy a Vista, még mindenki XP-zik, több a hátránya mint az elõnye annak hogy Vistára váltson az ember.

bon
Elég nagy siker jó pár milliárd dollárt hozott már neki és még fog is. Jó kis rendszer.

bon
Boot-nál látszódik a 4gb ram?

Brand
hali!

Milyen programmal tudok 64-es vista alatt vinyót fat32-be formázni?

A partion magic nem fut rajta..

köszi

Csak a nő½ tudja mi a szép:)

Ideje váltani. Ennyi 😊

HeadHunter86
Hát ezen beszarok: http://index.hu/tech/szoftver/moja090730/

Hogy erõlködik a Microsoft. Könyveljék már el hogy a Vista egy bukta. NEmhiába nem kell senkinek sem.

GanXstaZoleeWrk
Hali, 64 bites vista-nal mért van az hogy 3 gigát jelez össz ramot, mint 32es verziónál?

GanXstaZolee#2709

kopa1
Megoldottam szval tárgytalan! <#vigyor3>

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

kopa1
"Windows is unable to find a system volume that meets its criteria for installation"
Egy laptopra akarom felrakni a Vistát és ezt írja ki...Valaki ötlet? Tudásbázisba írták hogy esetleg RAID driver kne... de honnan szerezzek?

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Mi lehet az oka, hogy nem lehet ikont, mappát, fájlt tenni az asztalra? Ha pl rárakok nem látom, csak a windows intézõbõl, ill TC-bõl. Ha csinálok egy új mappát szintén nem jelenik meg az asztalon. Így full üres az egész