40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Narxis
  • Morphin
    minek?? pcworld,chip-ben mindig van havi ingyenes kód...(nem feltétlenül kell megvenned az újságot)
  • kakaoskalacs
    Üdv :D Eset smart security 30 napos probaverzio kezd lejarni..
    Tudnatok ajanlani vmi hasonlo virusirtot ?
  • Morphin
    egyszerűbb elölről kezdeni szvsz
  • vki
    Fasza :S. Azt hittem, hogy lehet, és erre meg az angolt szedtem le.
    Ha most leszedem a magyart, és Windows-ról telepítem azt, akkor megmaradna mindenem, csak magyar lenne, vagy az egészet kezdhetném előről?
  • [HUN]FaTaL
    Nem, a nyelvi csomagokat csak az Ultimate és az Enterprise verzió támogatja.
  • vki
    Hi!

Business verzióhoz lehet letölteni MUI-t?
  • nono55
    Sziasztok,

Valaki ha tud, akkor legyen szíves egy SP1-hez okosságot küldeni-linkelni, esetleg priviben is elfogadom... :)

Üdv.
  • lck
    A legegyszerűbbet Paint-nek hívják.
    Ekészítesz vele egy kis méretű ( pl.: 32x32-es ) bmp képet és utána a kiterjesztését átnevezed ico -ra. A parancsikonhoz kiválasztod és kész.
  • strebacom
    Hali!!!
    Olyan kérdésem lenne, hogy milyen progival lehet ikonnak képet készíteni, mert szeretnék egy-két ikonnak az asztalon egyedi képet adni.....
    Köszönöm!!!
  • vki
    Bocs... Lexmark :D
  • vki
    Xerox E210-hez van működő Vista Driver?
  • [HUN]FaTaL
    Teljesen tökéletes a 32bites is :)
  • vki
    THX. Hát igen... Valahol keresnem kell még 2 gigát akkor. Amúgy egy LAPTOP-on szeretném használni. De lehet, hogy inkább maradok a 32-nél.
  • [HUN]FaTaL
    1. Business N-ben nincs benne a Windows Media Player
    2. Nekem semmi problémám 64biten, igaz a progik 99%-a még mindig 32 bites. Csak akkor van értelme 64 bites OS-t használni, ha 4GB vagy több RAMod van.
  • Morphin
    omg 64bites iTunes érdekes dolgokat művel...nemtom 20giga zene ennyire megzavarná? xp-n nem volt ilyen gond. recsegteti a hangot.ide-oda ugrál a lejátszás számok közt (nem shuffle módra van állítva)
  • tompka
    Meglehet változtatni a meghajtók ikonjait?
  • tompka
    Köszi
    Hát na éjszaka volt már :) Nem láttam
  • vki
    Hi!

Nekem lenne pár kérdésem:

1, Mi a különbség a Vista Business, és Business N között?
    2, Nőtt már a 64 bites programok támogatottsága? Úgy értem, hogy egy időben, régen volt olyan, hogy bizonyos 32bites programok hajlandóak voltak lelassítani a Vista-t.

Igazság szerint régen jártam itt, de valahogy egyre jobban izgatja a fantáziám, mint elsődleges oprendszernek.

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • [HUN]FaTaL
    N-esből nincs 64es
  • Dzsini
    mókás volt átböngészni lent a "Supported OS" részt...
    mintha próbáltak volna ötletelni, hogy hányféleképpen írják le a Vistát meg az XP-t :) (plusz ott vannak a 2000-k is, a 98, az ME, meg egy pár egzotikus verzió)
    a Vista SP1-el mind egyben van megemlítve, SP1 nélkül külön-külön felsorolva. A 32 biteseknél pepitában van hol így, hol úgy, az XP-k között legalább ekkora a káosz, ráadásul ott már SP3 is van, de nincs külön felsorolva az összes változat minden SP-vel, csak úgy magukban a Service Pack-ek (ami meg nem oprendszer) :) (Az N-es verziókból pedig vagy nincs 64 bites, vagy azokra nem működik SP1 nélkül :D )
  • bon
    Tessék: link egyébként a Microsft főoldalán volt a link
  • tompka
    Na úgylátszik a Microsoft tudott egy működő drivert csinálni a LifeCam VX-1000-hez! Bár elég érdekes, hogy ha kerestetek a vistával eszközillesztőt a neten, akkor nem talál, update se, így nekem kell a microsoft.com-ról leszedni. A régi 120megás drivert sikerül 46megára összepréselni :) Amúgy a letöltött cuccot, miért nem eszközillesztőként látja? Megadtam hogy hovaszedtem le, erre közli hogy ott semmi sincs.

Vki tudna adni egy "netes" directX frissítőt?
  • Dave0092
    köszi megvan
  • bon
    Fel, de nincs sok értelme.
  • [HUN]FaTaL
    fel csak nagyon szar lesz :D
  • TomBond
    bocsi a videokártya geforce2 MX400 64 Mb
  • TomBond
    Felrakható a Vista erre a gépre: 1.7 celeron, 1 gb ram, geforce 4 MX 64 MB
  • tompka
    Aszem csak az xp-nél kapott kritikust. Tegnap feltettem egy Fontos minősítésű frissítést
    Oké hogy nem sok, de amíg letölti, meg felrakja... Az sok
  • Dzsini
    az SP1 fél éves (március-áprilisban jött ki), 6 hónap, havi mondjuk 9 frissítés összesen az Officehoz és a Windowshoz az nem sok...
    (tegnap mindenki feltette az extra critical update-et?)
  • tompka
    Gyári Sp1-es Vista telepítés, és Office Sp1 után is, 53frissítést telepít.-Jó oké ebben benne van pár extra(mozgó háttér,játék,angol-német nyelv) Nagyon várom már a Service Pack 2-t. :)
  • Dzsini
    no, akkor van 3 megoldás :)
  • [HUN]FaTaL
    start->services.msc
  • Dzsini
    de ha elkezded a Start menünél begépelni, hogy szolgáltatások, néhány betű után kidobja a megoldást...
  • bon
    Szolgáltatásokat a Vezérlőpult\Felügyeleti eszközök\Szolgáltatásoknál találod
  • Dave0092
    legyetek szivesek válaszolni erre, kérlek :(
  • Morphin
    már találtam egyet, ami jó. van hang rendesen...fél óra google segített ^^
  • Bébá70
    Valakinek van ötlete arra a problémára hogy a hangkarimnak ha felrakom a legujjabb drivert nem hajlando a digitalis kimeneten 5.1-ben kiadni a hangot.Ha a hozzá adott lemezröl felrakom a drivert gond nélkül megy.A kártya X-fi Exreme Music.Elöre is köszi a válaszokat.
  • [HUN]FaTaL
    windows updaten ha nincs driver akkor azt az ezeréves liveot sajnos vistan nem fogod tudni használni:/
  • Morphin
    a régi driver azt írja h nincs creative ...live kártya a gépemben, de az eszközkezelő meg mutatja a drivernélküli eszközöknél h audio eszköz. leszedtem vmi újat az sem jó. creative oldalán már a kártyámat se lehet kiválasztani,pedig 1 honappal ezelőtt még ki lehetett (annyira azért nem régi) azért ezt használom mert igaz h régi de jobb, szebb hangja van mint a lapraintegrált sz*roknak