40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • gurubefree
    Van itt nalunk 1 SMS szam ahol lehet kerdezni. Hat megtettem. Valasz a "red screen"-re.
    "RED SREEN OF THE DEAD is boot error."
  • bon
    ja a bekapcsolás módjűt elfelejtetetm leírni: beírod a start menübe: powercfg -h on
  • bon
    Mi a gond? ha kivan kapcsolva a hibernáció akkor nyugottan lehet töröltetni a felesleges hibernációs fájlt.
  • RoCkEtAnDrEw
    hol kell visszakapcsolni a hibernálás funkciót? (nem, nem a szabad terület miatt tiltotta le, hanem az életben 1x használtam a lemezkarbantartót és sikerült kipipálni azt a hibernálós fájlkarbantartós négyzetet is XD
  • Narxis
    Nekem is így van.
  • tompka
    Lehet, de xp-n még akkor is gyorsabb volt, ha a NFS MostWantedbe kelett visszajönnie. :)(kb fél perc és ment tovább a game) Azaz a vistában van a hiba. Ha "üresen" hibernálom csak kb 500mega van a ramban. azt gyorsan belehet tölteni
  • r4pt0r
    De amikor bootol a gép nem kell 1-2Gbt betölteni de hibridbe igen.
  • tompka
    Már kipróbáltam úgyhogy mindent bezártam, és úgy ment hibridbe. 220-ból ki, majd bekapcs. "A windows folytatása" szöveg bejön 1-2mp-re, majd sötét képernyő 2-3percig. Csak utánna jön be a windows. A boot 1,5-2perc meg úgyjön össze hogy a 0-ról tölt be mindent. +az automatikus indítási programok. pl Smart Security,Daemon tools,SE telóhoz a program,ObjectDock,RocketDock,oldalsáv,Picassa,Yahoo! Widgets
  • r4pt0r
    A boot lehet 1,5-2 perc de akkor nem lesz megnyitva semmi ami megvolt azért nem ugyanaz.
  • tompka
    Azt nem értem hogy ha hibrid alvásban véletlenül kiházom a 220ból akkor elvileg hibernálásból jön vissza. DE így kb 2-3percig csak tölt, ezzel szemben a boot 1,5-2perc. A hibernálásból való visszajövetet kéne egy kicsit hangolni.
  • bon
    Igen, mert alvó állapotban az alaplapot és a memeóritát is felébreszthető állapotban kell tartania. Viszon hibernációban, csak az alaplapnak kell felébreszthetőnek maradnia.
  • Freddycom
    Én a hibernációban nem látok sok különbséget bootolási idő szempontjából.
    Szóval akkor ha keveset is, de fogyaszt áramot a suspend alvó állapotban, ugye?
  • Dzsini
    a Vista pont annyit fogyaszt, mint a számítógéped :)
    kétféle "alvó" állapot van, az egyik a suspend - amikor az alaplap egy része (főleg a memória) áram alatt marad, minden más lekapcsol - ebből az állapotból tényleg 3-4 másodperc alatt visszatér, viszont nem válik szállíthatóvá a gép (nincs kikapcsolva, nem illik kihúzni a konnektorból, belenyúlni, stb...).
    A másik fokozat a hibernáció, amikor a memóriatartalmat lementi a merevlemezre, ekkor teljesen lekapcsol, viszont visszakapcsolás után sokkal gyorsabban helyreáll a rendszer, mint sima bootolás alatt. Ekkor ki lehet húzni a gépet, de hardverváltoztatást nem szabad végezni rajta.

A Vista egy úgynevezett hibrid alvási rendszert használ, ez azt jelenti, hogy elkészíti a hibernálási filet, viszont "csak" alvó módba kapcsol. Így ha esetleg áramtalanítod a gépet, akkor is visszatalál a rendszer, de gyorsan vissza tud térni.
    további olvasnivaló
  • Freddycom
    A Vista "Alvó állapotban" fogyaszt áramot?
    Minden kikapcsol, semmi sem búg, semmi sem pörög, ugyan olyan csöndben van mintha kikapcsolnám, viszont kb 4 sec alatt már használatra kész.
  • kirol
    Fent van nekem a VobSub_2.23. De ha elindítom a sorozatokat, amit nézek, az esetek 90%-ában nem indul el a felirat, be se jön a VobSub_2.23 jele.

Viszont a maradék 10%-ban meg megy. Hogy lehetne mégis rábírni, hogy mindig induljon el az avi-t elindítva?

És honnan lehet letölteni a legújabb VobSub-ot? Mert nem látom sehol.
  • gurubefree
    Csak egy hangyanyit .... A VGA-hoz nem nyultam , a CPU 3.6-on ketyeg (400x9) a memoria 1066-os es azon is fut. Eddig csak a WARHEAD alatt csinalta.
  • r4pt0r
    Tuningoltál? Mert legtöbb helyen azt írják hogy akkor fordul elő amikor tuningolsz és "vészesen" veszélybe kerül a gép. Persze lehet semmi köze hozzá csak egy tipp. :D
  • tompka
    Még hogy nincs piros halál a vistában :D na szóval eddig tudunk kékről és már pirosról is. Mi a következő szin? sárgahalál? :D
  • gurubefree
    Ime ... Ugyan ez tortent velem is !!!

Masik pelda .
  • Dave0092
    piros halált se láttam még soha :D
  • bon
    Mít írt a hiba üzentben? Az üzenet nélkül tippelni se mernék.
  • Narxis
    Túl erős a géped a Vistanak.
  • gurubefree
    Sziasztok

"RED SREEN" es hiba uzenetek garmadaja. Mi okozza ezt ? Probaltam valaszt talalni a neten , de mindenki tanacstalan. Ez is memoria hibara utal mint "BLUE SREEN" vagy inkabb a VGA a ludas. Azert gondolom mert csak jatek alatt tortenik.
    E8400 , 4GB PC2-8500 , 2xHD4850 , VISTA ULTIMATE

Elore is koszonom a segitseget
  • genory
    Leteszteltem a hangkártyát és ott jó az 5.1! De ha zenét hallgatok vagy játszom nincs valamiért mély!! Nem értem!!
  • genory
    Van egy audigy2 zs hangkártyám és valamiért nem tudom összehozni, hogy 5.1-be szóljon! Ráadásul egy két játék pl: Crysis úgy szól mintha kávétdarálnának a háttérben! Régebben is volt ilyen próblémám ott a Hellgate London-nál csinálta! Az effektek jók de a zene az nincs! Valaki help!
  • [HUN]FaTaL
    Hát ez jó kérdés, az audio consoleban meg a hang beállítások körül nézelődj, nekem Audigy LS van és hibátlanul működik 32biten és 64biten is.
  • gergobaby
    Sziasztok! Van egy Audigy hangkártyám 5.1-et szeretnék rajta életrelehelni, de valamiért a basszus nemjó, bal jobb center működik, de a basszus nem :S Valami 5let? ( felraktam a legujabb drivert, az se segitett :S )
  • tompka
    Már ígyis televan pakolva mindenféle hülyeségekkel. Egy friss Vista aranyat ér :)
  • [HUN]FaTaL
    Lehet.
  • Narxis
    Vista telepítővel lehet particionálni? Csak mer én sehol se találtam és XP-vel kellett megcsinálnom.
  • bon
    Ha csak megkell nézned valamit az XP-n akkor miért nem virtuális gépre rakod fel?
  • tompka
    fájlművelet: én a tc-t használom. azzal gyors(kivéve az exe, de kibírom) gámék :) má nemis tudom mikor jácottam utoljára :) inkább HD filmeknek adom a helyet :) fele kell neki: má lehet kapni nagy vinyót. :) nekem egy 40-esen van, és elfér rajta. nem nyíg hogy szűk a hely
    Lehet nemsokára nekem is felmegy a zikszpé, de csak azért mert megkell néznem rajta vmit. Ha maradna, akkor is csak a Vista melett :)
  • lck
    Nemtom. Én is használtam, mondtam lassan butul, de nem baj. Már egész hozzászoktam. Aztán valamiért mégis visszadobtam a zikszpét és mondtam aqrva - gyorsabban butul, gyorsabbak a fájlműveletek, nem szaggatnak a gámék, fele hely kell neki. Igaz nem átláccó az ablakkeret, de egye fene.
  • tompka
    Nem lassú. Még vírusosan is gyorsabb mint az xp! Össze-vissza van telepítgetve minden szemét, de csak a boot kicsit tunyha :D
  • tompka
    Itt egy kép róllakatt
  • tompka
    Nekem is vannak ilyen mappák. Nekem akkor került fel, amikor az Sp1-et raktam fel. Talán a telepítő kicsomagolja az összes nyelvet, és fent hagyja?
  • bon
    A frissítés száma alapján letöltöd a Microsoft oldalálról kézzel. De itt is megtalálhatók a frissítések: link
  • slylecz13
    Sziasztok!
    Azt hogy lehet megcsinálni, hogy leszedem a frissítéseket, de én ezeket a frissítéseket egy másik számítógépen is fel akarom telepíteni, ahol nincs internetkapcsolat?
    Ezeket ki lehet másolni valahonnan?

A segítséget előre is köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
    Guru3D Forum
  • [HUN]FaTaL
    Elméletileg ez megoldást jelenthet de még nem próbáltam:

WATT Vista x64 Driver Signing Utility