40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Freddycom
    Attól hogy free nem feltétlen rossz. Sőt megkockáztatom, h némelyik free progi jobb mint a fizetős barátja.
  • GazCamp3r
    és olyat, ami nem free, és esetleg hatékonyabb? Én a spyware doctort használtam eddig ,de az most 64bites vistára nem megy fel :(
  • bon
    a-squared Free: link
  • GazCamp3r
    #34655-re vki?
  • bon
    Nem lenne jobb az alaplapi.
  • genory
    Esetleg érdemes azt kipróbálni, hogy az alaplapi hangkártyát használom ( lehet, hogy ott nagyobb sikerrel járok )és az audigyt meg letiltom? Az alaplapom egy msi k8n neo4f! Nem tudom, hogy ezen milyen az alaplapi hangkártya, nem hinném, hogy jobb lenne mint az audigy 2 zs!
  • bon
    Nem
  • genory
    Az befolyásolhatja, hogy 64bites operációsrendszer rendszer van fent? Természetesen, amit letöltöttem drivert az 64bites!
  • genory
    Minden 5.1-re van állítva!
  • bon
    A vezérlőpult/hang lejátszás füll hangszórót kiválasztva a beállításoknál bevan állítva a mélyládát is használó hangzás? Na meg a Creative audio consol-nál (ha jól emlékszem ez a neve) is bevan állítva?
  • genory
    Értem! Tehát akkor magától beállít mindent úgy ahogy neki jó!! Esetleg a hang problémámra tud valaki megoldást?
  • Dzsini
    ezek mind futnak automatikusan, csak hagyd néha békén a gépet, ne kapcsold ki, hanem hagyd üresjáratban pl. egy éjszakára vagy délelőttre - mindent megcsinál magától, ha nem kapcsolod ki.
  • genory
    "(indexet összerakja, elkészüljön az első teljes árnyékmásolat, megismerje a használati szokásaid és a superfetchet hozzád hangolja, lefusson a töredezettségmentesítő)"... Ez nem nagyon értem (index, árnyékmásolat, superfetch) A töredezettségmentesítőt azt most nem tudom lefutatni csak pár nap ( 1 hét ) vista használat után?
  • Narxis
    Na megvan, ki kell kapcsolni az eszköztár rögzítését és akkor lehet pakolgatni.
  • Narxis
    Én is azt találtam, de nem jó mert a sarokba rakja a hivatkozásokat, úgy kellene, hogy egymás mellé rakja azokat a kedvenceket amiket az eszköztárra húzok.
  • [HUN]FaTaL
    Nézet->Eszköztárak->Hivatkozások

Erre gondolsz?
  • Narxis
    Na megvan: Tools -> Apperance -> Toolbars -> Personal bar, magyarul ez hol található?
  • Dzsini
    Hagyni kell telepítés után 1-2 napig, hogy rendberakja a rendszert futásszinten (indexet összerakja, elkészüljön az első teljes árnyékmásolat, megismerje a használati szokásaid és a superfetchet hozzád hangolja, lefusson a töredezettségmentesítő)... ezután gyors lesz a rendszer, de ne ijedj meg, ha az első pár napon akkor is darálja a vinyót, ha nyugton hagyod a géped (ilyenkor pont ez a dolga).
    Természetesen minden frissítés legyen rajta.
  • Narxis
    Lemezkarbantartó+Vista Manager+Töredezettségmentesítés=Gyors Vista
  • genory
    Sziasztok!!

Tegnap raktam fel először a Vistat! Érdeklődnék, hogy vannak-e valamilyen rendszer beállítások ( mint anno az xp-nél ) amivel lehet gyorsítani a rendszeren, vagy bármilyen amivel stabillá lehet tenni. Illetve van egy olyan problémám, hogy egy craeativ audigy 2zs hangkártyám van, amihez feltelepítettem hozzá a gyártó honlapjáról való drivert de valamiért nincs mély hang. Nem értem, hogy miért!?
  • Narxis
    Nem tudjátok, hogy lehet a kedvenc hivatkozásokat eszköztárra kirakni szép sorban mint Firefoxnál?IE7-nél. Egyszer már rájöttem csak most nem jut eszembe.
  • bon
    Ha nincs frissítve a Vista akkor frissítsd. Legfrissebb driverek fent vannak? Winyó meg nem fog folyamatosan menni, miután elvégezte a teendőit pl: indexelés vagy feltérképezte a géphasználati szokásaidat a Vista és beállítja az előtöltést, esetleg elvégi a töredezettség mentesítést.
  • bon
    A felsoroltak nem állandóan futtnak a háttérben, tehát nem lassítják a rednszert. Windows Update-t kikapcsolni meg nagy hiba!
  • Carlos HUN
    a töredezettségmentesités ne legyen beütemezve , ne legyen automatikus update keresés, akkor löd még ki a windows defenderböl minden pipát és láss csodát :D
  • GazCamp3r
    sziasztok, az lenne a kérésem, h vki ajánljon már egy jól működő spyware írtót 64bites vista alá :)
  • r4pt0r
    google csodákra képes a conime.exe beírásra: "conime.exe is a part of the the Microsoft Windows Operating System and is essential for the secure and safe operation of your computer. ...
    "
  • Rodman6
    Sziasztok! Nemrég telepítettem a Vistát és már tele is vok gonddal!
    A programok telepítése 3szor vagy négyszer addig tart mint XP-n, pedig viszonylag korszerűnek mondható a gépem (AMD64 3GHZ, 2GB RAM, GF9600gt).
    Valamit ki kellene kapcsolni, ellenőriz valamit a háttérben?
    -Más: A winchesternek be nem áll a "pofája" még akkor sem ha nem fut a gépen semmi(sem auto frissítés, a feladatkezelőben sem látok semmit)
    Ilyen jó sajátosságai vannak a vistának, mert ha igen, törlöm lefelé.
  • grebber
    C:\Windows\system32\conime.exe ez rendszerfájl??? Tud erről valaki valamit?
  • zolo
    Köszi szépen, sikerült vele megoldani a gebaszt:)
  • soma22
    pont ezért nem akarok particionálni, inkább ujrarakom. köszi
  • bon
    Igen engedni fogja, de nem szükséges újratelepíteni, lehet a partíció méretét módosítani pl: a Paragon Particion Manager programmal (de csak óvatosan, mert adatvesztés is lehet belőle a valamit nem jó csinálsz).
  • bon
    Mint eddig is: vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/lemezkezelés
  • soma22
    sziasztok!

ma végre rávettem magam, hogy áttérjek vistára, igy a notihoz kapott home premiumot tettem fel. egyszer már volt telepitve, így most kérte a telefonos reget. meg is történt minden rendben volt, viszont kevésnek bizonyul az a 13 giga amit c-nek csináltam, igy ujra kellene kezdenem az egészet. kérdésem az lenne, hogy engedni fogja ujra telepiteni telefonos regisztrációval?

előre is köszönöm!
  • gurubefree
    Sziastok

VISTA ULTIMATE .... Van 1 WD 74GB Raptor a rendszernek , es melle raktam 1 150GB V.Raptort SATA2-t. Sehol nincs a 150GB ... a VISTA MANAGER latja , es az "ADD HARDWARE"-ben is ott van . Tudom mi a gond ( nincs megformazva ) csak nem tudom a megoldast ra . Hogy lehet a VSTA alatt formazni 1 HDD es particionalni ?? Elore is koszonom.
  • bon
    Tessék: link
  • zolo
    Sziasztok

Elolvastam a FAQ-t, de a kérdésem még mindig fennáll.

Vista mellé tettem Xp-t, boot temrészetesen eltörlődött. Vista DVD-ről megcsináltam a javítást, de így nemjött létre a Boot menü, csak a Vista indul magától.
    Átmenetileg Acronis Os Selectorral oldottam meg a dolgot, de az eredeti fekete Vista boot-ot szeretném viszontlátni.

Hogyan hozható elő akár a dvd-ről, akár az oprendszerből?
  • Netgear
    Minden új, ez egy 2008-as gép, szóval teljesen uj, a driverek is!
  • Micsu
    sb audigy, magának szedett drivert a vista hozzá
  • Dzsini
    alaplapi driver?
  • bon
    Lehet, hogy valami régebbi konstrukciót vettél a SATA winyoból.