48078
-
#8717 hu nagyon regen olvastam.. De vegülis ha automata a gep, akkor ami erdekes lehet az a kép komponáláss, meg hogy mire érdemes odafigyelni: erős szélben nem hugyozunk stb ;) -
#8716 van közte kedvenced?:) -
#8715 fotosuli.lap.hu -n tonnányi leírás van szépen egyhelyre gyüjtve. -
#8714 nem tud valaki praktikus, laikusnak való leírást digitális fotózáshoz? egy pentax optio s gépen van, sajnos szinte minden automatice rajta, de hátha többet ki tudok hozni belőle mint eddig! -
#8713 a srác biztos a kép árából vett magának új vesét:) -
#8712 "KIhuzta a kabelt masolas közben" - szóval azért ez már az aki hülye annak haljon meg a memóriakártyája esete valahol... hacsak nem hasraesett a kábelban és úgy rántotta ki, akkor sajnálatos baleset :) -
#8711 ezt jol tudom ;) Ő nemtudta :D -
Cat #8710 A Kürt Rt tanácsai a témával kapcsolatban:
Molnár Géza szerint az adatvesztés kockázata jelentősen csökkenthető néhány jó tanács megfogadásával:
- Ha a fényképezőgép akkumulátora lemerülőben van, hagyjuk abba a fotózást, mert könnyen olvashatatlanná válhat a teljes memóriakártya!
- Ne nyissuk ki a kártyafoglalat ajtaját, illetve ne vegyük ki a kártyát, amíg a gép be van kapcsolva, vagy az aktuális felvétel mentése folyamatban van!
- Ne kapcsoljunk visszanézés módba, amíg folyik a mentés!
- Ne használjuk ugyanazt a memóriakártyát több fényképezőgépben!
- Ne szakítsuk meg a kapcsolatot a számítógép és a fényképezőgép között a képek letöltése közben! -
#8709 HAt ismerosomnek eleg egyszerü volt. KIhuzta a kabelt masolas közben... dobhatta is ki a 256 os szandiszket :P -
Cat #8708 tesztek szerint a flash memóriákat ha nem kalapáccsal vered, a gyakorlatban elég nehéz megsemmisíteni a tartalmukat -
#8707 azert ha lehetne nem ezt kernem Karacsonyra ^.^ -
#8706 a kép tudtommal nem fake, és sokkal inkább a véletlen műve, mint tökéletesen kitervelt sorozat-autofocus felvétellel készített remekmű
ilyet CSINÁLNI nem lehet, ez egy ajándék -
#8705 orszagomat egy edit gombert.
*Nem, lehetett ....* -
#8704 nem lehetett elore allitott viszonylag kozeli fokuszpont nagy melysegelesseggel ... ha jol tudom az A80as is tud sorozatban (azaz adott idokozonkent exponalni) felvenni, de hogy akkor allit-e mindig elesseget azt nem tudom.
De mondjuk szerintem a kep fake ^.^ -
#8703 gondolod, hogy sorozatban minden expo előtt fókuszált? -
#8702 az embere ... szerintem semmi.
a magassagbol itelve ez egy miniallvanyra rakott kamera volt ... valoszinuleg sorozatfenykepezesre allitva ... ez a resze abszolut nem nagy kunszt ... na de elgancsolni egy bikat ... az lehetett a nehez! ^.^ -
#8701 Ez nagyon állat:) kíváncsi vagyok én is mi lett a kamera sorsa, ill. az emberé:) :)) -
#8700 biztos takelni akart :) -
#8699 htx :C -
#8698 igen -
#8697 Gondolod? :D -
#8696 ezt most komolyan? -
#8695 Ha a gép szarráment, hogy maradt meg a kép? -
#8694 egy ilyen fotót eladsz, és komoly autót veszel az árából, de ha csak pályázatokat nyersz vele, még akkor is megéri -
#8693 kiváncsi lennék ezért a fotóért megérte-e feláldozni a digikamerát ^.^ -
#8692 ezt viccesaranyosba nem? :) -
Cat #8691 -
#8690 HI,
Milyen az új géped?
Van hozzá nagy obi is? -
G_ArchAngel #8689 4 új objektívet jelentett be a Sigma -
Lateralus #8688 Az eheti Canon pletyka viszont befuccsolni látszik. Mindenttudók ehét elejére időzítettek egy nagy Canon bejelentést, ami a 20D és a profi 1DMkII közötti gép lett volna, már a nevét is tudták - 7D (az talán senkit sem zavart, hogy a Minolta is kb. ilyen néven tervez gépet megjelentetni). Eddig erről a Canon gépről mély hallgatás van. Nem volt bejelentés.
Ennyit a pletykákról. -
Lateralus #8687 Némi pletyka a szept végén megjelenő Olympus DSLR-ről
-a neve E-300 lesz (az E-1 némileg egyszerűbb változata)
-5 megapixeles Panasonic CCD (az E-1-ben Kodak van)
-ISO 100-1600 (az E-1-ben ISO 3200 is van, de az új gépnél továbbfejlesztették a zaj kezelését)
-kisebb méretű fémváz, de nem időjárásálló, mint az E-1-ben
-marad az automatikus CCD portisztítás
-3fps sorozat 18 JPG/ 12 RAW (az E-1 12 JPG-t tud)
-beépített, felnyíló vaku (E-1-hez külső vaku kell)
-továbbfejlesztett fókuszrendszer, több fókuszpont
-új portré/elemmarkolat, amely támogatja az AA elemeket is
-egy új külső vaku is lesz hozzá, alacsonyabb áron, mint az FL-50 volt (nem forgatható fej és kisebb kulcsszám)
-lesz hozzá egy új kitobi is (Zuiko ED 14-40mm F4)
-az ára olyan 900 dollár lesz, kitobival együtt 1200
-még ez évben boltokba kerül
-made in China
Az E1 utódja (E3) állítólag jövő év elejére várható, talán a PMA kiállításra, 10 megapixeles Kodak CCD-vel, 2500 dollárért.
Kíváncsi vagyok mindebből mennyi igaz ?!
-
#8686 http://www.theimage.com/photography/photopg25.htm
hogyan fotózzunk ékszereket tutor :) -
#8685 ha visszakeresel (sokat ^.^) akkor volt egy oldal ahol eleg sok gephez volt magyar leiras ... en is ott talaltam ra a 300D-re ... de mar fogalmam sincs mi az oldal cime. -
G_ArchAngel #8684 ez jó topic arra, hogy ilyet kérj, nem kell új - bár én nem tudok jelenleg mást ajánlani, mint a Google-t, mert ahivatalos oldalon ilyet én sem találtam... -
#8683 Bocs hogy ezt ide, de nem akartam új topikot nyitni...
Szóval Nikon F90x-hez keresek magyar nyelvű leírást. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném! -
#8682 én biztos, de ezek szerint te is :) -
#8681 próbáltam arra célozni, hogy például a kaja nagyon nagyon drága, de ezekszerint valamelyikünk túl fáradt még... -
#8680 miért akarta megenni? :)
(miért nem lehetett megvenni) -
#8679 hehh, kint van tanulni szeptember óta ismerős, hát azért nemsemmi ami kavarást előadnak... (és pl. digigép hiába olcsó, nem lehet megenni...) -
#8678 Ámériká iz dö lend áf pászibilitiz :D