48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • The Garrett
    hu nagyon regen olvastam.. De vegülis ha automata a gep, akkor ami erdekes lehet az a kép komponáláss, meg hogy mire érdemes odafigyelni: erős szélben nem hugyozunk stb ;)
  • NaNoKuTyA
    van közte kedvenced?:)
  • The Garrett
    fotosuli.lap.hu -n tonnányi leírás van szépen egyhelyre gyüjtve.
  • NaNoKuTyA
    nem tud valaki praktikus, laikusnak való leírást digitális fotózáshoz? egy pentax optio s gépen van, sajnos szinte minden automatice rajta, de hátha többet ki tudok hozni belőle mint eddig!
  • NaNoKuTyA
    a srác biztos a kép árából vett magának új vesét:)
  • Dzsini
    "KIhuzta a kabelt masolas közben" - szóval azért ez már az aki hülye annak haljon meg a memóriakártyája esete valahol... hacsak nem hasraesett a kábelban és úgy rántotta ki, akkor sajnálatos baleset :)
  • The Garrett
    ezt jol tudom ;) Ő nemtudta :D
  • Cat #8710
    A Kürt Rt tanácsai a témával kapcsolatban:

Molnár Géza szerint az adatvesztés kockázata jelentősen csökkenthető néhány jó tanács megfogadásával:
    - Ha a fényképezőgép akkumulátora lemerülőben van, hagyjuk abba a fotózást, mert könnyen olvashatatlanná válhat a teljes memóriakártya!
    - Ne nyissuk ki a kártyafoglalat ajtaját, illetve ne vegyük ki a kártyát, amíg a gép be van kapcsolva, vagy az aktuális felvétel mentése folyamatban van!
    - Ne kapcsoljunk visszanézés módba, amíg folyik a mentés!
    - Ne használjuk ugyanazt a memóriakártyát több fényképezőgépben!
    - Ne szakítsuk meg a kapcsolatot a számítógép és a fényképezőgép között a képek letöltése közben!
  • The Garrett
    HAt ismerosomnek eleg egyszerü volt. KIhuzta a kabelt masolas közben... dobhatta is ki a 256 os szandiszket :P
  • Cat #8708
    tesztek szerint a flash memóriákat ha nem kalapáccsal vered, a gyakorlatban elég nehéz megsemmisíteni a tartalmukat
  • Timber
    azert ha lehetne nem ezt kernem Karacsonyra ^.^
  • FREAK
    a kép tudtommal nem fake, és sokkal inkább a véletlen műve, mint tökéletesen kitervelt sorozat-autofocus felvétellel készített remekmű

ilyet CSINÁLNI nem lehet, ez egy ajándék
  • Timber
    orszagomat egy edit gombert.

*Nem, lehetett ....*
  • Timber
    nem lehetett elore allitott viszonylag kozeli fokuszpont nagy melysegelesseggel ... ha jol tudom az A80as is tud sorozatban (azaz adott idokozonkent exponalni) felvenni, de hogy akkor allit-e mindig elesseget azt nem tudom.

De mondjuk szerintem a kep fake ^.^
  • FREAK
    gondolod, hogy sorozatban minden expo előtt fókuszált?
  • Timber
    az embere ... szerintem semmi.

a magassagbol itelve ez egy miniallvanyra rakott kamera volt ... valoszinuleg sorozatfenykepezesre allitva ... ez a resze abszolut nem nagy kunszt ... na de elgancsolni egy bikat ... az lehetett a nehez! ^.^
  • bigapó
    Ez nagyon állat:) kíváncsi vagyok én is mi lett a kamera sorsa, ill. az emberé:) :))
  • The Garrett
    biztos takelni akart :)
  • Jano
    htx :C
  • mikike
    igen
  • Jano
    Gondolod? :D
  • FREAK
    ezt most komolyan?
  • Jano
    Ha a gép szarráment, hogy maradt meg a kép?
  • FREAK
    egy ilyen fotót eladsz, és komoly autót veszel az árából, de ha csak pályázatokat nyersz vele, még akkor is megéri
  • Timber
    kiváncsi lennék ezért a fotóért megérte-e feláldozni a digikamerát ^.^
  • The Garrett
    ezt viccesaranyosba nem? :)
  • Cat #8691
  • geronimo77
    HI,
    Milyen az új géped?
    Van hozzá nagy obi is?
  • G_ArchAngel #8689
    4 új objektívet jelentett be a Sigma
  • Lateralus
    Az eheti Canon pletyka viszont befuccsolni látszik. Mindenttudók ehét elejére időzítettek egy nagy Canon bejelentést, ami a 20D és a profi 1DMkII közötti gép lett volna, már a nevét is tudták - 7D (az talán senkit sem zavart, hogy a Minolta is kb. ilyen néven tervez gépet megjelentetni). Eddig erről a Canon gépről mély hallgatás van. Nem volt bejelentés.

Ennyit a pletykákról.
  • Lateralus
    Némi pletyka a szept végén megjelenő Olympus DSLR-ről

-a neve E-300 lesz (az E-1 némileg egyszerűbb változata)
    -5 megapixeles Panasonic CCD (az E-1-ben Kodak van)
    -ISO 100-1600 (az E-1-ben ISO 3200 is van, de az új gépnél továbbfejlesztették a zaj kezelését)
    -kisebb méretű fémváz, de nem időjárásálló, mint az E-1-ben
    -marad az automatikus CCD portisztítás
    -3fps sorozat 18 JPG/ 12 RAW (az E-1 12 JPG-t tud)
    -beépített, felnyíló vaku (E-1-hez külső vaku kell)
    -továbbfejlesztett fókuszrendszer, több fókuszpont
    -új portré/elemmarkolat, amely támogatja az AA elemeket is
    -egy új külső vaku is lesz hozzá, alacsonyabb áron, mint az FL-50 volt (nem forgatható fej és kisebb kulcsszám)
    -lesz hozzá egy új kitobi is (Zuiko ED 14-40mm F4)
    -az ára olyan 900 dollár lesz, kitobival együtt 1200
    -még ez évben boltokba kerül
    -made in China

Az E1 utódja (E3) állítólag jövő év elejére várható, talán a PMA kiállításra, 10 megapixeles Kodak CCD-vel, 2500 dollárért.

Kíváncsi vagyok mindebből mennyi igaz ?!
  • Dzsini
    http://www.theimage.com/photography/photopg25.htm
    hogyan fotózzunk ékszereket tutor :)
  • Timber
    ha visszakeresel (sokat ^.^) akkor volt egy oldal ahol eleg sok gephez volt magyar leiras ... en is ott talaltam ra a 300D-re ... de mar fogalmam sincs mi az oldal cime.
  • G_ArchAngel #8684
    ez jó topic arra, hogy ilyet kérj, nem kell új - bár én nem tudok jelenleg mást ajánlani, mint a Google-t, mert ahivatalos oldalon ilyet én sem találtam...
  • GregSB
    Bocs hogy ezt ide, de nem akartam új topikot nyitni...

Szóval Nikon F90x-hez keresek magyar nyelvű leírást. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!
  • Punker
    én biztos, de ezek szerint te is :)
  • Dzsini
    próbáltam arra célozni, hogy például a kaja nagyon nagyon drága, de ezekszerint valamelyikünk túl fáradt még...
  • Punker
    miért akarta megenni? :)
    (miért nem lehetett megvenni)
  • Dzsini
    hehh, kint van tanulni szeptember óta ismerős, hát azért nemsemmi ami kavarást előadnak... (és pl. digigép hiába olcsó, nem lehet megenni...)
  • FREAK
    Ámériká iz dö lend áf pászibilitiz :D