48078
-
#17556 Mit értesz "alapobjektív" alatt? -
G_ArchAngel #17555 Kérdés: ha én APS-C érzékelőjű gépen alapobjektív hatást akarok elérni, akkor 35mm-es vagy 28mm-es gyújtótávolságú obit kell felraknom (56 vagy 44mm)?
Klasszikus portréobinak pedig egy 50mm-es alapobit kellene használni, ami így 80mm-esnek felelne meg? -
#17554 Igaz, nem kapkodik. :-)))
Inkább lassan fejleszt a többiekhez képest -
#17553 A Nikon pont hogy nem kapkod, a D100 és D200 bejelentése között 3 és fél év telt el :DD -
#17552 Saz vajh miért lehet, hogy ez a Sony R1 nem tud videót rögzíteni?
Ezzel csak a DSLR-ekre szeretnének jobban hajazni, vagy technológiai akadálya lehet? -
#17551 A nikon már most kapkod sztem (bár a D200 azé rendben lesz), a Canon meg eléggé lefogta a piacot ahhoz, hogy bármi gondja legyen.
(gondolom már tallonban figyel náluk a bármikor bevethető EOS 30D meg a 400D :-))))) -
G_ArchAngel #17549 úgy, ahogy majd jól felforgatja a dSLR piacot a Panasonic-Leica és a Sony-Zeiss, aztán a Nikon meg a Canon kapkodhat levegőért... -
#17548 Azért ez csak a színzajra vonatkozik, összességében zajosabb picit a képe. -
#17547 Tizesem van. De mi köze az iváshoz a kölcsönnek? :-))) -
#17546 Ennyiért új Tokinát veszek (és még le is jön az áfa fele) :-) -
#17545 De hogy a herébe csinálják, hogy ISO400-tól felfelé JÓVAL kevesebb a szines zaja egy kompakt SONY(!!!!!) masinának mint az egyik köztudottan leg-zajtalanabb Canon DSLR-nek????? -
G_ArchAngel #17544 van egy tízesed? akkor mikor megyünk inni? :DDD -
G_ArchAngel #17543 asszem azért emeltem ki, de találtam még ilyet is:
Új Sigma 2.8/105 DG EX Macro Canon EOS bajonettel tokjában, papírjaival 99.000 Ft.-ért eladó.
06-70-315-5000 -
#17542 És ez nekünk, felhasználóknak a legjobb. Minél több versenyző, annál nagyobb árverseny :) -
G_ArchAngel #17541 Kedvence a halálnak: Pana-Tekniccs rulz...:P -
#17540 Kösziköszi, a 24-85 még akkor sem érdekelne ha pénzem lenne, a 180-as macro-ra pedig acc kölcsön úgy 130rugót?
HTXVM!!! :-) -
#17539 Nem bekebelezve, hanem karöltve, ugyanis az Oly adja el nekik a technológiát (vázat, 4/3-os renccert, tán a CCD-t is), de tuti komoly szeletet hasítanak majd ki belőle (a madarak pedig igen komoly Leica objektívekről csicseregnek, de erről később).
És akkor még nem beszéltünk mindenki kedvenc hifitorony gyártójáról, a SONY-ról, aki szintén ide is bepróbálkozik Mr.Zeiss-szel karöltve... -
G_ArchAngel #17538 van egy érzésem, hogy 3-5 éven belül a 3 nagyhal között lesz, bekebelezve az Olympus-t... -
#17537 Ettől függetlenül én is várom mit hoz ki a Panasonic a DLSR piacra :) -
#17536 :DDDD -
G_ArchAngel #17535 Oké, még jó hogy én vagyok a házigazda és tudom törölni ostobaságom következményeit - ma igyekszek többet nem írni semmit...:) -
G_ArchAngel #17534 Blasta:
Eladók az alábbiak:
Canon EF 24-85 USM f/3.5-4.5 irányár: 40000 forint
Sigma 180 f/3.5 HSM EX makró (Canon EF bajonett), irányár: 140000 forint
70/209-27-57
simf2005 kukac yahoo co uk -
#17533 Chroma (color) noise graph, nincs köze a ca-hoz.
szines zaj
-
akos #17529 chroma = kromatikus aberráció? -
#17528 Ezazé dúva!
-
#17527 Kieg:
"This feature is effective for night viewing conditions only. It cannot be used in bright light" -
#17526 EOS, na :-D -
#17525 Plusz ESO 20Da
"Enhanced features
While traditional digital SLRs lack a live preview on the LCD monitor due to the reflex mirror and shutter, the EOS 20Da digital SLR resolves this issue by locking up the mirror and opening the shutter to display a magnified live view of the subject on the 1.8” LCD monitor."
-
#17524 Az 1% az Oly E-10 ugye? :) -
#17523 99%-ban igaz. -
Cat 02 #17522 igen nagyjából :D
de pl egy 14 éves gyerek osztálykirándulásra elvinne egy 180 000 ezres gépet :D
és végülis ez most jutott eszembe de a digit tük refleyes gépeken az LCD csak kép visszanézésre jó igaZ ? -
#17521 hájja... ugyanazzal az obival telézni 20D rox
még 1600-on is simán -
#17520 HUHH -
G_ArchAngel #17519 EOS 5D and 24-105 f4L IS USM vs. EOS 20D and 17-85 f4-5.6 IS USM -
#17518 igaz ami igaz , én 30E körüli expóról hallottam ebben a kategóriában, a 10E azért kevélsnek tűnik.
(ezért is rulez az E-1 a maga 150.000 garantált expójával)
-
#17517 tény
akkor viszont jogos lenne az "1200 expo után" is :) -
#17516 "szorulHAT" :)
így nincs ebben semmi hiba -
#17515 "A belépő szintű DLSR-nél a tükör mozgató mechanika felépítése hagy némi kívánni valót maga után, olyan 10000 expo után cserére szorulhat"
khömmm :) a kínai piacon is árulnak már ilyesmit? :D -
Gabo #17514 Cat:
DLSR vs. kompakt ultrazoom vita értelmetlen. Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai. Leginkább a felhasználás területe és a fotós igényei azok, amik döntőek abban a kérdésben, hogy kinek melyik a jobb.
A kompaktok általában kisebbek, kezdők számára is könnyebben kezelhetőek, ezt a célt szolgálja a többcélú objektív és a rengeteg téma mód. A kijelzőn látható "élő" kép, esetleg az elforgatható kijelző pedig sokat segít a fotó megkomponálásában. Jó esetben kész képet kapsz, amit szinte azonnal nyomtatóra is küldhetsz. Hátrányuk a kisebb, zajosabb CCD. (Esti és rossz fényviszonyok melletti fotózás körülményes.) Mivel minden területen használhatóak akarnak lenni, ebből adódóan egyik területen sem lesznek kiemelkedően jók. (Ez főleg az objektívre igaz.) Sokszor lassabbak, mint a DSLR gépek. (Sport fotózásra kevésbé alkalmasak.) Egyenlőre csak kevés olyan akad, amelyik a RAW formátumot ismeri, így a későbbi képfeldolgozás is korlátozottabb.
A DSLR előnye a nagyobb, jobb minőségű és érzékenyebb érzékelő lapka, a cserélhető és sokszor jobb minőségű objektívek, a nagyobb működési sebesség, a részletesebb és jobb beállíthatóság. A keresőben valóban azt látod, amit a gép is. Ezekből adódik, hogy egy DSLR gépet bármilyen célra fel tudsz használni, ha rendelkezel a megfelelő kiegészítőkkel. Ezekből a kiegészítőkből pedig általában bőséges választék áll a rendelkezésedre. A RAW formátumú képeknek hála a kész fotón lényegében korlátlan utómunkára van lehetőség. Persze ez valahol akár hátárny is lehet, ez nézőpont kérdése. Az egyik legkomolyabb hátrányuk, hogy viszik a pénzt. Az alapgép mellé ahhoz, hogy ki is tudd használni szükséges több különféle célra szánt objektív beszerzése is. A jobb obiknak pedig általában megkérik az árát. Ha nem tudod előre, hogy fotózáskor milyen körülményekre számíthatsz, akkor egy egész táskát magaddal kell cipelned a csere obikkal és az egyéb kiegészítőkkel. Nincs univerzális obi, tehát az adott körülményekhez csak úgy tudsz alkalmazkodni, ha menet közben cserélsz obit. A belépő szintű DLSR-nél a tükör mozgató mechanika felépítése hagy némi kívánni valót maga után, olyan 10000 expo után cserére szorulhat. Nem kezdőknek való gép, itt az automatika nem végez el helyetted mindent. Értened kell a fotózáshoz, hogy megfelelő eredményeket kapj. A kijelző nem használható a kép komponálásakor. (Bár úgy tudom, már vannak próbálkozások ennek a megoldására is.)
Persze a lényeg inkább az, hogy a mai gépekkel nehéz minőségi értelemben rossz képet készíteni. Amit el kell sajátítani, az a fotós látásmód. Az, hogy észrevedd a megfelelő pillanatot és megtaláld a megfelelő kép beállítást. Ez néhány embernél ösztönös, másoknál tanulható. Amíg ez nincs meg addig legyen akármilyen jó a géped, mindig úgy fogod érezni, hogy hibádzik valami a képeiddel. Sokan ilyenkor nem magukban, hanem a gépükben kezdik keresni a hibákat. Elkezdik elemezgetni a képet pixelről-pixelre, megállapítják, hogy zajos, hogy torzít az obi, bla-bla... Gondolom nem kell tovább ragoznom.
A fényképezőgép csak egy eszköz, a használóján múlik, hogy az elkészült képnek legyen mondandója is. Ha valaki tudja, hogyan mutassa meg rajta keresztül ezt a mondandót, az egy "gagyi" kompakttal is tud olyan képet készíteni, amitől elakad a lélegzeted. Ha valaki nem képes erre, lehet neki több millás felszerelése, akkor se fog senkit lenyűgözni.
Ha valamit kihagytam vagy rosszul írtam a nálam hozzábbértők majd kijavítanak. -
#17513 Bár 3200nál már durván tűntet el részleteket a zajszűrés (Picasso rulez), de lekicsinítve jól néz ki.