Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hülye kérdés lehet de
Kaptam ugye még oktoberben egy a 80-as canont.Elsö fényképezö gépem nagyon jo minden és megvettük hozzá a legjobb Hama töltöt több garnitura hama aksival és egy ora után azt jelzi h teletöltöte tehát zöld lesz a kis lámpa.Nem merem levenni merm ultko háromnegyed ora mulva zöld volt és kiprobáltam és vmennyi használat után lemerült a gép körülbelül másfél két orája megy az aksi mit csináljak? Vegyem le? Vagy haggyam még másfél orát ahogy kell

FREAK
te vagy a láma, mert nem is neked kéne elszívni, hanem másoknak, épp ezért befektetés 😄

persze ha munkához kell, akkor egy ilyen obi is lehet befektetés

Riszpekk

azt, hogy ojektíveket - elsõ látásra nem árulnak...

http://gaborszantai.co.uk/

LÁMA!!!😄DDDD

nem vagyok én nyúl, nekem nem kell gyep😊))

PResident Evil
a DigitalMarket-rõl mit tudtok mondani ? valakinek tapasztalat ?

FREAK
befektetésnek inkább egy nagy adag jó minõségû holland vadkendermagot ajánlanék, de ha fotózni akarsz, akkor ez egy jó obinak tûnik 😄

Riszpekk

Freak (és a többi dSLR-es...),

szerintetek milyen befektetés a Sigma 18-50/2.8 EX DC?

Optiform-nál 140k, nyugatabbra 110k...

GregSB
Dzsini
ez a "hamarabb cserélhetem le" dolog... úgyis lecseréled 1-2 éven belül egy jobb-szebb-okosabb -ra, annyit meg elmegy, ha használt is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
ezt kétlem, ha nem baszod földhöz, elég kevés dolog romolhat el rajta

Riszpekk

Blasta
Pedig csak rábaszok késõbb!
10-15 rugó de hamarabb cserélhetem le!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

FREAK
pedig jobban járnál, 10-15 rugóból vennél használtat

ha eleve nincs pénzed, ne legyél má olyan igényes 😊

Riszpekk

Galy
akkor féléves garisat 😊
Blasta
No way.
Gari fontos!

Galy
Talán vakuból érdemes lenne használtat venni, ha ennyit szánsz rá, lehet, hogy jobbat találsz
Blasta
Egyelõre bruttó 43e-ért találtam, ami nekem most picit sok!
30-nál nem akarok többet költani rá!

Errõl mi a véleményetek?:
Metz

Blasta
Köszi, utána nézek ennek a sigma-nak!

Blasta
"Ha fontos a full kompatibilitás az újabb Minoltákkal (A3, A4, Dynax 7D, 5D, 9D, stb"

Mirõl maradtam le? A3, A4???????? :-DDDD

Pyx
http://geizhals.at/a69734.html {via pnp}

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

The Garrett
minolta 3600/5600(D) < ezeket ajánlja a kézikönyv.
DE indexen a sigma ef500 rol is írnak jókat:

"
az EF500-ból két típus van, a Super és az ST. A Super kb. a Minolta 5600-as tudását, az ST pedig kb. a 3600-as tudást hozza a következõ fontos különbségekkel:

- Mindkét Sigma kulcsszáma teljes zoom-nál 50.
- A Sigma ST a 3600-al ellentétben nem tudja a wireless funkciót, viszont a feje oldalirányban is fordítható.
- A Supernek van normál slave funkciója is, ami az 5600-nak nincsen.
- A multi-villantás mód a régebbi kiadású Sigmákon nem mûködik automatikusan az exponálásra, csak kézzel a TEST gomb megnyomásával. Az újakon már nincs ilyen gond.
- A Sigma Super ára kb. a Minolta 3600-assal egyforma, tudása viszont kb. az 5600-asé.

Ha csak automata üzemmód kell, a Sigma ST a legolcsóbb, forgatható fejjel, nagy fényerõvel. A Sigma Super szerintem a legjobb érték/ár arányú vaku, full automata és manual beállítási lehetõségekkel, wireless és slave móddal. Ha fontos a full kompatibilitás az újabb Minoltákkal (A3, A4, Dynax 7D, 5D, 9D, stb), ez csak a Minolta vakukkal garantált, a Sigmákkal "csak valószínûsíthetõ" (bár elég jó esély van rá).
"

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
ilyen makrókat szerintem bármelyik normális kompakt tud, nem gond

Riszpekk

Blasta
Hájez!
Úgy néz ki, köv. hónapban VAKU vásárlás elõtt állok!
Segíccsetek plíz, milyen vakut vagyak az A2-re?

modellmaker
pl

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Dzsini
talán az egyetlen amibe bele lehet kötni az S1IS-nél, hogy nincs vakupapucs rajta
(meg nekem volt a kezemben, és nagyon picike... de ez a szubjektív fele 😊 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

modellmaker
ilyen

ehhez

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
DE nem csak ilyen "távolról" hanem ehhez hasonló finom részleteket is. Utóbbi kb. 2-3mm.

FREAK
nem tud valaki olyan oldalról, ahol szerzõdések/sablonok vannak? (royalty, copyright transfer, ilyenek)

Riszpekk

FREAK
ha NEM akarsz nagyban (A5 fölött) nyomtatni belõlük, én egy komolyabb 3mpx-es gépet ajánlanék, lehetõleg egyszerû külsõ vaku csatlakozási/vezérlési lehetõséggel
(szebb az, ha nem vakuzod telibe a témát)

így már a nagy zoomra sincs szükséged

Riszpekk

Hangianix
ui.: azert vicces, hogy a nagy vizen tul, az alapgep kb. 55-60%-a csak az itthoni araknak, vizhatlan tok stb. meg talan meg olcsobb.

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

modellmaker
Na tudjátok mit, +mondom mit akarok fotózni(többségében), Ti meg megmondjátok mit ajánlotok. Jó? Kezdem. Maketteket szeretnék fotózni. Lásd itt.

Hangianix
Nem rossz otlet, de utana nem lenne egy ismerosom se 😞 😄

modellmaker
Voltam egy boltban is. Hát a nõ nagyon húzta a Minoltára a száját, de amikor meghallotta, hogy Olympus C-725 UZ egybõl felvidult. 😊

FREAK
kétlem, hogy bármi komoly hiányossága lenne, ismerõseidet baszd tarkón egy lapáttal 😄

Riszpekk

FREAK
a kettõ közül egyértelmûen

Riszpekk

modellmaker
De. Olympus?

Hangianix
En valszleg S1 IS-t hozatok. (Nem 120-ert itthon, mert az kicsit nevetseges ar). Eddig minden ismerosom leszolta, de egyreszt nekem csak utazashoz, csaladi fotokhoz kell, masreszt olcson tudok hozza buvartokot szerezni. 😄

FREAK
szerintem a legközelebbi fúkuszpont távolságát jelenti, általában parasztvakítás, figyelmen kívül kell hagyni

makro leképezés már lényeges adat, ezt aránypárban adják meg pl. 1:4 vagy 1:7 vagy 1:2

1:1 azt jelenti, hogy az érzékelõn keletkezõ kép megfelel a valóságos méretnek

Riszpekk

FREAK
nem neked mondtam már el egyszer, mi az állás?

Riszpekk

modellmaker
Egy láma kérdés: MI az a makróképesség?

modellmaker
Szerintetek Minolta Dimage Z2 vagy Olympus C-725 UZ? Vagy Ti milyen gépet ajánlotok amik hasonlóak ezekhez? Mármint tudásban.

I.C.ram
Köszi, de sajnos fogalmam sincs, hogy melyik adatnál melyik a jobb 😞
tomsolo
kb. 1500 kép után éri meg az árát sazl...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Galy
gyanítom, hogy a két gépben ugyanaz a ccd dolgozik, de az L obi azért mégiscsak L obi
Galy
Galy
egyik gép sem volt még a kezemben, csak a képek alapján mondtam, amit mondtam
I.C.ram
Tehát, akkor azt jobban tartod, mint a Coolpix 8400-at?
Megéri? Epson PictureMate

...szerintem igen!

Galy
hát hajrá!
a magyar díler, Optiform, a VII.kerületi FotóLand-ot ajánlotta...

FREAK
én meg igen, de ettõl függetlenül komolyan megveszem annyiért, ha esetleg ki akarnád dobni 😊

majd retusálgatom a képeket 😛

Riszpekk