Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Edigitalon már nettó 70e!!!
A minap próbáltam és nagyon édi kis masina (plusz szép, fotógép formájú)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Micsoda egy xar ! 😊
😛
Ütni-vágni való másodgépnek vettem, úgy hogy elsõgép még nincs mellé 😊
Az "ütni-vágni" persze nem szó szerint értendõ, csak majdnem.
Azért, mert nekem megfelel.
Az, hogy "JÓ GÉP" teljesen szubjektív dolog.
De itt vannak a szempontjaim:
- Az egyik legmegbízhatóbb márka.
- A maga idejében egy kiérlelt, jó konstrukciónak számított, amit az is bizonyít, hogy 5 éves kora ellenére még mindig full mûködõképes.
- Kicsi és könnyû, strapabíró (félig) fém házban. Bárhová lelkiismeretfurdalás nélkül elviszem. Nem úgy, mint egy DSLR-t, vagy egy sokszázezres kompakt "ékszerdobozt". Akár a zsebemben is. Ezt már egy Canon A60-nal nem tenném meg, de ezzel megteszem, mert már kellõen leharcolt, kopott és karcos ahhoz, hogy ne kelljen csak annyira vigyáznom rá, amennyi a gond nélküli mûködéséhez kell.
- Teljesen manuális beállítások is rendelkezésre állnak, vagy rekesz és záridõelõválasztás. Sajnos manuálisan nem szabályozható be a fehéregyensúly, de vannak elõre beállított módok.
- Minden olcsóbb hozzá, mint egy nagyobb géphez. Egy plusz adapterrel és egy gyûrûvel használhatom hozzá a szûrõimet. Olcsón juthatok nagylátószöghöz egy konverterrel.
- Kivételesen jó fényerejû (F2.0-2.8) optika
- Van rajta optikai zoom is. Pont amennyi egy átlagos használathoz kell (3x-os)
- Felsõ státusz LCD
- Nem remeg a gagyi állványomon sem, így azt is kihasználom.
- Külsõ vakuszinkron csatlakozó, egy fontos szempont volt.
- Egész kellemes képminõség 2 megapixellel, ami netes, számítógépes felhasználásra bõven elég. Nekem erre kellett, nem fogok a képeibõl A2-es nyomatokat készíteni.
- Tûrhetõ belsõ képfeldolgozás. Ha akarom alig élesít így jobban utómunkázhatóak a képek.
- Remélem, hogy átsegít a "nehéz napokon" amíg pénzem lesz egy valóban munkához szánt DSLR vázra. Addig a sürgõs dolgokat tökéletesen meg lehet vele oldani.
- Spot fénymérést is tud, amit csak a Canon professzionális DSLR-jei (kábé 1D-tõl fölfelé) 😊
- Digitális gép szinten bagóért vettem meg. Az eredeti árának 1/10-ért.
Hátrányai is vannak:
- a már említett leharcolt állapot, de ettõl függetlenül minden dolog mûködik és remélem egy ideig fog is még.
- SmartMedia kártya - már nem gyártott formátum (ez van)
- lassúcska (eszemben sincs sportfotóra használni)
- sok dolgot a menûbõl kel elõbányászni, ami szintén lassítja a használhatóságot
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Amúgy a digitális zoomok egy elég ritka állatfaja van benne a legegyszerûbb interpolációval, tehát a nagyításnál elkezd bántóan kockásodni a kép.
Szerencsére le lehet tiltani.
Hogy kicsit pörögjön a topic lehet találgatni, milyen digitális fényképezõrõl is van szó, de nem hiszem, hogy bárki is kitalálja.
😊
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
asszony mivel törölgette az ablakokat?
http://gaborszantai.co.uk/
múlt héten vettem egyet, asszony ki is olvasta, én meg asse tom mi a címe, meg hol van... 😊
Riszpekk
(van benne Soligor katalógus, állványokkal😄)
http://gaborszantai.co.uk/
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Kiderült közben h a töltö egy alkatrészével van gond nem az aksikkal
(HAMA 2200-asok) szal az lesz kicserélve vmi másra.😄
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
thx 😊
#6691-et kerestem amúgy, hol lehet vajon ilyet kapni?
Riszpekk
(felhasznált erõforrás: "keresés a témában" mezõ 'slik' szóval kitöltése, majd Mehet! gomb)
thx!
Riszpekk
Riszpekk