48078
-
#17432 Péntárcakímélő. -
G_ArchAngel #17431 mennyire olcsón?:P -
#17430 Well, torrent, vagy DC shopban elég olcsón lehet szoftvert venni. :D -
#17429 vagy a Capture One-nál :) -
#17428 Rawshooter Essentials leírás -
#17427 RAW editor gondolom, csak nem vágom mennyiben jobb az Adobe vagy a Canon editorjánál -
G_ArchAngel #17426 ez elvolt dugva rendesen...:P -
#17425 mire jó ez? -
G_ArchAngel #17424 Köszönöm, működik, csak a save funkciót nem találom:)))
[BÉNA] -
#17423 Letöltöttem kíváncsiságból a "demot", és nagyon úgy néz ki ez a teljes verzió. A letöltési oldalon már Trial versionnek hívják, install után viszont sehol nem írja hogy demo, trial vagy hasonló lenne, nem szólít fel hogy vegyem meg stb.
Az 'About...' menüpont alatt ez van kiírva: Pixmantec RawShooter essentials 2005 ver 1.1.3 build 15
Szal ez a full lesz szerintem, töltsétek le nyugodtan ;) -
Lateralus #17422 Nem tudom.
Le is töltöttétek?
Mert az 1.1.3-as verzió simán ingyen tölthető volt és korlátozás nélküli. Az, hogy ott egy "Download Demo" gomb van, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy bármilyen korlátozás van rá.
De én Arkangyal helyében vetnék egy pillantást a citrommail-es ládámra is ;) -
G_ArchAngel #17421 ez a bajom nekem is... -
#17420 De letölteni miért csak a demo-t lehet?
(vagy én nem látok vmit) -
Lateralus #17419 Ingyenes.
http://www.pixmantec.com/products/rawshooter_essentials.html
Közel egy éve ezt használom. -
G_ArchAngel #17418 Srácok,
Valakinek nincs meg ez a program: Pixmantec RawShooter Essenzials 2005.
Nagyon fontos lenne!!!
Köszi előre is!
G. -
Lateralus #17417 Bácsi fotózik:
http://www.orbit1.com/dailyphotos.aspx?a=next&pid=126 -
#17416 Dzsojn Kata club! :-) -
G_ArchAngel #17415 KATA - nem tudnak a fotósok nélküled élni, de a kommandósok sem...:))) -
#17414 Elvileg (tehát ha minden ok a rendszerrel) akkor a PS-nek nem kell más mint az Adobe oldaláról (vagy a Canon oldaláról) letölteni a 350D-hez a RAW plugint, felinstallálni, újraindítani a rendszert (de lehet, hogy elég simán a PS-t) és működnie kell a cuccnak.
Van az XP-hez is RAW plugin, ami simán az intézőben megnyitja a RAW file-okat, így már nem kell külön RAW viewer sem.
Nekem mindkettő fennvan, nincs is gond, ha Angel-nek nem megy vmiért, akkor ott gebasz lehet a PS-sel vagy az XP-vel. -
G_ArchAngel #17413 na ez úgy néz ki, hogy volt egy format/reinstall: előtte Blasta adott egy plug-int, ami most feltelepülni sem akart, így adott egy másikhoz linket, amit Ő is használ - persze megnyílik vele a file, de nincs előnézet, pedig reinstall előtt volt:( -
#17412 Igen, egy modullal (DNG Converter) babrálja a file-t.
De ez benne van a Bridge-ben is? + A bridge-nek bélyegképet kell megjelenítenie a RAW-ról, azt elvileg külön algoritmus végzi. Abban is van egy rész a DNG-ből?
De ebbe már nagyon nem folynék bele, mert fogalmam sincs, h ezt milyen algoritmus végzi. + A RAW file referenciát sem ismerem. -
#17411 de a PS CS2 ismeri a formátumát -
#17410 Aham. Lehet, h most hatalmas hülyeséget fogok írni, de lehet, h találsz benne hasznos részt, tehát leírom.
A meg nem nyitás oka szvsz a RAW file tulajdonságaiban rejlik. Ugye azt a gép nem dolgozta fel, egy nyers fájl. + még pár dolog eszembe jut, h miért nem nyitja meg.
Gúgliban keress rá a raw viewer-re. -
G_ArchAngel #17409 a csoportos katalógizáláson, átnevezésen, nyomtatáson kívül...
szinte semmit...:P -
#17408 Akkor osztd meg velünk mit olvastál abban a könyvben! (röviden, dióhéjban) :D -
G_ArchAngel #17407 én is így voltam vele, aztán elolvastam egy PS könyvet... -
#17406 Amúgy nem vágom, nekem megnyitja/mutatja szépen PS-ben is és Bridge-ben is a 350D rawjait -
#17405 Adobe bridge?
Az minek kell? -
G_ArchAngel #17404 -
#17403 ez olyan szerepjáték topikos hozzászólás volt számomra elsőre...:) -
G_ArchAngel #17402 Kérdés:
PS CS2 megnyitja a CR2 (RAW) fileokat, de az Adobe Bridge-ben csak ikonok vannak a bélyegképek helyett és ki sem nagyítja... -
#17401 Kösziköszi!
Mennyire hasonlít a két obi baze. -
G_ArchAngel #17400 indexen van link az objektív tesztes topicban, sokáig ez volt a téma... -
Lateralus #17399 Tamron műanyag, de mondjuk a Canon is az. -
Lateralus #17398 A Tamron műanyag, az a baj. Makróban egyébként Tamron 180mm-es is a toppon van, de az is műanyag.
Itt a Tokina japán teszt, csak az a gond, hogy Nikon gépen tesztelték:
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/review/2005/05/25/1564.html -
#17397 Köszi az infókat főnök!
Valahogy idegenkedem a Tamronoktól, így azt már nem veszem bele a szórásba. :-)
-
#17396 Találtál makro teszteket a 100-as tokinával????
Hmmm, megnézem jól megint, mert én még nem láttam. -
Lateralus #17395 Felbontóképességben a 100mm körüli makróobiknál a Tamron 90mm a király. Csak, hogy nehezebb legyen dönteni. Volt régebben egy német teszt, ahol sok makróobjektívet hasonlítottak. És Photozone szerint is jobb kicsivel a Canonnál. Ha nem csak makrózni kell hanem általánosabb kistelének, akkor a Canon elég jó választás, a gyors gyűrűs USM miatt. Csak az ára húzósabb, meg minden drágább hozzá. Pl. plusz állványgyűrű még pár tízezerért.
Felépítésben a Tokinák nagyon jók, tehát így látatlanban meg merem kockáztatni, hogy a Tokina masszívabb a Canonnál. Képminőségileg még nincs vele sok teszt, bár egyet a múltkor találtam valami japán oldalon. Majd megkeresem. Ott a Tamronnal vetették össze és elég szépen muzsikált. Szerintem hazai áron 100-ért nem egy rossz vétel.
A Sigmák is jók. De inkább a fenti 3 közül valamelyik. -
G_ArchAngel #17394 azért is írtam, hogy mióte beléptem az SLR világába...:P
(van icq-d?) -
#17393 Najó, de emléxem még a panaFZ20 időszakra ám!! :-))))
(Canon rulez, jómunkásember vagy :-))))))