Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
hmmm... hát, obi nélkül még csak-csak 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punkerwork
én kb 150 képet csináltam összesen 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

tomsolo
nyáron vagy 2000-et, nyár óta kb 10-t 😞 nincs idõm fotózgatni az esti tripekhez meg már fáratt vagyok... rohatt munka

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

FREAK
nem sokkal kisebb az a Fuji (ha az S602-rõl van szó)

Riszpekk

Dzsini
ez nálam még mûködött is, mert a kis fujit tényleg mindenhova magammal viszem... de azért a te masinád már kicsit túlfejlett ilyesmihez 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
kb. nyár végéig megvolt az a rossz szokásom, hogy mindent lefotóztam amit láttam

utóbbi 2 hónapban max 1000 képet csináltam

Riszpekk

az új tanfolyam január végén indul - 87.500.-HUF

kedden elmélet este 18.00-tól
szombaton gyakorlat...

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
mibe fáj egy ilyen tanfolyás?

Dzsini
hmm, nekem wales+lengyelország+párizs volt olyan 3000 kép... te mindenre sorozatot lõttél? 😊

FREAK
Tök mindegy, mirõl beszélsz, amíg ezt ilyen stílusban teszed. Mutasd meg nekünk, mirõl maradtunk le, és akkor majd talán megbánjuk. Bár mint mondtam, mi sem a faszunkat vakartuk egész nyáron, én kb. 10000 expót lõttem el tavasz óta, ennek többségét a szabadban belföldön és külföldön.

Riszpekk

nah, asszem mára abbahagyom a fórumozást, mert összerugom a port vkivel...

(egyébként beíratkoztam januártól fotós tanfolyamra a FotóArt magazinnál, ha vkit érdekel, jelentkezzen...)

Dzsini
hány bal lábbal keltél fel ma reggel?

Nem arról zenélek, hogy 20-an bedöngetünk a rengetegbe és kisdobos indulókat zengve károsítjuk a vadállományt, hanem egy jót dumáljunk, tanuljunk egymástól okosságokat és bemehessetek olyan helyre, ahová egyébként nem lehetne...
Lettünk volna 6-an kb., volt szervezve terepjáró, kenu, sátor...
De törje magát a halál legközelebb...

Galy
"fotósok egymást közt", simán kérdezhetõ kérdés sztem
FREAK
igen, ezt én is kérdezni akartam, de úgy gondoltam, túl tolakodó kérdés lenne

Riszpekk

Galy
amúgy megnézhetjük valahol a nyári természetfotóidat?
Galy
csoportos természetfotózás meg ..hát nemtom
Galy
na, ezzel én úgy vagyok, hogy természetfotózni leginkább egyedül szeretek
FREAK
de mibõl gondoltad, hogy

1. mindenki a te társaságodban (és összességében egy szerényebb turistacsoport kötelékében) szeretne természetfotózni?
2. mindenki rá van gerjedve az átlagosnál kicsivel még átlagosabb és sivárabb magyar természetre?
3. mi egész évben a TV elõtt ültünk?

Riszpekk

Csak egyszer élném meg, hogy lássalak benneteket ilyen helyzetben - nyáron is mindenki csak ígérgetett: "húúúdejóötletmenjünkközösenfotózniatermészetbe" - aztán mikor már csak lekellett volna jelentenem a létszámot, akkor mindenki csendben maradt...
...betondzsungel-lakók😊))

FREAK
EOS-on 320mm, az már egy teljesen korrekt objektív állatokhoz. Vehettem volna olcsón 4-500mm-es optikát is, de inkább hason kúszok egy álcaháló alatt, csak megfelelõ minõségû legyen a kép.

Riszpekk

200-ast állatbecserkészésre?
...legfeljebb állatkertben, vagy a Galapagos-szigeteken😊

FREAK
oks, be fogom dobni, tanulságos (nekem az volt)

Riszpekk

itt egy montázs 😊
http://sg.hu/cikk.php?cid=34504

Engem érdekelne a montázs, Freak.
Ha nem nagy fáradság.. ;-)

FREAK
nem volt teleobim (eladtam)

ezt természetfotózásra vettem, állatbecserkészésre

Riszpekk

GregSB
Te nem tudtad, hogy önvédelemre vette? 😄D

Dzsini
gondoltam azért vetted, mert van olyan tulajdonsága (látószög, valami), ami az eddigi rendszereddel elérhetetlen volt 😊

FREAK
nem értem, mire gondolsz, egy szemben lévõ házfalat fotóztam meg a rajta lévõ reklámtáblákat, de ha érdekel, csinálhatok montázst

Riszpekk

Dzsini
valami szép teszt-eredménykép? "amit eddig nem tudtam lelõni, de most...."

FREAK
tesztelem a srácot

f2.8-nál ahogy várható volt, nem a legjobb, olyan, mintha egy soft filtert kapna, jelentõs a részletveszteség

f5.6 király, éles, színhelyes

f8 szintén éles, szép a rajzolata, de talán kevesebb árnyalat jön át

f2.8 marad a szélsõséges esetekre, ami nem is baj, mert a manual focus miatt úgyis biztonságosabb f5.6-on használni a nagyobb mélységélesség miatt

Riszpekk

FREAK
ööööö itt mit kell nézni?

Riszpekk

Errõl sem vették le a lencsevédõt, mint a Bokor a távcsõrõl? Biztos láttad már a képet :-)

modellmaker
"Ki a f*sza gyerek..."

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

PResident Evil
ááááááááááá 😊 <#eljen>

<#worship>
Tudom, láma, meg használdakeresõt, meg satöbbi :-)

tomsolo
:C

Dzsini
az már nehezebb ügy, mert érdemesebb az eredeti címét megtalálni elõször... nagyon kicsi a magyar nyelvû net hozzá.

tomsolo
a google cibolya és borbolya képeket is tud találni?

Dzsini
egy freeware megoldás
google a te jóbarátod, a webcam server, meg online webcam software szóösszetételek segítenek.

Sziasztok!

PÁLYÁZAT!!!

Az alany egy Trust digifotómasina, a tárgy:
webcamként szeretném használni. RTFM már megvolt, abból nem jöttem rá.
Konkrétan az lenne a feladat, hogy a kis kamerát élõ felvételek továbbítására lehessen bírni. Külön-külön tudja, tehát élõ videót lehet vele felvenni, még mutatja is TV-kártyán keresztül, de nem tudom kitenni egy weblapra. Van ehhez egy kis progi, vagy html-ben (java, php) lehet valahogy trükközni?

A díjak: Az elsõ helyezett <#worship>-ben részesül, mniden sikeres pályázót Köszönöm szépen!-nel honorálunk :-)

FREAK
32k

Riszpekk

Jónak tûnik az adatai alapján.

iko
bisztos drága 😞

spam. sry

Htx 😊

GregSB
<#eljen>

Igen, alapból EF bajonetteset.

iko