Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
nekem önmagában a 0.2mp-es bootolás (ha igaz) elég ok a vásárlásra, a jelenlegi ~3mp nagyon sok, a természetben ezzel könnyû lemaradni a dolgokról

a sorozatfelvétele is tetszik, na meg fekete 😄DDD

Riszpekk

Lehet, hogy ezzel a 10D dologgal nem jársz rosszabbul. Nyilván van pár - nem túl számottevõ - tulajdonság, amiben fejlettebb a 20D. De furcsa és bosszantó hiányosságairól is olvasni. Ez a legutóbbi firmware balhé meg, enyhén nevetséges volt egy ilyen kaliberû cégtõl, mint a Canon.
A 20D viszont nagyon okosan úgy van pozícionálva, hogy akkor is ösztönözzön a váltásra, ha nincs rá szükséged.

Persze ettõl függetlenül szinte biztos vagyok benne, hogy fél éven belül váltasz 😊

elszívod az agyad öcsém😊
mondjuk én meg eliszom, és az még rosszabb is😊

http://gaborszantai.co.uk/

FREAK
D10=10D

Riszpekk

FREAK
múltkor két D60-at is láttam 250 körül, D10-bõl fél tucatot

de sajnos ez a sokadik cigi után volt, és nem emlékszem, hogy neten vagy újságban olvastuk, csak hogy Galy tõlem jobbra ült, és asszem nem mondott egy értelmes szót sem, pedig ezek aztán jó hirdetések voltak!

Riszpekk

nah, hosszas tépelõdés után megváltoztattam a tervem és a 20D helyett "csak" 10D-re váltok, mert így marad pénz ojektívre is...😊
tehát, ha vki lát 200e (gépváz) - 250e (váz + alap kitt objektív) hírdetéseket, akkor legyenszíves szólni.
Elõre is köszi!

Köszi az infót.

FREAK
mekkora off...

szvsz az illegális tevékenység és az erre való utalás között (az eget és földet leszámítva) az a nagy különbség, hogy az elsõt büntetik, a másikat nem

MEGÖLNI VALAKIT vagy AZT ÍRNI, HOGY MEGÖLSZ VALAKIT semmilyen szinten nem tartoznak egy kategóriába

Riszpekk

Dzsini
te = de

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
magánügy, te illegális tevékenységet akkor se szabad itt folytatni, az is meg lett mondva többször.

plusz ott van az apróhirdetés rovat :o)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pedig mûködik, csak vannak akiket MÉG nem kaptak el 😊

FREAK
"A fórumban portálunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére.
Az itt megjelenõ vélemények regisztrált látogatóink magánvéleménye,
és nem tükrözik az SG.hu Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját."

ez magyarul annyit tesz, MAGÁNÜGY

Riszpekk

Dzsini
megint más kérdés, de az SG-n akkor sem szerencsés ilyen dolgokat hirdetni...

The Garrett
sry csak vicc volt

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
ugyanmár, 16 éves korom óta börtönben ülnék ha ez mûködne is 😊

Riszpekk

Efreet
nemkéne, fõleg hogy ezt viszont a törvény tényleg bünteti, hiszen közokirat.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

The Garrett
---hirdetés---

--------------

Bocs, picit félreérthetõ voltam, de nem néztem utána pontosan. Szóval.

Az Index E-1 topikjában bukkant fel ez a hír. Állítólag a 14-54mm-es optikával együtt 270 bruttó az E-1, ha mutatsz diákigazolványt. Anélkül amúgy a váz ára 338e, a 14-54-el együtt 470e. Mindenesetre a gép így is olcsóbb lett valamivel.

Mindez nem derül ki pontosan, hogy hol, de feltehetõen a Medikernél, akik hivatalos magyar forgalmazók és 2 év jótállást is adnak mellé. Õk hirdetik most ezt az "Academic Kit" lehetõséget. Fel kell õket hívni a részletekért.

www.digifenykep.hu

Vajon részletfizetési lehetõség van valahol?

FREAK
ez igaz? jó hír!

Riszpekk

Az Olympus lejjebb vitte az E-1 árát. Most egy kitûnõ Zuiko kitobjektívvel (14-54mm f/2.8-3.5) együtt 338ezer bruttó, de diákigazolvánnyal "csak" 270ezer.
Ha esetleg valaki gondolkodik ilyen gépen. Pár hete a duplája volt.

Jövõ ilyenkor a fele sem lesz 😊))

FREAK
nem is lesz szvsz, ez kb. olyan fícsör, mint a kilincs nélküli ajtó, jó is meg MINEK IS? 😊

Riszpekk

GregSB
1. Ja, sry 😊 Én értem a szöveget.
2. Konkrétan nekem még ezzel nem volt problémám, ezért is írtam hogy nem vészes 😊

FREAK
1. nem a szavakat nem értem, thx (ellentétben egyesekkel)
2. konkrétan NEKED ezzel volt már valaha problémád? kerültél már olyan helyzetbe, ahogy azért nem sikerült egy kép, mert nem tudtál metering módot választani? egyáltalán tudsz olyan helyzetet mondani, ahol ennek van bármi jelentõsége?

csak érdekelne, mert bár én sem vagyok seggreesve a géptõl, de közel 14000 expo után még csak érintõlegesen sem találkoztam ezzel a borzasztó hiányossággal, egyszerûen nem téma

szóval?

Riszpekk

GregSB
1.
2. Nem vészes, de ez azért eléggé övön aluli húzás a Canontól.. Ha legolcsóbb filmes tükörreflexes gépeken is lehet ezt állítani minden módban, akkor egy 300 rongyos digigéptõl már elvárná az ember hogy tudja ezt...

egyébként sima: lemegyek halboltba szórok egy kis karbidot a pontyok közé majd csak kattingatk.. kattingatok...😊))

FREAK
ezzel kapcsolatban két kérdésem lenne

1. a kötõszavakon kívül van olyan, aminek érted a jelentését? (én pl. nem nagyon)
2. valamiféle problémának találod mindezt? 😊

Riszpekk

a fotós túlélte vagy csak a kamerát hozták fel?😊

FREAK
de renderelni lehetett? ehh 😄

Riszpekk

Galy
loál aláírás
tomsolo
pffff...
<ÖNYGYÚJTÓS KINAIT AKAR>

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

"Emlékesztek, amikor 2007-ben a Samsung bejelentette az elsõ 10 Megapixeles kameráját? Volt, hogy azt hittük, ez sosem jelenik meg. No meg amikor 2006-ban elérték a 8x-os optikai zoom-ot? (jó, nem egy tuti minõségben) Egy évvel elõtte még a 2x-zoom is szenzációszámba ment."

Én is akarok ilyet szívni 😄DD
http://sg.hu/cikk.php?cid=34176

Blasta
Dúva pikcsör!!!!
2 nagy fehér egy képen...
Ehh

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

A gép egy Canon EOS D60 volt.

A BBC idei "Év természetfotósa" címet egy digitális géppel készült fotó nyerte. Ezen a versenyen néhány éve nem is indulhatott digitális gép. A kép

20D-re, eh...😊

elvan adva😊

igazából ez a használt piaci ára, én is elõtte körbenéztem, mielõtt eladtam volna - más is ennyiért hirdeti...

már csak a kerékpártól kellene megszabadulni, bár anélkül is megvan a pénz a D20-ra - mivel nem sürgõs lehet, hogy megvárok egy karácsony elõtti leárazást. Amúgy a geizhals.at-n kb. 340e köröli árak vannak, de az index fórumon láttam már újat 320e-ért is...

GregSB
"As you can see from the table below the EOS 300D is far more restrictive than the EOS 10D in selection of AF mode and metering for each exposure mode. Indeed if you want (or need) to be able to select AF mode or Metering mode in any of the 'Creative' exposure modes (P, Tv, Av or M) then the EOS 300D is not the camera for you. The availability of options such as drive mode and flash mode are identical to the EOS 10D."

GregSB
Metering modes:

No selection available, depends on exposure mode:

• Evaluative 35-zone (All modes except M)
• Partial 9% at center (Also with AE-Lock in P, Tv, Av, M, A-Dep)
• Center-weighted average (M only)

Galy
igen, azt én is látom, csak nehezen tudom elhinni
The Garrett
szerintem nem (metering: auto van odaírva). szerintem

Galy
300D-nél nem állítható a metering??
Galy
várjuk!

Blasta, te is nyomathatnál egy et az A2 vignettálásáról is

The Garrett
jah és az elsõ csalódásom is megvolt panasonik fz10 el :/ ... hiába 12x es zoom, de 10x felett már eléggé észrevehetõen vinyettál a kép. Majd mutatok "tesztképet" soon 😊

The Garrett
LÁttam ma 1 jó gépet, probálni sajnos nem probálhattam, cserébe elbeszélgettem a fotossal aki használta: Nikon d1h ról van szó, "riportergépnek" tökéletes? 😊

"Akkor mar az ember hozzarakja azt a +50e-t es vesz egy 300D-t"

De ha már vált, akkor miért lépne vissza ? 😊

GregSB
A két legfontosabb SZVSZ, ami a 20D mellett szól:

-Magnézium váz
-Állítható metering mode

GregSB
Timber
de megis mivel? ^.^ nincs valahol egy 300D vs 20D tablazat?

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Galy
annyival, ja