48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • I.C.ram
    Sikerült beszerezni egy ilyen Minoxot

Tud valaki valami jó kis oldalt róla, ami vele foglalkozik?
  • Blasta
    Sztem meg inkább olvass el minimum egy könyvet a fotózásról/fényképezőgépekről, mielőtt butaságokat jelentesz ki! ;-)

Igen, a képzaj a CCD-n múlik, azaz a CCD méretétől és minőségétől.
    Egy kompakt gépbe nem fognak olyan CCD-t szerelni, mint a drága DSLR-ekbe, lévén drágább lenne a CCD mint maga a gép, plusz egy kompakt gép CCD-je feleakkora mint egy DSLR-é, mégis ugyan annyi képpontot zsúfolnak rá, azaz jobban melegedik, zajosodik, illetve vesznek el-mosódnak össze a részletek.
  • Cat 02 #17470
    az nem a ccd-n (/CMOS)-on múlik a zajosság ? :D 1ébként analógba sztem többhaszna volt a tük reflexnek :D
  • Lateralus
    Analóg módon szűrővel pl.
    fehér
    fekete

Vagy PS is jó megoldás. TheImagingFactory Vignette plugin egy jó módszer az eltávolítására, vagy akár az előhívására.
  • G_ArchAngel #17468
    is-is, elvileg egy dokumentumfotón dobhat a vignettálás...

esküvői fotón pedig méginkább, ha fehérben jelenik meg:)

• Sadist
    Esetleg ezt megpróbálhatod eljátszni visszafelé :D
  • Blasta
    A Minolta A2-nél még erre sem volt szükség, wide-ban simán vignettált az obi
  • Sadist
    Nem megfelelő szűrőt/napellenzőt teszel az obira :)
  • Blasta
    Hogy érted? PS-ben, vagy a fgépen?
  • G_ArchAngel #17463
    az, de ezt vhogy szándékosan is előlehet állítani, nem?
  • Galy
    az az
  • Loál János #17461
    Vignettálás?
  • G_ArchAngel #17460
    szétmegy a fejem: mi annak a jelenségnek a neve, mikor elsötétedik a kép a sarkok felé, és szándékosan mivel állítom elő?
  • Gabo
    Szerencsére nincs közöm a BKV-hoz.
    Csak a munka beosztásom miatt néha 7:00-kor már bent kell lenem a melohelyen.
  • Cat #17458
    fordítva egyszerübb, éjjel feküdni
  • G_ArchAngel #17457
    mi vagy Te, BKV sofőr?:)

én akkor tudok legjobban melózni, mikor asszony még alszik, azért kelek akkor...
  • Gabo
    Félötkor is.
  • G_ArchAngel #17455
    amikor reggel 5-kor keltem már akkor is esett...:P
  • Blasta
    ESIK A HOW GECIAK!!!!!!!! :-)))))
  • Blasta
    FF bugos, mindenkinek szétesik a menü, pedig a lehető legegyszerűbb html kódról van szó, nincs mit javítani rajta (IE-ben, Maxthon-ban teljesen jó)
  • G_ArchAngel #17452
    igen, azt...
    bár kezdek kiborulni tőle: slimbrowser nagyobb királyság...
  • Blasta
    Te is firefox-ot használsz?

LX1 itt figyel az asztalomon, nemsokára írom, még ezen a héten meglesz sztem!
  • G_ArchAngel #17450
    halihow,

nálam a www.nefotozz.hu menüje kicsit szétesett...

a másik, Blasta ígértél egy Panasonic LX1 tesztet, amit meg én ígértem meg egy ismerősömnek - mikorra várható?
  • Blasta
    Hmmm.
    Elég húzós téma, olvass utána, mert hosszú.
    A lényeg tömören, hogy zajtalanabb képeket készítesz egy DSLR-el gyorsabban és jóval jobb minőségben mint egy C 770-nel vagy bármelyik kompakt masinával.
  • Cat 02 #17448
    :D azért kapok 3 olympus c 770 ultrazoom-ot és nem si tük reflexes
    1ébként miért oylan jóa tük reflexes egy sima EVF kereső még többet is tud a gép nem ráz eb mikor felcsapódika tükör
  • Blasta
    Azért kicsivel több :-)))
  • Cat 02 #17446
    :D az egy picit jobb is :D csak 100 000 FT különbség :D
  • Blasta
    Ez van ezekkel a kártyákkal, még egy 350D sem tudja úgy megoldani, hogy ne telljenek be
  • Cat 02 #17444
    nekem powershot a400 asomba van 512 es kingston kártya :D és már kétszer betelt :D
  • Blasta
    Attól, hogy nagyobb egy kártya kapacitása, nem lesz lassabb.
    Leginkább arra figyelj a vásárláskor, hogy gyors írási/olvasási sebességű kártyát vásárolj, a kapacitás ebben nem játszik szerepet.
    Kingston rendben van.
  • Robbb
    Sziasztok! A digigépembe szeretnék egy nagyobb memóriát venni, először 256MB-ra gondoltam a jelenlegi 16MB helyett. SD kártyát használok és Canon PowerShot A510-hez kellene. Biztos vannak ezen a fórumon tapasztalt emberkék, akik meg tudnák mondani, hogy egy 256MB-os SD kártya vajon lassabb elérési idejű-e mint az ugyanolyan 128MB-os? Tehát mindenféle írási/olvasási művelet mennyivel lassul le egy 16MB-hoz képest? Illetve a 128MB-hoz képest mennyivel lassabb egy 256MB-os? Mondjuk egy Kingston memóriára gondoltam. Köszi!
  • Cat 02 #17441
    c 765 =(kb) 66 000 c 760 = 8kb) 70 000 :D ez higy van ? ( forrás depo.hu ) :D
  • G_ArchAngel #17440
    Jézus, HP ügynök lehet...:P

[ELNÉZÉST]
  • Lateralus
    Ez ilyen neurotikus jellemeknek való, akik azzal foglalkoznak folyamatosan, hogy mekkora a CA az obi képén, hány hotpixelük van és hanyadik expónál döglik meg a zár. :)
    De ha még nem azok, akkor ilyen programoktól, meg fórumok olvasásától azok lesznek.
    Vagy 4-5 éve lefuttattam egy ilyesmit egy régi gépemen, nem láttam rajta semmit, de kihozta, hogy 2568 db hotpixelem és 2 db dead pixelem van. Oszt akkó mi van? Nem lett jobb az életem, a képeim sem rosszabbak. Jobbak sem. Szerintem ha valaki nem látja, akkor felesleges ráküldeni ilyesmit.

"Boldogok a lelki szegények, hisz övék a Mennyeknek országa." - mondá Jézus.
  • G_ArchAngel #17438
    Dead Pixel Test - bevallom, kicsit paráztam:)
  • Lateralus
    350D-hez meg markolatot hoz a mikulás.
    Jön a karácsony. Meg lassan a 20D utódja is. El köll passzolni a régiket, mer még rájukszárad :)
  • Yeltzin
    sztem lemaradtam vmiről :D
  • G_ArchAngel #17435
    Nikon D200 ellenkampány:)
  • Yeltzin
    mivan, kijött a 20D????????????? :)
  • Blasta
    hopp-hopp