48078
-
#17472 Sikerült beszerezni egy ilyen Minoxot
Tud valaki valami jó kis oldalt róla, ami vele foglalkozik? -
#17471 Sztem meg inkább olvass el minimum egy könyvet a fotózásról/fényképezőgépekről, mielőtt butaságokat jelentesz ki! ;-)
Igen, a képzaj a CCD-n múlik, azaz a CCD méretétől és minőségétől.
Egy kompakt gépbe nem fognak olyan CCD-t szerelni, mint a drága DSLR-ekbe, lévén drágább lenne a CCD mint maga a gép, plusz egy kompakt gép CCD-je feleakkora mint egy DSLR-é, mégis ugyan annyi képpontot zsúfolnak rá, azaz jobban melegedik, zajosodik, illetve vesznek el-mosódnak össze a részletek. -
Cat 02 #17470 az nem a ccd-n (/CMOS)-on múlik a zajosság ? :D 1ébként analógba sztem többhaszna volt a tük reflexnek :D -
Lateralus #17469 Analóg módon szűrővel pl.
fehér
fekete
Vagy PS is jó megoldás. TheImagingFactory Vignette plugin egy jó módszer az eltávolítására, vagy akár az előhívására. -
G_ArchAngel #17468 is-is, elvileg egy dokumentumfotón dobhat a vignettálás...
esküvői fotón pedig méginkább, ha fehérben jelenik meg:)
-
#17467 Esetleg ezt megpróbálhatod eljátszni visszafelé :D -
#17466 A Minolta A2-nél még erre sem volt szükség, wide-ban simán vignettált az obi -
#17465 Nem megfelelő szűrőt/napellenzőt teszel az obira :) -
#17464 Hogy érted? PS-ben, vagy a fgépen? -
G_ArchAngel #17463 az, de ezt vhogy szándékosan is előlehet állítani, nem? -
#17462 az az -
#17461 Vignettálás? -
G_ArchAngel #17460 szétmegy a fejem: mi annak a jelenségnek a neve, mikor elsötétedik a kép a sarkok felé, és szándékosan mivel állítom elő? -
Gabo #17459 Szerencsére nincs közöm a BKV-hoz.
Csak a munka beosztásom miatt néha 7:00-kor már bent kell lenem a melohelyen. -
Cat #17458 fordítva egyszerübb, éjjel feküdni -
G_ArchAngel #17457 mi vagy Te, BKV sofőr?:)
én akkor tudok legjobban melózni, mikor asszony még alszik, azért kelek akkor... -
Gabo #17456 Félötkor is. -
G_ArchAngel #17455 amikor reggel 5-kor keltem már akkor is esett...:P -
#17454 ESIK A HOW GECIAK!!!!!!!! :-))))) -
#17453 FF bugos, mindenkinek szétesik a menü, pedig a lehető legegyszerűbb html kódról van szó, nincs mit javítani rajta (IE-ben, Maxthon-ban teljesen jó) -
G_ArchAngel #17452 igen, azt...
bár kezdek kiborulni tőle: slimbrowser nagyobb királyság... -
#17451 Te is firefox-ot használsz?
LX1 itt figyel az asztalomon, nemsokára írom, még ezen a héten meglesz sztem! -
G_ArchAngel #17450 halihow,
nálam a www.nefotozz.hu menüje kicsit szétesett...
a másik, Blasta ígértél egy Panasonic LX1 tesztet, amit meg én ígértem meg egy ismerősömnek - mikorra várható? -
#17449 Hmmm.
Elég húzós téma, olvass utána, mert hosszú.
A lényeg tömören, hogy zajtalanabb képeket készítesz egy DSLR-el gyorsabban és jóval jobb minőségben mint egy C 770-nel vagy bármelyik kompakt masinával. -
Cat 02 #17448 :D azért kapok 3 olympus c 770 ultrazoom-ot és nem si tük reflexes
1ébként miért oylan jóa tük reflexes egy sima EVF kereső még többet is tud a gép nem ráz eb mikor felcsapódika tükör -
#17447 Azért kicsivel több :-))) -
Cat 02 #17446 :D az egy picit jobb is :D csak 100 000 FT különbség :D -
#17445 Ez van ezekkel a kártyákkal, még egy 350D sem tudja úgy megoldani, hogy ne telljenek be -
Cat 02 #17444 nekem powershot a400 asomba van 512 es kingston kártya :D és már kétszer betelt :D -
#17443 Attól, hogy nagyobb egy kártya kapacitása, nem lesz lassabb.
Leginkább arra figyelj a vásárláskor, hogy gyors írási/olvasási sebességű kártyát vásárolj, a kapacitás ebben nem játszik szerepet.
Kingston rendben van. -
Robbb #17442 Sziasztok! A digigépembe szeretnék egy nagyobb memóriát venni, először 256MB-ra gondoltam a jelenlegi 16MB helyett. SD kártyát használok és Canon PowerShot A510-hez kellene. Biztos vannak ezen a fórumon tapasztalt emberkék, akik meg tudnák mondani, hogy egy 256MB-os SD kártya vajon lassabb elérési idejű-e mint az ugyanolyan 128MB-os? Tehát mindenféle írási/olvasási művelet mennyivel lassul le egy 16MB-hoz képest? Illetve a 128MB-hoz képest mennyivel lassabb egy 256MB-os? Mondjuk egy Kingston memóriára gondoltam. Köszi! -
Cat 02 #17441 c 765 =(kb) 66 000 c 760 = 8kb) 70 000 :D ez higy van ? ( forrás depo.hu ) :D -
G_ArchAngel #17440 Jézus, HP ügynök lehet...:P
[ELNÉZÉST] -
Lateralus #17439 Ez ilyen neurotikus jellemeknek való, akik azzal foglalkoznak folyamatosan, hogy mekkora a CA az obi képén, hány hotpixelük van és hanyadik expónál döglik meg a zár. :)
De ha még nem azok, akkor ilyen programoktól, meg fórumok olvasásától azok lesznek.
Vagy 4-5 éve lefuttattam egy ilyesmit egy régi gépemen, nem láttam rajta semmit, de kihozta, hogy 2568 db hotpixelem és 2 db dead pixelem van. Oszt akkó mi van? Nem lett jobb az életem, a képeim sem rosszabbak. Jobbak sem. Szerintem ha valaki nem látja, akkor felesleges ráküldeni ilyesmit.
"Boldogok a lelki szegények, hisz övék a Mennyeknek országa." - mondá Jézus.
-
G_ArchAngel #17438 Dead Pixel Test - bevallom, kicsit paráztam:) -
Lateralus #17437 350D-hez meg markolatot hoz a mikulás.
Jön a karácsony. Meg lassan a 20D utódja is. El köll passzolni a régiket, mer még rájukszárad :) -
#17436 sztem lemaradtam vmiről :D -
G_ArchAngel #17435 Nikon D200 ellenkampány:) -
#17434 mivan, kijött a 20D????????????? :) -
#17433 hopp-hopp