48078
-
#17716 Ne keseredj, még én is töketlen vagyok :D -
#17715 nekem maradt egyenlőre a kisfilmes oké?
(nála maradt az A620 azé:)) -
#17714 Na mi van, sznob banda? -
#17713 az attól függ! -
G_ArchAngel #17712 afrikai fecske? -
#17711 -
#17710 Nade mennyi egy töketlen fecske repülési sebessége??? -
G_ArchAngel #17709 már csak te vagy töketlen...:P -
#17708 Biztos csak kirázta belőle a port :D -
#17707 Vetté 350D-t? Ö -
#17706 sry, de... minek rázod? :DDDDDDDDDDD -
#17705 Vízszintérzékelő -
#17704 normális az, hogy a 350D-ben lötyög vmi amikor rázom? boltba azt mondták, hogy vmi higanyos izé lötyög benne, aminek kell is. -
#17703 az az ő baja hogy olyan fotóst bízott meg, akinek nem volt megfelelő referenciája -
#17702 hehe -
G_ArchAngel #17701 ezzel az a legnagyobb baj, hogy az átlag ember értékrendjének megfelelő képeket egy közép vagy felsőkategóriás kompakt vagy bridge kamera is készít, így egy feldolgozatlan, alsókategóriás zoommal készített fotó kikezdi az értékrendjüket...
és sajnos az ilyen hozzáállású fotósok miatt, ilyen a szakma megítélése...
Az olyanok, mint Yeltzin, meg csodákat művelnének egy Leif-digitális hátfallal, profi studióban, csak az Ő apja sem MOL főrészvényes, minthogy az enyém sem, de én megpróbálok az elvárható követelmények felett teljesíteni egy kicsivel, hogy az általad említett fényképészekkel soha ne hasonlítsanak össze...
Nekem pl. ez nagyon tetszik -
#17700 Tudom, a 24mm nem 17mm, de AKKORISSSSSSSS :-DDDDD -
#17699 "EF 17-40L (28-64) a belső totálokhoz, 24-105L (38-175) az eseményfotózáshoz és egy 50mm(80mm) vagy 85mm(136mm) a beállított fotókhoz..."
Jah, de az első két obit egyel simán ki lehet váltani (maradjunk az L-es obiknál és akkor máris itt a 24-105 F4 L), a fixeket meg a műteremben hagyhatod :-))))) -
#17698 A kivétel erősíti a szabály, úgyhogy egy kivétel: láttam már olyan arcot, aki átvette az esküvői képeit a fotós boltban (A bolt fotósai csinálták az esküvői képeket), és elkezdett pampogni, hogy ő már x éve fotóz, és ezeknek a képeknek a minősége így meg úgy...
Bár amilyen kötekedős volt simán elképzelem hogy még Helmut Newton képeibe is belekötött volna. :DD -
G_ArchAngel #17697 Kicsit már lekellene szállni erről a "csak fix-el tudsz fotózni" típusú motorról...
#17658 - hozzászólásomat 3 zoom-mal kezdtem, mert szükségem rájuk a felhasználhatóságuk miatt van, de mivel nem vagyok milliomos, és több területen szeretnék fotózni - köztük olyanon, ahol a nagyítás miatt a minőség követelmény, akkor meggondolom, hogy milyen objektíveket veszek...
pl. hozzáértők szerint esküvőre ez a felszerelés bőven ideális:
EF 17-40L (28-64) a belső totálokhoz, 24-105L (38-175) az eseményfotózáshoz és egy 50mm(80mm) vagy 85mm(136mm) a beállított fotókhoz...
(ezek csak objektívek, a 2. gépvázzal, a vakukkal, lámpákkal már nem is idegesítelek...)
-
#17696 nincs azzal semmi baj, mindenki úgy dolgozik, ahogy akar, amíg nem kezd el "hittéríteni"... főleg egy esküvőn tökmindegy, az ember ezeket a képeket nem magának csinálja (mint mondjuk Blasta a makrókat, ahol érthető az igényesség) hanem fizetnek értük olyanok, akik kb. annyit látnak egy fotón, hogy mi van rajta, a büdös életben nem tűnne fel nekik semmilyen minőségbeli "probléma", és végképp kizárt, hogy fix obival készült nagyítások nézegetésekor olyat hallanál tőlük, hogy "Egek, micsoda rajzolat! Minő dinamika!! És semmi kromatikus aberráció!!"
magyarán KURVA MINDEGY, mivel fotózod, a kompozíció és a világítás stimmeljen, mert nem fog senki szőrszálakat számolni esküvői fotókon -
#17695 Mi a gagyi makró?
Nekem a fix fényerő miatt kell az a felső-közép obi, közgyűrűkkel nem megyek semmire egy sötétebb erdőben (fényerő miatt), sigma 70-300 tele makro képessége szintén nem gyerebe (féynerő itt is bejáccik), a tokinára meg nincs az az előtétlencse ami rámegy. Ha nem csak 15 rugó lenne a különbség az 50-es sigma és a 100-as tokina között, akkor az 50-est venném, de így több mindenre tudom használni a 100-ast kicsivel drágábban.
Viszont nem azért választok fix makro obit, mert a fix obiknak van a legjobb képminőségük.
-
#17694 Kaptam egy új zoom magazint.
Tele van autókkal meg bringákkal :-) -
#17693 Csak halkan megjegyzem hogy az Indexen is lefutott ez a Fix vs Zoom obi vita 1-2 hónapja.(azért indult el a vita, mert az egyik arc fixel fotózott esküvőt:D) Ott elhúzódott pár napig, de eredménye nem lett. SZVSZ felesleges vitázni erről, mindkettőnek vannak előnyei meg hátrányai. -
G_ArchAngel #17692 Neked miért nem jó a gagyi-makró? miért egy felső-középkategóriást akarsz - holott itt a neten senki nem fogja 800×600-ban észrevenni a különbséget?
Azért mert magassabbak az igényeid, mind egy amatőr kezdőnek... -
#17691 jajmá, azért ne essünk túlázásba... mibe hogy simán átverlek A4 nagyításokkal különböző obik képéből, és fingod nem lesz melyik zoom és melyik fix?
kicsit átestél a ló túloldalára, mostmár csak fix obival lehet dolgozni? 20 éve még igaz lehetett... -
#17690 Saját magaddal tolsz ki, ha azt hiszed, hogy a fix obik minőségét a tisztelt megrendelők ÉSZREVESZIK, mitöbb RESPEKTÁLJÁK, legyen szó akár A3-as méretről.
Butaság, dolgozni az ilyen vagy ehhez hasonló átfogású zoom-obik a jók, a fixek mehetnek a természetbe, esetleg a műterembe :-) -
G_ArchAngel #17689 jó, akkor szerintem ezt a témát hagyjuk, és mindenki csinálja a saját igényszintjének megfelelően...
Nekem nem lesz pofám A/4 vagy A/3-as nagyításokat, esetleges "cég ajándékát" adni, ha ilyen zoom-mal készültek, mert a szertartásfotók még rendben, mert az csak tényleg 10×15-ös méretben készülnek, de szokás adni esélyt a nagyításnak is...
Bár lehet, hogy ez csak vidéken divat:) -
#17688 De most komolyan, egy esküvőt a legjobban egy 18-125-tel vagy 18-200-zal (esetleg 24-200-zal ) lehet megörökíteni, azt a minőséget ami egy 10x15-ös albumhoz kell, ezek az obik bőven teljesítik, a világon semmi szükség -még a beállított képekhez SEM- fix obikra. -
#17687 vazzeg majd közelebb megy :) -
G_ArchAngel #17686 képzeld, a sok marha ilyeneket csinál, mikor a beállított képeket készítik parkokban, stúdiókban...:)
Hihetelen, nem?:PPP -
#17685 Esküvőt fix obival?
-
G_ArchAngel #17684 nem, ezért fogok esküvőt, tablót, gyereket fotózni, ha meglesz hozzá a műterem tavasztól...
ettől függetlenül a szociófotónak kicsit mélyebb tartalmi értéke van majdnem minden más kategóriánál - legfeljebb van aki érzékeny rá, van aki nem...
megélni szintén nem lehet belőle...
persze a legjobb lenne dokumentarista jellegű szocióriportokat, esszéket fotózni, Tibetben, Szingapúrban, Csángóföldön vagy Szomáliában és akkor nem lenne többé gondom... (vagy anyagilag, vagy egészségügyileg...) -
#17683 figyi, én abból számlákat fizetek, szted csinálnám, ha fizetnének a természet- vagy művészfotóimért? -
G_ArchAngel #17682 "ne érts félre Angel, de a keleti csöveseit akármilyen obival fotózhatod, ha már maga a téma unalmas és üres"
hát hiába, nincs is változatosabb, kreatívabb területe a fotográfiának, mint a modellfotózás:)))
-
G_ArchAngel #17681 és ez tudományos megállapítás:) -
G_ArchAngel #17680 most felsoroltad azokat az objektíveket, amikre sosem lesz pénzem, max a 135L vagy a 200L ami talán elérhető, így mondhatnám, hogy megfontoltam a tanácsodat és csak L-telen fixeket fogok gyűjteni, de felesleges, mert a tanácsod nélkül is erre kényszerített az Élet:) -
G_ArchAngel #17679 jaja, én szeretek mindenhez közel lenni: fotós témához, puncihoz, alkoholhoz:))) -
#17678 A makrofotósok beteg csökevényei a fotós társadalomnak - mint azt a cikkből megtudhatjauk :-) -
#17677 meg a magyarok különben is mindig hazudnak :D