48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Yeltzin
    Naja, de nem kéne félreértelmezni, Robert nem makrofotós volt :D
  • Blasta
    "és ki mondta, hogy mindig az a jó perspektíva, ami közeli? "

Hát Robert! :-)))))
  • Yeltzin
    na, részemről annyi a lényeg, hogy a kép nem a cuccon múlik

annyi világsikert elért fotó van, ami egyértelműen JOBB lenne nagyobb telével vagy szélesebb látószöggel, esetleg színesben stb stb de utólag ez már semmit nem számít, ha sikerült megörökíteni a megfelelő pillanatot, hangulatot, mozdulatot vagy bármit, ami egyedi és utánozhatatlan

ne érts félre Angel, de a keleti csöveseit akármilyen obival fotózhatod, ha már maga a téma unalmas és üres
  • Cat #17673
    sznobok nélkül hol tartana a világ? ők tartják el a világ iparának jelentős részét (autók, órák, fényképezőgépek...)
  • Yeltzin
    és ki mondta, hogy mindig az a jó perspektíva, ami közeli?

képminőség..... ezt most nem vettem komolyan, a legutóbbi szociofotós hardcore vintage cuccod megvásárlása után :)
  • Lateralus
    "alig ad mélységélességet" - mint előny említettem. Már ha az kell, hogy modell arcán fél centi legyen az élesség tartománya.
  • Lateralus
    85L, 14L, 35L

Világ legnagyobb sznob objektívjei Canonban. Azoknak csinálták, akik a fotós galériájukban külön könyvtárat tartanak fenn "My Equipment", vagy "My Stuff" néven. Külön lefényképezik minden szögből a felszerelésük darabjait és aztán közszemlére teszik. A nagyméretű táskájukról is csinálnak képet, amiben annyi a kilós L obi, hogy Fekete Laci se bírná el 20 méternél tovább.
    A 85L pl. nagy, nehéz, rohadt drága, nyitva marha homály, de alig ad mélységélességet és legalább jó drága. Helyette a sima 1,8/85 USM ésszerűbb befektetés. A 35L helyett is van majdnem olyan jó, könnyebben szállítható 35-ös. A 14L meg olyan fos képet ad DSLR-en, hogy sírok. 800*600-ban tök jó, de úgy a 18-55-ös kitobi is világbajnok.

Csak, hogy cinikus legyen, ha már ez most a divat :)
  • G_ArchAngel #17669
    Te amúgyis hitetlen vagy a fixekkel szemben, felesleges ezen vitatkoznunk:)
  • G_ArchAngel #17668
    rajzolgassak neked háromszögecskéket, hogy miben változik egy perspektíva, mikor közelebb mész, ahhoz képest, hogy rázoomolsz?

és a kép minőségéről még nem is beszéltünk...
  • Yeltzin
    zoommal zoomolsz, fixszel közelebb mész - mi a különbség alkotás terén? semmi

ha látod a fotót még mielőtt a keresőbe nézel, akkor megcsinálod, és jó lesz, ha nem, akkor meg hiába van a gépeden fix obi, max a véletlen sodorhat eléd egy szerencsés pillanatot (de ilyen szempontból megint csak mindegy, hogy egy 35mm-en álló 18-55 vagy egy 35mm fix obiról van szó)
  • G_ArchAngel #17666
    felfogás kérdése:
    lehet, hogy az én hibám, de meglátok vmit, akkor zoom-mal kipróbálok egy két állást, ha nem jó továbbmegyek, ellenben fix-szel elkezdek mozogni: közelebb megyek, leguggolok, elfordulok, helyet változatok - alkotok!

Szeretem a zoomokat, szükség is van rájuk, de igazából elememben akkor érzem magam, mikor fixet használok - tudom, beteges:)
  • Yeltzin
    még mindig nem értem, miért nem lehet zoommal "alkotni"... és akkor megspórolsz vagy 800 rugót
  • Yeltzin
    "1200mm
    Nincs ismert felhasználási területe"

Ez igen. Biztos valami földönkívüli cucc. Tippem sincs, mire lehetne használni... Lássuk csak.... Nem, semmi nem ugrik be.....
  • Blasta
    Hát igen, a kényelem is nagy úr :-)
  • G_ArchAngel #17662
    a gyorsaság miatt: az egyiken van egy fix, amivel alkotsz, a másikon pedig a legvalószínűbb, váratlanul előforduló események elkapásához használható zoom-nak: szobában 16-35, utcán 28-70, természetben 70-200...
  • Gabo
    Mert egyszerűbb és gyorsabb a két vázat két külön obival felszerelni, mint az egyetlen darabon obit cserélni.
    Gondolom én...
  • Cat #17660
    és miért is kell két 5D váz?
  • Cat #17659
    nekem tetszett, jó az írás stílusa, kellően cinikus
    Nyilván ilyen egymondatos megmondások nem teljesen állják meg a helyüket, egyértelműen direkt sarkította ki a témát.
  • G_ArchAngel #17658
    nekem megvan a bevásárlási listám, csak még a széf kódját nem tudom:)
    16-35L 2.8, 24-70L 2.8, 70-200L 2.8, 300L/2.8, 135L, 200L, 85L, 14L. 35L. 2db 580EX, 2 db 5D váz:)))
  • Blasta
    :-)

Ez az a cikk, amit mintha direkt Neked írtak volna, illetve a legnagyobb szocioportrés profiknak, akiknek semmi nem jó, ha már zoom-olni lehet vele, stabilizálva van vagy netán makrózni való.

Ez meg lol...

"alulexponált képek és a beépített vaku által agyonvakuzott képek készülnek vele."

:-)
  • G_ArchAngel #17656
    :D:D:D:D:D:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

To Kína?...:PPP
  • Blasta
    "Minden célra használható 28-200mm zoom

Rossz amatőr képek készítése. Nagyszerűen használható az éves 5 tekercs elkattingatásához. Minden célra használható == Semmire se jó. "

Fúúúúúúúúúúúúú.....
    Inkább nem mondok semmit.
  • G_ArchAngel #17654

• G_ArchAngel #17653
    de a stealth reporter-ek könnyebben pakolhatóak, dikrekt instant használatra sokkal jobb, főleg, mert derékra is erősíthető, így lopásgátlóként is működik:)
  • Blasta
    A 300-ast néztem, az kerül 23k-ba, ami ELVILEG ugyan annyi tárhelyet biztosít mnt egy NOWA 5-ös, viszont az csak 20k és mint néztem jóval nagyobb is.
  • G_ArchAngel #17651
    Ha valakit jobban érdekel a Tilt-Shift objektív...

• G_ArchAngel #17650
    nem kicsi ha az 500, 600, 650 kódjelűeket választod...
    nem is értettem, hogy miért a 200-ast nézted...
  • Cat 02 #17649
    értem kössz
  • Yeltzin
    Nem vész el, csak átalakul
  • Cat 02 #17647
    hova tűnt a fényképeid ??? ( topic )
  • ivjoe
    Aztaqrva!!!
    [hátez iszonyat tetszik neki]
  • Blasta
    Ma megfogdostam az E-500-at meg a D5D-t is.
    Mindkettőnek frankó markolata van, überelik a 350D-t ilyen szinten, az E-500 LCD-je meg marhafrankó.

Ja és letettem a Stealth Reporter-ről, marha kicsi, de drága
  • Galy
    igen, ez alap cucc az e-500 mellé :/
  • Lateralus
    Nem nagyon. :)
    Alapnak ugye az 50mm körüliek számítanak kisfilmesen. De a látószöged, és/vagy a leképezett perspektíva, mélységélesség nem lesz olyan, mint a filmesen. Canon EOS digire ráteszel egy 30mm-es Sigmát, akkor kb. ott vagy látószögben az 50mm-nél. A mélységélességed viszont más lesz.
  • GregSB
    Itt van Later!

Te talán tudod a választ a tegnap este nagy kérdésére: APS-C méretű szenzoros DSLR-knél melyik objektvív az "alapobjektív" ?
  • GregSB
    Úgy látszik az Olympus is belátta hogy nevetséges az E-500 keresője.
  • Sadist
    Ha jól értelmezem, van benne egy 16 megapixeles érzékelő, előtte pedig 90000 db mikrolencse, ami nem csak a fény intenzitását és színét vetíti az érzékelőre, hanem utólag szoftveresen azt is meg lehet állapítani, hogy arra a mikrolencsére milyen szögből érkezett a fény?
  • Yeltzin
    valszeg jó ideig a fotóművészek és a CIA ügynökök játéka lesz :)
  • Lateralus
    Semennyi. Egyelőre ez csak egy prototípus. Nincs még gyártásban. Ha rámozdul egy nagy gyártó, aki be tudja futtatni, akkor ez a jövő. Ha nem, akkor ilyet is láttunk. Szóval eladható-e és mennyiért? Kábé ez érdekli a nagy gyárakat.

Tippem: Jó ideig nem látunk ilyet sorozatgyártott gépnél, vagy teljesen szarni fog rá minden nagyhal.
  • G_ArchAngel #17637
    laza cucc, hány BMW jön ki az árából?