48078
-
#17676 Naja, de nem kéne félreértelmezni, Robert nem makrofotós volt :D -
#17675 "és ki mondta, hogy mindig az a jó perspektíva, ami közeli? "
Hát Robert! :-))))) -
#17674 na, részemről annyi a lényeg, hogy a kép nem a cuccon múlik
annyi világsikert elért fotó van, ami egyértelműen JOBB lenne nagyobb telével vagy szélesebb látószöggel, esetleg színesben stb stb de utólag ez már semmit nem számít, ha sikerült megörökíteni a megfelelő pillanatot, hangulatot, mozdulatot vagy bármit, ami egyedi és utánozhatatlan
ne érts félre Angel, de a keleti csöveseit akármilyen obival fotózhatod, ha már maga a téma unalmas és üres -
Cat #17673 sznobok nélkül hol tartana a világ? ők tartják el a világ iparának jelentős részét (autók, órák, fényképezőgépek...) -
#17672 és ki mondta, hogy mindig az a jó perspektíva, ami közeli?
képminőség..... ezt most nem vettem komolyan, a legutóbbi szociofotós hardcore vintage cuccod megvásárlása után :) -
Lateralus #17671 "alig ad mélységélességet" - mint előny említettem. Már ha az kell, hogy modell arcán fél centi legyen az élesség tartománya. -
Lateralus #17670 85L, 14L, 35L
Világ legnagyobb sznob objektívjei Canonban. Azoknak csinálták, akik a fotós galériájukban külön könyvtárat tartanak fenn "My Equipment", vagy "My Stuff" néven. Külön lefényképezik minden szögből a felszerelésük darabjait és aztán közszemlére teszik. A nagyméretű táskájukról is csinálnak képet, amiben annyi a kilós L obi, hogy Fekete Laci se bírná el 20 méternél tovább.
A 85L pl. nagy, nehéz, rohadt drága, nyitva marha homály, de alig ad mélységélességet és legalább jó drága. Helyette a sima 1,8/85 USM ésszerűbb befektetés. A 35L helyett is van majdnem olyan jó, könnyebben szállítható 35-ös. A 14L meg olyan fos képet ad DSLR-en, hogy sírok. 800*600-ban tök jó, de úgy a 18-55-ös kitobi is világbajnok.
Csak, hogy cinikus legyen, ha már ez most a divat :) -
G_ArchAngel #17669 Te amúgyis hitetlen vagy a fixekkel szemben, felesleges ezen vitatkoznunk:) -
G_ArchAngel #17668 rajzolgassak neked háromszögecskéket, hogy miben változik egy perspektíva, mikor közelebb mész, ahhoz képest, hogy rázoomolsz?
és a kép minőségéről még nem is beszéltünk... -
#17667 zoommal zoomolsz, fixszel közelebb mész - mi a különbség alkotás terén? semmi
ha látod a fotót még mielőtt a keresőbe nézel, akkor megcsinálod, és jó lesz, ha nem, akkor meg hiába van a gépeden fix obi, max a véletlen sodorhat eléd egy szerencsés pillanatot (de ilyen szempontból megint csak mindegy, hogy egy 35mm-en álló 18-55 vagy egy 35mm fix obiról van szó) -
G_ArchAngel #17666 felfogás kérdése:
lehet, hogy az én hibám, de meglátok vmit, akkor zoom-mal kipróbálok egy két állást, ha nem jó továbbmegyek, ellenben fix-szel elkezdek mozogni: közelebb megyek, leguggolok, elfordulok, helyet változatok - alkotok!
Szeretem a zoomokat, szükség is van rájuk, de igazából elememben akkor érzem magam, mikor fixet használok - tudom, beteges:) -
#17665 még mindig nem értem, miért nem lehet zoommal "alkotni"... és akkor megspórolsz vagy 800 rugót -
#17664 "1200mm
Nincs ismert felhasználási területe"
Ez igen. Biztos valami földönkívüli cucc. Tippem sincs, mire lehetne használni... Lássuk csak.... Nem, semmi nem ugrik be.....
-
#17663 Hát igen, a kényelem is nagy úr :-) -
G_ArchAngel #17662 a gyorsaság miatt: az egyiken van egy fix, amivel alkotsz, a másikon pedig a legvalószínűbb, váratlanul előforduló események elkapásához használható zoom-nak: szobában 16-35, utcán 28-70, természetben 70-200... -
Gabo #17661 Mert egyszerűbb és gyorsabb a két vázat két külön obival felszerelni, mint az egyetlen darabon obit cserélni.
Gondolom én... -
Cat #17660 és miért is kell két 5D váz? -
Cat #17659 nekem tetszett, jó az írás stílusa, kellően cinikus
Nyilván ilyen egymondatos megmondások nem teljesen állják meg a helyüket, egyértelműen direkt sarkította ki a témát. -
G_ArchAngel #17658 nekem megvan a bevásárlási listám, csak még a széf kódját nem tudom:)
16-35L 2.8, 24-70L 2.8, 70-200L 2.8, 300L/2.8, 135L, 200L, 85L, 14L. 35L. 2db 580EX, 2 db 5D váz:)))
-
#17657 :-)
Ez az a cikk, amit mintha direkt Neked írtak volna, illetve a legnagyobb szocioportrés profiknak, akiknek semmi nem jó, ha már zoom-olni lehet vele, stabilizálva van vagy netán makrózni való.
Ez meg lol...
"alulexponált képek és a beépített vaku által agyonvakuzott képek készülnek vele."
:-)
-
G_ArchAngel #17656 :D:D:D:D:D:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
To Kína?...:PPP -
#17655 "Minden célra használható 28-200mm zoom
Rossz amatőr képek készítése. Nagyszerűen használható az éves 5 tekercs elkattingatásához. Minden célra használható == Semmire se jó. "
Fúúúúúúúúúúúúú.....
Inkább nem mondok semmit.
-
G_ArchAngel #17654
-
G_ArchAngel #17653 de a stealth reporter-ek könnyebben pakolhatóak, dikrekt instant használatra sokkal jobb, főleg, mert derékra is erősíthető, így lopásgátlóként is működik:) -
#17652 A 300-ast néztem, az kerül 23k-ba, ami ELVILEG ugyan annyi tárhelyet biztosít mnt egy NOWA 5-ös, viszont az csak 20k és mint néztem jóval nagyobb is. -
G_ArchAngel #17651 Ha valakit jobban érdekel a Tilt-Shift objektív...
-
G_ArchAngel #17650 nem kicsi ha az 500, 600, 650 kódjelűeket választod...
nem is értettem, hogy miért a 200-ast nézted... -
Cat 02 #17649 értem kössz -
#17648 Nem vész el, csak átalakul -
Cat 02 #17647 hova tűnt a fényképeid ??? ( topic ) -
#17646 Aztaqrva!!!
[hátez iszonyat tetszik neki] -
#17645 Ma megfogdostam az E-500-at meg a D5D-t is.
Mindkettőnek frankó markolata van, überelik a 350D-t ilyen szinten, az E-500 LCD-je meg marhafrankó.
Ja és letettem a Stealth Reporter-ről, marha kicsi, de drága -
#17644 igen, ez alap cucc az e-500 mellé :/
-
Lateralus #17643 Nem nagyon. :)
Alapnak ugye az 50mm körüliek számítanak kisfilmesen. De a látószöged, és/vagy a leképezett perspektíva, mélységélesség nem lesz olyan, mint a filmesen. Canon EOS digire ráteszel egy 30mm-es Sigmát, akkor kb. ott vagy látószögben az 50mm-nél. A mélységélességed viszont más lesz. -
#17642 Itt van Later!
Te talán tudod a választ a tegnap este nagy kérdésére: APS-C méretű szenzoros DSLR-knél melyik objektvív az "alapobjektív" ? -
#17641 Úgy látszik az Olympus is belátta hogy nevetséges az E-500 keresője. -
#17640 Ha jól értelmezem, van benne egy 16 megapixeles érzékelő, előtte pedig 90000 db mikrolencse, ami nem csak a fény intenzitását és színét vetíti az érzékelőre, hanem utólag szoftveresen azt is meg lehet állapítani, hogy arra a mikrolencsére milyen szögből érkezett a fény? -
#17639 valszeg jó ideig a fotóművészek és a CIA ügynökök játéka lesz :) -
Lateralus #17638 Semennyi. Egyelőre ez csak egy prototípus. Nincs még gyártásban. Ha rámozdul egy nagy gyártó, aki be tudja futtatni, akkor ez a jövő. Ha nem, akkor ilyet is láttunk. Szóval eladható-e és mennyiért? Kábé ez érdekli a nagy gyárakat.
Tippem: Jó ideig nem látunk ilyet sorozatgyártott gépnél, vagy teljesen szarni fog rá minden nagyhal. -
G_ArchAngel #17637 laza cucc, hány BMW jön ki az árából?