Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
ahogy írja a képek számától függ, a picik meg 2-3 képbõl vannak max... a nagy kép ami letölthetõ az egész korrekt szerintem 😊
persze kézzel összevagdosva a sorozatot jobb eredményt lehet elérni, ez meg megcsinálja helyetted... kérdés, hogy 10ezer dollárt megér-e az 5MP-s rendszer 😊 nekem nem, egy termékfotósnak lehet, hogy igen 😊)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
de ritka szar képek vanna a galériában!

és majdnem mindnél látni, hogy buta a program, életlen részletek maradtak csomó helyen....

Riszpekk

Dzsini
igen, ami bizonyos témáknál nem egy rossz tulajdonság 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tomsolo
dehát akkor minden éles lesz 😄

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Loál János
Lehet ezt még focozni?

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Dzsini
beépített photoshop

ez a móka azt csinálja, hogy automatán készít 1 sor fotót különféle fókusztávolságokkal, és az éles részeket összemontírozza 1 képre, így lényegesen megnöveli a mélységélességet... (lásd depth of field meg what is focoz)

The Garrett
uupsz? akkor nem az eredti helyre teszi vissza? ... Tényleg 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
az az A1 en is nagyon melegszik, kár hogy nincs rajta valami kihajtható szellõzõ... vagy akkor csak telemenne kosszal? (ugyhallottam más gépeken van ilyesmi.)

FREAK
NEM EDITÁLUNK ÉRTEM?????????

Riszpekk

The Garrett
van aki a CF kártyára gyanakodott, volt akinek csak valamelyik WB módnál jött elõ,(o.O) és a k.minolta se mondta egyértelmûen hogy a ccd hibája (mondjuk miért is mondanák? 😛 )

FREAK
"They tell me that the 'beat noise' described in the review is primarily a
hardware factor, arising from the higher resolution CCD used in the A2,
compared to earlier models."

Ezt a Minolta írta, ha jól értem. A CF kártyának ehhez nem sok köze lehet, bár amilyen hõmérsékleten üzemel az író, semmin nem lepõdnék meg 😊 Garzonlakást be lehetne fûteni Szibériában egy mûködõ A2 markolatával 😊

Riszpekk

FREAK
"senki nem tudja mitõl van az a hiba amit írtál"

egyértelmûen leírják, hogy a kis CCD miatt van, de ez eddig sem volt titok

Riszpekk

The Garrett
elloptákaszpészt? 😊

The Garrett
mmm régebben írta blasta hogy valami gond van a képminõsséggel. Most meg olvasgattam fórumot és megláttam ezt.

FREAK
ajjajaja

Riszpekk

FREAK
nagyazaja

Riszpekk

FREAK
mijabaja

Riszpekk

The Garrett
és a hozzá kapcsolódó teszt

bár nemtudom ez -e a te géped hibája is, de hasznos lehet átnézni 😉

The Garrett
Blasta van 1 jó hírem: nem vagy egyedül!
És 1 rossz is, senki nem tudja mitõl van az a hiba amit írtál. 😞

Ams
lehet?😊

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

FREAK
inkább az a kérdés, mennyivel jobb obit tud venni abból a max százasból, amit megspórol

talán egy IS+USM belefér, de lehet, hogy f2.8-ra már nem elég

Riszpekk

Dzsini
ez egy állítás, és bólogatni kell neki, hogy a lelkiismerete tiszta legyen 😊 (plusz hogy ne önmagát tartsa felelõsnek azért, mert hülyeséget csinál)

FREAK
"10D jobb obival, mint 20D gyengébbel vagy obi nélkül"

Pontosan, hol itt a kérdés?

Riszpekk

másodikra pedig gép nélkül😊

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
gyõzd meg magad 😊 (elsõre próbálj meg obi nélkül fényképezni, aztán a továbbiakban majd még beszélünk 😄 )

eh...😊

inkább értelmesen gyõzzél meg, hogy jól döntök:
10D jobb obival, mint 20D gyengébbel vagy obi nélkül😊

amúgy manapság mi nem kínai?😊

Dynamic
Azt, hogy "nekem megvan"(csak példa, nekem NINCS meg😊)
Gondolom azért írt ide hátha megvan valakinek, honnan tudhatná, hogy nincs.
hitman 1911
Oksa, köszi akkor nekiálok leforditani, ha elakadok majd sikitok

HONDA-The Power of Dream

Dzsini
a szakkifejezésekben viszont szívesen segítünk - de a legokosabb/legértelmesebb ötlet szerintem a próbálgatás, és meglátod, hogy melyik beállítás mire való

hitman 1911
Angol az van nekem is,értem is nagyjábol csak a szakkifejezésekkel vagyok bajban.De ezek után lehet nekiálok leforgitani.

HONDA-The Power of Dream

Dzsini
feltételezem angolul 1 szót se értesz...

FREAK
kérdezz bátran, nem harapunk

Riszpekk

hitman 1911
1.azt sem tudod mire kell
2.ok, nyomd be a durcát ha attol jobban érzed magad
3.szted. azért kell mert nem tudok rájönni hogy kell az alapokat beálitani, fényképezni, letölteni róla stb.

HONDA-The Power of Dream

FREAK
jó, ne haragudj, véletlenül megvan nekem pdf-ben az összes Oly manual magyarul C40-tõl C40000-ig, csak vagyok olyan geci, hogy nem adom oda

fõleg, hogy ilyen durván szóltál hozzám, inkább benyomom a durcát

amúgy amit elõszõr írtam, tényleg mûködik, de ha értelmi fogyatékosnak kell, akkor lehet hogy kicsit túl bonyolultan fogalmaztam

Riszpekk

hitman 1911
Köcce, de azon már túl vagyok sehol-semmi.Ott kezdtem, csak utána probáltam digitgép fórumon, gondoltam vkinek hátha megvan.

HONDA-The Power of Dream

Dzsini
" ha tudtok " - ha tudunk, segítünk. de azon kívül, hogy menj el az olympos oldalára vagy nyúzd a google-t mit lehet erre mondani?

hitman 1911
Akkor talán segiteni kellene ha tudtok vazze, ha meg nem akkor ilyen mümájer dumával már nem kellene a jónépet kényszeredett mosolygásra ösztökélni.

HONDA-The Power of Dream

Blasta
Csillapodj, itt béke van

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

FREAK
én csak segíteni akartam, de ha ez nem elég, csinálhatok hozzá grafikus illusztrációt is

Riszpekk

hitman 1911
Hehe
Milyen szellemes gyerek vagy, temetõ mellet születtél?

HONDA-The Power of Dream

FREAK
írok neked egyet

"Nézz bele, és ha tetszik a látvány, nyomd meg a gombot"

Riszpekk

hitman 1911
Sziasztok.Tudna vki segiteni? Olympus c-460-hoz kellene magyar nyelvü leirás.SOS!!!! Thnx.

HONDA-The Power of Dream

Dzsini
szegényt miért bántjátok már? 😊 olyan szép tiszta matek az ott lent 😄

Hát ezt a képletet én sem értem.

Ezek szerint egy nagyon olcsó kínai digigép az akámilyen objektívjével ugyanannyit ér, mint pl. egy EOS 1Ds mark II, semmilyen objektívvel ?

Mert szerintem a kínai digi ez esetben többet ér, mert az 1Ds objektív nélkül nem fényképezõgép, csak egy váz. Annyira lehet fényképezni vele, mint a lentebb tárgyalt arannyal, csak az árát nem tartja úgy 😊

FREAK
az ára egy dolog, de funkcionálisan sem túl egyenlõ 😄

Riszpekk

nem, lehet olcsóbb és lehet k.drága😊

FREAK
biztos, hogy egyenlõ?? 😄DDD

Riszpekk

azzal nehéz fotózni😊

amúgy pont ezért írtam lentebb: olcsóbb gép + objektív = drága gép + no objektív😊

Persze, csak ha ezek a szempontok vezetnek, hogy mit tudsz jó áron eladni, akkor valóban fél év múlva adhatod el a 10D-t, mert lehet, hogy csak annyit kapsz érte, mint most a D30ért, egy éven belül pedig a 20D-n is túladhatsz, mert az se fog érni semmit. Aztán jön a 30D.

Lószart sem érnek ezek a gépek, csak bolti értékük van, ha megvetted utána már csak szinte eszmei, vagy az érzelmi kötõdés miatt tartod meg. Amúgy értéktelen hardver, mivel a cégek évenkénti termékfrissítései és a vásárlókra kényszerített szemlélet hardverré degradálja õket. Már rég nem ezek a vázak a mérvadók egy DSLR szettben, hanem az objektívek. Ezek fogyócikkek.

Miért nem aranyba fektetsz ? 😊

megkönnyíted az ember dolgát😞

igazából a gond, hogy így még jó áron tudtam eladni a vázat, és tudom, hogy ha türelmes vagyok, akkor 20D-t 300e körül kapnék Bécsben karácsony után - ez pedig már elfogadható ár.
De iszonyú nehéz gép nélkül😞