48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • HTS s3rg1nh00
    fogalmazni nem tudok,szóval a vaku nem nyílik elég magasra,ezért látszik az objektív végének árnyéka a képen.
  • HTS s3rg1nh00
    csak kapásból számolj egy plusz vakuval,ami ~30k(az objektív vége belelóg a képbe ha 24 alatt csinálod-a Minolta 24-105-tel még rosszabb a helyzet,ott talán 28-ig lóg bele...)
  • Lateralus
    Itt meg egy a véglegesről
  • REPS0L
    obi is, szóval szerintem kezdésnek tökéletes lenne :):):)
    [felcsillant a szeme]

itt egy teszt a nem végleges verzióról :)
  • DecenS
    én a szonikat hanyagolnám... (igazából hanyagolom is, ezért nincs semmilyen kézzel fogható tapasztalatom róluk)

de amúgy bisztossssan bestbuy. obi is jár ennyiért, vagy csak a váz?
  • REPS0L
    új Sony Alpha DSLR-A200 75.000,-ért? :o
    korrekt? :)
  • zenoka
    az uj az tuti... megyek is tovabb..:)
  • Blasta
    Ja és természetesen: kösz a helpet és TAKARODJ!
  • Blasta
    Megteszi a png, csak kb. 2x nagyobb mint szeretném :)
    IE is jóban van már a őng-vel?
  • zenoka
    off
    oo tudom takarodjak:P de nem is lesz olyan minosegu sose meg ha 100% os a jpg tomoritese akkor sem.
    nagy kontraszt kulonbseges kepek eseten nem a legszerencsesebb valasztas a jpg a pixelinterpolacio miatt (100% on is tomoritt)talan utolagos elesitessel lehet rajta javitani egy picit..
    miert nem jo neked a png? web is szereti
  • 5Dani
    Ja hogy csak tippeltél.
  • Zoli007
    Most lehet én vagyok a hülye, de nem az volt az eredeti gond, hogy a JPEG nem elég jó? Namármost, ha a PS nem csinál elég jó JPEG-et, attól még lehet, hogy más progi tud.
  • 5Dani
    ÉS az miért lenne jó?
  • Zoli007
    Perszehogy.
  • Blasta
    énkérekelnézést, takarodnék ha az jó lesz -.-
  • 5Dani
    Ez nem a fotográfia topik
  • Blasta
    Ezt hogy érted? PS-ben dolgozom fel.
    Mentsem TIF-be és utána egy másik progival konvertáljam jpg-be?
  • 2Bálint
    na igen...
    viszont az új csővel, míg világ a világ, nekem jó lesz...
  • 5Dani
    18700-ért nem kapsz másik használt 550-et, így nem.
    Ennyiért viszont annyi fehér kenyeret adnak hogy nem bírod hazavinni. Így nézve viszont igen.
  • 2Bálint
    550 EX vakuba csövet és wide terelőlapot cseréltek.
    Délután vittem, másnap délelőtt megvolt. 18700 összesen.
    Drága volt-e?
  • Zoli007
    Mi lenne, ha nem PS-szel mentenéd el?
  • Blasta
    Ezt fejtsétek meg nekem plz!

Ehun eza kép, amit PNG-ben mentettem el. Az eredetihez képest elég jó lett a minősége.

Itt pedig ugyan ezt láthatjátok, csak JPG-be mentve. De ezt a verziót már 100%-os, legjobb minőségű jpg mentéssel csináltam PS-ből, mégsem lett olyan jó mint a PNG verzió.

Meg lehet oldani, hogy ez a kép JPG-ben úgy nézzen ki mint a PNG-be mentett verzió?
  • Blasta
    Én az index adok-veszek fórumán már láttam EOS20D-t 70e-ért.
    Persze most én sem vennék olyat, mert nagyon elhasznált lehet. Szvsz gyűjts még egy új 1000D kitre, vagy egyéb olcsó, belépő DSLR kitre (18-55 kitobjektívvel becsomagolva) de mindenképp ÚJAT KERESS szvsz.
  • REPS0L
    nem értem igazából, tudnék venni ekörüli pénzből egy 350D-t használtan, 2 obival, (én már egyel is boldogan ellennék az elején) akkor ezzel mi a baj? Nem a fotós "pályafutásom"-ra van 60ezrem, hanem egy kezdésnek jó gépre.

...és látom Te is kecskeméti vagy ;)
  • Taki29
    vaku az amit írni akartam .
  • Taki29
    Ha most csak 60 ezred van gép vásárlására , akkor szerintem bele se fogj .
    Én nem vagyok egy nagy fotós , de mindig akad valami amit megveszek a géphez , és nem is gondolsz rá . Néha egy táska , egy vaki , még egy-két objektív , és ezek újból , meg újból . Ha egy DSLR-t veszel az szinte állandó költségbe fog verni mert mindig találsz valamit ami egy kicsit jobb mint ami most van , és az hogy megérné . Vagy tényleg spórolj egy kicsit még ,vagy felejtsd el ezt a világot .
  • REPS0L
    igen, épp a mai, és a tegnapi napon is sikerült ez miatt összevesznem a barátnőmmel, de ez már erősen off :)
  • DecenS
    well. ez esetben sorry, ez a net hiányos metakommunikációs forrásainak diszkrét bája.
  • REPS0L
    nem viccből mondtam, tényleg tanultam valamit.
  • DecenS
    figyelj apa, nem biztos, hogy a cinizmus a leghatékonyabb eszköz, ha valaki segítséget/tanácsot kér.
    ironizálni én is tudnék, ahelyett, hogy neked csepegtetem az infókat, ahelyett, hogy szimplán elhajtanálak a f...ba, hogy olvass utána. van a neten épp elég cikk, okosság a használt gépek vásárlásáról, és ahhoz sem kell érettségi, hogy megkeresd ezeket, ahelyett, hogy mások idejét rabolod a kérdéseiddel...
    ;-)
  • REPS0L
    ma is tanultam valamit ;)
  • DecenS
    szép képeket válogattál össze, de azt azért hadd jegyezzem meg, hogy az általad bemutatott homály nem (elsősorban) a gép hibájára írandó.
    éjszaka nincs fény. akkor pedig a fényképezés egy kicsit körülményesebb. állványra kell tenni a gépet és akkor nem mozdul be. (ezen és az alapvető fizikán az sem változtatni, ha dslr-re térsz át. a dslr alá is állvány kell majd este, különben valami hasonló lesz a végeredmény...)
  • DecenS
    manufacturer notes alatt kéne lennie valahol egy olyan sornak, hogy "shutter count" ha csak kérdőjelek vannak az érték helyén, akkor a canon-okat tényleg nem tudja.
    (nikont azt hiszem igen, mert a photo me sample kép is egy nikonból származik)
  • REPS0L
    igazából a makró ami érdekel, és az elhagyatott területek fotózása (pl. ott régi tárgyak, szobák, épületek)
    utóbbira pár példa: egy kettő három négy (saját, dehát elég gyenge minőség, a gépnek köszönhetően)

Így utólag eszembe jutott, hogy a járművek fényképezését sem vetem meg, és azok részleteit! 335
  • 5Dani
    EOSINFO Digic (ejtsd: digiC -.-) III-tól.
  • Dénes é
    Gondoltam megnézem mi a helyzet az én gépemnél (canon).
    Nem találtam olyan informásiót ami azt mutatná, hogy mennyi expo volt.
  • 5Dani
    Ezt sem említetted eddig. Jellemzően bármilyen zoom, amire rá van írva hogy macro, az nem macro.
  • REPS0L
    ehhez mit szóltok? elsődleges célom a makrofotózás, ehhez meg ad a srác makro obit
  • DecenS
    dunno.
    sose próbáltam canonnal vagy nikonnal.
  • 5Dani
    Gondolom ahány márka, annyi szokás, simán lehet hogy Pentaxnál hiteles értéket ad, de én úgy tudom hogy Canonnál a képből nem nyerhető ki valós expószám.