48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #42658
    nem akarok szemet lenni, de talalni fotost, akinek van gepe es mukodik - raadasul meg talan ert is a termekfotozashoz...
  • Blasta
    Világos.
    Nektek akkor digitális cserélhető-objektíves gépre van szükségetek (röviden: DSLR). Mivel munkára kell, nem ártana egy megbízhatóbb darab, de 100e forintért leginkább a legolcsóbb belépőkategóriás gépet kaphatjátok meg.
    Az objektív fajtája is megérne egy misét.
  • passatgt
    fényképezőgéphez tök hülye vagyok, nem gondoltam volna, hogy ennyire drágák:D
  • 5Dani
    Gondoltam, de termékfotó messze nem fér bele 100-ba ha normálisan akarod csinálni, gondolom én.
    Ha meg (jó esetben vasalt) lepedő + asztali lámpa szinten gondolkozol, szinte mindegy a gép is.
  • passatgt
    és mielőtt leszólnátok, nem én fotóznák, mivel nem értek hozzá, csak aki ért hozzá, annak pont elromlot a gépe, és mivel nekünk fog dolgozni, adjuk neki gépet:)

értem?:D
  • passatgt
    átgondolva valóban hülyeség:D

webfejlesztő/designer vagyok, és egy fényképezőgépre lenne szükségem, mert eddig akárkinek dolgoztunk, nem volt normális képanyaguk a termékeikről stb...
  • Blasta
    Azt az értetlen fejedet má!
    Hát weboldalakat akar fotózni vele!
    Ércsedmá.
  • 5Dani
    Mi az h weboldalhoz van rá szükség?
  • passatgt
    Tudnátok ajánlani fényképezőgépet 100e ft-os határig?
    Főként weboldalahoz lenne rá szükségem.
  • Tikal #42649
    tervezd meg az álom fotóstáskád
  • 5Dani
    Én nem tudom, hogy ez így van-e.
  • Tikal #42647
    50 1.4 imadom:)
  • stain
    Az állítás úgy szólt, hogy egy zoom-os L-es jobb, mint egy fix sima. Igaz, a legtöbb f/4-es, de full-frame-en ez nem akkora tragédia, főleg, ha nem nagyon portrézol. Azt tudom, hogy van egy plastic fantastic (50mm f/1.8) mánia újabban, de azt inkább hagyjuk.
  • 5Dani
    Szerintem van sok rendben lévő nem L-es Canon fix.
  • stain
    Amúgy belegondolva, hogy az L-es obiknak mennyire kijönnek a hibái egy jó vázon, elképzelni sem merem mit tud egy rövid fókuszú játék objektív. Bár valószínű, hogy azok annyira szétkenik a képet, hogy a többi probléma nem is látszik. A párnatorzítás az egy dolog, azzal együtt lehet élni; a legtöbb esetben nem zavaró. Nekem a kromatikus aberrációval gyűlt meg a bajom a zoom objektívek közül. A fix ilyen szempontból jobb lenne, mert azokat csak egy fókusztávolságra kell korrigálni. Sajna az olcsóbb fix Canon-ok nem tudnak annyit, mert az L-es zoom-ok, az L-es fixek meg egy darabig álmok maradnak. Én csak hobbiból fotózom, de ha hivatásosan csinálnám sem tudnám elképzelni, hogy Mo-n valaki ki tudja termelni ezeknek az árát.
  • stain
    Ja, azt hittem a szaga...
  • Blasta
    Hol a kép? Szépen belinkeltem.

Vadevö, ehun a
    link
  • Blasta
    Imádom :)

(sajnos a reklámot nem találtam a neten)
  • oroy_
    szerintem Canon 17-40 -ent vegyél, nem annyira wide APS-C -n, de ha az a célod hogy FF vázat veszel (mint én ) azon mar szép lesz. Vagy amit lent irtak ... Sigma 12-24 nem volt alkalmam próbálni meg soha, de egész jó link
  • Garf
    nanana ovatosan ezzel a kijelentessel
  • 5Dani
    Nincs jó fix nagylátó Canonra, csak drága :CCCCC
  • HTS s3rg1nh00
    affene,én is ezek közt vaciláltam az a200 elé,de mostmár kétszer annyira vagyok bizonytalan,mint eddig
  • Blasta
    FF vázam csak lesz eccer, ezért nem szándékszom olyan obit venni drágáér, amit később adhatok el.
  • 5Dani
    Veszel öddét? Mer filmre csak buzik fotóznak
    Én S12-24-et akartam, de rájöttem, hogy az a doNború frontlencse miatt szopó, valószínűleg 17-40 lesz belőle egyszer :|
  • Blasta
    Persze-persze, nem EF-S az a Stigma, csak APS-C méretű kockát vetít az érzékelőre, ergo FF-en használhatatlan
  • 5Dani
    EF-S obit csak a Canon gyárt. A többi EF objektívet, amik nem rajzolják ki a Leica kockát.
    Canon 10-22 semmiben se tűnt jobbbak, mint a Tokina 12-24, csak drágább volt, a Tokina viszont szalagkábel szakadásos, úgyhogy nem ajánlom. Sigmám is volt már szalagkábeles, így azt sem. Tamront nem ismerem. Egyetlen érdekes nagylátó a Stigma 12-24, de ez ugye megintcsak Sigma, nem szűrőzhető, és csak fullfrémen van értelme.
  • Blasta
    Jaaaa, a Stigma is EF-S? Nem is néztem, fákkk.
    HTX!

Tamronok szoknak gagyik lenni ja, de kivételesen jókat hallani erről a 10-24-ről.

• oroy_
    szerintem Sigma 10-20 de az is EF-S amit azt mondtad nem szeretnél. Canon 10-22 nem jobb, Tamronok olyan gagyik szerintem, Samyangot nem próbáltam de sokat nem varnék tőle :)
  • Tomo15
    Nekem sigmám van ezek közül, és teljesen meg vagyok vele elégedve.
  • Garfield
    Ha igazán előrelátó akarsz lenni, akkor megnézed az objektíveket az egyes géptípusokhoz, hogy kb. milyen árban vannak és mit tudnak, mert a DSLR-eknél előbb vagy utóbb, de mindenki eljut ahhoz a ponthoz, hogy de jó lenne egy új objektívet venni.
  • ThugEdge
    hogy venném már kötekedésnek?
    nekem a vállalható nyilván nem megfelelője egy profi, aki tán abból is él képeinek minőségével, ötletességével
    de nem akarom, hogy ha érted mire gondolok:
    ...jajj de édi volt itt a mikulás ünnepségen a gyerek, csak kár, hogy szar se látszik a képen rendesen
    tehát itt a hangsúly a hobby/home fotózáson van
    tudom ezt megtehetem egy kompaktttal is, de mondtam, hogy szeretnék tovább lépni

amúgy kicsit meglepett, hogy a sonyt javasoltad, azt hittem a canont mondod:)
  • DecenS
    nem tudom, kötekedésnek veszed-e...

"szeretnék fotózni és nem csak kattintani"
    na, ez leginkább hozzáállás kérdése és talán a legkisebb mértékben a kezedben lévő fényképezőé.

"bármilyen megvilágítási körülmények közt vállalható képet tudok készíteni"
    ilyen, hogy bármilyen megvilágítási körülmények között, ilyen nincs. különösen nem a 130-150e forintos fényképezők kategóriájában nincs.

az meg hogy neked milyen a vállalható és milyen az, ami nem, egyéni preferencia. ez alapján senki nem fogja tudni megmondani neked, milyen gépet vegyél.

ha a kérdésed leegyszerűsítve az akart lenni, hogy ki melyiket javasolja az alábbi 3 gép közül, én a sony-t mondanám a ccd stabi miatt...bár egyesek szerint nagyon gagyi műanyagos a váz kidolgozása. nem tudom, nem járt még a kezemben. a legjobb lenne, ha te magad tapiznád végig mind a 3 gépet.
  • ThugEdge
    sziasztok
    szeretnék beszálni a DSLR világba
    eddig egy kompakt pentax volt szerencsétlenkedésem eszköze
    és most jutottam el oda, hogy szeretnék fotózni és nem csak kattintani:)
    amire kezdetben nekem szükségem lenne az gyermekem fotózása, ahol bármilyen megvilágítási körülmények közt vállalható képet tudok készíteni mindenféle utólagos beavatkozás nélkül
    utána olvasgatva eljutottam ezekhez a gépekhez:

CANON EOS 1000D
    SONY ALPHA 230
    NIKON D3000

mint látjátok a kiszemelt darabok egyben behatárolják a rákölthető pénzmagot is 130-150max
    további igényem, hogy nem baj ha rendelkezik magyar menüvel, mert bár nem mondanám magam angolból analfának, de azért ez a világ amúgy is tele van szakszavakkal...szal:)

kérném hozzáértő véleményeteket
  • Timber
    nekem eddig egy samyangom volt es az nagyon ratyadek volt.... En kicsit szkeptikus vagyok ezzel az obival kapcsolatban. Amugy mf ekkora latoszognel teljesen jo... Annyira nagy a dof...
  • G_ArchAngel #42624
    a kepminosege
  • stain
    Mégis, mi volt szar a 16-36L-ben?
  • Blasta
    Hja, a Samyang.
    Nem rossz, de:
    Auto focus type: Manual Focus

És a 14mm nem olyan nagy különbség a 18-hoz képest, amim ugye most van.
    Ááááá, nemtom
  • G_ArchAngel #42621
    es ez?
  • Blasta
    Ha lenne normalis arban AF-es fix ultra-nagylato, akkor en is azt valasztanam, de sajna nincs, igy maradnak a zoom-ok.
  • G_ArchAngel #42619
    nekem 16-36L II-m volt ami nagyon draga es szar, szoval en tartozkodom a nagylato zoomoktol

Stigma EX 12-24 lerekeszelve allitolag eleg jo fullframeen is, de ezt is csak a szomszed nagybacsikajanak unokahuganak radiojan hallotak egyesek, szovel kep nincs rola...