48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • REPS0L
    :O

Valami reálisabb? :D
  • Garfield
    Canon 70-200 2.8-at és az ára láttán defibrillátort az újraélesztéshez.
  • stain
    Éjjelre kevés lesz. Nappal jó, ezek nappali képek.
  • REPS0L
    akkor mit ajánlotok? :o
  • REPS0L
    ez szomorú :(
  • HTS s3rg1nh00
    estére kevés lesz mint medvesajtban a brummogás...legalábbis olyan iso-t kell majd hozzá állítani,hogy nem zajos lesz a kép,hanem egy nagy zaj:)
  • REPS0L
    itt elég jók a pályaképek! vagy Te az esti hülyülésre gondoltál?
  • stain
    Ahhoz nagyon kevés lesz az 5.6-os fényerő.
  • DJ RX7
    van ehhez az oldalhoz hasonló külföldi oldal?
  • Garfield
    Ár-érték arányban verhetetlen.
  • DJ RX7
    szar. utazó objektív, kaki képminőséggel.
    akkor inkább vegyen az ember nagy zoom átfogású bridge gépet.
  • REPS0L
    Mondjuk nekem a Canon 28-135mm F/3.5-5.6 kepei is tetszenek. :)
  • REPS0L
    Vagy CANON EF28-200 1/3.5-5.6 USM (ULTRASONIC) ÚJ ÁLLAPOT 50K?
  • REPS0L
    Canon 55-250mm F/4-5.6 velemeny? Vagy esetleg mas ajanlat hardveraprorol olyan 60 korul?
    Igazabol pl palyamotorozast, vagy autoversenyt (drift, este) fenykepeznek, de azert masra is tudjam hasznalni.
    Azthiszem ez a canon 52 penz.
  • Bencee7
    Nem összeszarásról van szó, csak én többre tartottam.

Másnak 400D vagy 450D tipp/tapasztalat?
  • Dzsini
    az a fényképezőgép készítőinek döntése, hogy milyen módszert használnak a csatlakozáshoz (meghajtóként jelenik meg, vagy MTP-n át csatlakozik, stb.) - minden probléma megkerülhető egy pár filléres kártyaolvasó használatával.
  • Blasta
    Jah
    Tökre nem kell összeszarni magunkat mert "csak" 400 képre elég esetleg a 400D akksija. És akkor mi van? Ha ennyi nem elég, jöhet a grip és úgy két akksival már tényleg nem lehetnek gondok.
  • Carlos
    Sziasztok!

Párom apukája kapott egy Nikon coolpix L19-et és az lenne a kérdésem, hogy be lehet-e állítani úgy a fényképezőgépet, hogy csak rá kelljen dugni a gépre és a windows felismerje meghajtóként és ne a pöcs windows fénykép varázsló nyissa meg.
    Van valami ötletetek erre? (ez a jelenség egy cannon kisgépnél is előfordul, ott sem találtam megoldást).

p.s.: Az én bridge-emben találtam olyan beállítást, hogy adathordozóként ismerje fel a gép, de a kicsikben nem találtam.
  • Garfield
    Azért az a "duplája" igen erős túlzás, 450D-nél olyan 500 képet tudsz csinálni egy akkuval, átlagos használattal (bekapcsolt képstabilizátor & autofókusz, némi vaku, minimális LiveView)
  • KranaZoli #43039
    Garfield, Dzsini

Köszönöm szépen!
  • 5Dani
    Ha valami elbaszódik benne, senki nem fogja megjavítani. Ettől persze még jó lehet.
  • Loál János #43037
    Hmmm, 33k?
  • 5Dani
    On test charts the difference is dramatic wide open and in the corners, but not in the middle of the image at normal apertures where we actually use these lenses.

Tök jó hogy tudja mit hogyan használunk -.-
  • 5Dani
    gondolod!
  • Loál János #43034
    Azt, hogy nem EF, hanem régi FD bajonettes, úgyhogy kell hozzá adapter, hogy használni tudd, és nem autofókuszos.
  • Bencee7
    pff 400 kép kicsit többre számítottam... de ettől eltekintve végülis sztem jó lenne.
    Éppen váltanék az FZ50es bridge gépemről vmi komolyabbra, vmi tükrösre, őket néztem ki, meg még 2 Nikont, de ezt a 400D-t olcsóbban meg tudnám szerezni, kiegészítőkkel...

Más tapasztalat?
  • Dzsini
    nagyjából ez, még azt ajánlanám hozzá, hogy menj el valamilyen üzletbe, és vedd kézbe a gépeket, nézd meg a menüt, a kezelőszerveket - legyen számodra kényelmes, egyértelműen használható, érezd úgy, hogy örömmel használnád azt a gépet.
    ez talán sokkal fontosabb ilyen kategóriában, mint bármi más - képminőség terén nagyjából ugyanazt hozzák ezek a típusok (Fuji, Canon, Nikon, esetleg Sony)
  • Garfield
    Szóval kellene egy olcsó gép, melyet ritkán használnál. Talán nem tűnik majd a válaszom túl segítőkésznek, de szerintem ebben az esetben tökmindegy, hogy mit tud, meg hány megapixel: fogd a pénzed, és az általad belinkelt oldalon keresd ki a Fuji Finepix, Canon Powershot, Nikon Coolpix gépeket, és keress egy minél magasabb típusszámút (=minél újabb típus), ami még belefér a keretedbe, aztán hajrá.
  • KranaZoli #43030
    Sziasztok!

Szeretnék venni egy digitális fényképezőgépet. Ebben kérnék némi help-et, hogy merre érdemes elindulni...

Nagyon ritkán használnám. Nem is újra gondoltam, hanem látom PH Aprók között is van egy raklapnyi eladó cuccos, mindenféle kiegészítésekkel.

Vmi olcsó jószág Nekem tökéletesen lenne. Viszont nem tudom, hogy pl.: milyen márkát lenne célszerű; hány MP; stb... Mikre kellene figyelni, mik azok amik azért egy olcsóbb készüléknél is fontosak. Gondolom a 9MP tök felesleges pl. Én nem akarok poszter nagyságban fotózni. Családi alkalmakra, összejövetelekre legyen megfelelő. Megbízható termék. És talán még az lehet fontos, hogy milyen bővítő kártyákat fogad be.

Innen keresgélnék majd...

• REPS0L
    canon 70-210 F4hez mit szóltok 33k-ért?
  • DJ RX7
    400D megéri. egyedül az akku ami kuka (max 400 kép, 450D-vel már a dupláját bírja), de markolathoz 2 akku van már. más negatívja nincs is.
  • Bencee7
    Szevasztok!

Van vkinek tapasztalata itt Canon 400D vagy 450D-ről?

Lehet, hogy tudnék venni egy 400d-t 80ért, alap obival meg portrémarkolattal..az megérné? szerintem igende kíváncsi lennék a véleményetekre
  • DJ RX7
    ha vesz egy normális márkájút nem kínait akkor az nem igen fog kipurcanni. nagyon ritka az olyan eset, hogy mem kártya megfingana.
    szerintem.
  • stain
    Szvsz jobban jársz, ha inkább több 4G-s kártyát veszel, mert úgy kevesebb képed vész el, ha kipurcan a kártya.
  • laslandes
    htx.:)
  • DJ RX7
    16gb-ot sztem simán kezeli. 32-ről nem tudok véleményt mondani.
  • laslandes
    sziasztok. valaki meg tudná mondani, hogy egy canon 450d maximum mekkora sd kártyát kezel?
  • ThugEdge
    van pár:)
    kellemes karit mindenkinek
  • stain
    Kérjél tetkót karácsonyra :)
  • ThugEdge
    bocsánat, hogy megint linkelek,de ETTŐL a képtől mingyá sírva fakadok így kari előtt-és ilyenkor látszik, hogy milyen sokat dob a hangulaton( képileg)a szép színes tetkó:)
    isten kép, ez hangulat a javából
    bocsánat nem akartam ömlengeni