48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Taki29
    A pentax gyári eleme ha jól emlékszem több mint 700 képet tudott . Azaz szerintem egy jó fajta elemnek minimum a 200 képet bírnia kellene .
  • HTS s3rg1nh00
    pedig nekem nem egyszer sikerült alkálival ilyet produkálni,bár az még 4 darabbal ment,szóval kicsit másabbak voltak az igényei alapból...a digitálisok hőskorszaka(Canon A70,amikben mind egytől-egyig elromlott az lcd képe,de ha megszorítottad a vázat jobban,mindben visszajött:))
  • Tikal #42696
    a boltnak ahol vetted
  • Blasta
    Őőőőő, finoman fogalmazva "az baszna be"

Nekem volt AA elemmel üzemelő gépem, és azért 50 kép többszörösét tudtam csinálni velük.
  • ioinme
    Rendben, köszi, ezt kipróbálom! És ha végképp nem megy,akkor hogy érted hogy a céghez küldjem vissza? Az Olympus-hoz küldjem akkor vissza, vagy a boltnak,a honnan vettem? Ilyenkor új gépet adnak, vagy vissza adják a pénzt? Már oly mindegy lenne, mert a lényegen nem változtat, hogy pár napig megint nem lesz gépem.
  • HTS s3rg1nh00
    mondjuk azt tegyük még hozzá,hogy jófajta AA elemmel sem nagyon fog 50 képnél többet csinálni:)
  • Blasta
    Én a következőt tenném:

- vennék a boltban 1 pár Duracell (vagy egyéb jobbfajta) AA elemet és azokkal próbálnám ki a gépet
    - ha azokkal is szar, akkor hibás a gép, visszaküldeném a cégnek, persze előtte e-mail-en felvenném a kapcsolatot velük
    - ha az AA elemekkel nem szar, akkor szar akksikat és/vagy töltőt vettél

Mo-on a netes vásárlások után 8 (vagy több) napig mindenféle indoklás nélkül kötelezően vissza kell küldeniük a vételárat, vagy cserélni másik vadi új gépre
    (visszaküldés előtt azért írd fel a gép sorozatszámát, nehogy ugyan azt kapd vissza mondjuk)
  • ioinme
    Bekapcsolás után változó. Van mikor bírja 10-20 percig is, esetleg több ideig, de van mikor 4-5 perc és kiírja az áramforrásos szöveget. Az akkuszint mutatót sem értem igazán, eddig vagy tele volt, vagy pedig pirosan villogott. Még olyat nem láttam hogy félig mutatta volna, vagy valami.
  • G_ArchAngel #42690
    es bekapcsolas utan?
  • ioinme
    14-15-öt mert volt amit egyből töröltem is még a gépben.
  • HTS s3rg1nh00
    és az első kikapcsolásig összesen ez hány képet jelentett?
  • ioinme
    2100mAh-es VARTA akkuk, szintén VARTA töltővel. A géphez Panasonic elemeket kaptam amik szerintem csak sima elemek, azokkal is ezt csinálta. Amúgy elég sokat szoktam, percenként legalább egyet-kettőt, hármat., de megesik több is. Ez roszs szokásom, mert régen csak telefonon fotóztam, ott meg megszoktam ezt, hogy kattogtatok mint a gép, és egy huzamra akár 80 kép is összejött. Tegnap egy huzamra szerintem maximum olyan 10-15 lehetett reggel 10-15 perc alatt nagyjából. Makrós, és sima képek vegyesen. Ez volt reggel. Délután néhány képig bírta, aztán este egy perc alatt kb csináltunk 3 képet, és akkor is megadta magát. Azóta feltettem tölteni az akkut, délben majd leveszem és kipróbálom megint, próbálgatom, hátha történik valami csoda.
  • HTS s3rg1nh00
    1.hány képet csináltál vele?
    2.hány mAh-s az akksi amit vettél a töltővel?
  • 5Dani
    [email protected]
  • gabatika
    köszöntem! ok.
    kereslek majd. msn?
  • ioinme
    Hozzátenném még, hogy miután egy ilyen "lemerülés" után visszakapcsolom, simán lehet vele pár képet kattogni, mikor mennyi idő múlva gondolja azt, hogy ő most nem kap elég áramot. :S
  • ioinme
    Sziasztok, megvettem az Olympus FE45-höz az akkut és a töltőt is, egy fél-háromnegyed napig hagytam is áramon, és csak reggel vettem le. A gondom ami a legijesztőbb továbbra sem oldódott meg, legalábbis nagyon úgy néz ki. Ma ugyan reggel, meg délelőtt kifogástalanul működött a gép, délután megint kiírta hogy nincs áramforrás, és kikapcsolt magától. Miután újra bekapcsoltam kis idő múlva, már alacsony akkuszintet mutatott. Ezt estig megcsinálta még kétszer. Szerintetek ez tényleg selejtes? Szerintem sajnos jó esély van rá, mivel ha tényleg csak lemerülésről lenne szó, akkor nem lehetne bekapcsolni egy kis idő múlva. A leírásban benne van, hogy előfordulhat hogy "bizonyos körülmények között" (szó szerint így írta) előfordulhat hogy a fényképezőgép önműködően kikapcsol.

Mit tegyek? Kicsit el vagyok kenődve. Ha tényleg hibás minél hamarabb tennem kéne valamit, de ha mégsem az, nem akarok ott égni az eladó előtt. :( Amúgy interneten rendeltem, eddig sosem volt gond neten rendelt elektromos cuccokkal. Ilyenkor mi lenne a teendő? Hívjam fel a boltot, és postázzam el nekik a készüléket? :S
  • lkwfan
    Kölcsön kapott gép, kézikönyv van hozzá de nem magyar :S
  • HTS s3rg1nh00
    kézikönyvet nem kaptál véletlenül?szerintem elég sok dolog benne van,hasznos áttanulmányozni(aztán kipróbálni)
  • lkwfan
    Köszönöm szépen a tanácsokat!
    Még annyi kérdésem lenne, hogy mi a különbség a stabilizátornál a MODE 1 és a MODE 2 között?
    Meg az AF mód mire való?
  • Lateralus
    Az érzékenység emelése arra való, hogy gyengébb fényviszonyoknál a gép rövidebb záridőt tudjon használni, vagyis nem mozduljon be a téma a képen. Nem csak beltérben, de ha kell kültérben is használhatod.

Vagy ajánlom a kamionparkolót...
  • Tikal #42677
    biztos hogy jó ötlet? ...
  • lkwfan
    Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni!
    Van egy Panasonic Lumix DMC-LS60 tipusú gépem, és kamionokat szeretnék fotüzni!
    Az lenne a kérdésem, hogy Sport módon kívül mit állítsak még be, hogy ne mosódjon el a kép, mert ugye gyorsan mozgó dolgokról van szó.
    Vagy van még olyan h magas érzék, de ezt beltéri képek készítésére ajánlja.
    Aki ismeri ezt a gépet az adjon már pár ötletet, tanácsot!
    Nagyon meg köszönném!

• CUCLI
    haverom most venne 350Dt használtan. mire kell ilyenkor odafigyelni?
  • stain
    Szerintem attól is függ, hogy honnan jön a cucc. Én amcsi címre rendeltám már mindenhonnan mindenfélét, oda Hong Kongból is megérkezett. Itthonra kétszer rendeltem. Egyszer Hong Kongból egy gyanúsan olcsó telefon pótaksi nem jött meg itthonra. Viszont a múltkor egy filmes fényképező simán ideért, igaz USAból egy csomag 40 dolcsi körül van.
  • DecenS
    engem a photix cuccos érdekelne... ha még... :)
  • 5Dani
    6k? Annyiért van már néhány érdeklődő, de félre teszem neked ofkóz -.-
  • Garf
    feedback-et
  • BiG G
    ebayről rendelés mennyire veszélytelen? mire kéne figyelni?
  • gabatika
    stipi-stopi, aztán majd mondod, hogy mennyi az annyi
  • 5Dani
    Lowepro CompuRover AW
  • ioinme
    Köszi a választ! Milyen árban van egy ilyen töltő? Mert ha nem olyan drága még most elrohanok egyért. Illetve hol lehet ilyet kapni?
  • Blasta
    " és két ceruzaelemet (újratölthetős)"
    Biztos, hogy újratölthetők azok az akksik? Mert nem szokásuk olyat adni hozzájuk. Ha újratölthetősök akkor kell venned egy AA töltőt.

"azt hittem hogy alapban jár hozzá ilyen, szerintem alapvető"
    Sajnos egyáltalán nem alapvető, csak a Lithium-ion-os gépekhez jár töltő, lévén azokat csak a saját töltőjükkel lehet tölteni

Sztem a hozzá kapott két Pana elemed szimplán egyszer használatos, és már lemerültek, tök mindegy mit jelez a készülék.

Végy két (inkább négy) minimum 2000mAh-ás tölthető akksit töltővel és megoldódnak a problémáid.

" Most amit kaptam hozzá két elem Panasonic elem"
    Most két Pana elemet kaptál az Olympusohoz? Akkor azok 100% nem újratölthetősök. Azt pedig 100% kizárom, hogy két garnitúrát adnának hozzá, egy pár nem tölthetőt és egy pár tölthetőt.

• 5Dani
    Phottix Tetra PT-04 rádiós vakukioldó (1 adó, 2 vevő) eladó.

Még kitalálom mennyi.

Kihasználatlanság miatt gyakorlatilag új, notebook tartós (17") fotós hátizsák eladó.

30.000 Ft
    06302858505
    [email protected]
  • ioinme
    Sziasztok! A mai nap hozta meg a futár a megrendelt Olympus FE45-ös készülékemet, vadi újan, és néhány fontos kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, mivel eléggé járatlan vagyok a téren. Az első, hogy kaptam hozzá egy USB kábelt, egy valamilyen videó kábel szerűséget, és két ceruzaelemet (újratölthetős).

1. Nem jövök rá hogyan lehet feltölteni, ehhez kellene még külön töltőt is venni? Ha igen, milyet? :( (már nem azért, de azt hittem hogy alapban jár hozzá ilyen, szerintem alapvető)

2. Szintén nagyon fontos: Most amit kaptam hozzá két elem Panasonic elem, és még ugyan csak párszor próbáltam, de maxon mutatja az akkuszintet, mégis már többször fogta magát, és kikapcsolt, ill. megszakadt, nem is tudom. Utána ha próbáltam indítani, azt írta ki hogy alacsony áramforrás, vagy nem elérhető áramforrás, valami ilyesmit, a lényege gondolom az lenne, hogy lemerült. (majd elolvasom még ha megint kiírja, és beírom ide pontosan) Ez szokványos? Kicsit meg vagyok ijedve, olyan szerencsétlen vagyok a végén kiderül, hogy egy selejtet kaptam. :(
  • Blasta
    "ahol még a pizzafutárnak is diplomája van"

Most Mo-ról van szó? :D
    Ja nem, mert ott csak a recepciósoktól követelik meg a diplomát. :))))
  • Blasta
    100-ból sztem az is necces. Már ha új fgépet akarunk.
  • passatgt
    hát ahogy elnézem árakat, valóban az lesz:)
  • 5Dani
    könnyű onnan ugatni, ahol még a pizzafutárnak is diplomája van
    magyar vállalkozásról beszélünk, nem baj ha szar, csak olcsó legyen (Y)
  • 5Dani
    szvsz vakupapucsos konpakt is jó lehet, kiegészítve ebayes vakukkal, kioldókkal, fénysátorral
    az kijöhet 100ból