48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DJ RX7
    60e alatt nem fogsz kapni digitális tükrös gépet.
  • Garga Pitic #42777
    Működőképesen és nem lopottan 99,999%, hogy nem találsz, ezek még elég sokára csorognak le ebbe az árkategóriába, pl. a D3000 épp csak megjelent.
  • 5Dani
    Én is használom néha, véletlenül. Külön öröm, amikor a vaku is fent van.
  • tenkenorman
    Hali. Digitális Tükörreflexes vázat keresek 35-40 magasságában. d60, d3000 eos 400d és hasonló kategóriájú gépek jönnének szóba.esetleg csere.
  • stain
    Hát azt nem állítanám, hogy senki sem használja.
  • Skynet85
    Szia! Köszi az infot, a kövi kérdés is felmerült bennem, kit obival gondolom semmi speckóban nem szabad gondlkozni, modjuk macro képek stb és ebből következik az a felvetésem, inkább csak vázat vegyek és hozzá vmi jobb obi vagy kitben a gépet ok természetesen az első variáció a jobb, de max 130k-t akarok elverni rá nem többet...

Esetleg, ha volna tipp hol érdemes leginkáb venni a cuccot azt is megköszönném, alapvetően noob vagyok a témában, de szeretek katogtatni, és hobby szintre hajlandó is vagyok megtanulni a dolgokat, többre is az lennék, ha volna időm rá...

Mélység érzékeléses dologhoz semmi kézzel foghatót nem találtam, de rajta vagyok, egyébként egy tesztben volt mint negatívum felsorolva pixinfon
  • Lateralus
    Lehet, hogy a mélységélesség előnézetre gondolt.
    Tudod, amit soha senki nem használ, ezért idővel elfelejti, hogy van :P
  • Blasta
    Skynet85:

Kezdő gépnek egy A300 ideális. Az MLU hiánya (amúgy eddig erről nem hallottam, de live view módban elvileg mindegy is, úgyis tükörfelcsapással fotózol olyankor sztem) nem lényeges kérdés, éjszakai-nappali hosszúexpóknál lenne értelme, de kiválthatod egy zsinórós vagy infrás távirányítóval, szóval ez totál sokadrangú dolog.

Olyanról viszont, hogy "mélység érzékelés váltó" még életemben nem hallottam, esetleg körülírhatnád, hogy ez mit takar. :)

• Loál János #42770
    Jogosan. -.-
  • 5Dani
    Nem is mernek belőle készletet tartani.
  • Loál János #42768
    Hö, Walimex obiz @ edigit.
  • ivjoe
    Ezt ismeri valaki? Vélemény, tapasztalat? Hasonló árú menőbb gép tipp? :)
  • Desiderata #42766
    Samsung ES 15-ről mi a véleményetek 19 ezerért?
    esetleg más max 20-22-ért?
  • Me Ga
    Lol...
  • Loál János #42764
    Elvégre mindet megtapasztaltad: éveken át tesztelve őket. -.-
  • Blasta
    Áj ögrí, szar mind!
  • 5Dani
    Használt 300D, 10D, 350D kitobjektívvel, ha Canon. A többi márkát nem ismerem, mert szarok.
  • Cyberdevil
    Sziasztok, remélem nem járok nagyon rossz helyen. Fényképezőgép vásárlás előtt állok, még eléggé amatőr vagyok ebben a témában, de az utóbbi időben elkezdett érdekelni a fotózás, na meg a régi bedöglött gép helyett is kéne egy új... Én olyan 50 000 ft alattira gondoltam, lévén h elég amatőr vagyok még. Leginkább a hosszú záridős képek készítése érdekelne, h melyik gép a legalkalmasabb erre, meg úgy általánosságban. Köszi előre is.
  • pista89
    Sziasztok!
    Erről a gépről mi a véleményetek, tapasztalataitok?
    Éppen most tervezek egy ilyet venni, videózásra és fényképezésre használnám egyaránt.
    Azt tudom, hogy gyors a zoomnak a motorja ami eléggé zavaró tud lenni, de ezt még elnézném.
    Most egy Canon PowerShot A430-am van (4mp), már elég leharcolt állapotban van, kéne egy kis frissítés:D
    Azt esetleg nem tudnátok még megmondani, hogy meddig tudom bővíteni a memóriát(hány gb-ig)?
    Megéri a gép az árát?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
  • Loál János #42759
    .Öháhh, loál.
  • DJ RX7
    hát még anno finepix s9600 használatijában volt minden ilyenről szó. ezért mondtam ezt.
  • HTS s3rg1nh00
    próbáld meg 1/4000-ed másodpercre kinyitni a szemedet...láttál valamit a feketeségen kívül?
    ...na ezért.
  • Blasta
    A használatiban se nagyon irnak a fotozás rejtelmeirol, szal az lehet nem fogja megoldani a problémát.

Acsati: ajánlom egy fotos kézikonyv beszerzését!
  • DJ RX7
    FFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUU

szerint el kéne olvasni a használatit.
  • acsati
    xD
  • BiG G
    vedd le az objektívsapkát! :)
  • acsati
    hülyeséget kérdeztem, mi? bocs most ismerkedek a géppel
  • 5Dani
  • acsati
    az miért van hogy ha kis záridövel (1/4000mp) fényképezek normális fényben akkor csak egy fekete kép lesz?
  • stain
    Valami ötlet, hogy hol tudnék elérhető áron Kodak Tri-X-hez meg D-76-hoz jutni rövid időn belül? Az adorama-nál minden back-order-en van, a többi általam ismert bó't (B&H, pl.) meg csillagászati áron szállít ide.
  • Loál János #42748
    Igen, mera Safari Leica mára már: snassz.
  • Garga Pitic #42747
    A leírás alapján valami elektronikai baja lehet.
    DSLR-nél nem nagyon van nem javítható hiba. A bolt szervizbe küldi, megszakértik, megjavítják, visszakapod.
  • DecenS
    nem-nem

a pirosakon...
  • G_ArchAngel #42745
    5D2-rol felfele csak a feher pentroxszon vezet az ut...
  • repvez
    Azért jo lenne tudni hogy ezek a jelenségek mennyire nagy problémára utalnak, mert ha esetleg az van hogy nem lehet javitani és hogy válszak egy másikat akkor jo lenne még idöben tájékozodni, hogy melyek azok amire érdemes lecserélni és belefér a keretbe.Ne a boltban keljen hirtelen döntenem, mert abbol jo nem származik .
  • Loál János #42743
  • DecenS
    tehát pentaxos.
  • Blasta
    LOL
  • 5Dani
    Nincs: vaginám :o
  • Blasta
    Nikonos leszel, vagy zenélni fogsz? :)