48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • HTS s3rg1nh00
    index
  • Loál János #42897
    Add el.
  • 5Dani
    5D2-nek meg nyomorék tükörhangja van.
  • 5Dani
    7D még nem volt a kezemben, de eléggé hasonlítgatják az 1D-hez. Ha már croppos váz kéne (de nem), együtt tudnék élni vele ekkora árkülönbség mellett.
  • stain
    Mondjuk azért a csúcs kategóriában elég komoly mechanika van. A múltkor szereztem egy EOS-1-et, ami kicsit több, mint 15 éves lehet. Hát azért meg kell mondjam, hogy a tükör sokkal finomabban jár benne, mint az 5D-ben (az 5D MkII-ben mondjuk jobb, mint a régi 5D-ben, de azért az is messze van ettől az EOS-1-től).
  • 5Dani
    Biztos háromszor jobb, mint a 7D.
  • stain
    S az nem is full-frame.
  • Loál János #42891
    1D MIV 1mill300.
  • Tikal #42890
    igen, láttam már sok helyen canon EF objektiveket...

20ezerért 50 f1.4? szoljál nekem is veszek még egy párat...
  • stain
    Ti láttatok már valahol canon EF használt objektívet? E-bay-en sincsen, senki nem adja el. Soósnál ki van rakva mondjuk egy leharcolt 100-400-as 299999-ért... Pedig ha lenne, akkor 20 ezerért szívesen vennék vaterán egy alig használt 50mm f/1.4 USM-et, ha van valakinek, szóljatok :)
  • Loál János #42888
    Pontosabban az MD-bajonett még a manuális obiké volt a '80-asok közepéig, utána jött az autofókusz, A-bajonett lett a neve, ezt viszi tovább a Sony.
  • Taki29
    A sony nem a minolta MD bajonettet használja ?
  • 5Dani
  • G_ArchAngel #42885
    aztan Pentaxhoz, meg Sonyhoz hatalmas kinalat van am, csillekkel hordjak az objektiveket a hasznaltpiacra...
  • DirtyGab3sz
    Ércsedmeg...olyhoz objektívet horror áron tudsz venni, ha van....kicsi a kínálat!
    Felejtős...
    Kenon,Nikon,Pentax,Sony vonalon gondolkoggy!:D
  • DJ RX7
    igen. canon obik olcsóbbak és könnyebben is el tudod adni mint egy e510-et
  • REPS0L
    Tévedek?
  • 5Dani
    Ahogy mondod -.-
  • REPS0L
    Azthiszem maradok az olynal, hisz olcsobbak hozza az obik, (nem kell stabilizatoros obi hozza) es majd eladni is jobban eltudom ha megunnam
  • Loál János #42879
    Miért tesz bizonytalanná, hogy mindenki a Canont javasolja, ha egyszer az Olympus tetszik jobban?
  • REPS0L
    Bizonytalanna tesztek :(
  • Blasta
    Naja, cserébe randa a menüje, a keresője meg igazi "alagútbanézős", és az a parányi érzékelő sem a kategória legjobbja (de a 350D CMOS-ától igen messze van)
  • DJ RX7
    350d
  • DecenS
    majdnem biztosra veszem így látatlanban, hogy akárhogy is döntesz, 3 héten belül meg fogod bánni. mert még tájékozatlan vagy, az alapokkal sem nagyon vagy tisztában, és amint egy picit jobban elmélyedsz a témában, kicsit bővíted az ismereteid, azonnal hiányérzeted lesz, és úgy érzed majd: "bezzeg, ha a hufnáger pisti...."

egyébként az oly 510-nek van egy nagy előnye a 350d-vel szemben: a kihajtható, forgatható lcd panel. az kellemes dolog.
  • Blasta
    KÁNON a menő
  • Taki29
    Csak ismételni tudom az előttem szólókat : A fényképezőgép vásárlásával egy rendszert veszel , nézz körül , hogy melyikhez találsz több olcsóbb obit , vakut miegymás kiegészítőt .

Ha ezeknek utána néztél akkor a döntést neked kell meghoznod .
  • REPS0L
    Szerintetek e510 vagy 350d? A gep vasarlasa a jovoheten esedekes, azert kene a gyors segitseg.... En az 510et partolom...
  • REPS0L
    nám takaródok
  • Loál János #42870
    Nem, de el kell takarodnod akkor.
  • REPS0L
    most le leszek ugatva ha aztmondom, éljen az E510? :o
  • Loál János #42868
    TesztKÉPeket nézz.
  • REPS0L
    tesztek alapján az E510 jobbnak tűnik!
  • REPS0L
    na közbe jött egy infó az E510ről is, szerintetek melyik, ez vagy a 350D? :o

"A gépet 2008 szeptemberében vettem. Ebből adódik, hogy már nem garanciális.

Egy rendezvény sorozatott fényképeztem akkor vele és nagyon megtetszett a kis masina. A gépben kb. 3-4000 expó lehet (lehet hogy túlbecsültem).

A gép használati nyomoktól mentes. Nagyon vigyáztam rá. Természetesen tudok róla képet küldeni. Még ma átküldöm.

A legutolsó ára 65e Ft (ajándék pótaksival). "

Olympus E-510 10 megapixeles, újszerű tükörreflexes (SLR) digitális fényképezőgép 4/3 objektívvel (kit)
  • REPS0L
    Azthiszem egy használt 350D mellett döntök, valószínű kitobival! Szerintetek?
  • Dzsini
  • laslandes
    Arénás Electro World-ben láttam kiállítva 350D-t, asszem 80 valamennyiért
  • REPS0L
    (Szerencsére?) az A200 már nem aktuális...
  • REPS0L
    köszi!
  • REPS0L
    obi adatbázis, plusz ismerősnek is ilyen van, aki meg van vele elégedve, és segíteni is tud.
  • Gabo
    Azzal ugye tisztában vagy, ha DSLR veszel, akkor rendszert veszel?
    Ugyanis a leghúzósabb összeg nem a gépváz, hanem majd az obi park és a kiegészítők lesznek. Márpedig ha egyszer elkezded kialakítani a saját felszerelésed nem valószínű, hogy nagyon megérné ugrálni az egyes gyártók között. (Kompatibilitás rémlik?) Mielőtt döntesz tehát tanácsos azt is megnézni, hogy melyik típusokhoz találsz nagyobb választékot objektívekből az új és a használt piacon egyaránt.
    Vagy úgy gondoltad, hogy ha kinőtted az olcsóért megvett DSLR váz+kit obi párost, akkor cakli-pakli eladod és egy másikra váltasz?

Szóval lehet, hogy olcsón találsz most egy használt gépet és hozzá valamilyen obit, de ha fejleszteni kezded lehet, hogy többet költesz rá a végén, mintha elve egy "előnyösebb" rendszert választottál volna kicsit többért.