48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • ThugEdge
    na pl ilyen hozzértő válaszok miatt kérdeztem itt
    mert én még ezt nem tudom megállapítani,hogy vaku volt-e
    és gondolom akkor vmi derítő sapi lehetett a vakun ugye?-lehet nem így hívják
  • stain
    Ezek amúgy vakuval készült képek, nem színpadi világításnál.
  • stain
    Hát úgy értettem, hogy cseréld le canon-ra, és utána vegyél valamilyen canon obit :) Na jó, csak nem figyeltem, bocs. :)

Mindenképp nagy fényerő kell, mint írtam én f/4-el nem mentem sokra, pedig 1000-esig feltoltam az ISO-t. Afölé azért már az 5D-vel sem lehet menni, ha értékelhető képet akarsz.
  • Blasta
    Szvsz koncertet F4-gyel is lehet fotózni, a gép magas érzékenységen termelt zajától függ. Egy mai géppel ISo800-on is egész jó fotókat lehet csinálni, így egy 70-200 F4 is bekerülhet a pakliba (azt sajna nem tudom Nikonra milyen lehetőségek vannak ebben tartományban)
  • ThugEdge
    persze ezek mind benne vannak a pakliban
  • HTS s3rg1nh00
    nem rossz,viszont azzal számolnod kell,hogy ilyen környezetben kurva nehéz mozogni,és ha netán távolabb kéne menned akkor bizony a közönség akadályozó tényező lesz(saját tapasztalat).
  • ThugEdge
    na most ehhez a minőséghez én még igen kavés vagyok,de azért kérdeztem a AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G obit,mert az még nem olyan horror árban és aszem a 35 mm fix nekem így a szinpadnál/mellett őgyelegve jó lenne
    szal ennek tükrében mit gondoltok?
    és köszönöm egyébként a válaszokat
  • HTS s3rg1nh00
    jól sejtettem,ide valszeg a 17-70es sigma kéne,igazából F2-es lenne jó,de azt ilyen "olcsón" nemigen hiszem hogy találsz.
  • DJ RX7
    ez csak "kis" zenekaroknál van így sajnos.
  • ThugEdge
    amúgy ilyen koncertekre és ezeken készült fotókra gondoltam, így kiderül, hogy semmi szükségem arra, hogy "messziről" fotózzak értsd ez nem vmi rahadék mainstream korlátos kordonos szarság-nem akartam senkit bántaniKATT
  • ThugEdge
    köszi utánanéztem és valóban nem invesztálnék ennyit, hobbyra egy kicsit sok:)
    a másik pedig, ami lényegesebb, hogy a gépem nikon, mint írtam, de lehet tévedek és ez az obi rárakható a nikon gépre-nem hiszem
  • REPS0L
    értem, köszi!
  • DJ RX7
    akkora fényerővel nem igen lehet koncerten fotózgatni. oda 2.8-as objektív kell. ez a gagyi sigma sajnos nem megfelelő erre. 300-on rettentően lágy már a képe. 5.6-os rekeszálláson már rettentően kevés a fény.
  • REPS0L
    segíts már nekem, miért választottam volna én pl egy 70-300as sigmát erre a célra, és az miért rossz választás? koncert, szóval gondolom minél távolabbra kéne fényképezni ha a sorok közt vagy, és oda kell a nagy mm nem? Javíts ki légyszíves, ezzel is tanulok valamit
  • stain
    A fókuszmotor a modern gépeknél az objektívben van.
    Ha koncertet akarsz fotózni, akkor a Canon EF 70-200 f/2.8 L a megcélzandó obi, szvsz, de arra úgysem lesz pénzed. Én annak ellenére egy 100mm körülit javasolnék, hogy közel tudsz menni, ugyanis távolról jobb képeket lehet készíteni, ha nem állsz bele a zenészek képébe. Én a jómúltkor fotóztam koncertet vaku nélkül és a 24-105mm f/4 L IS kevés volt, az IS nem sokat ért, mert a zenészek mozogtak. Szóval oda mindenképpen kell egy nagy fényerejű objektív. Vedd meg azt a 100mm-est, amit gay barátunk a múltkor hirdetett. (görgess vissza)
  • Tikal #43003
    Kata-nak mintha lenne ilyesmi, de nem tudom belefér e a 180-as...
  • ThugEdge
    na közben eljutott az agyamig, hogy ugye a d3000-ben nincs a vázban fókuszmotor
    na most enek fényében milyen lehetőségeim vannak 1.8 fényerővel rendelkező objektívekből, amiben van fókuszmotor?
    elnézést ha butaság, de még nem annyira értek hozzá, próbálom a tudástáramat bővíteni
    illetve még a makrózás érdekelne-esetleg előtét lencse?
    most csak egy 18-55-ös kitobim van
    köszönöm előre is
  • Blasta
    Olyan fotóstáskát keresnék (oldaltáska), ami 3szög alakú és egy 180as obi elfér benne a vázra szerelve (esetleg egy másik kisebb alapobi még, de az nem szükséges annyira).

Tudtok ilyet ajánlani?
  • CUCLI
    robosztus
  • DecenS
    ITT éppen hirdetnek egyet...
  • oroy_
    7D weather sealing nem rósz.
  • HTS s3rg1nh00
    nemtom,én eddig csak egy bulit fényképeztem,és lehet velem volt a baj,de 24-105öst vittem,és néha még a 24-et is sokalltam,igazi "mindenki benne van" képet nem sikerült vele csinálnom...az is igaz,ez egy kb.30,max 40 fős helyiségben volt,ahol megmoccanni is alig bírtam,valszeg egy zenekari árokban már egész más lett volna a dolog...(a 18-70es kitobit meg nem merészeltem elvinni,a minolta képminősége azért bőven jobb annál...)
  • 5Dani
    Canon megfelelőjét szeretettel használtam. Vedd meg.
  • papajoe0123
    Mikor én először kerültem fotózás közelbe, azt mondták nekem a "nagyok":
    - "Mindegy milyen gépet veszel, csak az legyen rá írva, hogy CANON!"
  • papajoe0123
    Igen! 200mm felett makro objektív is egyben. (200-300-ig) Csak átkapcsolod és 1,5 méterről (állványról) már lőheted is a makrót. Többrétegű lencse a szellemkép és a kromatikus aberrációt csökkenti. Nekem Canon 70-200 f4-em van, ezért adom el, pedig csak 1 éves és hibátlan! Ha nem kell senkinek még képes vagyok és megtartom! Mert így csak elherdálom... Ha nem megy el makró fotózáshoz meg fogom tartani! !!!
  • ThugEdge
    azért ha nem haragszol rákérdeznék erre az obira, hogy a koncertfotózáshoz megfelelne-e indulás gyanánt
    mert, hogy nem túl drága sztem
  • DirtyGab3sz
    Jaja..ez sznobköcsög topik!
    Aki nem kenon, vagy nikon tulaj, az ki van tiltva!
  • 5Dani
    inkább csak canonosok
    többiek takarodnak
  • ThugEdge
    köszönöm, miért ide csak nikoncanonosok jöhetnek?:)
  • HTS s3rg1nh00
    szerintem ha a viszonylag ócó kategóriában nézelődsz,sigma 17-70-de mondom ezt én,aki csak "vendég" errefelé,és ráadásul nem is nikonos(sőt,nem is canon,úgyhogy lehet oltani)
  • ThugEdge
    sziasztok
    milyen obit ajánlanátok nekem nikon d3000-re koncert fotózáshoz, nem kell hogy "távolra lásson", mert én olyan koncertre, ahol pár száz embernél is több van be sem teszem a lábam:)
    tehát lehetőségem van egész közel menni
    köszönöm, remélem nem kérdeztem hülyeséget
  • REPS0L
    köszi, jól fog jönni ahogy látom!
  • DJ RX7
    ajánlom ezt az oldalt figyelmedbe
  • REPS0L
    aztán jó eza Sigma 70-300 4,5-5,6 DG?
  • stain
    Szerintem a Leica, a Hasselblad meg a Mamiya is fényképező :)
  • papajoe0123
    Nekem van egy eladó Canon450D hibátlan, 6500 expoval, 2010.10.21-ig érvényes garanciával, 18-55 IS kitobival. Adok még hozzá:
    -Sigma 70-300 4,5-5,6 DG
    -hahnel portrémarkolat beépített távkioldóval
    -eredeti+1 hama akkuval
    ez így egyben 150 e Ft. (Kategóriaváltás miatt CANON 5D)
  • Loál János #42982
    BSzN 12.19.
  • Loál János #42981
    Szevasz, cső. -.-
  • papajoe0123
    Hali Mindenkinek!
  • Aspyrin
    Nekem Pentax játékszerem van, és elégedett vagyok a választással, annyira, hogy a kezdeti K100D-m még tavaly K20D-re upgradeltem. :)Sokat számított a döntésnél, hogy belső stabival rendelkezik, így az én remegő, öreg kezeim is használni tudják. ;) Rábeszélni viszont biztos nem foglak: ahogy Gabesz is mondta, tapogasd meg őket, és nézz utána az obi választéknak is, nehogy később csalódás érjen.
    (pár képem meglesheted itt, ha gondolod)